Zelfverklaard antifascist paradeert met Jodenster en doet racistische uitspraken

Hier kun je discussieren over Zelfverklaard antifascist paradeert met Jodenster en doet racistische uitspraken.
De 73-jarige Bussumer Arthur Graaff heeft met een opgespelde zelfvervaardigde Jodenster gedemonstreerd heeft in Den Bosch, 2019. Dat blijkt uit nader onderzoek.

Graaff, die zich onterecht voordoet als woordvoerder van het oud-verzet 1940-1945 en vooral bekend is door zijn acties tegen oorlogsherdenkingen, re-enactmentevenementen en militariabeurzen, deed eerder van zich spreken door een stroom aan naar racisme neigende uitlatingen over Molukkers.

In 2017 insinueert Graaff, bij een plechtigheid in Hilversum voor hoogbejaarde Molukse Indiëveteranen, dat deze banden zouden hebben met de criminele motorclub Satudarah. Hij brengt Molukse jongeren in verband met de straatterreur van de NSB en de nazi´s. Ook insinueert hij dat Molukse jongeren messentrekkers zouden zijn.

In 2018 verbiedt Graaff vijf media-organisaties de toegang tot de Februaristakingherdenking in Hilversum. Met als gevolg dat de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, de door Graaff georganiseerde herdenking boycot. Broertjes laat weten Graaffs verbod verwerpelijk te vinden. Hierop beweert Graaff:

"Broertjes maakt me ook voor gek en krankzinnig uit, en dat past een burgemeester natuurlijk totaal niet, dat is GeenStijl.”

Deed Broertjes dat echt? Nee, de Gooi- en Eemlander meldt op 26 februari 2018, in een stuk waarin ook naar Graaffs dwaze actie tegen de Molukkers verwezen wordt, dit:

"Gekte," zo vat Broertjes desgevraagd het handelen van Graaff samen. "Het was een openbare bijeenkomst, het [is] krankzinnig daar de media bij te weren. Natuurlijk heeft dit niets te maken met die demonstratie toen. (…) Er valt niet met hem samen te werken.”

Bronnen:
AFVN-website, 2019
https://www.afvn.nl/zaterdag-14-september-protest-tegen-nazi-expo-in-des...
Arthur Graaff, de Molukkers en het NIOD. Droog Magazine, 2022.
https://www.droog-mag.nl/2020/ag/molukkers.html


kan dit stoppen? i'm just asking

Hoi,

Ik zou het fijn vinden als hier even ingregrepen wordt.

Dit artikel linkt naar een extreemrechtse site, dat misinformatie en nazisme-verheerlijking plaatst.

"droog mag" - Content Warning: verhalen over zogenaamde "joodse onderduikers die vermoord zouden zijn door het verzet" , "the lost fuhrer" etc

Maar niet alleen dat, de schrijver van deze tekst draagt deze website zelfs als bron aan.
De rest van deze tekst rammelt aan ALLE kanten - en ik heb niet de energie om daar nu op in te gaan.

Ik ben het zat. Ik weet niet wie De Graaff is - maar extreemrechtse websites zijn niet de plek om daar achter te moeten willen komen. Problemen rondom "zelfverklaarde antifascisten" laat ik mij niet uitleggen door iemand die droogmag serieus als bron aandraagt en niet waarschuwt voor wat voor rechtse troep het is.

Droogmag linkt bezoekers o.a. door naar de website van de NLse politie (dat zegt wat over je bondgenoten!) - en in het artikel dat je hier aandraagt als bron, wordt een stop blackface-activist weggezet als "herhaaldelijk veroordeelde bedreiger" etc etc.

Ik verdedig hier niemand (want ik ken De Graaff niet). Maar deze tekst hoort hier niet. Het kan ook zo zijn dat er sprake is van extreemrechtse intimidatie richting De Graaff - dus ik vind dat er iets aan gedaan moet worden.

@ indymedia moderators of andere mensen die even wat willen zeggen hierover? Ik ben deze onzin zat. Alvast bedankt!

F

Niet zo zeuren

Zeg F

Kap eens even met dit gemiep. Indymedia is een Links platform dat vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan.
Had je de site van Droog Magazine goed bekeken en de artikelen gelezen was je waarschijnlijk niet tot de onzinconclusie gekomen dat
het een extreemrechtse site is.

"Maar deze tekst hoort hier niet." Dit zinnetje valt wat mij betreft in de categorie "Dit volk hoort hier niet" "Deze religie hoort hier niet"
en ga zo maar door. Een zeer foute opmerking. Wellicht slaat de letter F dan ook op "FOUT".

Fouten maak je zeker. Half lezen, klok horen luiden maar klepel kwijt, bomen wel zien maar het bos zelf compleet missen en ga zo maar door.

Indymedia is niet de Pravda, de Moderators behoren niet tot de Komintern of het Soviet Ministerie van Propaganda en jouw vraag dient derhalve
dan ook niet gehonoreerd te worden.

С наилучшими пожеланиями!!

Ondanks het feit dat Indy

Ondanks het feit dat Indy uiteraard vrijheid van meningsuiting
hoog in het vaandel heeft ervaar ik de clashes
tussen Droog en Graaff nu als een oeverloze discussie.
Het blijft een herhaling van zetten en kan ook als vervuilend
worden ervaren op Indy.

Zou zeggen dat als de artikelen van beide heren geen echte
nieuwswaarde bevatten ze verwezen moeten worden
naar de ruis.

Extreemrechts?

Misleiding is ook een vak. Op Droogmag staat inderdaad een link naar "de website van de NLse politie". Maar naar welke afdeling? Vermiste en ongeïndentificeerde doden.

Er staat een artikel op over.... "the fake search for a lost führer".

Wie die site, met tal van artikelen over de handel in fake Hitler items, over vergeten groepen oorlogsslachtoffers, over verzetsstrijders en over oorlogsmonumenten extreem-rechts noemt is niet goed bij zijn/haar/hen hoofd.

@ beide comments

er valt wellicht te discussieren over de term "extreemrechts" t.o.v. "rechts" of "extreem" (want dubbelop) - maar dat is off the point.

Het is wel degelijk een rechtse site. Wat je zegt over de politielink klopt niet, de link is naar "wanted&missing". Dus mensen die gezocht worden door politie (vermist of "crimineel").

Rechts is dat wel degelijk - CIA wordt ook gelinkt.

"Zielige" argumenten gebruiken om de politie goed te praten is vermoeiend, doorzichtig en trap ik niet in.

Met "content warning" bedoelde ik trouwens "content warning" (om mensen te waarschuwen dat er heftige dingen staan) - dus niet als een argument op zich, maar om er even op in te gaan: pagina's gebakkelei over "in hoeverre een toiletbril wel daadwerkelijk van de enige echte Hitler was", komt op mij wel degelijk verheerlijkend over. Je doet alsof ik iets wegliet, met je "fake search". Ja ik liet "fake search" weg, omdat dat niet mijn punt was.
Fake search of geen fake search, hitler word hier toch gewoon als "fuhrer" aangeduid?

"Vergeten oorlogsslachtoffers: lijst van joodse onderduikers die vermoord zijn door het verzet" Bijzondere onderwerpkeuze. Ik merk dat ik het toch vrij discutabel vind wat er verder van klopt.

Dit is een rechtse site, dezelfde schrijver (Bart Droog) schrijft ook voor TPO, wat een rechtse site is.

Dit artikel hoort hier naar mijn mening op Indymedia niet thuis - bovendien is er een vermoeden van verdraaide informatie en intimidatie. Als je probeert te beargumenteren dat je zelf "niet extreemrechts" bent, trouwens, zijn dit soort willekeurige referenties aan Pravda, met de onderliggende gedachte dat iedereen die het niet met jou eens is een "communist" is, niet per se de manier waarop je mij daarvan zou kunnen overtuigen (lol, integendeel).

Ah kom op zeg, Graaff we zien

Ah kom op zeg, Graaff we zien heus wel dat jij dit bent. Niks ingrijpen en fijn vinden, eindelijk een bericht over jou. Hulde aan de poster van dit newswire artikel. Het werd hoog tijd ook.

Veel activisten ergeren zich

Veel activisten ergeren zich al jaren aan Arthur Graaff.

De man gebruikt Indymedia en Krapuul de laatste tijd als persoonlijke haatspreekbuis omdat hij verder overal is uitgekotst. Waar Graaff komt ontstaan problemen en vallen goede organisaties uit elkaar.

Ook de AFVN is verscheurd door Graaff en diens idiote acties, hij blijft zich echter voordoen als woordvoerder. Zie is hier:

https://m.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20180926_80004893?utm_source=google&...

En dit is nog van vóór zijn walgelijke jodensteractie!!!!!

Bij elke actie van de extremisten van Baudet met zijn fascisten zijn er antifascistische tegenacties en demonstraties. EN DAT ZULLEN WE BLIJVEN DOEN! Ook hier op Indymedia groeit de groep tegen Arthur jodenster Graaff. Het doel heiligt niet altijd de middelen, iedereen die jodensterren draagt verdient tegenstand. Dat doen we met Baudet en dat doen we vanaf nu met Graaff. Deze man is helemaal doorgeslagen en al lang ook en is zelf het probleem. Gisteren in zijn andere topic is er al een link naar Krapuul gepost waarin zijn doorgeslagen acties mbt Bussum Bridgehead werden besproken, zie nogmaals hier:

https://krapuul.nl/getraumatiseerde-antifascist-arthur-de-graaff-verpest...

Er zijn ook vanuit AFA veel re-enactors die de man spuug en spuugbeu zijn. Je kunt je wel antifascist noemen maar als je je gedraagt als het tegenovergestelde dan verdient dat tegenstand en protest!!!

Dank, grote dank voor deze discussie en het outen van Arthur Graaff voor wat hij is.

Dit moet echt naar de ruis.

Dit moet echt naar de ruis. Na drie jaar pas gaan klagen over die ster, die ook nog bij een Joods object gebruikt werd... totale onzin.
En dat 'verpesten' blijkt van 2014 te zijn. Staat bol van aannames en onbewezen beweringen. Weg hiermee!

Aannames en onbewezen

Aannames en onbewezen beweringen? Hmmz wie gebruikt deze termen ook alweer telkens als iemand hem tegenspreekt. Graaff, hoeveel aliassen en schuilnamen gebruik je in dit topic ondertussen?

Pas na drie jaar gaan klagen

Pas na drie jaar gaan klagen over onrecht? Zegt de smurf die in 2017 begon te protesteren tegen een in 1946 aangelegde begraafplaats voor Duitse oorlogsdoden. * Proest! *

Kijk normaal niet in de ruis,

Kijk normaal niet in de ruis, maar deze man is echt gek en heeft hulp nodig.

Kan iemand dit even doorgeven aan het CIDI?

Treurige ontspoorrde

Treurige ontspoorrde discussie. Wat voor racustische uitspraken doet Graaff trouwens? Dit is wel ERG makkelijk...

Als je de moeite zou nemen te

Als je de moeite zou nemen te lezen wat op die vermeende extreem-rechtse site zou staan, dan had je dit tegengekomen:

"Tegen Willem Dekker van het Dagblad van het Noorden, die overi-gens niet in Hilversum aanwezig was, verklaart Graaff:

"Ik zag jonge Molukkers in zwarte overalls en mensen met bivakmutsen lopen. Voor hetzelfde geld heb je een mes in je rug. Dit is nog erger dan de blokkade van de demonstranten tegen Zwarte Piet in Friesland.”

Op geen van de vele filmbeelden of foto's die op de bewuste dag in en bij De Zwaluwenberg gemaakt zijn komen mensen - van welke afkomst ook - in zwarte overalls en bivakmutsen voor.

Het is moeilijk om te zeggen wat triester is: Molukkers die eer willen bewijzen aan hun (over)grootvaders op één lijn stellen met nazi's en opvoeren als potentiële messentrekkers, de Molukse gemeenschap in verband brengen met de criminele motorbende Satudarah, of journalisten die klakkeloos Graaffs uitlatingen voor waar aannemen.

Graaffs insinuaties over Satudarah zijn des te triester, omdat Leo Reawaruw, dé voorvechter voor het eerherstel voor de Molukse veteranen, al in 2015 publiekelijk en in zeer scherpe bewoordingen Satudarah had veroordeeld."

Met Droog zou ik dit als racistische uitlatingen willen bestempelen: hij verspreidt doelbewust leugens over een bepaalde bevolkingsgroep & scheert ze allemaal over één kam. Puur voor zijn eigen politieke gewin. Thierry Baudet en Wilders kunnen nog van hem leren.

En die racist krijgt hier op

En die racist krijgt hier op indymedia telkens een podium om zijn zieke gedachten te posten? Hoog tijd dat Graaff eens een eigen topic krijgt waar in staat wat die flikt. Wat heeft die man nog meer op zijn kerfstok? Ik ben zelf Moluks en erger me stik kapot hieraan.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Bleergh kom op Arthur Graaff,

Bleergh kom op Arthur Graaff, is dit het beste wat je kunt verzinnen aan trolpost? Hoop je nu dat de mods dit topic verwijderen? Dit is zelfs voor jou wel erg triest.

re-enactors

Iemand hier verwijst naar kritiek op de Graaff uit 2014 op Krapuul.
Die actie daar in Bussum was overigens volgens de krant samen met het Bureau Discriminatie Hilversum. De twee hadden tevoren met de organisator afgesproekn dat alle hakenkruizen afgedekt zouden worden... En jawel hoor: helemaal niks, naks! Gewoon belazerd.
In dat stuk zit een link over re-enactors die eigenlijk - eigenlijk - best wel deugen. Ik dacht: ik kijk even want dat interesseerd me wel.
Schrik niet...

"Medio 2007 kwam de SBG weer in opspraak toen het BBC-programma Panorama een documentaire uitzond over een show in Kent. Die trok meer dan 100 duizend bezoekers en er werden allerlei nazistische parafernalia verkocht: koffiemokken met het hoofd van Adolf Hitler erop, hakenkruisvlaggen, T-shirts met SS-tekens, paraplu’s met SS-Totenkopfen en antisemitische literatuur. Ook verkocht de veroordeelde Holocaust-ontkenner David Irving zijn boeken vanachter een stand. Bij de show liepen er getalsmatig 10 keer zoveel re-enactors rond in Duitse militaire kledij als in geallieerde. En onder de Duitse uniformen waren er weer veel van de SS. De documentaire had speciale aandacht voor de omstreden SBG-divisie. Een kopstuk zei dat hij zou toetreden tot de SS als die vandaag de dag zou bestaan: “Ik denk dat we dan af moeten rekenen met de fucking moslims”. Een Duitse man van een Luftwaffe re-enactmentgroep liet zich het volgende ontglippen: “We verliezen ons land en ons bloed door de nikkers. Ons bloed is niet meer vers”. De BBC ondervroeg met een verborgen camera ook twee Nederlandse bezoekers. Die bleken actief te zijn bij de nazistische organisatie Blood & Honour Nederland. Verder was naar eigen zeggen Chris Beumer aanwezig, kringleider van de Nederlandse Volks Unie. De Bart moet gelukkig niets hebben van dit soort uitwassen binnen de wereld van de re-enactment: “Het doet onze hobby en zaak schade”.
https://www.doorbraak.eu/gebladerte/11383f89.htm

Terug naar school...

Ik moet erg lachen om de reactie waarin een klein stukje tekst uit het gebladerte artikel wordt aangehaald om aan te tonen dat er ook foute reenactors bestaan. Inderdaad, de SBG (Second Battle Group) uit het Verenigd Koninkrijk staat al langere tijd negatief bekend. Zij beelden de LSSAH uit (Leibstandarte Adolf Hitler).

Het quoten van dat stukje toont aan dat degene die het aanhaalt het gehele artikel maar half gelezen heeft. Had ie dit wel gedaan was duidelijk geworden dat het voorbeeld van de SBG uit het VK aangehaald werd als voorbeeld hoe het niet moet en als uitleg waarom in Nederland zelf Duits reenactment zwaar onder de loep ligt, en SS reenactment compleet verboden is.

Ergo, terug naar school of een cursus begrijpend lezen gaan volgen.

Tsja? Wat verwacht je van

Tsja? Wat verwacht je van iemand die een jodenster draagt? Natuurlijk is die de schaamte al lang voorbij en maakt het hem niet meer uit om de waarheid te verdraaien. Trollen in de hoop dat topics verzanden in iets dat de mods verwijderen is zijn enige doel. Graaff is de übertrollenkoning. Zie alle waanzin hierboven. Veel Mensen binnen AFA zijn helemaal klaar met de man. En extreem rechts staat aan de zijlijn en lacht en is hem dankbaar.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech