[Amsterdam] Ontruimingsgolf vandaag begonnen

Hier kun je discussieren over [Amsterdam] Ontruimingsgolf vandaag begonnen.
Op dit moment is de politie druk bezig met het ontruimen van de woningen op de Ruysdaelstraat. De container staat op het dak.


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Bekende spammer die z'n gratis VK blog kwijt is. Zielig.

Re: [Amsterdam] Ontruimingsgolf vandaag begonnen

veel succes allen! Hopelijk is er veel verzet georganiseerd daar waar het onnodige ontruimingen betreft. Moet helaas werken, anders was ik zeer zeker afgereisd.

Gadverdamme, kan die eenzame

Gadverdamme, kan die eenzame 'ik moet werken' spammer eens z'n toetsenbord op z'n / haar eigen kop rammen? Interesseert niemand geen ene reet dat je 'solidair bent maar helaas moet werken'. Bovendien is het idee dat er 'onnodige ontruimingen' zijn, en dus ook 'nodige ontruimingen' op z'n minst verdacht. Ga gewoon 's wat doen op straat en maak daarna een posting ervan hiero, als je zo graag solidair wil zijn.

even los van al het

even los van al het hierboven; er zijn wel degelijk ''nodige ontruimingen''. Als een eigenaar een goed bestemmingsplan heeft en dit gaat uitvoeren; en krakers als nog weigeren te vertrekken, dan houd het op toch?

daarbij is het (denk ik) fijn voor mensen die wel aanwezig zijn om steun van buitenaf te krijgen; weten dat er nog mensen achter je staan ipv alleen het ''kraken is diefstal'' gezeik

Re: [Amsterdam] Ontruimingsgolf vandaag begonnen

Jammer dat van der Laan (Pvda) de geschiedenis niet kent.
Leegstand zorgt voor verpaupering en criminaliteit in de betreffende buurt/wijk.
Deze vorm van buurtparticipatie dient dan ook niet tegengewerkt te worden door burgemeesters die hun oren laten hangen naar het liberale vergif wat ondertussen heel Nederland (Europa) naar de kloten heeft geholpen

Deze "rode" burgemeester laat tevens zien dat de Pvda nog steeds de liberale omarmt en dient dan ook op de komende demo's gecommuniceerd te worden om deze partij voorgoed in de vergetelheid te laten verdwijnen.
Misschien dat oud-activist Diederik Samson de Hr.van der Laan alsnog kan bewegen dit waanzinnige en a-sociale spoor te gaan verlaten ?

Daarbij lijkt me gezien deze ontruiming dat de maat vol is en we moeten gaan overwegen anders in te gaan zetten.

Ik zit zelf aan de onderkant

Ik zit zelf aan de onderkant ben afhankelijk van Bijstand en wachtlijsten. Ik ben zo als veel mensen slecht op de hoogte van kraken in Duitsland en Belgie. Volgens mij zijn er in Duitsland ook weinig kraak panden over met name in de grote steden. Hoe lost men daar dakloosheid op ? Op de camping staan ?
Vakantie huisjes ? Wild kamperen vaak verboden dus tent cities niet snel te zien in NW Europa ?
Ik heb ( nog ) wel een dak maar niks is zeker en nu kraken zo moeilijk is geworden vraag ik me af wat te doen als geen dak.

Kraken

toch jammer, eigenlijk is t allemaal onzin; werken, niet werken, kopen/huren/kraken, iedereen maakt keuzes, toch zal iedereen zich voor zijn/haar keuzes moeten verantwoorden.

En als iedereen die zou kunnen werken gewoon gaat werken, gaat de algemene levensstandaard omhoog en kan iedereen ook fatsoenlijk wonen, het excuus er zijn geen woningen......er zijn woningen genoeg in Groningen/friesland EN voor een prikkie, dus iedereen maakt keuzes draag ze als een vent, en ga niet piepen als anderen t beter hebben, er is maar 1 persoon verantwoordelijk voor je geluk; DAT BEN JE ZELF!

Kom maar op met een lijstje

Kom maar op met een lijstje woningen ff daad bij woord voegen

precies! en daarom ga ik

precies! en daarom ga ik kraken.

lees ns een boek (of twee?), jouw reactie is zo ongelooflijk naïef en egocentrisch dat het pijn doet. alsof de wereld zo makkelijk in elkaar zit, hahaha! en nee, ik ga je nu niet uitleggen HOE de wereld in elkaar zit. ik raad je wel aan om te achterhalen wat "voor jezelf denken" betekent, in ieder geval NIET het papegaaien van simplistische, sociale darwinisme statements van polemische politici en mediaelementen.. ohja, en ook niet het niet verder kunnen kijken dan je eigen neus lang is.

volgens mij gedraag ik me veel meer als een vent xD (dat kan ook prima zónder piemel), want ik weet PRECIES waarom ik ga kraken, incl alle moeilijkheden, waarom ik ook ga werken EN waarom ik óók nog een studie doe.. de laatste 2 dingen doe ik zeker niet omdat "men dit gewoon moet doen, voor de economie enzo". ook niet voor "mijn carriere". fuck dat. zouden er andere redenen kunnen zijn, behalve geen huur betalen en de hele dag blowen?

ignorance is bliss, he?

Amsterdam is de hoofdstad van woonstrijd op dit moment

Ik denk helemaal niet dat je zelf alleen verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.
Dat doe je met elkaar in stad, dorp of wijk.

En wat draag ze als een vent????Wat is de definitie van een vent en verantwoordelijkheid dragen als een vent?
Moeten we dat niet als mens zij aan zij doen?
Kom je uit 1500 ofzo?
Wat heeft je 'als een vent dragen' daarmee te maken?

Maar VENT jij hebt hier geloof ik een onvermogen iets te kunnen begrijpen of verder te kijken dan je machismo neus lang is.

In Amsterdam wordt een hele subcultuur met de grond gelijk gemaakt die onafhankelijk kritisch geluid bieden door het middel kraken. Dat kritische geluid is voor woonstrijd, kunst en cultuur plus andere politieke strijd die noodzakelijk is in de hoofdstad van Nederland maar die zonder repressieve middelen als subsidie willen voortbestaan.

Mensen die geboren en getogen zijn in Amsterdam worden gedeporteerd en zijn niet meer welkom in de stad.
Denk aan Donnerpunten en alle sociale huurwoningen die in de uitverkoop gezet worden.
Want Amsterdammers verdienen het niet doordat ze geen goeie opleiding hebben of niet hipster genoeg zijn.
Behalve als je een leuke ubermensch bakfietsmoeder in bloemetjesjurk bent die soppend op het terras zit nippend van haar Liefmanspils met ijs.

Daarbij wil niet iedereen topman bij KPN worden maar zijn sommige ook als ambachtsman gelukkig met wat minder die door massaproductie niet meer kan voortbestaan.
Wat een geluk dat je voor je individuele geluk in een fabriek aan massaproductie moet gaan werken voor een baas die je uitbuit want als ambachtsman ga je het niet redden.

De strijd is en blijft noodzaak in Amsterdam VENTJE en ga jij maar lekker in Groningen of Friesland zitten met je eigen gemaakte geluk. Dat eigen gemaakte geluk heb je waarschijnlijk van de toen zo genaamde: Sociaal Democratie (zoals bijvoorbeeld studiefinanciering) kunnen krijgen toen Nederland nog enigszins een verzorgingsstaat was.

Heb je dat zelf gedaan?????Of heb ook lopen teren op andermans belasting centen?
Niet dat de sociaal democratie zo tof was maar om je even te herinneren hoe jij je geluk hebt kunnen realiseren.

Vast niet alleen!

Ga daar in Groningen of Friesland maar eens even in de verte staren naar de horizon en je uitspraken kritisch overdenken. Aan jou hebben we op dit moment toch niks.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Kansloos.

waarom dat stomzinnig gedans in de lange leidse?

waarom dat stomzinnig gedans in de lange leidse?

eeuwig discusseren online

eeuwig discusseren online maar intussen geen verzet op straat nu de laatste 10 panden nog ik wil ook alle mensen bedanken die in de afgelope 2 jaar al gevlucht zijn richting ouders huurkot of zelfs antikraak dit is inderdaad medemogelijkgemaakt door de kraakbeweging!!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. spam.

Heeft iemand foto's van die

Heeft iemand foto's van die bulldozer en/of de schade daar door aangericht?

Jezus Amsterdam, wel dansende hippies filmen, maar als een baricade het dreigt te houden dan is dit niet nieuws waardig..

Cruquius

De actie is inmiddels al lang voorbij , ook Cruquius is helaas gevallen.
De straat ervoor was volledig leeggeveegt en afgesloten, geen omstanders dus die van nabij konden filmen helaas.
Het gekraakte deel betreft overigens de achterzijde van nr84&86 , 84 is verhuurd en stond foutief op de lijst.
Als iemand de hand kan leggen op eventueel daar gemaakte foto's zou dit geweldig zijn natuurlijk!

Een zeer treurige dag voor de

Een zeer treurige dag voor de kraak scene met als diepte punt de dansende mensen die vervolgens netjes ruimte maken voor de popo.

verdomme al dat gezeik op die

verdomme al dat gezeik op die dansers... ze probeerden op hun manier een boodschap te brengen. Als je daar persoonlijk geen boodschap aan hebt, je begreep de boodschap gewoon niet, je vond het zwakke boodschap of je bent toevallig iemand met een principieele haat tegen alles dat niet meteen unidimensioneel duidelijk is, dan is dat jouw zaak en prima. Er zit echter geen meerwaarde in die mensen te gaan afzeiken. Hoe je het ook draait of keert ze hebben het lef gehad om lijfelijk een tegenboodschap te brengen binnen dit georkestreerd poppenkastgeheel. Trieste verwijten uit u vingers tokkelen op een internetforum staat daar ver van.

de smeris dansend verwelkomen

de smeris dansend verwelkomen en passief achteruit lopen zodra de smeris dichterby komt vind je een tegenboodschap?

staan dansen terwyl de smeris een pand gaat ontruimen is geen verzet en het is niet grappig, activistisch of protesterend.. het is een gênante vertoning waar alleen de smeris iets aan heeft.. leuk voor ze dat ze dansend zyn onthaald, dat breekt voor hun de dag.. het ontbrak er nog maar aan dat de krakende hippies bloemen aanboden..

het is dan ook niet vreemd dat juut leen schaap zo opgetogen en positief klinkt in een filmpje op at5 over de ontruimingsronde..

En jij lag nog zeker te

En jij lag nog zeker te rotten in je bed.

Als a'damse kraker kreeg ik

Als a'damse kraker kreeg ik inderdaad plaatsvervangende schaamte.

ontruimingen amsterdam

Elke actie die gebruikt word om de urgentie rondom "betaalbaar wonen" in de media weet te brengen is te waarderen.
De dansende meiden hebben wat dat betreft hun doel bereikt.
Waar ik me meer zorgen om maakt is het feit dat er binnen Amsterdam geen enkele politieke partij meer aanwezig is die begrijpt waar deze actie's voor dienen !!!

Amsterdam heeft zijn bestaansrecht te danken aan mensen die dmv hun creatieve vermogens en ondernemerslust het boeltje groot hebben gemaakt.
Misschien is het daarom wel interressant om Amsterdam te laten merken wat er gebeurd wanneer deze mensen de stad massaal verruilen voor plekken waar deze kansen (broed en vrijplaatsen) wel te realiseren zijn.

Waarom nog onze energie steken in een stad waar creativiteit als criminaliteit word ervaren ?

Amsterdam is onder de Pvda-vlag verworden tot een ongeneeslijk zieke patient.
Hebben ze daarbij niet opgelet hoe Berlijn uit haar grauwe bestaan is verworden tot een stad die bruist en leeft waarbij de economie en de daaraan verbonden sociale omstandigheden de weg naar boven heeft gevonden ?

Nee, we kunnen er nog lang en breed over praten maar de slotconclusie luid : Amsterdam is dood, hartstikke dood.
Jammer.

Naar de periferie verdreven.

De armen waar onder ik worden naar de periferie dus Friesland & Groningen verdreven / weggepest. Echt ik ben zo blij dat het onder de aandacht komt door strijd rond wonen ook wel bekend als kraken. De mensen op of onder het bestaansminimum willen ook kunnen kiezen waar ze wonen en als ik dan lees in de commentaren zo ongeveer rot maar op naar armoe ghetto Friesland dan schrijf ik ga er maar eens een tijdje wonen in zo'n dorp. Niet of nauwelijks ov bijv. Gemakzuchtige mensen zonder geweten schrijven als antwoord daar op " dan ga je toch met de auto ? " Ik heb het gehad met Trollen. Enne ga werken dan kan je wonen achtige opmerkingen / reacties dat is toch echt getrol daar reageer ik verder niet op.

correctie

had ik in een eerdere reactie nog gezegd dat smeris leen schaap wel tevreden zou zyn over dat gedans van die krakers in de lange leidse, blykt dit toch niet zo te wezen.. in het parool verteld hy hoe het verzet tegen ontruimingen is afgenomen de afgelopen paar jaar en refereert ook naar de lange leidse: "Van een geweldseruptie was geen sprake, integendeel. Er waren alleen nostalgische, symbolisch bedoelde acties, uiteindelijk werd het in mijn ogen zelfs zielig, zoals het dansje deze week bij de ontruiming van twee panden aan de Lange Leidsedwarsstraat."

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech