Van Aartsen ‘misbruikt’ sociale regeling om Occupy Den Haag op te doeken

Nieuws, gepost door: nn op 28/01/2012 01:11:12

Waar: Occupy Den Haag, Malieveld, Den Haag, Netherlands (GPS lat: 52.086732 lon: 4.326038)
Wanneer: 28/01/2012 - 00:06

Burgemeester van Aartsen is geen fan van Occupy Den Haag, maar in zijn streven om het Occupy kamp op het malieveld op te doeken, door een sociale regeling voor daklozen hiervoor te misbruiken, gaat Van Aartsen nu echt buiten zijn boekje, aldus Occupy Den Haag.

Van het begin af aan, bij de start van de doorlopende demonstratie op het malieveld, doet burgemeester Jozias van Aartsen er alles aan om Occupy op het malieveld te frustreren. Zo is zonder een wettelijke grond, zonder de gebruikelijke waarschuwing vooraf en zonder dat de daarop in leven geroepen instanties op de hoogte te hebben gesteld, Occupy Den Haag allerlei beperkingen opgelegd. Het betreft ondermeer het wegslepen van een media kar en het niet mogen bereiden van koffie of thee op het kamp onder het mom van veiligheid, het niet toestaan van verwarming op onduidelijke gronden hoewel dit op verantwoorde wijze heel goed mogelijk is, met als voorlopig dieptepunt een afwijzing door van Aartsen op een verzoek tot uitbreiding van het Malieveld kamp Occupy Den Haag, waarop inmiddels bezwaar wordt aangetekend en juridische stappen worden ondernomen. Zie voor brief en toelichting Malieveld volgende link http://occupy070.wordpress.com/2011/12/22/brief-beperkingen-burgemeester.... Van Aartsen respecteert ons recht op demonstratie niet en wil een niet-dwingende winterregeling voor daklozen gebruiken om ons het recht van doorlopende demonstratie op het Malieveld te ontzeggen.

Tevens zijn we nog in afwachting van de uitspraak van de rechter op de voorlopige voorziening die Occupy Den Haag aangespannen heeft. Zolang er geen uitspraak is van de rechter heeft Van Aartsen geen grond om uitspraken te kunnen doen om het demonstratierecht van Occupy te beperken. Daarom is het extra vreemd dat wij via de telegraaf van afgelopen vrijdag moeten vernemen dat een sociale regeling in dit geval misbruikt wordt om ons van het malieveld af te krijgen en nog sterker, ervan af te houden.

De betreffende vrijwillige regeling is bedoeld voor het opvangen van daklozen die zonder goede voorzieningen de vorst niet kunnen weerstaan en is niet bedoeld voor demonstranten die vrijwillig en goed voorbereid de elementen trotseren, zelfs zonder verwarming die door de burgemeester ongegrond niet wordt goedgekeurd.

In eerder wekelijks overleg met de gemeente en politie is de daklozenregeling aangekondigd; er werd toen door de politie aan deze regeling de uitleg gegeven dat het kamp dan niet bewoond maar wel bewaakt zou mogen worden door een aantal Occupy’ers in ploegendienst. De vragen die daarop door Occupy Den Haag zijn gesteld, zijn niet beantwoord. Occupy Den Haag heeft daarop aangeven dat ze graag tijdig wil worden geïnformeerd indien deze regeling van kracht zou worden en er overlegd zou worden over precieze de invulling daarvan. Daar is tot op heden niet door politie en burgemeester op geantwoord. Ook is, naast de berichtgeving in de krant, geen enkele melding door burgemeester of politie gedaan inzake de daklozenregeling en welke consequenties dit zou moeten hebben voor Occupy Den Haag.

Occupy Den Haag is groot voorstander van de daklozen regeling, maar moet toegepast worden op de personen waarvoor deze bedoeld is. Om de uitvoering van de regeling niet te frustreren heeft Occupy zelfs aangeboden over te gaan tot een rooster waarbij niet op het kamp geslapen wordt en tijdens de vorstperiode alleen bewaakt wordt tijdens de nacht, waarop tot op heden niet door politie of burgemeester is ingegaan.
Maar als dit betekent dat wij ons recht op een doorlopende demonstratie verliezen na de vorstperiode, dan zijn wij genoodzaakt hier niet toe over te gaan. Mocht de Burgemeester ons verzekeren dat na beëindiging van de winterregeling, en zolang er geen uitspraak van de rechter is, wij onze doorlopende demonstratie voort kunnen zetten, dan zullen wij uiteraard nog steeds mee te werken aan een aangepast rooster. De burgemeester is nu aan zet om duidelijkheid te scheppen. We hopen echt dat de burgemeester eindelijk met ons komt praten in plaats van over ons te praten.

Tags: occupy repressie van Aartsen


Wie: 
nn

A als je een huis hebt ben je niet dakloos dus hoe willen ze dat doen. Maw als je je id toont en je staat op een adres ingeschreven in de burgelijkestand ben je officieel niet dakloos dus laat ze komen.
B anders zou het leger dus ook hun soldaten "martelen" met bivaks in de winter. Nou hebben ze slaapzakken waarbij je tot -20 met gemak kunt overleven en zijn dergelijke slaapzakken bij de meeste speciaal zaken te krijgen. En gezien de meest ocupyers nou niet bepaald tot de armsten behoren kun je er van uitgaan dat de meeste wel zo een slaapzak hebben
c als jullie actie willen voeren doe dat dan ook ipv steeds in overleg te gaan.
en wat voor krant lezen jullie zeg het stond overegens in de meeste bladen



Wie: 
nn

Afgelopen 5 jaar dat ik bij een daklozennachtopvang in Den Haag werk, is er voor zover ik weet nog nooit ingesteld dat men verplicht naar binnen moet bij vorst. Bij een ingestelde winterregeling werd men wel gestimuleerd om gebruik te maken van de extra opvangvoorzieningen, maar nooit gedwongen (in tegenstelling tot in Amsterdam). Voor zo ver ik weet is dat ook dit jaar niet het geval, dus als jullie gedwongen worden zou dat vreemd zijn aangezien dat niet geldt voor daklozen. De GGD is de organisatie die hierover gaat. Misschien is het dan ook verstandig om contact met hen op te nemen. Als de GGD het niet verplicht stelt dat men van straat af is, lijkt het me vreemd dat de burgemeester het enkel van de demonstranten van Occupy wel kan afdwingen...



Wie: 
nn

Van http://occupy070.wordpress.com/

UPDATE 11:00 uur
Vanochtend heeft een politieagent mondeling medegedeeld dat Van Aartsen besloten heeft om 17:00 uur Occupy Den Haag het Malieveld moet verlaten
UPDATE 17:03 uur
Vanmiddag om 17:03 hebben 2 politieagenten en 2 Gemeenteambtenaren bevestigd dat Van Aartsen om 17:00 uur wil gaan ontruimen.
UPDATE 17:35 uur
We staan er nog steeds!
Advocaat Marcel Schuckink-Kool belt met mededeling dat 2 rechters druk doende zijn om Van Aartsen te contacten om zijn kant van het verhaal te horen
Maar dat ze de grootste moeite hebben hem te vinden.
UPDATE 18:07 uur
Advocaat Marcel Schuckink-Kool belt met mededeling dat de Bestuursrecht de zaak van Van Aartsen niet ontvankelijk is verklaard vanwege het feit dat van Van Aartsen na heeft gelaten om een schriftelijk bevel af te geven om 20:00 uur een publiek toegankelijke spoedzitting plaats zal vinden in het Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60, Den Haag
Tot die tijd mag er niets gebeuren.
Als het ff kan kom VANAVOND 20:00 uur naar de spoedzitting toe..



Wie: 
lyusuhanova1994@rambler.ru

beautiful web site gay-sauna-nice.com


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech