Plaats een aanvulling

Van Aartsen ‘misbruikt’ sociale regeling om Occupy Den Haag op te doeken

Nieuws, gepost door: nn op 29/01/2012 01:12:12

Waar: Occupy Den Haag, Malieveld, Den Haag, Netherlands (GPS lat: 52.086732 lon: 4.326038)
Wanneer: 28/01/2012 - 00:06

Burgemeester van Aartsen is geen fan van Occupy Den Haag, maar in zijn streven om het Occupy kamp op het malieveld op te doeken, door een sociale regeling voor daklozen hiervoor te misbruiken, gaat Van Aartsen nu echt buiten zijn boekje, aldus Occupy Den Haag.

Van het begin af aan, bij de start van de doorlopende demonstratie op het malieveld, doet burgemeester Jozias van Aartsen er alles aan om Occupy op het malieveld te frustreren. Zo is zonder een wettelijke grond, zonder de gebruikelijke waarschuwing vooraf en zonder dat de daarop in leven geroepen instanties op de hoogte te hebben gesteld, Occupy Den Haag allerlei beperkingen opgelegd. Het betreft ondermeer het wegslepen van een media kar en het niet mogen bereiden van koffie of thee op het kamp onder het mom van veiligheid, het niet toestaan van verwarming op onduidelijke gronden hoewel dit op verantwoorde wijze heel goed mogelijk is, met als voorlopig dieptepunt een afwijzing door van Aartsen op een verzoek tot uitbreiding van het Malieveld kamp Occupy Den Haag, waarop inmiddels bezwaar wordt aangetekend en juridische stappen worden ondernomen. Zie voor brief en toelichting Malieveld volgende link http://occupy070.wordpress.com/2011/12/22/brief-beperkingen-burgemeester.... Van Aartsen respecteert ons recht op demonstratie niet en wil een niet-dwingende winterregeling voor daklozen gebruiken om ons het recht van doorlopende demonstratie op het Malieveld te ontzeggen.

Tevens zijn we nog in afwachting van de uitspraak van de rechter op de voorlopige voorziening die Occupy Den Haag aangespannen heeft. Zolang er geen uitspraak is van de rechter heeft Van Aartsen geen grond om uitspraken te kunnen doen om het demonstratierecht van Occupy te beperken. Daarom is het extra vreemd dat wij via de telegraaf van afgelopen vrijdag moeten vernemen dat een sociale regeling in dit geval misbruikt wordt om ons van het malieveld af te krijgen en nog sterker, ervan af te houden.

De betreffende vrijwillige regeling is bedoeld voor het opvangen van daklozen die zonder goede voorzieningen de vorst niet kunnen weerstaan en is niet bedoeld voor demonstranten die vrijwillig en goed voorbereid de elementen trotseren, zelfs zonder verwarming die door de burgemeester ongegrond niet wordt goedgekeurd.

In eerder wekelijks overleg met de gemeente en politie is de daklozenregeling aangekondigd; er werd toen door de politie aan deze regeling de uitleg gegeven dat het kamp dan niet bewoond maar wel bewaakt zou mogen worden door een aantal Occupy’ers in ploegendienst. De vragen die daarop door Occupy Den Haag zijn gesteld, zijn niet beantwoord. Occupy Den Haag heeft daarop aangeven dat ze graag tijdig wil worden geïnformeerd indien deze regeling van kracht zou worden en er overlegd zou worden over precieze de invulling daarvan. Daar is tot op heden niet door politie en burgemeester op geantwoord. Ook is, naast de berichtgeving in de krant, geen enkele melding door burgemeester of politie gedaan inzake de daklozenregeling en welke consequenties dit zou moeten hebben voor Occupy Den Haag.

Occupy Den Haag is groot voorstander van de daklozen regeling, maar moet toegepast worden op de personen waarvoor deze bedoeld is. Om de uitvoering van de regeling niet te frustreren heeft Occupy zelfs aangeboden over te gaan tot een rooster waarbij niet op het kamp geslapen wordt en tijdens de vorstperiode alleen bewaakt wordt tijdens de nacht, waarop tot op heden niet door politie of burgemeester is ingegaan.
Maar als dit betekent dat wij ons recht op een doorlopende demonstratie verliezen na de vorstperiode, dan zijn wij genoodzaakt hier niet toe over te gaan. Mocht de Burgemeester ons verzekeren dat na beëindiging van de winterregeling, en zolang er geen uitspraak van de rechter is, wij onze doorlopende demonstratie voort kunnen zetten, dan zullen wij uiteraard nog steeds mee te werken aan een aangepast rooster. De burgemeester is nu aan zet om duidelijkheid te scheppen. We hopen echt dat de burgemeester eindelijk met ons komt praten in plaats van over ons te praten.

Tags: occupy repressie van Aartsen

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech