Nederlandse Bank en AFM onder de verf

Hier kun je discussieren over Nederlandse Bank en AFM onder de verf.
Beiden vervullen een zeer kwalijke rol in het hedendaagse kapitalisme, en vormen de link tussen de staat en private bankiers. De Nederlandse Bank verstrekt o.a. geld wanneer de grote bankbedrijven daar behoefte aan hebben en probeert met allerlei beleid de belangen (=winst) van die bedrijven te garanderen. De AFM is zogenaamd een waakhond van de staat, maar heeft de afgelopen jaren aangetoond niks te geven om de risico's voor de bevolking, normale mensen die niet de winsten genieten die voortvloeien uit de risico's die genomen worden. De AFM is meer als de accountant van de maffia. Zo nu en dan zal zij in het 'algemene belang' van de hele maffia enkele onberekenbaren tot de orde roepen, maar allemaal slechts om de maffia beter te laten functioneren.

Wij denken met een paar verfballonnetjes niet iets groots te bereiken. Waarschijnlijk zal het de media niet eens halen. Maar we hopen anderen te inspireren, de strijd wat zichtbaarder te maken, en onze vijanden lastig te vallen. De Amsterdamse Boefjes hebben er weer zin in. Maar in andere steden zal het hopelijk ook gaan broeien.

De vernietiging van alle laatste sociale voorzieningen in onze samenleving is nu groter en radicaler dan dat de meeste van ons in ons leven hebben meegemaakt. Stap 's nachts af en toe eens op je fiets voor een klein rondje verfen. Maak de strijd zichtbaar, val onze vijanden lastig, jaag ze op kosten, en vergeet niet zelf plezier eraan te beleven! Keuze genoeg; uitzendbureau's, politiebureau's, villawijken, banken, je oude werkgever waar je zo'n hekel aan hebt, media-gebouwen, enzovoorts.

---------------

English:

Tonight we found this pamphlet (in Dutch) and we're putting it here for its news value:

A building of the Dutch Bank (at the Sarphatistraat) and the building of the Authority Financial Markets at the Weteringcircuit have been hit with paint tonight.

Both fulfil a malicious role in contemporary capitalism, and form a link between the state and private bankers. The Dutch Bank, amongst other things, gives money to the big bank corporations when they have that need, and try, with all sorts of measures, to guarantee the interests (=profit) of those corporations. The AFM is supposedly a watch dog of the state, but has shown in recent years that it does not care about the risks for the people, average people who do not enjoy the profits that flow from the risks that are being taken. The AFM is more like the maffia accountant: now and then, in the 'common interest' of the entire maffia, she will say something against certain capricious individuals, but all only to make the maffia function better.

We do not think to achieve anything major with these couple of paint bombs. Probably they won't even make it to the media. But we hope to inspire others, to make the struggle visible, and to hassle our enemies. The Amsterdamse Boefjes are getting excited again. But hopefully the same will happen in other cities.

The destruction of all the last social provisions in our society is now bigger and more radical than most of us have ever experiences in our life times. Take a nightly tour on your bike now and then for a small round of painting. Make our struggle visible, hassle our enemies, make it costly for them, and do not forget to enjoy yourself! Enough choices: temp agencies, police stations, villa neighborhoods, banks, your old employer that you so hate, media buildings, and so on.


Re: Nederlandse Bank en AFM onder de verf

Totaal geinig : " we vonden een pamflet op straat " = de plaatsers van de post zijn ook de schrijvers pamflet ? Lijkt er wel op. Ondertussen kunnen de sloebers van het schoonmaak bedrijf aan de slag.
Zouden de beelden die met bewakings cams zijn gemaakt nog geanalyseerd worden ? Of te onbelangrijk ? De Ned Bank is een maatje te groot ? Ik denk dat je meer aandacht krijgt door er dag in dag uit ook in slecht weer met jongleer ballen te staan gooien. Je kan dan een opruiend t shirt dragen
stapeltje pamfletten er bij ? Je kan dat ook met meerderen doen maar dat kan dan weer een reden zijn je weg te sturen.

Re: Nederlandse Bank en AFM onder de verf

Wat zinloos... Ik moet s'nachts slapen omdat ik overdag aan het werk moet... Heb absoluut geen tijd om verf bommen te gooien. Ook nog met het risico om gepakt te worden en vervolgens kosten te moeten maken... Dan ga ik toch voor de ludieke actie of demo. Stop het geweld tegen mensen en goederen!!

sommige mensen moeten

sommige mensen moeten s'nachts werken....Je gegenaraliseer over 'ga toch werken' is zo jaren 80. Het verveelt mij.
Ga ik weer verder met mijn avonddienst......

hoe zinvol

Hoe zinvol, ik moet ook s'nachts slapen omdat ik overdag aan het werk moet. En ik ben blij dat nachtelijke aktivisten de bankiers laten merken dat we het niet meer pikken. Ieder voert aktie op zijn/haar manier. En geweld tegen goederen? dat bestaat niet.

Te voorspelbaar: natuurlijk is verf weer feature op Indymedia...

Citaat 1: "Wij denken met een paar verfballonnetjes niet iets groots te bereiken"
- goede zin en getuigt ook van zelfkennis; verfballonnetjes bereiken in deze omstandigheden namelijk helemaal niets.

Citaat 2: "Waarschijnlijk zal het de media niet eens halen"
- wat lokale media hebben het opgepakt. De vraag is natuurlijk of verfballonnetjes het draagvlak voor protest onder de bevolking vergroten: het zou waarschijnlijk wel eens het tegendeel kunnen zijn!

Citaat 3: "Maar we hopen anderen te inspireren"
- niet dus, afgezien van 'n paar andere nachtelijke figuren die het strategische inzicht hebben van 'n appelflap.

Citaat 4: "de strijd wat zichtbaarder te maken"
- nee hoor; het wordt in no time keurig opgeruimd.

Citaat 5: "en onze vijanden lastig te vallen"
- Die maken zich hier totaal niet druk om. Daar komt echt veel meer bij kijken. Alleen als grote groepen mensen op de een of andere manier in beweging komen, wordt het lastig voor onze vijanden. Dat vraagt heel veel inzet en is echt iets heel anders dan zo'n stiekume nachtelijk hit and run + 'n berichtje op Indymedia.

kijk nog een keer

1: het ging ze om alleen maar te laten zien dat activisme nog leeft en anderen te inspireren en daar heb je niet veel voor nodig.

2: waardeloze claim die niet onderbouwd is.

3 en 4: er is verslag van gedaan dus dat het weggehaald is is niet erg, in punt 1 werd er al duidelijk gemaakt dat het niet heel veel bereikt.
De mensen die geinspireerd zijn, zijn ook niet zichtbaar . 1 persoon is al een mooi resultaat

5: het is gewoon een teken dat we nog leven. ze moeten rekening met ons houden. het moraal wordt hooggehouden. En kortom het is leuk!
dit geeft een teken dat je dit soort dingen kunt flikken en er mee weg kunt komen

Goed bezig! lekker het milieu

Goed bezig!

lekker het milieu vervuilen met giftige stoffen om een punt te maken.

wahaha wat voorspelbaar weer

wahaha wat voorspelbaar weer de reacties hier van die losers die niets doen maar lekker zeuren op Indymedia. Mens, jullie moeten BLIJ zijn dat deze nachtschilders uberhaupt de moeite nemen om jullie op de hoogte te stellen van hun daden. Godallemachtig wat een trieste wereld hebben de reaguurders toch. Doet me denken aan de verklaring van Rara destijds - wacht, ik zoek 'm ff op:
"Een generatie teleurgestelde en gefrustreerde dertigers/veertigers kruipt bij elkaar op schoot, om wederzijds te bevestigen dat het best wel okee is niet langer te strijden. Toegejuicht door degenen die hiermee gerechtvaardigd zien dat ze toch altijd al aan de verkeerde kant stonden. En dat het eigenlijk best wel meevalt allemaal, hier in Nederland."
(http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10915f58.htm Doorbraak: bedankt).

@wahaha wat voorspelbaar weer

Bij gebrek aan argumenten kun je dus het best mensen waar je het inhoudelijk niet mee eens bent, afdoen met: 'Losers die niets doen maar lekker zeuren', 'reaguurders', 'teleurgestelde en gefrustreerde dertigers en veertigers', enz.

Dergelijke karakteriseringen zeggen vooral iets over het cliché-denken van degene die ze gebruikt, want we weten namelijk helemaal niets over het activisme van de mensen die aan deze discussie deelnemen. Dat hoeft ook niet - of vind je soms dat mensen eerst hun activisme-CV moeten indienen voordat ze aan 'n discussie op Indymedia mogen deelnemen?

Inhoudelijke argumenten helpen bij het voeren van 'n zindelijke discussie.

Grootkapitaal siddert van angst!

Het grootkapitaal met haar banken en hedgefunds is dezer dagen voortreffelijk in staat om mensen en staten te beroven van alles wat waarde heeft.
Staten worden verwoest en in een schuldpositie gebracht. Uiteraard met grotere afhankelijkheid tot gevolg van de dezelfde banken.
Burgers verliezen hun geld, baan en toekomst op een rechtvaardigere wereld, gezien het feit dat de macht meer en meer bij de kapitaalgroepen komen liggen. Regeringen worden machteloze buikspreekpoppen van het grootkapitaal.
Welnu het doel is goed gekozen, echter de analyse dat het gooien van een paar verfbommetjes effectief is, kan ik helaas niet delen met deze helden tegen het grootkapitaal.

Effectief ten opzichte van

Effectief ten opzichte van wat?

Het is anders wel degelijk effectief geweest in het laten horen van een anti-systeem geluid in de media.

En waarschijnlijk voelde het ook nog goed om te doen, voor de mensen die t deden. Ook niet geheel onbelangrijk.

Daarnaast is er iets van schade aangericht aan die kutinstellingen.

En tenslotte, het staat jou vrij om middelen aan te dragen die volges jouw wel effectief zijn. En dan graag middelen die we nu kunnen toepassen (dus niet 'collectivisering van de productiemiddelen' ofzo want daar hebben we de kracht helemaal niet toe. Een paar verfbommetjes gooien wel.)

Nederlandse Bank en AFM onder de verf

Leuke aktie! een soort luilak maar dan met een doel ;)

Alienation grows.

@ editorial

Just ridiculous how an action like this stands on the major news column of indymedia. Sure let it be posted. But gawd... Look in the right column people. And weigh the meaning and effort scales in terms of social struggle. While journalism is also something to consider when giving the central column I think... I get this distinct feeling sometimes that I dealing here with a scene junta who use indymedia as a podium for their own agendas and do not have 'objective' values based on quality, diversity, content or inclusion.

Sorry inspiration points here = 0

Alienation grows.

@ actie voerders

I am sure that nearly everyone in the community where you did this does not understand, that you have gotten some feeble kicks, that the banks are just quaking in their shoes with terror at you paint bombs... and that 'anarchism' is been ever more associated with stupid childish, navel gazing scene points. Although I would very much like to see the banks go under and for more media actions to bring attention to their wrongs, I do not think this is particularly effective in doing so and may actually cater for more sympathy for the bank you threw paint on. What do the words campaign...strategy ... and community.... mean to you?

why are you so quick to

why are you so quick to assume that people who do these kind of things are not thinking about strategy, campaigns and involving the community?

also,
i think most people do understand this action.

lastly,
feel free to do things you think is more effective.
waiting for it.

its absolutely nonsensical to state, in the spectrum of revolutionary politics, that this or that tactic is ineffective or not. If we would already know which ones are effective we would have a revolution already.

You have a good point

You know you are right I was too quick to judge. And I think it is important for people to express their discontent in the way they see fit. In that sense I think it was a good action.

Yes I am very interested in organising. And there is indeed a plan B. I think this kind of action will make a lot more sense inside a broader struggle. It seems that it really is time for something new where all the ways of protest and alternatives have a place. And that that is missing now here in NL. We need to bring people together in a way that many people can identify with and feel involved. People right now are atomised. I think I see the biggest danger to kapital being increased collectivity, mutual support and empowerment.

Hope you can forgive my hasty frustration.

"Gotta go to work" "My

"Gotta go to work"
"My Hammock is too comfortable"
"What if my boss noticed me protesting"
etc.

To less people are over the edge...yet. Have patient, throw out some fish. The mass will come.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech