Occupy Shell terecht ontruimd

Hier kun je discussieren over Occupy Shell terecht ontruimd.
De situatie in het kraakpand achter de voormalige Shelltoren is zeer ernstig. De politie trof half januari een dode man aan in het gekraakte pand die was overleden als gevolg van een overdosis drugs. Eerder deze week werd een man afgevoerd met steekwonden in zijn gezicht. Hij verklaarde door 15 personen uit het Groot Lab te zijn aangevallen en gestoken te zijn.

Het pand zou criminelen huisvesten en is zeer vies. Er liggen menselijke uitwerpselen en er is een forse stank. Recent zijn drie personen opgepakt voor koperdiefstal. Er worden vuurtjes gestookt en een deel van de krakers is nauwelijks aanspreekbaar omdat ze waarschijnlijk onder invloed zijn. Op basis van al deze feiten is besloten het pand, een schandvlek voor Occupy, met spoed te ontruimen.

Het Groot Laboratorium staat al jaren leeg en is sinds eind vorig jaar gekraakt door idealistische occupisten afkomstig van het Beursplein. De bezetting werd bejubeld op radicaal-linkse websites als Indymedia en AntiOrde. Opvallend is dat deze sites al in geen weken hebben bericht over Occupy Shell. Het is vooralsnog onduidelijk of komende vrijdag steun wordt verleend aan de bezetters van het voormalige Shell-kantoor.

Meer informatie:

OCCUPY SHELL
https://www.indymedia.nl/node/480

Occupy Shell brengt Amsterdam in verwarring
https://www.indymedia.nl/node/657

OCCUPY SHELL: Tussen betogingsrecht en kraakverbod
https://www.indymedia.nl/node/629

Aanhouding koperdieven:
http://www.powned.tv/overpowned/blog/2012/01/koperdieven_gepowned.html


Re: Occupy Shell terecht ontruimd

Dit is de letterlijke tekst van het ANP van gister oid.

gewoon negeren

Gewoon negeren, getrol van pownews (of iemand anders die door De Telegraaf bgetaald wordt om de hele dag te zitten spammen)

oh?

Ik heb geen letterlijke kopie kunnen vinden, heb je een link?

Tja, zodra er iets negatiefs

Tja, zodra er iets negatiefs gemeld wordt over radicaal-links op Indymedia staan de anonieme stalinisten vooraan om de klokkenluiders als trollen neer te zetten, zonder het tegendeel te bewijzen. Wat leren wij hier van? Juist, mensen die interne kritiek niet kunnen waarderen hanteren gemakshalve de term 'trol', daarmee hun persoonlijke tekortkomingen camouflerend.

Wat wordt ik hier triest van.

Wat wordt ik hier triest van. Na jaren actief te zijn geweest in de "beweging" heb ik besloten eruit te stappen. nix wil ik meer te maken hebben met een beweging die steeds meer drijf op drank en drugs!
Shell gasten besef eens wat je ons geflikt hebt!!!

zelf vind ik, als "nog actiev

zelf vind ik, als "nog actiev in de scene" dat veel van de hard drugs bevoorraders naar antikraak overgestaapt zijn vanwege de hogere veiligheid van een contract.
Vreemd genoeg was er de geval van de antikraak kweeker (wiens lichten duidelijk op straat te zien waren) die in de zelvde pand als een politie agent (ook antikraak) wonde nooit ontruimed. Adres achtergehouden

Occupy Shell

Occupy Shell was na 2 weken al afgeblazen omdat er 2 debielen op het idee kwamen zichzelf populair te maken met feestjes terwijl het pand alles behalve waterdicht was. Ik hoop dat mensen snappen wat ze de bezettings en de kraak beweging hebben aangedaan door een stelletje psychoten die zichzelf dokteren met drugs en drank binnen te laten in een pand wat bedoelt was om een ideaal neer te zetten van een vrije samenleving.

Onzin, Occupy Shell ging

Onzin, Occupy Shell ging vrolijk verder volgens AntiOrde, en dat is een betrouwbare Occupy-site:
https://www.indymedia.nl/node/1030

Occupy heeft boter op het

Occupy heeft boter op het hoofd. Wie een dergelijk mega-pand kraakt zonder over een organisatie te beschikken om het beheren moet niet achteraf klagen dat het uit de hand loopt. Het probleem is dat mensen graag het wiel opnieuw uitvinden in plaats dan te leren van ervaringen van hen die hun voorgingen (in dit geval met het kraken van grote panden). Het is een combinatie van naiviteit, gebrek aan historisch besef en een teveel aan ego. Dit soort dingen zal altijd wel blijven gebeuren vrees ik.

bejubeld? Eerder het tegenovergestelde

Al vanaf het begin is er kritiek op Occupy Shell geweest en die kritiek werd feller naarmate duidelijk werd dat de "idealistische occupisten" geen verantwoordelijkheid namen voor hun eigen bezetting.

Bij het begin van de actie distantieerden de Shell occupiers zich (in bedekte bewoordingen) van kraken maar ze bleken zelf niet in staat om de meest basale dingen te regelen om een pand bezet te houden.

Uiteindelijk vertrokken een aantal occupiers nadat de situatie onhoudbaar was geworden. In plaats van de schuld bij zichzelf te zoeken of te proberen de situatie te herstellen, trokken ze hun handen ervan af en lieten ze de achterblijvers aan hun lot over.

Dat leidde tot de nodige kritiek: https://www.indymedia.nl/node/798

Iedereen kan begrijpen dat als je een deur opentrapt zonder verantwoordelijkheid te nemen, een pand binnen de kortste keren afglijdt. Dat het zo moest eindigen is zeer tragisch.

Overigens zijn items over het distantieren van verwijderd van de site van Occupy Amsterdam: http://www.occupyamsterdam.nl/2011/11/20/occupy-shell-beindigd/

de feiten

Occupy kan er ook niets aan doen als 2 dopies de sleutels stelen, de barricades slopen en deuren openen voor 200 andere dopies...
Er waren vele ervaren krakers bij maar tegen verraad van binnenuit is geen defence

jawel de enigste verdediging

jawel de enigste verdediging is de aanval , herkraken die handel en deze keer mét duidelijke visie en de wil om dit in de praktijk te brengen.

ervaren dopies

Ze distansieerden zich van de kraakbeweging en begonnen vanaf de eerste dag de boel uit te slopen.

"Verraad van binnenuit"

"Verraad van binnenuit" gebeurt niet als je goed bent voorbereid. Vertrouwen organiseren binnen je groep hoort bij voorbereiding. Backup regelen als er iets dramatisch dreigt te gebeuren ook. Ik heb veel respect voor wat je allemaal doet voor Occupy maar je doet ten onrechte alsof de mensen die het pand bezetten hier niks aan konden doen.

Occupy had een heel simpel ding kunnen doen om het afglijden te voorkomen, namelijk het pand bezet houden. Een van de initiators van de actie (een "ervaren kraker" maar daarom niet minder onverantwoordelijk) zegt hierover. Hij vindt het normaal dat de bezetters bij een bruiloft waren die "zelfs op CNN" was. Toen ze terugkwamen merkten ze opeens dat het pand was overgenomen. Tja.

Als je wat belangrijkers te doen hebt dan een pand bezet houden, hou dan geen pand bezet. Als het succes van je bezetting afhangt van 2 dopies, hou dan geen pand bezet.

En als je dan toch geen pand bezet kan houden, trek dan alsjeblieft de conclusie dat het gierend uit de hand is gelopen en dat het de volgende keer beter moet om ellende te voorkomen.

sloten vervangen, tenzij er

sloten vervangen, tenzij er geen werkers waren?

powned rijd niet handsfree

mischien moet iemand powned opgeven bij de politie opgeven voor gevaarlijke rij gedrag?

Re: Occupy Shell terecht ontruimd

Dit bericht is totale stemming makerij. Verklaringen kloppen niet. Occupy heeft het pand eid november/ begin december verlaten. Pand is daarna gebruikt voor feesten door de party scène. Overleden persoon is dus geen occupist. Iedereen had daar kunnen hangen. deze post klopt dus niet.

Re: Occupy Shell terecht ontruimd

Stemmingmakerij? Wie maakt hier nu stemming? Drugsdode, steekpartij, koperdieven... Neem stelling!

Stemmingmakerij om Occupy

Stemmingmakerij om Occupy zwart te maken.

Occupy amsterdam probeert

Occupy amsterdam probeert zijn hachje te redden
de koperdief in beeld is gedurende lange tijd peacekeeper geweest.
het feest was van te voren aangekondigd
de dag na de zogenaamde bezetting waren de helft van de bezetters al weer terug op het beursplein
de bedoeling van Shell gebouw bezetten was dat men de daklozen en verslaafden die op beursplein niet gewenst waren daar heen kon sturen

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech