Plaats een aanvulling

Occupy Den Haag daagt burgemeester Van Aartsen voor rechter.

Nieuws, gepost door: nn op 18/02/2012 02:01:41

Wanneer: 18/02/2012 - 01:46

OCCUPY DEN HAAG DAAGT VAN AARTSEN VOOR RECHTER

PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG 17 februari 2012

Occupy Den Haag daagt Van Aartsen voor rechter.

Na een voor Occupy Den Haag, en daarmee ook voor Occupy Nederland, smaakvolle overwinning en bijbehorende uitspraak door de voorzieningenrechter d.d. 29 januari betreffende de poging om de Occupiers op het Malieveld te verwijderen met als non valide argument de Winterregeling voor daklozen en zwervers, gaat Occupy Den Haag aanstaande maandag 20 februari om 11:30 uur weerom de juridische strijd aan met burgemeester Van Aartsen.


Ditmaal betreft het een rechtszaak waarin een totale afwijzing door van Aartsen op een kennisgeving door Occupy Den Haag d.d. 15 december 2011, van ondersteunend materiaal ten bate van de demonstratie Occupy op het Malieveld aan de kaak wordt gesteld. Van Aartsen geeft in de betreffende kennisgeving van 21 december 2011 met betrekking tot die afwijzing op ogenschijnlijk niet te mis verstane wijze aan, de manifestatie Occupy willens en wetens te frustreren, dit in schrijnend contrast met het gegeven, aldus de Nationale Ombudsman, dat de burgervader van Den Haag, ‘The Legal Capital of the World’, zich bovenal optimaal faciliterend dient op te stellen wanneer het om recht op demonstratie gaat. Het schijnt of van Aartsen, in tegenstelling tot een meerderheid van zijn collegae in Nederland, het recht tot demonstratie van Occupy Den Haag op geheel eigen wijze vorm wil geven en “coûte que coûte” wil inperken. Het ondersteunende materiaal welke door Occupy Den Haag werd aangemeld betreft onder andere: een paar gaskachels, een grote tent, windbrekers, een gasstel en diverse kleine tentjes. In de praktijk betekent de beperking die Van Aartsen daaraan wil stellen dat het Occupy Den Haag onmogelijk wordt gemaakt te groeien of een wijziging ter verbetering aan het kamp mogelijk te maken. De bejegening is bovendien hypocriet en met zichzelf in strijd. Bijvoorbeeld eerst verwarming weigeren en vervolgens de daklozen winterregeling misbruiken om Occupy op te kunnen heffen voor de "gezondheid" van de mensen op het kamp omdat het zo koud is.

De communicatie met de gemeente kenmerkt zich door eenrichtingsverkeer vanuit de gemeente en politie, waardoor een dialoog richting een oplossing niet mogelijk is gebleken. Met de afwijzing van de aangemelde voorzieningen is Occupy Den Haag daarom genoodzaakt over te gaan tot een gang naar de rechter. “Aanmodderen is geen optie meer, we leggen het liever voor aan een rechtbank,” aldus Occupy Den Haag. In aanloop tot het komende proces bleek dat Van Aartsen & co onder andere uitspraken van internationale rechtszaken betreffende Occupy, waaronder die van Occupy Wallstreet Zuccoti Park, Londen en Toronto, meenemen in hun defensief. Dit gegeven maakt dat komende rechtszaak een meer dan spannende rechtszaak gaat zijn.

Occupy Den Haag ziet komende maandag positief en strijdvaardig tegemoet en nodigt iedereen uit om mee te gaan naar de zitting. We verzamelen om 10.30 uur op het Malieveld en vertrekken dan om 10.45 uur richting de rechtbank op de Prins Clauslaan 60 te Den Haag. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en, naar wij hopen, het drinken van een warme kop koffie.

EINDE PERSBERICHT

PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG

Den Haag 17 februari 21:30

Occupy Den Haag: Van Aartsen spreekt wéér voor zijn beurt

In een brief aan de gemeenteraad van Den Haag stelt Van Aartsen wederom dat Occupy Den Haag zou moeten vertrekken en wel per 29 februari aanstaande. Occupy Den Haag heeft echter eerst nog Van Aartsen voor de rechter gedaagd (zitting 20 februari om 11:30), omdat hij een eerder verzoek van Occupy tot uitbreiding van het kamp op het Malieveld heeft afgewezen. De argumenten die hij voor de afwijzing noemt zijn in grote lijnen dezelfde die hij nu aangeeft als reden om de manifestatie niet langer toe te staan. Occupy Den Haag kan dus niet anders dan concluderen dat de Burgemeester ongeduldig is en voor zijn beurt spreekt. Omdat Occupy Den Haag denkt een sterke zaak te hebben komende maandag, is de verwachting dat ook deze keer weer van Aartsen bakzeil zal moeten halen. Occupy Den Haag is dus niet onder de indruk van het spierballen rollen wat de burgemeester hier ten toon spreidt. Wij kijken met plezier uit naar de rechtszaak van aankomende maandag en eventuele nog volgende rechtszaken.

EINDE PERSBERICHT

Tags: den haag occupy

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech