Reageer op:

Grappig...

Zo even de reacties lezende, ook die inmiddels weggehaald zijn komt het op me over dat tussen de reaguurders hier
nogal wat compleet over de top, overtrokken en over de zeik types rondhangen.

Natuurlijk, er kunnen en moeten kanttekeningen gezet worden bij het falende beleid van de (R)Overheid die ondanks waarschuwingen
van experts alle maatregelen loslaten waardoor de bourgeoisie en het plebs denken dat de pandemie over is, hun goddelijke gang gaan
waarna de pandemie wederom wordt aangezwengeld met de huidige situatie tot gevolg.

Er kunnen ook zeker kanttekeningen gezet worden bij een 2G of 3G beleid (gelukkig hebben ze het niet 5G genoemd).
Maar een tweedeling in de maatschappij omdat er een kleine groep mensen niet meer naar het cafee mag is een beetje een baude stelling,
temeer daar in dit land jongeren onder de 18 geen alcohol mogen kopen (tweedeling), mensen zonder rijbewijs niet mogen autorijden (tweedeling)
mensen zonder paspoort niet naar landen buiten de EU kunnen reizen, een uitkering kunnen aanvragen, een bankrekening openen, een huis kunnen huren of kopen, een baan kunnen krijgen (tweedeling), waar mensen die hun ID kaart niet willen laten zien een boete krijgen terwijl agenten niet verplicht zijn hun eigen ID bewijs te laten zien (tweedeling), waar mensen die uitkeringsgerechtigd zijn van alle kanten worden geterroriseerd door de Bijstand en de Participatiewet daar waar mensen die het geluk hebben een betaalde baan te vinden niet geterroriseerd worden (tweedeling) enzovoort. (Ja, ik zet het bewust nogal dik aan)

Dan hebben we nog de relschoppers en wappies en complotfantasten die allerlei onzin over de vaccins verspreiden, dit terwijl zij als jong kind zijn gevaccineerd tegen Difterie, Kinkhoest, Polio, de Mazelen en de Bof. Mensen die bang zijn voor een prikje terwijl ze al gevaccineerd zijn voor hele enge ziektes. (rellen vanuit een luxe positie)

Of Covid een endemische ziekte wordt zoals de griep moeten we nog maar zien. Feit blijft dat de vaccins er tegen ziekenhuisopname en dood met een behoorlijke factor verminderen. Helaas liet de Overheid na absoluut duidelijk te maken dat het vaccin je niet tegen besmetting beschermt.
Hadden ze wel even kunnen doen want dan waren er waarschijnlijk minder mensen gaan feesten. Ook was het debiel dat de Overheid massa-evenementen wel toestond.

Er valt dus absoluut een discussie te voeren over de situatie waarin dit land zich op het moment bevindt. Reken overigens maar dat als ziekenhuizen op code zwart gaan (triage) er nog wel meer heftige reacties gaan komen. Natuurlijk, dikke vette rokers die niet sporten plaatsen ook een druk op de zorg, maar voordat Covid de wereld geselde was dat een berekende druk, ie, men was op dat soort druk voorbereid.

Dat de zorg het nu niet aankan komt deels natuurlijk door het feit dat de zorg de laatste twintig jaar na de privatisering van zorgverzekeraars volledig naar de klote geholpen is door Neoliberale kabinetten en marktwerking. Dit zien we overigens ook bij wat vroeger de openbare nutsbedrijven heette, energievoorziening, openbaar vervoer, postbezorging enzovoort.

Neoliberalisme is economisch fascisme, zoveel is wel duidelijk inmiddels.

Dan nog even over de aantijgingen dat ik een nazi of een fascist zou zijn.

Was ik een nazi geweest dan had ik gepleit voor het rucksichtslos afknallen van ongevaccineerden. Het doodspuiten van zieken in de lijn van Aktion T4 en nog wel ergere dingen. Ergo, ik ben geen nazi. (Hilarisch overigens dat de figuur die mij nazi noemde daarna begon te roepen dat ik dan maar geexecuteerd moest worden in Saudi Arabie. Hoe nazistisch ben je dan?)

Ben ik dan een fascist? Nee, ook dat niet, zeker niet als we het oorspronkelijke fascisme van Mussolini bedoelen. Maar, en dat is helaas een gegeven dat me al jaren stoort binnen de Linkse beweging, aan historische kennis en een diep begrip van Politieke stromingen in het verleden mankeert het nogal eens, en daarom zijn er natuurlijk mensen die meteen lekker gaan lopen schelden zonder een discussie te voeren want dat valt helaas buiten hun mogelijkheden.

Ben ik de ongevaccineerde schreeuwers zat? Ja.

Zou ik het prettig vinden als de relschoppers in de diverse steden die allerlei dingen lopen slopen die niet van hen zijn harder aangepakt worden door Justitie? Ja.

Vind ik de demonstraties van wappies en covidioten irritant? Zeker, omdat het kleinzielig gezeik is van mensen die nog nooit oorlog hebben meegemaakt maar wel menen er verstand van te hebben. (vijf jaar Duitse bezetting was even iets geheel anders dan ongeveer twee jaar wat Covid maatregelen, en een echte oorlog is nog wel even iets anders dan een agent die foei zegt omdat je je mondmasker niet op hebt).

Wil ik een keiharde lockdown die tot zeker februari duurt? (met volledige financiele compensatie voor al diegenen die daardoor in het gedrang komen, horeca, evenementenbranche enzovoort) Ook ja.

Dat heeft evenwel niets met fascisme of nazisme te maken. Veel meer met het feit dat ik zeker 10 mensen in mijn nabije omgeving ben verloren aan deze klote ziekte. Ja, DOOD. FOETSIE. KOMEN NOOIT MEER TERUG. Waarvan twee met onderliggende ziektes.

Maak dat godverdomme eerst zelf maar eens mee en dan lullen we wel weer verder.

En als je zo nodig wil schelden, scheldt dan eens op diegenen die zich helemaal nergens aan houden en direct medeverantwoordelijk zijn voor de dood van mijn 10 vrienden.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech