Dank aan de opperrabbijn en de Duitse ambassadeur

Hier kun je discussieren over Dank aan de opperrabbijn en de Duitse ambassadeur.
Dit is uniek voor de Duitse oorlogsherdenking, ook dat er totaal geen kransen of bloemen waren - die zijn er tenslotte om eer aan de doden te bewijzen. Tot vorig jaar...

En het is nu, na 70 jaar misverstand, en holocaustontkenning, na zeven jaar en honderden brieven en telefoontjes, duizenden kilometers, demonstraties, persberichten duidelijk: hier liggen de daders. Want dat wás iedere soldaat in de Wehrmacht - die tenslotte opgericht was door de nazi's zelf in 1935, de nazitijd in Nazi-Duitsland, dus een nazi-organisatie.

Iedere militair moest bovendien een eed van trouw aan Hitler - een Oostenrijker - persoonlijk zweren. En Hitler had maar twee doelen: verovering van Europa gekoppeld aan uitroeiing van de Joden, dus als je trouw aan hem zwoer.... heb je dan nog een lidmaatschapskaart van de nazipartij nodig om veroordeeld te worden, zoals vele huidige deelnemers aan de discussie toch vaak stelden? Nee natuurlijk.

Pijnlijk tergend was ook om te zien hoe de beheerders jarenlang hun aandacht richtten op de zogenaamde 'onschuld' van de daders hier. Maar leterlijk geen woord van hun kant over Julius Dettmann, de SS'die Anne Frank liet deporteren. Of over Anton van Dijk, die als politiecommissaris van Nijmegen zelf op straat razzia's leidde op de 500 Joden daar..en de dag erne hun lege huizen beroofde.... Of over al die SD-folteraren, beulen en moordenaren zoals Wehner, Elzinga of nog erger, de walgelijke sadist Knorr.... zoek die maar niet op. En vele honderden verraderlijke NSB'ers en Nederlandse SS'ers met hen.

De SS'ers op de begraafplaats, en de honderden gruwelijke Nederlandse oorlogsmisdadigers daar, plus de duizenden mannen uit 40 andere landen zijn helaas ook medeplichtigen, soms veel meer dan de jongens van 15, 16, 17 die onder de wapenen moesten - maar ook heel vaak graag gingen.

Het is volbracht... de grootste en meest systematische en openlijke holocaustontkenning van Nederland op de grootste nazibegraafplaats van Europa is beëindigd. Ik kan het bijna nog niet geloven.... en dat de rabbijn me vandaag ook nog bedankt...

Veel dank ook aan de media, vooral Dagblad De Limburger en de VPRO voor de moeite en tijd die zij namen om een ingewikkeld verhaal te volgen.

Maar de grootste dank gaat uit naar de rabbijn en de ambassadeur. Een onverwacht prachtig duo.

Mede namens de deelnemers

Arthur Graaff,
coördinator 'Herdenk nazi's niet op Ysselsteyn'
https://herdenknazisniet.petities.nl/


Duizenden dode daders?

Duizenden dode daders? Verdomd ik dacht dat daar alleen levende daders lagen.

Probeer je nu je gekte goed te praten graaff? Alle gedoe de afgelopen jaren, het willen oppakken van het hele kerkhof om het een paar kilometer over de grens neer te flikkeren zoals je het in het verleden noemde, daar is alleen maar een toespraak en het weglaten van een steen en wat kransen voor nodig om niet meer over te praten?
Complimenten voor de betrokken is er zeker, maar het is afschuwelijk dat je hier ook nog credits voor probeert te krijgen. Bah. Hoe was het gisteren trouwens? Ben je nou gearresteerd of alleen volgens goed Graaffgebruik afgevoerd? Misschien volgend jaar eens wegblijven en de gemeente en betrokken een plezier doen om ongestoord hun ding te kunnen doen?

Eigenlijk ben ik wel blij met

Eigenlijk ben ik wel blij met deze verklaring van Graaff.
Betekend namelijk ook dat het boek Ysselsteyn afgesloten kan worden
en dat we hier gevrijwaard worden van oeverloze discussies zoals de laatste tijd.

Oh maak je maar niet ongerust

Oh maak je maar niet ongerust hoor, Graaff vindt wel weer een nieuw onzinnig project om zich uit te leven. Waarschijnlijk heeft dat dan wederom weinig tot niets met echte hedendaagse nazi's te maken...

Het geeft te denken dat

Het geeft te denken dat Graaff buiten alle besprekingen die geleid hebben tot veranderingen op Ysselsteyn gehouden is. Het geeft ook te denken dat hij niet tot de genodigden behoorde, afgelopen zondag.

Wat nog meer te denken geeft is dat Graaff altijd heel duidelijk is geweest over zijn doel: vernietiging van de graven op Ysselsteyn. Dat doel is - gelukkig - in al die zeven jaren geen stap dichterbij gekomen.

Wat ook te denken geeft is dit:

Graaff, gevraagd naar zijn reactie op de komst van de opperrabbijn naar Ysselsteyn, antwoordde niet. Wel schreef hij op Indymedia, nadat vorige week maandag bekend werd dat ook Piet Hein Donner bij de dodenherdenking aanwezig zou zijn: “Minister van Staat P.H. Donner besmeurt zijn reputatie door een rede te houden op de nazibegraafplaats Ysselsteyn.”

Wát?

Graaff, in een eerder Indymediabericht: “Hij [Piet Hein Donner] is kleinzoon van een lid van de Hoge Raad die nazimaatregelen goedkeurde. Donner verklaarde twee dagen later dat hij daar niet als minister van staat zou spreken. Of dit betekent dat hij zijn ministerschap blijvend opgeeft, is niet duidelijk.”

Menten-jager Hans Knoop: “Allereerst is een kleinkind niet verantwoordelijk voor de daden van een grootvader en ten tweede wekt de heer Graaff de indruk dat Donners grootvader iets ongebruikelijks deed. De GEHELE Hoge Raad heeft de Ariërverklaring getekend en gedoogd dat hun Joodse president mr. Visser door de Duitsers werd afgezet. Sterker: 98 procent van de Nederlandse ambtenaren hebben die verklaring ondertekend. Donner sr. was geen held. Alleen helden weigerden te ondertekenen, maar kan men het in redelijkheid iemand euvel duiden geen held te zijn geweest?

Men had er collectief kennelijk geen probleem mee dat men door ondertekening handelde in strijd met artikel 1 van de Grondwet. Geen enkele raadsheer heeft zich solidair met de Joodse president verklaard! De Duitsers hebben het gemak waarmee de Nederlandse ambtenaren de Ariërverklaring tekenden als het groene licht gezien voor de isolatie en latere deportatie van de Joodse Nederlanders.”

Enfin - zie voor een verslag van de gebeurtenissen op Ysselsteyn op Volkstrauertag:
https://reportersonline.nl/een-historische-dodenherdenking-op-oorlogsbeg...

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech