Coronavaccinaties: Wanneer wordt het dwang?

Hier kun je discussieren over Coronavaccinaties: Wanneer wordt het dwang?.
Stel je voor. Een busje met medisch personeel rijdt door de straten, op jacht naar niet-gevaccineerden. Ze hebben een lijst met adressen waar deze 'wappies' zich ophouden. En kunnen op afstand scannen of mensen op straat gevaccineerd zijn. Ondersteund door ME trappen ze deuren van huizen in. Overmeesteren ze de wappies. Terwijl 3 van hen zo'n wappie vasthouden, ramt een vierde een naald in hun arm. Succes!

Vrijwel iedereen vindt dit (nog?) te ver gaan. Gelukkig.

Stel je voor. Een ouder iemand uit een risicogroep voor corona wil graag veilig een feestje vieren. Die nodigt wat mensen uit, en vraagt of ze gevaccineerd zijn. Een paar zegge  van niet. De persoon uit de risicogroep vraagt hen om niet naar het feestje te komen.

Vrijwel iedereen vindt dit ok.

Vrijwel iedereen vindt dat je zelf moet kunnen beslissen over wat er je lichaam in gaat. Vrijwel iedereen vindt dat je zelf moet kunnen beslissen met wie je om gaat. Maar waar ligt de grens? Wanneer wordt uitsluiting dwang? Als je niet naar de kroeg of bioscoop mag, niet naar je werk of school mag, of pas als je niet eens naar buiten mag of mensen thuis mag ontvangen als je niet gevaccineerd bent? Of zelfs dan niet? Is een pistool tegen je kop dan ook geen dwang, omdat je toch ook voor de dood kan kiezen?

Hoog tijd dat we het hierover gaan hebben. En grenzen trekken. Of moeten we de zeggenschap over ons eigen lichaam maar gewoon opgeven? Is je lichaam als nu van anderen, van 'de samenleving' (lees: van de staat), omdat het een potentiële bron van gevaar voor anderen is? En zo ja, wat is er dan mis met het eerste scenario?


Tiepvaut

Een mogelijk verwarrende fout: waar in de laatste alinea 'als' staat, bedoelde ik 'dan'

Dus
"Is je lichaam DAN nu van anderen.... "

Stel je voor ... dat deze

Stel je voor ... dat deze bijdrage zomaar in de ruis wordt gezet?

Waarom zou dat gebeuren? Ik

Waarom zou dat gebeuren? Ik heb vrij veel hier geschreven en tis nog nooit in de ruis gezet.

-

wappie gezwatel.

Hoezo?

Hoezo?

Wanneer wordt het dwang?

Hopelijk gauw.

Ik ben die bewust ongevaccineerde complotfantasten, tokkies en andere wappies meer dan zat aan het worden.

Let wel, mensen die vanwege valide medische redenen helaas niet gevaccineerd kunnen worden horen niet bij die
groep volslagen aso's.

Wie houdt hier de pandemie in stand? Voor een groot deel die groep wappies. Zij vormen nog steeds het leeuwendeel van
de opgenomen patienten in ziekenhuizen zowel als de IC units daar. Zij zorgen voor onevenredig hoge druk op de zorg,
zorgen er door hun idiote en asociale gedrag voor dat mensen die bijvoorbeeld kanker hebben of een zware operatie moeten
ondergaan geen medische behandeling krijgen of in sommige gevallen uitstel van behandeling met de dood tot gevolg.
Bij die groep asocialen horen ook overigens ook de cryptofascisten en wappies van de FvD met hun gezeik over microchips
en de sekteleden van die criminele wappie-dansleraar, waar we gelukkig de laatste paar weken minder van hebben gehoord in de media.

Dit laat echter onverlet dat een andere zeer grote oorzaak van de huidige opleving van het aantal besmettingen door de Delta Plus variant direct
te maken heeft met onze onverantwoordelijke en volslagen debiele regering, die alle maatregelen loslaat wanneer de besmettingscijfers ook maar
een beetje aan het dalen zijn. Dit terwijl experts binnen Nederland maar ook ver daarbuiten al waarschuwden dat die maatregelen in stand gehouden dienden te worden omdat anders zou gebeuren wat we nu dagelijks in de kranten kunnen lezen.

Vaccinaties verplichten? Prima zaak. Opzouten met je asociale gedrag. Wie niet horen wil moet maar voelen in dit geval.

Wappies naar een kamp

Kunnen ze daar lekker groepsimmuniteit opbouwen. Wie na een jaar nog leeft kan gewoon weer aan de maatschappij deelnemen.

Kamp???

Een jaar Center Parks is voldoende, dat is al straf genoeg.

Ze kunnen er in elk geval lekker zwemmen en wandelen en nog wel meer, en er is vast wel ergens lavendelzalf
voor de gevoelige balletjes van de FvD'ers te vinden.

Laat de natuur het maar gewoon beslissen voor hen, dat is toch wat ze willen?

De Darwin Awards staan klaar.

Kunnen ze hooguit aan een

Kunnen ze hooguit aan een Griepje doodgaan want Corona bestaat niet.

JULLIE ZULLEN SNELLER STERVEN DOOR HET VACCIN

NA Jullie.

afz.
Een viroloog.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

je bent een fascist

Wat dacht je van mensen die roken? Die alcohol drinken? Niet zo gezond eten? Aan gevaarlijke, of simpelweg blessuregevoelige sporten doen? Die van geslacht willen veranderen, ook al is daar geen "objectief medische noodzaak" voor? Aan automutilatie of zelfmoordpogingen doen? Niet op tijd naar bed gaan? Die weinig douchen? Hun tandjes niet genoeg poetsen? Hun huis niet schoon houden? Houden die, door hun gedrag, niet medisch personeel onnodig bezig? Zijn die geen last voor de samenleving? Wat ten koste gaan van de goed levende burger? Kan je me garanderen, dat daar geen enkele goede burger eerder door sterft?

Waarom dwingen we al die mensen niet het juiste te doen? Stoppen ze desnoods in heropvoedingskampen? En tja, als er geen hoop op verbetering is of als ze zich blijven verzetten, waarom roeien we deze ondermensen dan niet gewoon uit?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Weer zo 'n samenzwering

Weer zo 'n samenzwering theorie. Ach waren ze maar zo principieel als het bijv. atoom wapens betreft of noem nog eens wat je kan vast wel wat bedenken. Een ergerlijk staaltje van opruiing weer dat hersenspinsel over dwang. Hebben die vandalen en ander tuig die gisteravond Rotterdam centrum onveilig maakten het gelezen en was het inspiratie tot rellen ?
https://www.youtube.com/watch?v=_hp6Gw-pzDA Indymedia.nl opruiing platform. Een politie auto slopen dan moet er weer een nieuwe komen en wie betaald dat allemaal ? De politie heeft weer gefaald gister avond bij rellen bestrijding. De ouders en vrouwen van die relschoppers moeten die jonge mannen niet de straat op laten gaan. Daar bij ik ben er voor dat politie en autoriteiten mob rule bestrijden maar er zijn grenzen en als de politie het niet meer aan kan dan moeten anderen dat tuig maar bestrijden bewoners die niet hun stad willen laten slopen. Als figuren die de kans grijpen om te plunderen met koevoet naar boven komen in de flat ik heb een knuppel klaar staan en die gaat zo op hun hoofd.

Wat is er

Wat is er samenzweringstheorie aan de oorspronkelijke post?

En dit
"Daar bij ik ben er voor dat politie en autoriteiten mob rule bestrijden maar er zijn grenzen en als de politie het niet meer aan kan dan moeten anderen dat tuig maar bestrijden bewoners die niet hun stad willen laten slopen."
Is exact de beredenering van de fascistische knokploeg. In de jaren 30 bijvoorbeeld, tegen al die rellende communistische en anarchistische arbeiders die de stad kort en klein sloegen. De winkels moeten toch beschermd worden! Wat een reden is dat de kleinburgerij traditioneel de klassenbasis was voor het fascisme.

Je hebt niet opgelet: de

Je hebt niet opgelet: de politie is gesloopt. De stad is heeft daardoor ook wat schade, maar van plunderingen was geen sprake.
Er was sprake van wederom een vreemde aanpak van de politie, waardoor ze na 5 min na inzet van hun actie al moesten schieten, heeft voor veel escalatie gezorgd.
Zie bv https://youtu.be/4zI9P2r_DM0 Daar kun je na een half uur zien dat de politie met busjes door de vroed begint te rijden. Kort daarna zie dat een linie onbeschermde dienders op de groep afgaat (noem het dom of dapper, wat jij wilt). Binnen enkele minuten beginnen ze te schieten.

Er waren weer eens

Er waren weer eens grootschalige rellen nu in Rotterdam gisteravond de hele politie zo ongeveer van NL moest er naar toe. Wat doe je dan als er in je dorp of stadje zo maar een groep stenen begint te gooien naar je adres waar van bekend dat er homo s wonen ? Politie bellen ? Die is er nu nauwelijks want in Rotterdam of op andere plek waar grootschalige rellen. Er is nog nooit in de geschiedenis zo veel politie geweest in NL. Toch het plaatselijke politie bureau is vaker gesloten dan open. Hoe lang duurt het voor dat politie ter plaatse ? Tuig keert zich op zoek naar zondebok tegen plaatselijke homo. Misschien is het wel een pedo ? Zo redeneren die relschoppers.

Tja, OF je organiseert jezelf

Tja, OF je organiseert jezelf met anderen (o.a voor je collectieve en individuele zelfverdediging), OF je blijft afhankelijk van anderen (die je in de steek kunnen laten, of misbruiken, uitbuiten en/of onderdrukken) zoals de politie. Dat zijn je keuzes.

https://www.youtube.com/watch

https://www.youtube.com/watch?v=1bYPvy7KaAU Ze vinden het allemaal erg spannend erg grappig die rellers is het niet een dwaze theorie dan is het door de straten rennen slopen en vechten. Die jongens en mannen die daar met de politie vechten zijn niet in staat tot helder denken . Drugs ? Lage intelligentie ? Beiden . Allemaal in het zwart gekleed vrouwen laten zich niet zien. Gelukkig niet als die ook nog gaan rellen . Er waren blijkbaar ook oudere mannen zie filmpje grijs en wit haar. Verstand komt niet met de jaren.

Zelfs hier een tweedeling. Ik

Zelfs hier een tweedeling. Ik heb zelf 1 vaccinatie gehaald maar ben weggelopen bij de tweede omdat ik vervelende bijwerkingen had en ik had er (nog) geen vertrouwen in. Ik heb me altijd ingezet om besmettingen laag te houden door afstand te houden e.d.. We, de wetenschap, weten gewoon nog niet hoe alles gaat ontwikkelen. Alles is nieuw. Het virus en de vaccins. We weten nu dat het virus niet meer weg gaat en dat de vaccins geen garantie bieden voor bescherming. Dit vraagt ook om een nieuwe strategie. Bij de QR-code met vaccinatie trek ik wel de grens en ik kan niet accepteren om in zo'n maatschappij te leven. Vooral omdat er geen duidelijk eind aan lijkt. Zoals de overheid zelf zegt: alleen samen krijgen we corona onder controle. Dus niet een groep de schuld geven en uitsluiten. We moeten allemaal wat meer geduld voor elkaar hebben en elkaar leren te begrijpen.

Tja, ook hier wordt er

Tja, ook hier wordt er getrolld…zolang er in meningen geen koppeling met de rol van de machthebbers en de beweging naar controle wordt gemaakt geloof ik niet dat die mening van iemand van ‘hier’ is.

....

Op afstand scannen is natuurlijk science-fiction.

Mensen een jaar opsluiten is overkill. Voorzover we weten is drie weken tijd genoeg om immuun te worden. Mensen die op hun eigen immuunsysteem vertrouwen moeten er vrijwillig heen kunnen

In theorie zou het democratisch zijn om uitbaters de keus te geven. Als 1 op de 7 mensen antivaxer is kan 1 op de 7 kroegen geen QR-code controleren. In de praktijk werkte dat in de jaren 80 niet met rookbeleid. Het was toen al bekend dat 25% van de bevolking allergisch is voor rook of er een hekel aan heeft, maar rookmijders waren in minder dan 1% van de kroegen echt welkom.

Ook nu pleiten er "moedige" horeca-uitbaters ervoor dat de almachtige regering de keus voor ze maakt...zodat de uitbaters de rebel uit kunnen hangen of lekker op de overheid kunnen kankeren.

Grappig...

Zo even de reacties lezende, ook die inmiddels weggehaald zijn komt het op me over dat tussen de reaguurders hier
nogal wat compleet over de top, overtrokken en over de zeik types rondhangen.

Natuurlijk, er kunnen en moeten kanttekeningen gezet worden bij het falende beleid van de (R)Overheid die ondanks waarschuwingen
van experts alle maatregelen loslaten waardoor de bourgeoisie en het plebs denken dat de pandemie over is, hun goddelijke gang gaan
waarna de pandemie wederom wordt aangezwengeld met de huidige situatie tot gevolg.

Er kunnen ook zeker kanttekeningen gezet worden bij een 2G of 3G beleid (gelukkig hebben ze het niet 5G genoemd).
Maar een tweedeling in de maatschappij omdat er een kleine groep mensen niet meer naar het cafee mag is een beetje een baude stelling,
temeer daar in dit land jongeren onder de 18 geen alcohol mogen kopen (tweedeling), mensen zonder rijbewijs niet mogen autorijden (tweedeling)
mensen zonder paspoort niet naar landen buiten de EU kunnen reizen, een uitkering kunnen aanvragen, een bankrekening openen, een huis kunnen huren of kopen, een baan kunnen krijgen (tweedeling), waar mensen die hun ID kaart niet willen laten zien een boete krijgen terwijl agenten niet verplicht zijn hun eigen ID bewijs te laten zien (tweedeling), waar mensen die uitkeringsgerechtigd zijn van alle kanten worden geterroriseerd door de Bijstand en de Participatiewet daar waar mensen die het geluk hebben een betaalde baan te vinden niet geterroriseerd worden (tweedeling) enzovoort. (Ja, ik zet het bewust nogal dik aan)

Dan hebben we nog de relschoppers en wappies en complotfantasten die allerlei onzin over de vaccins verspreiden, dit terwijl zij als jong kind zijn gevaccineerd tegen Difterie, Kinkhoest, Polio, de Mazelen en de Bof. Mensen die bang zijn voor een prikje terwijl ze al gevaccineerd zijn voor hele enge ziektes. (rellen vanuit een luxe positie)

Of Covid een endemische ziekte wordt zoals de griep moeten we nog maar zien. Feit blijft dat de vaccins er tegen ziekenhuisopname en dood met een behoorlijke factor verminderen. Helaas liet de Overheid na absoluut duidelijk te maken dat het vaccin je niet tegen besmetting beschermt.
Hadden ze wel even kunnen doen want dan waren er waarschijnlijk minder mensen gaan feesten. Ook was het debiel dat de Overheid massa-evenementen wel toestond.

Er valt dus absoluut een discussie te voeren over de situatie waarin dit land zich op het moment bevindt. Reken overigens maar dat als ziekenhuizen op code zwart gaan (triage) er nog wel meer heftige reacties gaan komen. Natuurlijk, dikke vette rokers die niet sporten plaatsen ook een druk op de zorg, maar voordat Covid de wereld geselde was dat een berekende druk, ie, men was op dat soort druk voorbereid.

Dat de zorg het nu niet aankan komt deels natuurlijk door het feit dat de zorg de laatste twintig jaar na de privatisering van zorgverzekeraars volledig naar de klote geholpen is door Neoliberale kabinetten en marktwerking. Dit zien we overigens ook bij wat vroeger de openbare nutsbedrijven heette, energievoorziening, openbaar vervoer, postbezorging enzovoort.

Neoliberalisme is economisch fascisme, zoveel is wel duidelijk inmiddels.

Dan nog even over de aantijgingen dat ik een nazi of een fascist zou zijn.

Was ik een nazi geweest dan had ik gepleit voor het rucksichtslos afknallen van ongevaccineerden. Het doodspuiten van zieken in de lijn van Aktion T4 en nog wel ergere dingen. Ergo, ik ben geen nazi. (Hilarisch overigens dat de figuur die mij nazi noemde daarna begon te roepen dat ik dan maar geexecuteerd moest worden in Saudi Arabie. Hoe nazistisch ben je dan?)

Ben ik dan een fascist? Nee, ook dat niet, zeker niet als we het oorspronkelijke fascisme van Mussolini bedoelen. Maar, en dat is helaas een gegeven dat me al jaren stoort binnen de Linkse beweging, aan historische kennis en een diep begrip van Politieke stromingen in het verleden mankeert het nogal eens, en daarom zijn er natuurlijk mensen die meteen lekker gaan lopen schelden zonder een discussie te voeren want dat valt helaas buiten hun mogelijkheden.

Ben ik de ongevaccineerde schreeuwers zat? Ja.

Zou ik het prettig vinden als de relschoppers in de diverse steden die allerlei dingen lopen slopen die niet van hen zijn harder aangepakt worden door Justitie? Ja.

Vind ik de demonstraties van wappies en covidioten irritant? Zeker, omdat het kleinzielig gezeik is van mensen die nog nooit oorlog hebben meegemaakt maar wel menen er verstand van te hebben. (vijf jaar Duitse bezetting was even iets geheel anders dan ongeveer twee jaar wat Covid maatregelen, en een echte oorlog is nog wel even iets anders dan een agent die foei zegt omdat je je mondmasker niet op hebt).

Wil ik een keiharde lockdown die tot zeker februari duurt? (met volledige financiele compensatie voor al diegenen die daardoor in het gedrang komen, horeca, evenementenbranche enzovoort) Ook ja.

Dat heeft evenwel niets met fascisme of nazisme te maken. Veel meer met het feit dat ik zeker 10 mensen in mijn nabije omgeving ben verloren aan deze klote ziekte. Ja, DOOD. FOETSIE. KOMEN NOOIT MEER TERUG. Waarvan twee met onderliggende ziektes.

Maak dat godverdomme eerst zelf maar eens mee en dan lullen we wel weer verder.

En als je zo nodig wil schelden, scheldt dan eens op diegenen die zich helemaal nergens aan houden en direct medeverantwoordelijk zijn voor de dood van mijn 10 vrienden.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech