Over Anarchisme en Pinksteren

Hier kun je discussieren over Over Anarchisme en Pinksteren.

Het thema van dit jaar is afgestemd op het publiek. Storytelling, want waar vroeger snitches nog stitches kregen en anarchisten niet praatten met de smeris, zitten ze nu vastgelijmd aan het plaveisel, te wachten tot ze met een lekker uniformpje mee mogen voor een goed gesprek. Maar wij kijken verder dan het plaveisel, trekken het eruit, geven het terug aan de rijken en liggen aan het strand. De barricaden van de nieuwe wereld bestaan uit de ruines van de oude.

Wij als anarchisten hebben geen campinguitje nodig. We vinden elkaar op straat en in de strijd, elke dag opnieuw. Vier dagen praten over anarchisme is onvoldoende, wij leven de rebellie, elke dag opnieuw.

De revolutie zal zich niet laten stroomlijnen, noch versnellen door een klein elitair clubje die ons in trainingen wel even gaat vertellen hoe dat moet. Het is een vergissing te denken dat het anarchistisch gedachtengoed te verenigen is onder een vlag of motto, zoals al 99 jaar wordt geprobeerd in Appelscha. De plek waar de ongelijkheid zich niet beperkt tot het gras, en de beperkingen niet tot het aantal plekken. Als mensen 99 worden zijn ze meestal ook gewoon een beetje op en seniel.
De ironie houdt niet op bij hipsters maar maakt ook van het zogenaamde dystopisch einde een spelletje. Waar sommige mensen daadwerkelijk al ondervinden hoe de wereld in brand staat komen de witte geprivilegieerde mensen uit gebrek aan relevantie in Appelscha samen om op hun zaterdagavond in een door hunzelf gecreerde safespace dit na te LARPen. Het witte zelfmedelijden en gebrek aan zelfreflectie druipt ervan af.
Is de PL met zijn 99 keer herhaling niet de oudste koe die in de sloot mag blijven?

Door gebrek aan alternatief zien we je daar. Leve de anarchie. Dood aan het kapitalisme.

Enkele anarchisten.


Vette tekst! Komen jullie

Vette tekst! Komen jullie hierover een lezing/discussie geven op de pl?
Zonder grap, lijkt mij een goede insteek en goed om dit te bespreken. 100 jaar Pinksterlanddagen, is dat wel een goed idee?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Zo jullie vinden jezelf wel

Zo jullie vinden jezelf wel heel interessant en stoer hè, beetje lopen afgeven op een zogenaamd klein elitair clubje om dat vervolgens uit te braken in een onbegrijpelijke woordenbrij van termen die je ergens in een academisch boek (hoe elitair!) hebt gelezen en die je wel spannend vind klinken.

Kerkscheuring

kerkscheuring

een groep gelovigen die zich afscheidt van de oorspronkelijke kerk
De onderlinge strijd was vaak heftiger dan die tegen de ‘perfide’ Roomse Moederkerk - ook al draaide het om theologische pietluttigheden. Zelfs de kerkscheuringen van de 20ste eeuw begrijpen wij vaak niet meer. Maar voor de betrokkenen betekenden ze behoud of verdoemenis.
Synoniemen
schisma, afscheiding, geloofsscheuring, scheuring

100 jaar

Tijd om de stekker er uit te trekken en het terrein terug te geven aan de natuur.

Ben wel benieuwd of het

Ben wel benieuwd of het anarchisme wortels heeft in de gedachtewereld van Plato. Als daar wat over geschreven is dan wil ik dat nog wel eens lezen. Geloof in de eigen vrije wil is alvast 1 overeenkomst tussen Plato en het anarchisme. Anarchisme is dus ook geloof: in de eigen vrije wil. Het feit dat de Lockdown de Pinksterlanddagen al een keer heeft opgeschort maakt korte metten met dit geloof. Je kunt nog zo in anarchisme geloven: 1 virus en je hele concept is weg.

OK wappie

OK wappie

'Skiednis is wat der bart'

Goed statement :) en misschien wel terechte kritiek dat de Pinksterlanddagen voorbereidingsgroep de indruk wekt dat ze elitair zijn: omdat ze select, traag, te laat en anoniem zijn met het openbaar maken van hun programma en hun netwerk inclusief interesse niet met iedereen bereiken. Het is wat mij betreft helaas dus eerder ook individualistisch [sociaal liberaal] en niet meer anarchistisch te noemen. De voorbereidingsgroep van de Pinksterlanddagen is bijna metafysisch aan het worden, alhoewel ze ongetwijfeld haar best doet naar een afspiegeling te zoeken van actiebewegingen die er zijn. Solidariteit met het jongerenweekend vanaf het kampeerterrein wordt te weinig gedeeld alsook met andere initiatieven vanaf het kampeerterrein die van betekenis zijn voor acties elders, zoals bij de recente actie nabij Friesland Campina maar ook het bij het uitzetcentrum Ter Apel of het woonprotest vorig jaar in de stad Groningen. Het kampeerterrein is juist bedoeld voor het ondersteunen van acties of het faciliteren van groeperingen en individuen die een plek nodig hebben. Er zijn naast de voorbereidingsgroep van de Pinksterlanddagen genoeg kampeerders die dagelijks radicaal flex genoeg zijn en elkaar ook op straat en in de strijd ontmoeten, elke dag opnieuw. Ouderen, jongeren, minder validen enz maken deel uit van de beweging. Ik ben benieuwd naar de samenstelling van jullie ‘enkele anarchisten’ of er naast witte kameraden(inn)en* ook zijn die niet de privileges hebben. Wat mij betreft blijven we de Pinksterlanddagen dit jaar [van harte uitgenodigd] vieren en de volgende keren ook en delen we kritiek, discussie maar vooral ook praktische ervaringen omtrent acties die er zijn geweest, worden aangekondigd of plaatsvinden.

Misschien is het een idee om

Misschien is het een idee om degenen die de PL-dagen willen organiseren, en degenen die dat programma willen bezoeken gewoon hun gang te laten gaan? Geheel anarchistisch kunnen die reaguurders hier die het allemaal de hele tijd beter weten, dan zelf iets beters organiseren? Dan kunnen we gewoon kiezen waar we aan deelnemen en bijdragen? Gek idee misschien, want mensen die wel wat doen affakkelen en verder op je krent blijven zitten is natuurlijk een stuk zinniger...

Druk, druk, druk!

Hoi, Ik ben ook werkzaam voor de volxkeuken en deel grotendeels de mening die eerder is gepost, hoe ongenuanceerd ook. Tip, als het programma wat langer bekend is kunnen mensen keuzes maken om er wel of niet naar toe te gaan. Sommigen willen zich graag laten verrassen en anderen willen graag ver van tevoren weten wat het programma is. Goed nieuws! Er zijn de laatste tijd allerlei activiteiten in het Noorden waarmee mensen druk zijn.

sex, drugs & rollators

Nou ja, let maar niet op de commercie.
https://www.youtube.com/watch?v=4b2Ltie5A7o

Seein Red ;)

Tip! https://home.kpn.nl/o.van.den.berg/index.htm Ben zo blij om oud te zijn en helaas nog geen 100 jaar.

@

Altijd goed om anderen te waarschuwen voor bejaarde krulspeld krakers.

Invite

Hey,

We willen jullie graag uitnodigen om iets te doen tijdens de PL met bovenstaande kritische noot.
Op zaterdag is de grote zaal nog vrij van 10:30 tot 11:50.

Laten jullie het ons weten?
pl@puscii.nl

de PL voorbereidingsgroep

wauw wat een bizar slechte

wauw wat een bizar slechte tekst, lijkt wel of het door een slecht functionerende linux AI insurectional tekst generator is geschreven.
Ha ha de strijd die we iedere dag voeren, barricades op straat en confrontaties met de smeris ? waar dan? loop al een tijdje rond maar die rellen heb ik gemist. zou er graag bij zijn de volgende keer. Maar jullie zegge er toch te zijn wegens gebrek aan beter, Nou echt 1 van de KERN begrippen van anarchisme is dat als er iets niet is dat je dat dan ZELF opbouw en uitvoert ipv "anadere" anarchisten de maat neem dat ze iets niet goed doen, of fout, of niet past in jouw lijn. Dat de PL al 99 jaar bestaat komt omdat anarchisten van verschillende stromingen en tendensen samen een programma neer zetten, aanwezig zijn, en het uit voeren. Dus als ware revolutionairen zoals jullie beweren, neem die ruimte en gebruik deze. Als je/jullie dat niet doen ben je gewoon 1 van de vele keyboard warriors die 1 keer in de zoveel jaar op Indy aan het janken is hoe kut de PL wel niet is. Waarschijnlijk ben je gewoon weer een of andere rich kid die na de studie gewoon bij een NGO gaat werken en probeer je nu super militant te doen online. Dus bespaar je de energie met domme post op Indy en voer militante actie uit op straat, jouw buurt, jouw dorp of stad. Succes !

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

opvallend

Opvallend is het dat er hier niemand een verslag doet van de GoedeWerken™ aldaar verricht.
“Don’t Hate the Media, Be the Media”

inderdaad

in reactie op wo, 31/05/2023 - 17:24 — nn:

er is inderdaad nooit, of in ieder geval al heel lang, geen verslag gekomen vanuit de PL.

Veel geblaat en geschreeuw van te voren vanuit allerlij anonieme hoeken, maar niets vanuit de PL deelnemers-sters zelf na afloop

Jammer

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech