OPEN BRIEF Bernhards naziverleden, veteranen en anjerperken

Hier kun je discussieren over OPEN BRIEF Bernhards naziverleden, veteranen en anjerperken.
Naar wie verwijzen die twee zaken, witte anjers en 29 juni? Naar prins Bernhard, een voormalig lid van de nazipartij, een ex-nazi dus (NSDAP Mitgliedsnummer 2.583.009). Híj droeg altijd witte anjers en de 29ste is zíjn verjaardag. De sites van de veteranen noemen hem ook bij name. Bovendien was hij ook nog lid van de Reiter SS en de SA. Het lijkt me dat veteranen veel beter verdienen...
https://de.wikipedia.org/wiki/Bernhard_zur_Lippe-Biesterfeld#Mitgliedsch...

Maar tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij nooit enig militair feit van belang verricht. Erger nog: hij heeft ook nooit zijn stem verheven tegen de Jodenvervolging. Laat staan een vinger uitgestoken om Joden - of andere minderheden - van de holocaust te redden. Hij wist er als Duitser en ex-nazi meer van dan menig minister of echte verzetsman - maar zweeg, en deed niets.

Na de oorlog heeft hij ook nog de staat en ons Nederlanders opgelicht voor miljoenen - veel meer dan Sywert van Lienden en zijn vuige vrienden. Tijdens deze Lockheed-affaire kreeg Bernhard smeergeld voor invloed op regeringen bij de aankoop van vliegtuigen. Hij had ook lak aan huwelijkstrouw - kortweg een nare opportunist.

Let wel: Bernhard heeft nooit en te nimmer excuus aangeboden voor zijn stuitende nazilidmaatschappen. Er moet wel bij vermeld worden dat hij nazilid was ver voordat de Jodenvervolgingen en de holocaust oftewel shoah in Duitsland begonnen. Tijdens de feesten bij zijn huiwelijk met Juliana waren wel nazi's uit Duitsland aanwezig die de Hitlergroet brachten en werd het nazivolkslied gespeeld. Bernhard zweeg...

Intussen zijn er ongeveer 100 anjerperken, ook in Amsterdam, Amstelveen en zelfs bij het Vredespaleis.

Naar dat eerbiedwaardige voorbeeld verwijzen dus de anjerperken en de datum van 29 juni. Straks gaan daar nog onwetende schoolkinderen met onwetende leraren naartoe...

Mijn vraag aan B&W en de raad is: wist u dat allemaal niet, of niet meer? Laten we afspreken dat u ofwel die perken vóór 29 juni weer opruimt, of dat u ze in de komende weken opruimt en nóóit meer terug laat keren.

Maar ga in ieder geval niet meedoen op 29 juni aan enige vorm verering van een ex-nazi.

U wilt toch geen nazi's eren?

Onze succesvolle acties tegen de naziherdenkingen op nazibegraafplaats Ysselsteyn (Venray) worden gesteund door o.m.

  • Opperrabbijn Biyomin Jacobs, Amsterdam
  • Opperrabbijn Raphael Evers, Düsseldorf
  • Klarsfeld Foundation, Parijs
  • Kamp/museum Dachau, Dachau
  • Féd. Int. des Résistants (FIR), Berlijn
  • Simon Wiesenthal Center, Jerusalem
  • In afwachting van uw antwoord,

    Hoogachtend,

    Com. Herdenk nazi's niet

    A. Graaff, antifascist


    Zo! Nadat de heer Graaf bijna

    Zo! Nadat de heer Graaf bijna tien jaar de spreekbuis is geweest van de Nederlandse Poetinaanbiddersvlub AFVN, trekt hij nu ten strijde tegen... bloemperkjes! Hulde - wat een heldendaad!

    Je haalt me de woorden uit de

    Je haalt me de woorden uit de mond. Graaff leeft weer in zijn eigen idiote waanwereld. Iedere antifascist weet dat al tijdens de Tweede Wereldoorlog de witte anjer een symbool van verzet TEGEN DE NAZI'S was. En ver na de oorlog zijn veteranen de witte anjer blijven dragen om de herinnering aan het verzet tegen de nazi's te blijven herdenken. Dit is onder andere ook de reden dat Witte Anjerperkjes nu worden aangelegd. Iedereen, de hele wereld, snapt dit. Alleen dwaalicht Arthur Graaff niet, en die slaat de plank weer eens mis en slaat zelf helemaal door.

    De witte anjer staat symbool voor de erkenning en waardering voor veteranen vanuit de samenleving. Het is daarmee een uiterlijk kenmerk dat staat voor respect van de burger bevolking voor de inzet van veteranen onder moeilijke omstandigheden en hun loyaliteit aan ons land. De symboliek van de witte anjer vindt zijn oorsprong in de Tweede Wereldoorlog.Op 29 juni 1940 kwamen in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en verscheidene andere plaatsen in Nederland Oranjegezinde Nederlanders bijeen. In Den Haag bij Paleis Noordeinde, in Amsterdam bij het monument voor de koningin-moeder Emma op het Emmaplein. Het doel van die bijeenkomsten was: openlijk en demonstratief de 29ste verjaardag van prins Bernhard vieren. De vlag uitsteken was al verboden, en vlaggen waren er inderdaad niet te zien. Wel veel bloemen - vooral anjers, vandaar de naam Anjerdag. Die anjer verwees rechtstreeks naar prins Bernhard. Sinds zijn studententijd had de prins de gewoonte om zich met een witte anjer te tooien.

    Meer info ook hier: https://www.veteranendag.nl/de-witte-anjer/witte-anjer-perkje-ambassadeurs/

    [quote]Er moet wel bij vermeld worden dat hij nazilid was ver voordat de Jodenvervolgingen en de holocaust oftewel shoah in Duitsland begonnen.[/quote]

    Ieder weldenkend mens snapt dat dit de reden is dat veteranen de witte anjer als symbool voor veteranendag zijn blijven gebruiken. Heel simpel (zelfs voor Arthurt Graaff zou dit te begrijpen moeten zijn), maar ja, dementie leidt helaas wel vaker tot wanen en hallucinaties bij ouderen.

    Zoals bekend: tijdens de Tweede Wereldoorlog stond Bernard aan de kant van de geallieerden. Veel meer afstand van het nazisme kan iemand toch niet nemen? Arthur Graaff heeft echter wel vaker moeite met het verschil tussen links en rechts fascisme.

    De achterliggende gedachte van de Witte Anjerperkjes is ook veel groter dan een prins die in zijn persoonlijke leven inderdaad de nodige misstappen heeft begaan. De witte anjerperkjes gaan echter niet over een prins, maar over een veel groter iets. Laat het aan Graaff over iets totaal uit verband te rukken en er zelf mee aan de haal te gaan. De man is 20 a 30 jaar te laat geboren en denkt in 2022 nog even de heldhaftige verzets meikever uit te kunnen hangen. Iedere verzetsman draait zich om zijn graf. Je vraagt je toch af of de vader van Graaff hem niet met terugwerkende kracht een paar ferme tikken op zn achterste zou willen geven? Door alle bevrijders, verzetslieden, veteranen weg te zetten als nazi's die Witte Anjers dragen, doet Graaff alle verzetslieden te kort. En dan te bedenken dat Graaffs eigen vader in de oorlog vast heeft gezeten. Dwepen en liegen over een yad Vashem onderscheiding is al erg, maar je eigen vader die al in de kist ligt te kakken zetten gaat wel heel ver. Hoe laag kun je zinken met je zelfhaat?

    We dwalen af. Over Bernard gesproken, laten we nu allemaal op deze site nog iemand kennen die misstappen begaat. Niet dat hij er gelijk foute Prins Bernard afstand van neemt en zich aansluit bij de geallieerden (lijkt me duidelijk), maar iemnand die willens en wetens zelf een nazistische apartheid en antisemitische organisatie jarenlang heeft gesteund en dat nog steeds doet. Volgens het persoonlijke LinkdIn profiel van Arthur Graaff is hij namelijk nog steeds: Arthur Graaff. National Spokesman for Dutch Anti-Fascist League AFVN. FP MediaInstituut voor Sociale Wetenschappen, Den Haag. Amsterdam. Dit wisten wel wel, maar dat maakt het nog eens extra walgelijk en abject. De AFVN is op Indymedia al vaak genoeg ontmaskerd. Iedere linkse activist weet dat ze behalve notoire Poetinaanbidders, ook bijvoorbeeld berichten van Frontex op hun webiste plaatsen, en een zwaar antisemitsch verleden hebben. Van dit alles heeft Graaff nooit afstand genomen of excuses voor gemaakt, sterker nog: dit was al vele jaren bekend en hij zette zich er juist voor in. Toen EN nu. Nog ervan afgezien dat het een wit mannenbolwerk is. Zoals ook al herhaaldelijk opgemerkt wordt Graaff als hij het weer even te bont heeft gemaakt, tijdelijk en zogenaamd uit de AFVN gezet, of nemen ze zoenaamd even afstand van elkaar. Dit gebeurt al jaren. En vervolgens, hup, weer samen optrekken.

    Kan ondertussen iemand even een witte anjerperkje in 's mans straat aanleggen?

    Ruis maar weer doen?

    Volkomen belachelijk en verdraaid, Droog - maar word je bang?

    Hallo Droog, ga je lekker?

    Nou is Graaf gepromoveerd van idioot to dement...
    Je snapt 't niet: 'De witte anjerperkjes gaan echter niet over een prins, maar over een veel groter iets'
    Maar de website van de veterenanen noemt gek genoeg toch iemand bij name... drie keer raden
    https://www.veteranendag.nl/de-witte-anjer/

    En die site laat voor het gemak zijn lidmaatschap van de enige echte NSDAP weg... en van de SS, en van de SS, en ook zijn oplichterij met Lockheed. Net als jij, Droog... En Benno heeft zich nooit ook maar één seconde verontschudligd voor die 'jeugdzondes'.

    'Nazistische apartheid' gesteund? Toe maar... 'Walgelijk an abject'... gaat 't? Zakdoekje?

    O ja: durf je laster en beledigingen niet meer te ondertekenen? Toch beetje bang aan 't worden?

    Heeft Graaff zich eigenlijk

    Heeft Graaff zich eigenlijk al ooit verontschuldigd voor zijn lidmaatschap van de antisemitische AFVN? Of staat hij nog steeds achter de ideeën?

    O ja Arthur Graaff: durf je laster en beledigingen niet meer te ondertekenen? Toch beetje bang aan 't worden?

    Bang?

    Juist gewezen op dit zoveelste geschifte schrijven van Arthur Graaff. 's Mans gekte is inmiddels zo ver gestegen dat hij bij elk tegengeluid op zijn veelal anoniem geposte, maar o zo herkenbare, berichten mij het auteurschap toedicht. Enfin - ik ben wel benieuwd naar welke laster ik over Graaff verspreid zou hebben. Laster waarover Graaff nu al bijna twee jaar uitkraamt dat hij daarvan aangifte zou hebben gedaan bij de politie (hé - een actievoerder die naar de politie stapt...).

    Hoe wonderlijk is het dat ik over die vermeende laster nooit ondervraagd ben door de politie, laat staan dat het OM het nodig vond me voor de rechter te slepen. Wonderlijk is het ook dat ik in diezelfde periode wel tweemaal voor de rechter moest verschijnen. Maar niet vanwege Graaffs gejammer. De eerste keer wegnse een lasteraanklacht, ingediend door een vrouw die in 1990-2004 een politieonderzoek naar een moord op een Groninger kraker gefrustreerd had - met als gevolg dat de vermoedelijke dader daar nooit verantwoording voor heeft moeten afleggen. En de tweede keer vanwege een andere lasteraanklacht, ingediend door een ex-gemeenteraadslid van Eindhoven, die een boek vol antisemitische complottheorieën had uitgebracht, en waar een aantal journalisten, waaronder ik, kritisch over berichtte.

    De eerste zaak eindigde in ontslag van rechtsvervolging; de tweede in volledige vrijspraak voor mij en een veroordeling voor de klagende partij.
    Voor wie het interesseert:
    1: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/777037/oud-stadsdichter-van-groningen-wor...
    2. https://jonet.nl/bart-fm-droog-vrijgesproken-rechtszaak-tegen-auteur-hit...

    Oftewel: het geeft te denken dat Graaff zich graag aansluit bij dit koor van misnoegde moordenaarsknechten en complotwappies. Maar goed - dat er iets grondigs mis is in het Koninkrijk van Graaffs Gedachtenwereld is inmiddels een bekend gegeven.

    Dom en fout! AFVN had Joodse voorzitster

    AFVN 'antisemitische' organisatie? Laat je nakijken joh.
    Met een Joodse voorzitster?
    Ga je feiten chekcen. Slapjanus!

    https://www.afvn.nl/over-ons/?cn-reloaded=1
    Voorzitster van 2007 tot haar overlijden op 30 september 2011 de Auschwitz-overlevende Celine van der Hoek-de Vries.

    Antisemitische complotwappies van de AFVN

    ... en opgevolgd door de notoire complotdenker Kees van der Pijl, de van de universiteit van Sussex weggetrapte professor, die beweert dat 9/11 een zionistisch complot was en tot op de dag van vandaag uitroept dat de MH-17 door de Oekraïne is neergehaald. Tot zo ver het "feiten checkcen" voor meneer nn, oftewel de crypto Poetin-agent Arthur Graaff .

    Zie over Kees van der Pijl onder meer:

    Kemal Rijken. ‘Antisemitische complotdenker’ Van der Pijl naar DeLaMar Theater voor 9/11-congres. Jonet, Amsterdam, 05-06-2019.
    https://jonet.nl/antisemitische-complotdenker-van-der-pijl-naar-delamar-...

    En nog erger, zie hier de

    En nog erger, zie hier de twee doorgedraaide wappies hier bij elkaar:

    https://www.afvn.nl/wp-content/uploads/fotos-00-nooit-meer.jpg

    Hoezo pijnlijk? De joodse samenleving in Nederland huilt bij zoveel huichelachtige idiotie. 9/11 een joods complot noemen gaat alle fatsoensnormen te buiten. En dan durft Graaff zich met droge ogen nog antifascist te noemen? Doorgedraaide extremist is een beter woord.

    Nu je het er over hebt: die

    Nu je het er over hebt: die paljas Graaf heeft nooit afstand genomen van Van der Pijl. Sterker nog - steevast voerde hij in de afgelopen jaren Van der Pijl en/of diens eenmpersoonsorganisatie Comité van Waakzaamheid op als medeondertekenaar van zijn persberichten / open brieven / petities.

    Zoals deze, aan de gemeenteraad van Hillegom, januari 2022:
    https://gemeenteraad.hillegom.nl/documenten/Overige-ingekomen-stukken/B0...

    Ondertekend met:
    "Hoogachtend,
    A.E.A.J. Graaff
    AFVN-BvA
    Kernlid Com. tegen Racisme
    Mede-opr. Com. v. Waakzaamheid teg. Herlevend Fascisme"

    Of deze, aan B6W en gemeenteraad van Doetinchem: https://besluitvorming.doetinchem.nl/Vergaderingen/gemeenteraad/2022/24-...

    Ondertekend met:
    "A.E.A.J. Graaff
    AFVN-BvA
    Kernlid Com 21 Maart tegen Racisme
    Mede-opr. Com. van Waakzaamheid teg. Herlevend Fascisme"

    Ga je schamen, gek!

    Je moet het maar durven.

    Je moet het maar durven. Tegen vrede zijn en tegen de mensen die daarvoor gezorgd hebben. En dan ook nog brieven sturen en doen of je medestanders hebt.

    Weet je wie ook tegen vrede was? https://tinyurl.com/23yevpsm

    Tegen tulpen en radijsjes

    Tulpen. Komen uit Erdogan-land. Erdogan is fout, dus tulpen zijn fout. Ausradieren. Klinkt als radijsjes. Klinken als Seyss Inquart. Seyss Inquart was een nazi. Dus fout. Dus zijn radijsjes nazi's en fout. Kapotstampen! Bloemperken. Sowieso fout! Geen enkel bloemperk heeft ooit zich uitgesproken tegen het kolonialisme, de holocaust, smeergeld, vrouwenonderdrukking en genderongelijkheid. Walgelijk! Opzouten met al die bloemperken!

    Wat is die Graaf toch een

    Wat is die Graaf toch een simpele ziel. Veteranendag heeft geen vaste datum. Dit jaar is dat bijvoorbeeld 25 juni.
    De afgelopen jaren is dit ook 27 juni, 30 juni en 29 juni geweest. Steeds op de laatste zaterdag van juni.
    Ik denk dat deze waarheid alleen Graaf niet zo goed uitkomt, omdat dat zijn inbeeldingen niet ondersteund.

    Kleine geiten, pardon, feitencheck...

    Je denkt even dat hij het opneemt voor de groep:
    'Het lijkt me dat veteranen veel beter verdienen... ' A. Graaff, Aandachtstrekker

    Dan herinner je één van zijn brallige braaksels:

    'En dan steeds op die onzinnige V-dag op de achtergrond dat de vets niet begrepen worden. Zieluhhhhug!'
    'Je dringt je uit vrije wil op, het loopt fout, been eraf, PTSS en modderen. Maar je hebt je nek toch zelf in die strop gestoken… inclusief de 300% toeslag voor oorlogsgebied?' A. Graaff, Narcist
    https://krapuul.nl/open-briefje-aan-ken-en-andere-vets-voor-v-day-26-juni/

    Waar komt die behoefte toch vandaan om jezelf telkens publiekelijk voor lul te zetten en dan in de rol van martelaar te kruipen?
    Oh ja, omdat het je diepste wens is geëerd te worden met een heuse Wiki-pagina...
    Bart heeft er wel één en Arthur niet! Zieluhhhhug!!!
    Misschien moeten we dat maar eens regelen, zodat je eindelijk van je pensioen kunt genieten. (Lees: je smoel kunt houden.)

    Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech