Putin´s schoothondjes in Nederland

Hier kun je discussieren over Putin´s schoothondjes in Nederland.
Volgens Rusland supporter-vereniging het AFVN zijn er maar een paar schuldigen aan de oorlog in Oekraine en dat zijn George Soros(een Joodse meneer) en de neonazis. Derhalve steunt het AFVN met de zo te zien absolute Rusland-lover Arthur Graaff dan ook de Russische inval in Oekraiene waar een democratisch gekozen regering onder leiding van Vladimir Zelensky (ook een Joodse meneer) nu met de rug tegen de muur staat en met zijn landgenoten keihard vecht tegen de misdadige (men richt actief raketten op burgerdoelen) aanvallen van het Russische leger.

In dit statement van de AFVN kan iedereen lezen hoezeer deze club op de hand is van Tsaar Putin, een man die er niet voor schuwt Russische neonazis in te zetten om transgenders, homo's, Lesbiennes en genderneutralen op straat in elkaar te meppen. Maar daar hoor je ze niet over.

https://www.afvn.nl/oorlog-in-donetsk-en-lugansk/

Dat deze vereniging van Rusland-lovers nog geaccepteerd wordt door Links Nederland is echt bizar te noemen. Strijden zij eigenlijk wel tegen fascisme vragen échte antifascisten zich af. Waarom juichen zij als Rusland besluit tot een volledig criminele invasie van een jonge opkomende democratie.

Om te weten waarom Putin dit land zo belangrijk vindt is hier een goede educatieve video over de ware achterliggende gronden van het conflict.

https://youtu.be/If61baWF4GE

De belangrijkste redenen zijn niet het vernietigen van een neonazi regime of neonazi groeperingen binnen Oekraine, maar OLIE en WATER.

De opmerkingen van Tsaar Putin over het bestrijden van neonazis en de zogenaamde genocide op mensen in Lughansk en Donetsk (toegegeven, het Oekraiense leger beschiet daadwerkelijk dorpen aan de frontlijn daar in die Separatistengebieden), hebben evenwel geen bal te maken met een soort heilige strijd tegen oekraiense nazis, waar het AFVN zich schijnbaar eveneens sterk voor maakt.

Is Oekraine dan gespeend van elke historische blaam? Nee natuurlijk niet. Je hoeft maar de Ukrainian Insurgent Army pagina op Wikipedia te kijken en je komt in een ware beerput van massamoorden en etnisch geweld terecht. Maar dat is HISTORISCHE CONTEXT UIT HET VERLEDEN. Je kunt niet iedere huidige inwoner van Oekraine over dezelfde kam scheren en generaliserend roepen dat het allemaal nationaal socialisten zijn. Zeg dat eens tegen een kind van zes dat jankend in de schuilkelder zit onder een Russische Grad aanval.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Insurgent_Army

Zijn er dan geen neonazis in Oekraine? Natuurlijk wel. Net als in Rusland. Maar Putin meet met twee maten wat dit betreft want hij gebruikt neonazis alsmede Islamitische extremisten wanneer het hem uitkomt. (De Tsjetsjeense brigades van Kadyrov zijn gemobiliseerd en naar Oekraine verplaatst en er is al een complete misdadiger gesneuveld daar bij het vliegveld vlakbij Kiev):

https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1497657772980244483

Een oorlogsmisdadiger die op de most wanted list staat van diverse Westerse regeringen.

https://meaww.com/magomed-tushaev-top-chechen-general-reportedly-killed-...

Ja, dát zijn dus de types die het AFVN en zo te lezen hun spreekbuis Arthur Graaff, hoog in het vaandel hebben staan, gezien het walgelijke opiniestuk waarnaar de link hierboven is geplaatst.

Dat deze club nog gewaardeerd wordt binnen de Antifascistische strijd verbaast mij dan ook ten zeerste.

Wat je ook van de NAVO, de EU, de VS en wat dies meer zij mag vinden hoezeer je ook de antifascistische strijd steunt en nazis en nationaal socialisten wil weren uit onze democratische rechtsstaat, een staat waar absoluut vele kanttekeningen bij zijn te zetten,

JE GAAT NIET EEN RUSSISCHE FASCISTISCHE DICTATOR STEUNEN DIE BURGERDOELEN BEWUST BESTOOKT MET ZIJN RAKETTEN.

Door dat te doen maak je jezelf de vijand van de antifascistische strijd. En die strijd gaat door. Ook in Oekraine.

De AFVN zou er derhalve goed aan doen haar toon te matigen want voor zover het nu staat zijn zijn de spreekbuis van het Russische Ministerie van Buitenlandse zaken, en dus eveneens spreekbuis van Putin geworden.

En dat is een grove schande.


laat het schoothondje maar blaffen maar hap niet terug

"Dat deze vereniging van Rusland-lovers nog geaccepteerd wordt door Links Nederland is echt bizar te noemen."

Het is dan ook niet bizar maar gewoon onwaar. 'Links Nederland' (wat dat dan ook precies moge zijn) accepteert dit niet. En noem een iemand binnen 'de Antifascistische strijd' die de AFVN waardeert.

Het gaat hier om één persoon die met veel frustratie teveel tijd achter zijn toetsenbord doorbrengt. Vaak worden zijn schrijfsels van Indymedia verwijderd of naar de afdeling ruis verplaatst, soms blijft er iets staan onder het mom van vrijheid van meningsuiting waarna zijn argumenten meestal wel weer onderuit worden gehaald.

Probeer hier alsjeblieft niet teveel tijd aan te besteden. Negeer het zogenaamde AFVN en gebruik je energie om de mensen in Oekraïne te steunen of iets in onze eigen maatschappij te verbeteren.

Ware woorden, maar als je

Ware woorden, maar als je zaken niet benoemt of er tegen optreedt kunnen ze zonder tegenstand alleen maar groter worden. Het verleden heeft dit vaak genoeg laten zien.

Re: Putin´s schoothondjes in Nederland

de AFVN wordt door niemand gewaardeerd binnen de antifascistische strijd.

Re: Putin´s schoothondjes in Nederland

Dank hiervoor. Eindelijk iemand die met genuanceerde feiten komt. Arthur Graaff heeft hier de laatste maanden het halve forum gekaapt, velen zijn daar helemaal klaar mee. De huidige situatie in de Oekraïne is verschrikkelijk en elke échte antifascist zou zich uit moeten spreken tegen het imperialistische Rusland dat deze oorlog begonnen is. De pro-soviet AFVN laat haar ware gezicht weer zien. De AFVN was en is al omstreden vanwege de oude antisemitische standpunten van haar leden, maar als je in deze tijd nog steeds denkt dat neo-communisme gelijk staat aan antifascisme dan snap je er helemaal niks van. Het is nú nodig om hier een hard tegengeluid te laten horen. Geef fascisten geen kans, spreek je uit tegen deze oorlog en tegen de AFVN! Fascisme komt in vele vormen, maar weerloze burgers aanvallen is vanuit geen enkele hoek ooit goed te praten. Tegen Hitler, tegen de AFVN, tegen fascisme en tegen neo-imperialisme.

Waarom offert Zelenski zijn

Waarom offert Zelenski zijn hele land op terwijl die alleen maar hoeft te zeggen dat de Oekraine zich nooit bij de Nato gaat aansluiten?
Omdat daar een zooitje extreem rechtse macho s zitten die willen vechten en doen alsof oorlog leuk is.
Die mensen zijn niet goed wijs en Zelenski is geen normale bestuurder maar een achterlijke gek anders zou je alles doen om je land zulk geweld te besparen.
Het lijkt wel of we dat met zijn allen vergeten zijn incl. Europa en de Nederlandse regering.
Wat een stelletje domme idioten.
Bah.

Dus Rusland valt uit het

Dus Rusland valt uit het niets de Oekraïne aan en dan moet Zelenski afstand nemen van de NAVO? Rare gedachtengang. Iedereen en ieder land dat in een ander land weerloze burgers aanvalt, verdient geen enkele goedkeuring of verdediging. Het is of de AFVN weer aan het oreren is.

Hear hear

Hear hear

Nee dat is geen rare

Nee dat is geen rare gedachten gang maar heel logisch omdat de Nato niet een organisatie is die de bloemetjes buiten komt zetten maar is opgericht om Rusland te vernietigen.
Als Oekraine daar lid van wil worden mag Rusland de Oekraine weer bezetten.
De Nederlandse regering en de Nato moet niet net doen alsof ze dat niet weten en aanzetten tot Nato lidmaatschap en het aannemen van wapens.
De Nato en ook de Europese Unie hebben Oekraine verleid om het tegen Rusland op te nemen ze hebben daar zelfs beleid van gemaakt.
Daar zijn we met zijn allen schuldig aan zolang Nederland nog in de Nato zit.
Veel Oekrainers zijn een stelletje fascisten met grootouders die ook in WO2 het smerige werk voor de Duitsers deden zoals concentratiekamp bewaarders e.d.
Zij hadden en hebben daar schijt aan.
Die mensen zijn zeer ongeemancipeerd ouderwets en dom.
Ik geloof dat wij dat in Nederland ook normaal beginnen te vinden.

Volgens mij ben jij zelf

Volgens mij ben jij zelf nogal dom, met dit soort Russische propaganda praatjes nakauwen. Lijkt wel alsof er zo'n Russische trollenboerderij indymedia is binnengedrongen.

Nee het is duidelijk dat hier

Nee het is duidelijk dat hier lieden op indymedia.nl bezig zijn om goed te praten dat de Nato Oekraine nodig heeft om Rusland te veroveren.
Met andere woorden nu met Amerika kan het niet mislukken.
Stelletje zieke ouwe gekken dat jullie zijn.
Dat liever dan de echte problemen goed te regelen vuile smeerlappen.
En de Oekrainers trappen volkomen in de val.
Bah.

Ik stel voor:

-Dat je terug gaat naar de middelbare school en eens oplet bij het vak Geschiedenis
-Dat je leert spellen
-Dat je eens een boek leest over waarom de NAVO na WOII werd opgericht
-Dat je eens het verschil leert tussen offensieve en defensieve organisaties

Je hebt gelijk als je zegt dat in de recente geschiedenis de NAVO zich mede op aandrag van de VS heeft laten misbruiken voor offensieve operaties,
Iraq, Afghanistan, Libie maar je slaat de plank volledig mis bij de huidige positionering van troepen van de NAVO vanwege de invasie van Oekraine.

Buiten getuigt de mening die je ventileert over dat land en President Zelensky, evenals je idee dat deze President alleen maar hoeft te zeggen dat hij niet bij de NAVO wil gaan en poef, de Russen trekken zich terug, van een kinderlijke naiviteit zoals ik die tot op heden alleen nog maar ben tegengekomen bij brugklassers in de eerste week na de lagere school, en zelfs daar zitten kinderen die veel en veel beter weten hoe de wereld en geopolitiek in elkaar steekt dan jij.

Ik verzoek je dan ook met klem een studie internationale betrekkingen te gaan doen of je aan te melden op een middelbare school voor wat geschiedenis lessen. Wellicht stop je dan met compleet uit je nek te zwetsen over onderwerpen die van echt belang zijn.

Succes alvast.

Ik denk dat ik er toch wel

Ik denk dat ik er toch wel wat meer van af weet dan u.
Daarbij komt nog dat u de boel met quasi intellectuele retoriek probeert te bedonderen terwijl wat ik zeg gebaseerd is op wetenschap en de waarheid.
Het is inderdaad zo dat als Zelenski een verdrag had ondertekend waarin staat dat Oekraine nooit lid wordt van de Nato de inval in Oekraine niet plaats had gevonden.
U probeert dat te ontkennen terwijl we weten dat dat de waarheid is.
Waarschijnlijk bent u iemand die toch voor het ministerie van Defensie werkt.
Wij zijn niet meer van uw commentaar gediend.

Ik, jij, hij, zij en wij.

Bizar dat je eerst jezelf als persoon denomineert en dan het gaat hebben over 'wij'.

Je geneuzel over wetenschap en de waarheid is eveneens hilarisch. Zeker ongevaccineerd ook?
Aanhanger van 'the great reset' theorie van Q-anus? Je hebt me smakelijk laten lachen. Dat dan weer wel.

Als ik voor MinDef zou werken zou ik hier niet zitten te schrijven, die hebben wel wat beters te doen.

Het ga je goed, Russische trol.

Als je denkt dat het lachten

Als je denkt dat het lachten is wat er nu gebeurd ben jij een ouwe milva.

Beter dan een nukubu...

Beter dan een nukubu...

Ja maar er waren ook veel

Ja maar er waren ook veel mensen die juist in het Rode leger hebben gezeten.
Het is heel erg dat deze broeder volken door de Nato en het westen tegen elkaar op gezet zijn.

Opmerkelijk

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dit berichtte Arthur Graaff vandaag op Krapuul.nl:

Helaas is de AFVN-BvA nu overgenomen door aanhangers van Poetin; als vm. woordvoerder verbreek ik met pijn in mijn hart alle banden. Het is intussen de laatste week glashelder bevestigd dat Poetin een gruwelijke, moorddadige internationale schurk is die geen enkel mededogen, laat staan verdediging verdient. Dit is de datum van de politieke moord op oppositieleider Boris Nemtsov, op 200 m van het Kremlin…

https://web.archive.org/web/20220227135817/https://krapuul.nl/poetins-ve...

Opmerkelijk is evenwel dat Graaff eerst nu tot dit inzicht komt: de AFVN is in 1975 opgericht door lieden die vóór de Sovjet-invallen in Hongarije en Tsjechoslowakijke waren, in 1979 de Sovjet-inval in Afghanistan toejuichten, en al vanaf Putins aantreden bij elke scheet van hem staan te juichen.

De beslissing van Graaff.

De beslissing van de heer Graaff om zijn handen af te trekken van de Putin-fanclub AFVN toont mijns inziens karakter.

Echter, dit had hij al veel eerder kunnen doen natuurlijk aangezien het AFVN altijd vanuit een Stalinistisch perspectief heeft gehandeld,
getuige haar geschiedenis.

Niettemin is het een verstandige beslissing van hem op dit exacte moment in de Wereldgeschiedenis. Of het een opportunistische ingeving
was betwijfel ik. Ik denk dat meneer Graaff het hart wel op de goede plaats heeft zitten, maar dat hij eveneens door de swastikas op Militaria Verzamelaarsbeurzen het bos niet meer ziet. Het echte gevaar fan fascisme schuilt namelijk niet in het verzamelen oude roestige oorlogsmeuk en medailles ooit verleend voor schimmige daden of speldjes die ooit door zeer foute types gedragen werden.

Het echte gevaar schuilt in het hedendaagse commerciele 'friendly fascism' en militant extreem-rechts, alsmede de wolven in schaapskleren van het PVV en de FvD. Ik hoop dan ook van ganser harte dat mijnheer Graaff zijn pijlen eens op het echte gevaar gaat richten.

U bent nieuw in de

U bent nieuw in de antifascistische strijd zeker? Graaff is een geraffineerd zelfingenomen en zeer rancuneuze man. Wat je nu ziet is wat er altijd gebeurt als het even te heet wordt: als Graaff te ver gaat neemt de AFVN zogenaamd even afstand. En nu zijn de rollen omgedraaid en neemt Graaff zogenaamd afstand van de AFVN. Het is elke keer dezelfde klucht. Binnenkort life as usual en trekken ze samen weer op. Vergis je niet in de intenties van deze stalinisten. Graaff is gevaarlijker dan het door jou aangehaalde militant extreem rechts. Lees je liever eens in wat deze man de laatste jaren paraat heeft gemaakt. Het feit dat mensen hem blijven verdedigen zegt genoeg over hoe sterk het fascisme is geinfiltreerd.

Vriendelijk verzoek.

Of u, of jij en jou.

Niet beide.

Verder ben ik het eens met wat u schrijft over de gestoordheid van mijnheer Graaff wat betreft zijn acties, schrijfsels en anderszins.

U heeft gelijk. Mijn

U heeft gelijk. Mijn belgische familie met al haar aanspreekvormen beinvloed mijn taalgebruik blijkbaar op een niet positieve wijze.

Los van dit alles is nu voor de lezers helder wie en wat de AFVN en Graaff zijn. Het is enigzins cru dat hiervoor een oorlog aan de andere kant van Europa nodig was.

Het artikel blijkt afkomstig

Het artikel blijkt afkomstig van de site FreeSuriyah, een pro-Assad site. Als je verschillende links volgt en wat zoekt op namen kom je in een tamelijk schimmig wereldje terecht van antisemitische complotdenkers en Covid-ontkenners. Opmerkelijk vond ik de "journaliste" Sonja van den Ende, die tegenwoordig in Albanië zou wonen - al vele jaren actief met het online verspreiden van nepnieuws over Syrië en Rusland. Ook opvallend zijn de overlappingen van linkse en extreemrechtse groepen als het gaat om demonstraties voor Syrië en Palestina, zoals in 2016 al opgemerkt door AFA Den Haag. NCPN Twente demonstreert al langer mee met extreemrechtse initiatieven! Met de Russische aanval op Oekraïne komt deze rood-bruine stront her en der weer bovendrijven. https://afadenhaag.wordpress.com/2016/03/11/12-maart-extreem-rechts-assad/

"het artikel" : over welk

"het artikel" : over welk artikel heb je het over?

Het stuk op de pagina van de

Het stuk op de pagina van de AFVN, waar de eerste link hierboven naartoe gaat en dat kennelijk de aanleiding is van deze post.

Meer over de AFVN

Meer over de AFVN in: https://reportersonline.nl/poetins-nederlandse-schoothondjes-de-afvn/
Met dank aan Indymedia en de "Bond van bezorgde antifascisten".

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech