Occupy Shell terecht ontruimd

Nieuws, gepost door: krakert op 26/01/2012 01:01:09

Wanneer: 26/01/2012 - 13:29

Het voormalige Shell-lab in Amsterdam-Noord wordt komende vrijdag ontruimd. Directe aanleiding is de dood van een occupist eerder deze maand. Verder is het pand doelwit van koperdieven.


De situatie in het kraakpand achter de voormalige Shelltoren is zeer ernstig. De politie trof half januari een dode man aan in het gekraakte pand die was overleden als gevolg van een overdosis drugs. Eerder deze week werd een man afgevoerd met steekwonden in zijn gezicht. Hij verklaarde door 15 personen uit het Groot Lab te zijn aangevallen en gestoken te zijn.

Het pand zou criminelen huisvesten en is zeer vies. Er liggen menselijke uitwerpselen en er is een forse stank. Recent zijn drie personen opgepakt voor koperdiefstal. Er worden vuurtjes gestookt en een deel van de krakers is nauwelijks aanspreekbaar omdat ze waarschijnlijk onder invloed zijn. Op basis van al deze feiten is besloten het pand, een schandvlek voor Occupy, met spoed te ontruimen.

Het Groot Laboratorium staat al jaren leeg en is sinds eind vorig jaar gekraakt door idealistische occupisten afkomstig van het Beursplein. De bezetting werd bejubeld op radicaal-linkse websites als Indymedia en AntiOrde. Opvallend is dat deze sites al in geen weken hebben bericht over Occupy Shell. Het is vooralsnog onduidelijk of komende vrijdag steun wordt verleend aan de bezetters van het voormalige Shell-kantoor.

Meer informatie:

OCCUPY SHELL
https://www.indymedia.nl/node/480

Occupy Shell brengt Amsterdam in verwarring
https://www.indymedia.nl/node/657

OCCUPY SHELL: Tussen betogingsrecht en kraakverbod
https://www.indymedia.nl/node/629

Aanhouding koperdieven:
http://www.powned.tv/overpowned/blog/2012/01/koperdieven_gepowned.html


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

http://www.dumpert.nl/mediabase/1971291/bb8153a6/koperdiefvanger_danny_a...

opnieuw aanhoudingen voor koperdiefstal.

Ook geeft burgemeester van der Laan aan dat er innmiddels zo'n 240 panden zijn ontruimd in de afgelopen 1.5 jaar en is de volgende ontruimings ronde in maart.Wie: 
nn

Vieze bende in gekraakt pand Noord (1)
http://www.at5.nl/gespot/75162/foto-s-shell
Vieze bende in gekraakt pand Noord (2)
http://www.at5.nl/gespot/75163/foto-s-shell-1Wie: 
nn

De politie is begonnen met het ontruimen van een gebouw op het voormalige Shellterrein in Amsterdam-Noord. Het Groot Laboratorium werd eind vorig jaar gekraakt. De ontruiming begon rond kwart voor tien en verloopt rustig. De politie en ME zijn in groten getale aanwezig.
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/01/voormalig_shellgebouw_ont...Wie: 
nn

AT5 nam vrijdagochtend een kijkje in het ontruimde Groot Laboratorium op het voormalige Shellterrein in Noord. Onze verslaggever trof er een behoorlijke puinhoop aan...
http://www.at5.nl/artikelen/75175/v-ideo-flinke-puinhoop-in-ontruimd-pandWie: 
nn

De politie is begonnen met het ontruimen van een gebouw op het voormalige Shellterrein in Amsterdam-Noord. Het Groot Laboratorium werd eind vorig jaar gekraakt en is nu het toneel van drugsgebruik en koperdiefstal. Bekijk de foto's van de ontruiming.
http://www.powned.tv/nieuws/foto/2012/01/fotos_ontruiming_shellgebouw.htmlWie: 
nn

Politie ontruimt voormalig Shellgebouw
http://www.parool.nl/parool/nl/4036/AMSTERDAM-NOORD/article/detail/31404...Wie: 
nn

Occupy weggejorist uit shell lab.
Vanavond om kwart voor elf op Nederland 3 in het PowNews de ontruiming van het voormalige Shell Laboratorium in Amsterdam. Dat is de plek waar onze verslaggever Danny de afgelopen week tot twee keer toe koperdieven op heterdaad betrapte.
http://www.powned.tv/overpowned/blog/2012/01/vanavond_in_het_pownews_3.htmlWie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech