Studie erkent rol actievoerders bij stoppen naziverering op nazibegraafplaats Ysselsteyn

Hier kun je discussieren over Studie erkent rol actievoerders bij stoppen naziverering op nazibegraafplaats Ysselsteyn.
De studie van de Universiteit van Amsterdam is de masterscriptie van historicus drs. Sjoerd van Hoenselaar, die zelf uit Venray komt, waar Ysselsteyn ligt. Jaarlijks ging de Duitse ambassadeur daar kransen en bloemen leggen, maar dat is vorig jaar gestopt, na o.m. een petitie van Graaff c.s. https://herdenknazisniet.petities.nl/.

De studie vermeldt ook de omstreden rol van de gemeente, die de kritiek van Graaff c.s. bleef afwijzen. De toenmalige burgemeester Winants, de raad en wethouders wilden unaniem doorgaan met de verering van nazi's, net als een PvdA-raadslid, dochter van de beheerder van Ysselsteyn. Zelfs toen Graaffs actie uit Israël, Frankrijk en ook nog van het bestuur van kamp Dachau steun kreeg. B&W van Venray zijn na een schandaal over integriteit tussentijds afgetreden.

Graaff en ook de AFVN-BvA voerden vanaf 2013 actie tegen het jaarlijks verering van de vele honderden oorlogsmisdadigers en medeplichtigen aan de holocaust op Ysselsteyn. Die plechtigheid omvatte een toespraak van de Duitse ambassadeur en het leggen van bloemen en kransen, en saluten van militairen. Uiteindelijk zwichtte de nieuwste Duitse ambassadeur nadat ook de Nederlandse opperrabbijn Jacobs zich achter de actie had geschaard.

Onder de oorlogsmisdadigers op Ysselsteyn is bijv. de SS'er die Anne Frank en haar familie liet deporteren, Julius Dettmann. Ook liggen er zware nazibeulen die vele honderden Nederlanders hebben gefolterd en geëxecuteerd, zoals de verzetsstrijdster Esmée van Eeghen. Ook ligt er bijv. de politiecommissaris van Nijmegen in oorlogstijd, Helmondenaar Anton van Dijk, die zelf meeging bij Jodenrazzia's en die door een verzetsaanslag omkwam. Of de Bossche mensenjager Piet van Bussel (uit Veghel), ook doodgeschoten. Ook ligt er de eerste vrijwillige Nederlandse SS'er, Willem Heubel uit Hilversum.

Of de gemeente vasthoudt aan een herdenking op Ysselsteyn op 4 mei, is onduidelijk. Net als de herdenking door de Bundeswehr waarvan de Vierdaagse-deelnemers jaarlijks in de zomer op Ysselsteyn ook kransen gingen leggen.

Graaff heeft in februari 2022 opgezegd als lid van de AFVN-BvA, nadat deze steun aan Poetin uitsprak.


Ben je weer thuis Graaff ?

Ben je weer thuis Graaff ?

Wat heeft dit te maken met de

Wat heeft dit te maken met de actiebeweging? Direct ruis maar weer?

Megalomane vriend Graaff zit de drang naar erkenning wel erg diep he? Wat denk je nou met dit stuk te bereiken? Wil je een standbeeld? Meneer de zich zelf noemende "bekendste antifascist". Kruip lekker terug onder de steen waar je onder vandaan komt. Indymedia is klaar met je en het wordt tijd dat ze bij Krapuul ook eens je ware fascistische en russisch koloniale goedkeurende aard zien.

Zie de reacties hier: https://indymedia.nl/node/50883 Wie zouden toch die twee mensen zijn die afgevoerd werden wegens opruiing? Het is reeds vaker aan bod gekomen: je probeert ook nu weer de gemeente in een kwaad daglicht te stellen, terwijl toch echt alleen maar jijzelf Arthur Graaff zelf omstreden bent. Hans Knoop schreef je al dat je meer kwaad dan goed doet met je doorgeslagen schrijfwerk.

Hopelijk ontzeggen ze je voortaan overal de toegang. Fascistische gekken moet je niet faciliteren in hun waanzin, maar juist psychische hulp bieden en anders opsluiten. Inmiddels weten we hier op Indymedia dat de AFVN en jij twee handen op EEN fascistische buik zijn.

Begrijp ook dat Graaff

Begrijp ook dat Graaff waarschijnlijk een traumatisch borderliner is en dus als patient kan worden gezien.
Denk dat er nu verder eigenlijk niet meer gereageerd moet worden op zijn artikelen.
Ik wil hem niet als fascist benoemen want dat is hij niet.

Graag niet meer reageren !

Typisch...

... dat de niet zo onbekende nn die dit geplaatst heeft geen URL van deze scriptie vermeldt.

En ook typisch dat deze nn wel dit meldt: "Graaff heeft in februari 2022 opgezegd als lid van de AFVN-BvA, nadat deze steun aan Poetin uitsprak", maar verzuimt te melden dat de heer Arthur Goebbels Graaff jarenlang als woordvoerder voor de pro-Poetinclub van namaak oud-verzetslieden AFVN heeft opgetreden. Een club die over de 298 doden van de MH 17 enkel fake-informatie heeft verspreid.

Het was mij al opgevallen dat

Het was mij al opgevallen dat ook de titel en andere informatie over deze scriptie ontbreekt.
Maar dan wel een link naar de een vrij zielige petitie :)

Graaff in andere scriptie

Graaff komt als woordvoerder van de AFVN voor in deze masterscriptie: Sanne Jussen. Vorwärts! Een onderzoek naar Wehrmacht-re-enactment als deel van de hedendaagse Nederlandse en Duitse herinneringscultuur van de Tweede Wereldoorlog. Masterscriptie Duitslandstudies UvA, 30 juni 2021, https://scripties.uba.uva.nl/download?fid=c5033538

Maar daarin gaat het op slechts drie pagina's (49-51) over de acties van Graaff / AFVN tegen militariabeurzen en re-enactment-evenementen waar "Duitse" verenigingen aan deelnemen. Het is een op krantenartikelen en de AFVN-site gebaseerde observatie van die acties. Die passage eindigt met:

"Waar de AFVN geen begrip heeft voor Wehrmacht-re-enactment tijdens het uitbeelden van de bevrijding tijdens evenementen, zegt de voorzitter van het CJO [Centraal Joods Overleg] dat wel te kunnen begrijpen, omdat het dan met een duidelijke educatieve doelstelling wordt gedaan. Wanneer het echter gaat om privé-evenementen, waar de re-enactors elkaar zonder publiek ontmoeten, heerst er ook bij het CJO onbegrip; een Duitse re-enactmentgroep die bij elkaar komt voor een privéevenement zonder educatieve doeleinden voor publiek, kan argwaan opwekken. Privéevenementen roepen daarom meer wantrouwen op en zijn negatiever voor de reputatie van Duits re-enactment dan publieke evenementen die openbaar plaatsvinden"

Wat privé-evenementen zijn (de term lijkt me een contradictio-in-terminis) wordt helaas niet uitgelegd.

Ook Ysselsteyn komt in deze scriptie aan bod, maar heel zijdelings, en niet in verband met Arthur Graaff. Op blz. 18/19: "Zo bezocht de burgemeester van Venray, Jos Waals, vanaf begin jaren negentig jaarlijks de dodenherdenking op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn. Daarmee wilde hij laten zien, dat veel van de Duitse soldaten ook als slachtoffers van de nazi’s konden worden beschouwd: “Waals wilde het kerkhof als waarschuwend voorbeeld stellen, als een soort monument tegen dictatuur, haat en onderdrukking” (van de Reijt 2010, 169).

Leugens van Droog

Droog liegt weer: op de wsite vd AFVN is letterlijk één artikel over MH17 te vinden uit 2014, zonder enige 'fake-informatie' maar met veel vragen en verwijzingen naar o.m. The Washington Post. Het arrtikel is van prof dr K. vd Pijl, die al het jaar daarna de AFVN verliet, mede op mijn aandringen vanwege zijn steeds radicalere steun aan Poetin. Ik begon in 2014 als woordvoerder en na dat ene stuk is er niets meer over MH17 gepubli8ceerd.
En 'Arthur Goebbels Graaff' - moet ik ook nog reageren op zulk machteloos strontgooien na wat inleidend modderwerpen? Complimenten aan heer Droog en zijn vrienden voor dit nieuwe hoogtepunt! En natuurlijk dank aan Indymedia voor het laten staan van dit vullis.

Opzegging

"Graaff heeft in februari 2022 opgezegd als lid van de AFVN-BvA, nadat deze steun aan Poetin uitsprak."*

We zullen zien met welke groeperingen je nu weer gaat dwepen, ouwe pijp.
Het is weer bijne 4 en 5 mei, dus je dwangneurose zal je nopen weer ergens tegen te ageren, toch?
Maar geen "Woordvoerder van...", meer? Je was nu gewoon lid en bent lid af?
Ook geen Speciaal Waarnemer van de VN meer, neem ik aan?
Geen organisatie meer van Herdenking Februaristaking?
Geen zes linkse organisaties meer achter je?
Geen steun van Linkse Jongeren?
Openbaar afstand genomen van vriendje Van Kasbergen?
Niet meer bloemen plukken met Makelaardij Van Griensven?
Gewoon alleen verder met de oprichting van Graaff Leeft! in Bussum en omstreken?
Hele stap terug hoor, ik ben benieuwd wat er echt achter zit.
Als de hele AFVN nu plots opgedoekt wordt, dan zullen jullie wel juridische stappen verwachten en is het inderdaad tijd om het zinkende schip te verlaten.
Iets uitgespookt? Of zijn er toevallig een paar serieuze aanklachten aan de broek gespijkerd en wens je je niet in het pak te laten naaien?
Eén zo'n klein zinnetje onderaan zo'n publicatie betekent altijd meer dan het lijkt, je wilt je later op openheid kunnen beroepen denk ik.
Verlicht ons, we hangen aan je lippen!

Hoop niet dat mijnheer De Bruin de boel op slot gooit omdat de opener in de ruis stond, soms gaan de interessantste discussies op die manier dicht.
Of er staat ineens 'OpgekuisD' met een D in plaats van een T. Iets met een Kofschip, mijnheer de Bruin. ;-)

Leo Den

PS: *"Graaff heeft in februari 2022 opgezegd als lid van de AFVN-BvA, nadat deze steun aan Poetin uitsprak."
Taalkundig maak je er weer een zooitje van. Je zou dit opkunnen vatten als: Nadat ik de steun aan Poetin uitsprak, zegde ik mijn lidmaatschap van de Rebellenclub op. Correcter is: Nadat de AFVN hun steun aan Poeting uitsprak, zegde ik mijn lidmaatschap op. 'Deze' slaat op de vereniging en niet op een persoon, dat weet ik ook wel. Maar het is een taalkundige orpoep van aaneengeregen onduidelijk letterlint. Je duint weer door het gras alsof het slechts een wisse was...
Overigens, weet je wie altijd als eerste een zinkend schip verlaten? Juist...

Wartaal

wat een wartaal... niks beters te doen?

Wartaal? Bewijzen!

Zegt de man die onder het pseudoniem "nn" Indymedia volplempt met idiote verhalen over zijn glorieuze daden tegen onder meer Woerdense bloemperkjes en andere samenscholingen van vermeende nazibloemen.

Dezelfde "nn" schreef kort voor hij dit plaatste elders op Indymedia (https://www.indymedia.nl/node/51727#comment-37358 ): "Smerige, ongedocumenteerde en valse beschuldigingen... geef dan bewijs, laffe anoniem... en zet je naam erbij, dan klagen we je meteen even aan voor laster...
Strijden doe je met open vizier en niet door laffe anonieme en onbewezen berichten. (...) Hoepel toch op, lafbek!"

O ja - voor wie dat niet gelooft, van die bloemperkjes, zie: https://www.woerdensecourant.nl/nieuws/algemeen/302628/bezwaar-tegen-aan...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech