AFVN: “Rusland gedwongen tot buitensporige mobilisatie”

Hier kun je discussieren over AFVN: “Rusland gedwongen tot buitensporige mobilisatie”.
Al eerder rezen er ernstige vragen over de AFVN, het clubje dat zich Antifascistische oud-verzetsstrijders Nederland noemt. Het is een nogal misleidende naam voor een splintergroepering waarin geen enkel oud-verzetslid een rol speelt (sterker nog, het echte oud-verzet heeft zich al in 2010 opgeheven) dat bestierd wordt door een aantal NCPN-ers van de harde lijn, waarin kritiek op Stalin en Putin niet geduld wordt.

Dat de AFVN in wezen niet verschilt van FVD blijkt uit wat deze “antifascisten” sinds gisteren verkondigen op hun site. “De gebeurtenissen die zich de afgelopen week in Kazachstan hebben afgespeeld, vormen het vijfde deel van een plan van de RAND Corporation, waarvan het zesde deel in Trans-Dnjestrië zal plaatsvinden. De vier vorige afleveringen vonden de afgelopen twee jaar plaats in Oekraïne, Syrië, Belarus en Nagorno-Karabach. Het doel is om Rusland te verzwakken door het te dwingen tot buitensporige mobilisatie.”

Schrijver van dezekolder is de Franse complotdenker Thierry Meyssan, propagandist voor zowel het Russische als Syrische regime. En kennelijk een welkome gast bij de AFVN.

Zie: Romain Gubert. Thierry Meyssan, l'ami français de Bachar el-Assad. Le Point, 5 september 2013.
https://www.lepoint.fr/monde/thierry-meyssan-l-ami-francais-de-bachar-el...

En: https://web.archive.org/web/20220123112118/https://www.afvn.nl/toenemend...


Tsja , dit geeft wel stof tot

Tsja , dit geeft wel stof tot nadenken.
Wel bedankt voor deze info ,omdat het anders aan de
meeste mensen voorbijgaat.

als je info wil over Thierry Meyssan

https://en.wikipedia.org/wiki/Thierry_Meyssan

lees dan even deze wikipedia pagina. Meyssan is een politicus en journalist op links. Hij heeft onderzoek gedaan naar extreemrechts in Frankrijk.

De "conspiracy theory" waar het over gaat: de theorie dat een deel van het VS-leger 9/11 zou hebben gepland/gefaciliteerd om zodoende een verdere expansie van hun oorlog op het middenoosten "gerechtvaardigd" door te voeren.

disclaimer: Ik uit hier niet een mening. Ik post een link naar informatie over Thierry Meyssan.

correctie op eigen commentaar

correctie:
ik zie dat hij eerder een centrist is (volgens het wikipedia artikel) die zichzelf "links" noemt.

Eerst is het links dan midden

Eerst is het links dan midden en je corrigeert jezelf en post dan wat anders? Wellicht iets minder snel posten? Nu is het helemaal onduidelijk.

Wat het ook is het is mij wel duidelijk dat die AFVN zo gek als een deur zijn met hun verlangens naar een terugkeer van de Sovjet en Stalin periode. Die openlijke steun voor Rusland en schending van mensenrechten in de Oekraïne verdient dat we daar tegen protesteren. Zolang de AFVN mensenrechten blijft schenden kunnen ze rekenen op tegenstand. Wij zijn solidair met het volk van de Oekraïne! Tegen agressors en tegen modern imperialisme!

En dan nog iets: die Arthur Graaff die tegen Molukkers is en dus zelf discrimineert en hier het forum overneemt is de woordvoerder van deze zelfde AFVN? Kunnen we deze man eindelijk stoppen?

Google over "Arthur Graaff" +

Google over "Arthur Graaff" + woordvoerder + AFVN =
https://www.google.com/search?q=%22arthur+graaff%22+woordvoerder+afvn

En ja, de griezels hebben inderdaad een woordvoerder met dezelfde naam. Maar is dat echt dezelfde die hier op IM de boel spamt? Of is er sprake van een lading in een Siberisch laboratorium ontwikkelde klonen?

Wikipedia als bron voor info over Thierry Meyssan?

Wie denkt zich te kunnen verlaten op Wikipedia wordt al te vaak het slachtoffer van desinformatie. Wikipedia is notoir onbetrouwbaar.

Raadpleeg beter het dossier over Thierry Meyssan op de Franstalige site https://www.conspiracywatch.info/?s=Thierry+Meyssan
Ben je het Frans niet machtig? Klik met de rechtermuisknop - dan krijg je in de meeste browsers de optie om de pagina te vertalen.

Uit het Conspiracy Watch-dossier blijkt dat Thierry Meyssan een onversneden complotdenker is. Al ruim twintig jaar verkondigt Meyssan dat de Verenigde Staten, de NAVO en Israël een wereldwijd complot leiden om de "ongebonden" landen - met Syrië, Iran en Venezuela voorop - tot slaaf te maken. Om dit te bewijzen, vindt Meyssan alles geoorloofd. Des te bizarder, des te beter.

De aanslagen op Charlie Hebdo? Een Amerikaans complot.
IS? Een Amerikaans complot.
De aanslagen van 11 september 2001? Right: een Amerikaans complot.
De Russische mobilisatie? een amerikaans complot.

Je kan zo iemand links noemen. Of rechts. Of... totaal geflipt.
---------------------------------
Over "Conspiracy watch":

The Internet has completely changed our access to knowledge and information.

Theses which, in the past, were considered smoky or malicious have considerably widened their audience and now proliferate with impunity despite their falsity or their xenophobic, sometimes anti-Semitic character.

The conspiratorial view of the world, the "conspiracy mentality" in general, the belief that occult powers are secretly pulling the strings of politics, economics or the media, manipulating public opinion and weaving dark plots against the public good is gaining ground in proportions that everyone agrees today to consider worrying.

Seducing minds in search of global and definitive explanations, sometimes claiming rationalism and the Enlightenment, going so far as to pass off one's beliefs as a critical spirit and to acquire a veneer of respectability, many of these " conspiracy theories” compete with the so-called “official” theses. In the eyes of many, some of his theses manage to impose themselves as “alternative” truths.

It is this observation that presided over the creation of the Observatory of Conspiracy .

Created in 2007, Conspiracy Watch 's initial goal was to fight against these abuses, without exception, starting by making available to the widest public the state of knowledge on the conspiracy phenomenon, on its history and on those who fuel it, but also by refuting the fallacious arguments on which conspiracy theories thrive.

Conspiracy Watch also set itself the goal of trying, as much as possible, to document contemporary conspiracy in order to highlight the invariants of conspiracy discourse and to underline the recurrence of some of its favorite themes.

In 2017, ten years after its creation, Conspiracy Watch became an online press service entirely dedicated to providing information on the conspiracy phenomenon, Holocaust denial and their current manifestations.
https://www.conspiracywatch.info/a-propos-de-conspiracy-watch

Hele enge club. Nog erger is

Hele enge club. Nog erger is dat ze zich in het verleden schuldig hebben gemaakt aan antisemitische uitlatingen en daar nooit afstand van hebben genomen.

IK DENK EERDER DAT

IK DENK EERDER DAT INDYMEDIA.NL GEEN OPINIE TEGEN DE NATO MEER MAG PUBLICEREN VAN DE AIVD OF MIVD. ALLES TEGEN DE NATO WORDT AFGEDAAN ALS A. GRAAF BULLSHIT.
ALSOF NIET VEEL MEER MENSEN DOORHEBBEN DAT DE HELE OORLOGSDREIGING KOMT DOOR HET NATO BELEID VAN DE AFGELOPEN 30 JAAR. WIJ WILLEN ONMIDDELLIJK 1 MILJOEN DEMONSTRANTEN TEGEN DE NAVO EN TEGEN OORLOG TUSSEN HET MALLIEVELD EN DE HAAGSE BINNENSTAD HEBBEN.
HOLLANDITUS VOOR ONZE EIGEN VEILIGHEID!

Wat is dat nou weer voor een

Wat is dat nou weer voor een complot theorie.
Vergezocht hoor en een belediging voor Indy !!

Vriend, je caps lock toets is

Vriend, je caps lock toets is kapot.

Dat de aivd hier meekijkt is algemeen bekend, maar dat wil niet zeggen er inhoudelijk geen goede punten zijn.

Grappig” wij willen

Grappig” wij willen onmiddellijk 1 miljoen demonstranten hebben” alsof jij het recht zou hebben om andere te verplichten om te gaan demonstreren. Geeft wel aan dat de realiteitszin bij je ver te zoeken is.

Wat nog niet in het originele bericht staat, is dat de AFVN al vele jaren geen voorzitter meer heeft. Blijkbaar kunnen ze niemand vinden die gek genoeg is om die functie te willen invullen.

Volgens mij weet jij niet

Volgens mij weet jij niet eens wat hollanditus was.

https://nl.wikipedia.org/wiki

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hollanditis

Hollanditis of Hollandse ziekte is de benaming voor het Nederlandse verzet tegen de plannen voor plaatsing van kruisraketten in West-Europa. De term werd geïntroduceerd door de Amerikaanse historicus Walter Laqueur in 1981 om aan te geven dat het verzet tegen kernwapens zich als een virus verspreidde. De Hollanditis kwam tot een hoogtepunt met de grote anti-kruisraketdemonstraties in 1981 en 1983.

---------

Maar dan nu terug ontopic, dat hele AFVN groepje stinkt en niemand van de huidige leden heeft ooit afstand genomen van hun oude antisemitische uitlatingen, ook hier op IM niet. Lees onderstaande maar eens:

Antisemitische uitlatingen van AFVN-ers

In 1982 verschenen AFVN-voorzitter Henk van Luttikhuizen (1916-2003) en zijn vrouw Alie van Luttikhuizen-de Vries (1922-2002) in de goed bekeken tv-talkshow van Sonja Barend. Schrijver en journalist Nico Scheepmaker in de Leeuwarder Courant:

“Toen ik maandagavond de heer en mevrouw Van Luttik-huizen bii Sonja zag zitten, kreeg ik onmiddellijk een 'deja-vu': ik kende ze! Acht jaar geleden demonstreerde een dozijn mensen voor de Russische ambassade in Den Haag voor de vrijlating van de dissident Vladimir Boekovski. Rabbijn Soetendorp was er bij, heel onbaatzuchtig, want voor zover ik weet is Boekovski geen jood. En de schrijver Maarten Biesheuvel. En de Oost-Europakenner en journalist Henk Wolzak van het Boekovski Comité. En het springpaard Vladimir Boekovski, dat af en toe prijzen won, en op die manier de naambekendheid van deze heldhaftigste onder alle dissidenten (lees zijn boek 'Kasteel tussen vier muren') een beetje gaande hield. En mijn vrouw en ik. En Jozientje Driessen-Van het Reve, die bij de ambassade aanbelde om ons smeekschrift aan de ambassadeur, of aan de derde secretaris als die zo goed wou zijn te voorschijn te komen, aan te bieden. Ze belde aan, maar het hermetisch gesloten hek zoemde niet open, en evenmin kwam iemand van de ambassade uit zijn hol te voorschijn om de brief in ontvangst te nemen, zodat Jozientje hem maar in de bus deed: even half in de bus stoppen maar toch blijven vasthouden, gezicht naar de camera, klik-klik, hoefgetrappel op de achtergrond, het ging tenslotte om de publiciteit, want alleen via publiciteit valt er nog wel eens een steen uit het onwrikbare bouwsel van de Sowjet-staat los te weken...

Wij ontvouwden de spandoeken en hielden de borden met toepasselijke slogans omhoog, terwijl op de achtergrond twee agenten van politie een oogje in het zeil hielden. Niet alleen om de ambassade te bewaken, maar ook omdat naast ons, bij ons, temidden van ons, een tegendemonstratie werd gehouden door een echtpaar uit Hengelo, dat een spandoek ophield met de tekst: „Als oud-verzetsstrijders zeggen wij u: de Sowjet-Unie is een rechtsstaat", waarbij alle N's omgekeerd waren geschreven. Foto's tonen aan, dat we druk hebben staan discussiëren met de Van Luttikhuizens, beschaafde, vriendelijke mensen onder elkaar, zoals het hoort in de politiek, en nadat we zo een paar uur, op die 29ste maart 1974, voor de ambassade hadden staan blauwbekken en bekvechten, borgen we de demonstratie-borden weer achter in onze auto's, de Van Luttikhuizens rolden hun spandoek op, en terwijl wij de motor startten, zagen wii hèn naar de ambassade stappen, ze belden aan, het nek zwaaide open, en ze stapten naar binnen om, naar ik aanneem, onthaald te worden op een glas lekkere hete, hartversterkende Russische thee.

En daar zaten ze nu weer, acht jaar later. Boekovski zit inmiddels in Engeland, Afghanistan is door de Russen bezet, in Polen zit Lech Walesa gevangen, maar de Van Luttikhuizens bleken het geloof der kameraden nog ongeschokt en onbeschadigd door alle woelingen te hebben kunnen handhaven. Het was allemaal gelogen wat er over de positie van de joden in de Sowjet-Unie verteld werd, en hij kon het weten, want zijn broer was zelf met een 'jodinnetje' getrouwd. Als de joden gediscrimineerd werden, hoe kon het dan bestaan dat 6 procent van de rechterlijke macht uit joden bestond, terwijl zij maar 1 procent van de bevolking uitmaakten? (tegenvraag: hoe komt het dat zo weinig kampcommandanten joods zijn, terwijl ze toch 1 procent van de bevolking uitmaken?). Hij had het de opperrabijn in Moskou zelf gevraagd, en die had hem verzekerd dat er van discriminatie geen sprake was, - zoals de KGB-tolk het ongetwijfeld letterlijk heeft overgebracht.

André Boers, zionist, legde geduldig uit dat je heel andere dingen hoort als je, zonder voorkennis van de KGB, de ioden in de Sowjet-Unie thuis opzoekt en hun verhalen hoort over geweigerde visa, maar wel onmiddellijk gegeven ontslagen, zonder WW-regelingen en dat soort verfijnde snufjes van een socialistisch land als het onze. Toen riep een medestander ('zelf een jood'!) van de Van Luttikhuizens door de microfoon, dat die jonge joden nog niets van de oorlog geleerd hadden, waarop Sonja manhaftig ingreep en zei dat de microfoon daar weggehaald moest worden! Karel van het Reve mocht als laatste haar vraag beantwoorden hoe het mogelijk was dat over een onderwerp zo diametraal verschillend gedacht kon worden? 'Nou kijk', zei Karel van het Reve, 'er zijn nu eenmaal ook mensen die beweren, en dat op hun manier nog aantonen ook, dat er geen joden vergast werden in de oorlog, en dat er ook geen zes miljoen joden door de nazi s vermoord werden. Zo kun je, ondanks alle bewijzen van het tegendeel, als je maar zorgt nooit van je geloof af te vallen, blijven beweren dat de Sowjet- Unie een heilsstaat is en dat joden er niet gediscrimineerd worden. Je kunt anti-fascist zijn, en toch zo stom als het achterend van een varken.'

Ik geef het even in mijn eigen woorden weer, ik had geen video aanstaan, maar hier kwam het in grote trekken op neer. Na afloop hebben Sonja Barend en haar redactie zich afgevraagd of ze er wel verstandig aan hadden gedaan de heer en mevrouw Van Luttikhuizen met hun extreme visie in het programma te halen? Pakt zoiets nu goed uit, of juist averechts? Is de redelijkheid van het betoog van André Boers en de onredelijkheid van het betoog van Henk van Luttikhuizen zonneklaar, of wakker je het vuur van het antisemitisme, hoe dan ook, alleen maar aan, zelfs als je hete kolen op het hoofd stapelt van iemand die de waarheid niet wil zien? Ik weet het ook niet. Ik weet alleen dat het weer een boeiend programma was, en dat Sonja zich daarin weer met verve en intelligentie en grote vastberadenheid weerde."

Nico Scheepmaker berichtte in 1986 weer over de AFNV:

"Die A.F.V.N. is de organisatie die minister Van den Broek en burgemeester Van Thijn gevraagd heeft te beletten dat Anatoli Sjtsjaranski op 29 september het woord voert bij de Dokwerker (het monument van het verzet tegen de jodenvervolging), als op die dag gedemonstreerd wordt voor de joden in de Sowjet-Unie die niet naar Israël mogen. Sjtsjaranski zou dan wel eens lasterlijke leugens over de Sowjet-Unie kunnen vertellen, of, wat nog pijnlijker zou zijn, de zuivere waarheid over de wijze waarop joodse refuseniks' en andere dissidenten in de Sowjet-Unie in de kampen, de gevangenissen en de psychiatrische inrichtingen worden behandeld. Sjtsjaranski kan daar tenslotte over meespreken, na 9 jaar kamp met zeer streng regime en 400 dagen isoleercel...”

Scheepmaker signaleerde ook dat in het AFVN-blad De Antifascist nogal bedenkelijke uitspraken over Joden werden gedaan. Zo stond in nummer 3/1986 een twaalf pagina's tellende lofzang op de Sovje-Unie en een tirade tegen Nederlandse en Isaëlische Joden, geschreven door iemand die als pseudoniem 'Cohen' hanteerde. Scheepmaker, wederom in de Leeuwarder Courant:

"Hoe ver kun je gaan in je bewondering van de Sowjet-Unie en je haat tegen het zionisme zonder die ijle grens tussen anti-zionisme en anti-semitisme te overschrijden? Dit is het taalgebruik van de antisemiet, dit is antisemitisme onder het mom van anti-zionisme, zoals dat ook door de Sowjet-Unie met zoveel verve wordt bedreven. Maar die man heet zelf Cohen! Tja, in de Sowjet-Unie heten ze Dragunsky en Ziws, in Nederland blijkbaar Cohen, maar het is niet de jood, maar de stalinist in hen die koning kraait.”

-----

Hoe ver is het gekomen dat we tegenwoordig dit soort groepen en hun vertegenwoordigers niet aanpakken? Is dit antifascisme? Walgelijk dat deze groep nog mag bestaan.

kunnen die extreem rechtse

kunnen die extreem rechtse oenen die de noodzaak van demonstreren tegen de Nato alleen maar proberen te corrumperen van deze side oprotten!

Het is zelfs zon ramp dat die

Het is zelfs zon ramp dat die mensen van de MIVD en de AIVD niet alleen mee kijken maar ook bij Indymedia.nl werken.
Stop deze censuur!

coup

Reactionaire krachten hebben indymedia over genomen.

@Commie: mee eens, die Arthur

@Commie: mee eens, die Arthur Graaff hangt me onderhand de keel uit

Drie reactie van A. Graaff in

Drie reactie van A. Graaff in 5 minuten, je hebt het er maar druk mee.
Blijkbaar een gevoelige snaar geraakt :)

Als jij mij A. Graaf noemt

Als jij mij A. Graaf noemt ben je niet goed bij je hoofd.

@indymedia moderators

Kan dit misschien toch naar de ruis?
Informatie is onverifierbaar qua achtergrond en het lijkt steeds om een vete tussen Graaff en Droog te gaan.

(Dat ik zelf klaar ben met iig Droog, heb ik eerder al gezegd.)

Nee, dit betekent niet dat ik Graaff ben - en ook niet dat ik wie dan ook verdedig- maar alles wat je zegt tegen Droog leidt er constant toe dat hij doet alsof je Graaff bent en dat begint heel vermoeiend te worden. Ik kan op deze manier geen gedegen opinie vormen en er is gaande van heel veel sneaky misinformatie waardoor niemand volgens mij nog door de bomen het bos kan zien

Het zit je wel diep hè

Het zit je wel diep hè Graaff?

@indymedia moderators

Dit bewijst opnieuw mijn punt. Bij alles wordt gereageerd met dat iemand zogenaamd Graaff is.

Omdat jij dat bent misschien?

Omdat jij dat bent misschien? Hoe dom denk je dat we hier zijn? Het enige wat je probeert is om te trollen en het hier uit de hand te laten lopen. Lekker alles laten staan dus zodat mensen zien wie je bent en waar je toe in staat bent.

Einstein zei het ooit al: the only thing more dangerous than ignorance is arrogance

En dát beste Arthur Graaff is jouw fout. Je dacht even woordvoerder te kunnen worden van een club die zelf antisemitische uitlatingen deed in het verleden (zie info hierboven), de waarheid doet pijn hè? Je voelt je ook verheven met je strijd tegen je eigen hersenschimmen en dacht zelf weg te komen met discriminerend gedrag richting Molukkers. oh ironie, de grote zelfverklaarde antifascist is zelf erger dan waar hij tegen denkt te strijden en is te arrogant om het zelf in te zien. En dan ben je ook nog zo arrogant om te denken dat we hier al je anonieme posts niet doorzien?

Je Russische vrienden beheersen het trollen een stuk beter, hoe voelt dat nu om geconfronteerd te worden met hetgeen wat je normaal anderen aandoet? Droog verdient een standbeeld voor zijn onderzoekswerk naar jou en je enge club. Leugens op leugens op leugens en dan ook nog zelf discrimineren en zelf woordvoerder zijn van een antisemitische club. Brrrrrrrrrr. Ik zou me eens diep gaan schamen.

Dit topic en al jouw schuilnamen worden een voorbeeld voor de hele actiebeweging. Dit is hoe het niet moet en het laat ook zien dat fatsoenlijke mensen geen extremisme dulden. De AFVN is op sterven na dood, een aantal voormalige leden waarvan ik er misschien wel een ben zijn er helemaal klaar mee. Je kunt de goede mensen eruit werken, maar nu ziet de wereld eindelijk wie jij bent. Leve de vrijheid!

En kunnen we nu dan verder en ons uitspreken tegen wat de Russen aan het uitspoken zijn?

De paranoia viert hier

De paranoia viert hier hoogtij. Ik reageer als een van de weinigen hier met eigen naam. En enkel na malle, ongefundeerde beschuldigingen van Graaff, over wie ik kritische, en al zeg ik het zelf, degelijk onderbouwde artikelen heb geschreven. Het persoon dat zich hier verschuilt achter het pseudoniem F. heeft die overduidelijk niet gelezen, want ik zou rechts zijn (quod non), dus fout, dus weg ermee.

F. eenmaal geconfronteerd met zijn/haar/hennie/hunnie kortzichtigheid roept uit dat er sprake zou zijn van een vete (ja, wel zo makkelijk), beschuldigt mij ervan dat ik hem/haar/hennie/hunnie voor Graaff aanzie - wat ik nergens doe, en wil vervolgens, naar oud-stalinistisch gebruik, alles verwijderd zien wat hem/haar/hen niet zint. Leve het vrije woord - zolang F. maar kan censureren.

Waarom doet dit alles me toch zo denken aan de doofpotten na de WNC-moord en de Vrankrijk-mishandeling? Tssss....

Graaff weer

!5.31 reageert Graaff op Droog.
15.38 krijgen we deze flauwekul.

Discussie sluiten !

Discussie sluiten !

[discussie gesloten]

[discussie gesloten]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech