Putin´s schoothondjes in Nederland

Opinie, gepost door: Bond van bezorgde antifascisten op 27/02/2022 02:12:26

Hoe een "antifascistisch" clubje één van de grootste fascisten van de 21e eeuw blijft steunen.

Volgens Rusland supporter-vereniging het AFVN zijn er maar een paar schuldigen aan de oorlog in Oekraine en dat zijn George Soros(een Joodse meneer) en de neonazis. Derhalve steunt het AFVN met de zo te zien absolute Rusland-lover Arthur Graaff dan ook de Russische inval in Oekraiene waar een democratisch gekozen regering onder leiding van Vladimir Zelensky (ook een Joodse meneer) nu met de rug tegen de muur staat en met zijn landgenoten keihard vecht tegen de misdadige (men richt actief raketten op burgerdoelen) aanvallen van het Russische leger.

In dit statement van de AFVN kan iedereen lezen hoezeer deze club op de hand is van Tsaar Putin, een man die er niet voor schuwt Russische neonazis in te zetten om transgenders, homo's, Lesbiennes en genderneutralen op straat in elkaar te meppen. Maar daar hoor je ze niet over.

https://www.afvn.nl/oorlog-in-donetsk-en-lugansk/

Dat deze vereniging van Rusland-lovers nog geaccepteerd wordt door Links Nederland is echt bizar te noemen. Strijden zij eigenlijk wel tegen fascisme vragen échte antifascisten zich af. Waarom juichen zij als Rusland besluit tot een volledig criminele invasie van een jonge opkomende democratie.

Om te weten waarom Putin dit land zo belangrijk vindt is hier een goede educatieve video over de ware achterliggende gronden van het conflict.

https://youtu.be/If61baWF4GE

De belangrijkste redenen zijn niet het vernietigen van een neonazi regime of neonazi groeperingen binnen Oekraine, maar OLIE en WATER.

De opmerkingen van Tsaar Putin over het bestrijden van neonazis en de zogenaamde genocide op mensen in Lughansk en Donetsk (toegegeven, het Oekraiense leger beschiet daadwerkelijk dorpen aan de frontlijn daar in die Separatistengebieden), hebben evenwel geen bal te maken met een soort heilige strijd tegen oekraiense nazis, waar het AFVN zich schijnbaar eveneens sterk voor maakt.

Is Oekraine dan gespeend van elke historische blaam? Nee natuurlijk niet. Je hoeft maar de Ukrainian Insurgent Army pagina op Wikipedia te kijken en je komt in een ware beerput van massamoorden en etnisch geweld terecht. Maar dat is HISTORISCHE CONTEXT UIT HET VERLEDEN. Je kunt niet iedere huidige inwoner van Oekraine over dezelfde kam scheren en generaliserend roepen dat het allemaal nationaal socialisten zijn. Zeg dat eens tegen een kind van zes dat jankend in de schuilkelder zit onder een Russische Grad aanval.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Insurgent_Army

Zijn er dan geen neonazis in Oekraine? Natuurlijk wel. Net als in Rusland. Maar Putin meet met twee maten wat dit betreft want hij gebruikt neonazis alsmede Islamitische extremisten wanneer het hem uitkomt. (De Tsjetsjeense brigades van Kadyrov zijn gemobiliseerd en naar Oekraine verplaatst en er is al een complete misdadiger gesneuveld daar bij het vliegveld vlakbij Kiev):

https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1497657772980244483

Een oorlogsmisdadiger die op de most wanted list staat van diverse Westerse regeringen.

https://meaww.com/magomed-tushaev-top-chechen-general-reportedly-killed-...

Ja, dát zijn dus de types die het AFVN en zo te lezen hun spreekbuis Arthur Graaff, hoog in het vaandel hebben staan, gezien het walgelijke opiniestuk waarnaar de link hierboven is geplaatst.

Dat deze club nog gewaardeerd wordt binnen de Antifascistische strijd verbaast mij dan ook ten zeerste.

Wat je ook van de NAVO, de EU, de VS en wat dies meer zij mag vinden hoezeer je ook de antifascistische strijd steunt en nazis en nationaal socialisten wil weren uit onze democratische rechtsstaat, een staat waar absoluut vele kanttekeningen bij zijn te zetten,

JE GAAT NIET EEN RUSSISCHE FASCISTISCHE DICTATOR STEUNEN DIE BURGERDOELEN BEWUST BESTOOKT MET ZIJN RAKETTEN.

Door dat te doen maak je jezelf de vijand van de antifascistische strijd. En die strijd gaat door. Ook in Oekraine.

De AFVN zou er derhalve goed aan doen haar toon te matigen want voor zover het nu staat zijn zijn de spreekbuis van het Russische Ministerie van Buitenlandse zaken, en dus eveneens spreekbuis van Putin geworden.

En dat is een grove schande.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech