Leve de anti-avondklok opstand! Sluit je aan!

Hier kun je discussieren over Leve de anti-avondklok opstand! Sluit je aan!.
Want dat is de situatie. We zitten met een overheid die keer op keer heeft laten zien niet geïnteresseerd te zijn in het uitroeien van dit virus (en dit is zeker mogelijk, kijk maar naar Vietnam). Die ook niet geïnteresserd is in het snel uitrollen van het vaccin (en dit is zeker mogelijk, kijk maar naar Israël). Het zal wel teveel geld kosten. Deze overheid gaat het alleen maar om het aantal besmettingen net laag genoeg te houden, dat er geen maatschappelijke problemen ontstaan door het overspoelen van de ziekenhuizen en het ziek worden van een te groot deel van de werkende klasse. “U mag ziek worden en sterven, maar niet zo snel dat dit voor onrust zorgt.” Om de besmettingsgraad daartoe laag genoeg te houden, kiest zij ook om dit zoveel mogelijk te doen via oproepen tot individuele zelf-disciplinering en beperkingen van persoonlijke sociale vrijheden. Om de economie, en vooral het grootkapitaal, zo goed mogelijk door te laten draaien. Zowel onze vrijheden als onze gezondheid worden geofferd op het altaar van het grote geld.

– Besmettingsgraad –

Onder deze situatie zou je zelfs kunnen beargumenteren dat we die onderdrukkende maatregelen van de overheid helemaal niet moeten opvolgen, zelfs al is het zo dat ze leiden tot minder besmettingen. Zou het aantal besmettingen namelijk hoog blijven ondanks dat de overheid ons probeert te disciplineren en te onderdrukken, dan zou zij gedwongen zijn toch maatregelen te treffen die het lager houden van de besmettingsgraad bewerkstelligen door economie en (groot)kapitaal te treffen. Immers worden die anders ook geraakt, als er maatschappelijke problemen ontstaan door het overspoelen van de ziekenhuizen en het ziek worden van een te groot deel van de werkende klasse. Het is dan niet eens dat het niet opvolgen van de huidige onderdrukkende maatregelen tot meer doden hoeft te leiden. De overheid stuurt namelijk op de besmettingsgraad en de situatie in de ziekenhuizen: loopt die uit de hand dan worden er extra maatregelen genomen. Maar goed, dit is een wel een heel cynische manier van kijken, waarmee we onszelf tot kanonnenvoer maken.

In ieder geval betekent dit wel dat we ergens een grens moeten trekken. De avondklok is wat mij betreft zo’n grens. Als we elke keer maar akkoord gaan met dit soort maatregelen “want pandemie,” tja, waarom zóu de overheid dan iets anders doen dan oproepen tot individuele zelf-disicplinering en het slopen van onze persoonlijke sociale vrijheden? Alsof de overheid het wat boeit, dat ons leven is gereduceerd tot werken en tv kijken. Zolang we maar blijven werken en kopen, en het grootkapitaal winst kan blijven maken. In ieder geval moeten we de angst dat de besmettingsgraad oploopt als we bij elkaar komen om te vechten tegen deze overheid die onze levens en onze vrijheden offert voor economische belangen, maar eens laten gaan. Natuurlijk – draag een (medisch!) mondmasker. Natuurlijk – hou afstand waar dat mogelijk is. Was je handen. Etc. Maar laat je niet opsluiten. Laat je niet isoleren. De wereld ‘na corona’, die wordt nu bevochten. Je kan je niet verdedigen tegen de smeris in je eentje, of op anderhalve meter afstand van elkaar.

– Nazi’s en ander gespuis –

Wees voorzichtig. Het is duidelijk dat er fascisten betrokken zijn bij deze rellen. En ander gespuis dat teststraten en ziekenhuizen als doelwitten ziet. Juist daarom is het ook belangrijk, dat wij ons er bij betrekken. Want anders worden (alleen) zij er sterker van, leggen (alleen) zij nieuwe contacten, kunnen (alleen) zij zich profileren als georganiseerde verdedigers van het beetje vrijheid dat we nog hebben (hadden?). In elke rel lopen er ook twijfelachtige figuren rond die domme of foute dingen doen. Juist daarom moeten we er georganiseerd in aanwezig zijn,

En al diegenen, die zeggen dat iedereen die relt een fascist is, of zelfs een meerderheid – daar kan ik alleen maar over lachen. Er zijn dan toch wel veel nazi’s opeens in de schilderswijk! Jeweetwel, die wijk die een paar jaar geleden dagen lang relde tegen de racistische politiemoord op Mitch Henriquez. En voor de rest: dat is hetzelfde als zeggen, dat BLM in de VS allemaal Antifa was. Antifa is daar helemaal niet sterk en groot genoeg voor. En extreem-rechts is hier in Nederland helemaal niet sterk en groot genoeg voor. Tijd om je ogen op te doen.

TOT HIER EN NIET VERDER!
WEG MET DE AVONDKLOK!
LAAT JE NIET OPSLUITEN DOOR STAAT EN KAPITAAL!


Toxic masculinity.

Toxic masculinity.

Ja zo breed mogelijke opstand

Ja zo breed mogelijke opstand tegen de overdreven Corona maatregelen en dat ouderwetse autoritaire op hol geslagen gezag en het geweldsmonopolie waarvan de regering zich bediend.

Pffffft

Oei oei ei wat een niveau alweer... Sinds wanneer zou ik me moeten aansluiten bij rellen omdat ik sympathiseer met anarchisme? Wat een volslagen onzinnige oproep.

Ik vind de insurectionalistische oproepen (meestal van clubs in de VS) bij bijvoorbeeld rellen na een racistische politiemoord al twijfelachtig, maar die hebben tenminste meestal een politieke redenering waarom het voor de hand ligt om als 'anarchist' (of hoe je jezelf wil noemen) aan te sluiten bij een rel die niet door de anarchisten is gestart. In dit geval hier is de politieke redenering van een werkelijk lachwekkend triest laag niveau. Dit is echt wel DE manier om de weinig street-credibility wat anarchisten nog hebben helemaal te grabbel te gooien.

Wat een absurde en stupide

Wat een absurde en stupide oproep! Sluit je aan bij een coalitie van wappies, nazi's en voetbalhools! Dit is werkelijk het domste wat ik in tijden heb gelezen...

Niet zo pessimistisch

"Alsof de overheid het wat boeit, dat ons leven is gereduceerd tot werken en tv kijken."

We kunnen ook nog zonder resultaat schreeuwen op social media en andere online kanalen, en doen alsof we nog een sociaal leven hebben door met allerlei technologische troep nog iets van "contact" met elkaar te hebben.

Welkom in de toekomst.

Nou nou

Je mag ook nog op anderhalve meter van elkaar staan, om je te laten tellen door een of andere bureaucraat

WE WILL NEVER MARCH WITH NAZIS;

Je loopt hand in hand met nazi's (Foorum vor Democratie; PEGIDA; Qanon..). De geschiedenis heeft geleerd dat dit altijd een slecht idee is. So, no thanks! Heb geduld, ons antwoord zal zeer binnenkort komen.

Blijf tot die tijd weg van nazi's en complottheorieën.

Mag deze hele oproep naar de

Mag deze hele oproep naar de prullebak ajb?

laat maar staan

ik vind de oorspronkelijke oproep erg dubieus, maar de discussie erover wel zinvol. Laat daarom maar lekker staan.

FUCK OFF with your bullshit

FUCK OFF with your bullshit political analysis!

This ain't happening. Riots with one aim to got back to what is in the Dutch conformaty definition "normality" is the normality of closed borders, police and surveillance state, opression of the class. You are playing into the hands of the capital if you join.

Go out there marching with PEGIDA

Als je nu iets zinnigs wil

Als je nu iets zinnigs wil doen, haal dan die achterlijke bloemen weg die de wappies gisteren bij het Van Randwijk-monument hebben gelegd. Dat lijkt me een prima antifascistische actie, want deze idioten duiken lekker in hun slachtofferrol en vergelijken zichzelf volledig ten onrechte met de slachtoffers van de nazi-terreur. Gooi die hele zooi in de gracht, opgeruimd staat netjes!

Helden proberen het

Helden proberen het politiebureau Rotterdam Zuid op te blazen met vuurwerk.
https://twitter.com/BrendaStoter/status/1353812136053645314

Nou nou nou, het is hier wel

Nou nou nou, het is hier wel weer het afvoerputje van het internet - en dan duid ik niet op het artikel maar op de reacties er onder. Men kan niet eens meer een argument aandragen maar alleen maar gal spuwen. Men verwijt de auteur van het desbetreffende artikel een laag niveau, maar werkelijk niet één van de reacties haalt het maar tot niveau van het opiniestuk. Er wordt op geen enkele wijze inhoudelijk op ingegaan. Zelfs niet in de vergelijking over de insurrectionalisten in de Verenigde Staten.

Ik denk dat de auteur wel degelijk een valide punt heeft als het gaat om niet aan de zijlijn toekijken. Waarom ontploft de boel in dit land plotseling? Waarom moeten we meehuilen met de wolven in het parlement? Is het niet werkelijk zo dat wij worden geofferd op het altaar van het kapitaal? Ik denk van wel... of er voldoende vaccins zijn en die politiek worden tegengehouden, dat denk ik niet. Er zijn in Nederland in vergelijking met de wereld redelijk veel vaccins ter beschikking - meer dan in het Globale Zuiden... dat zie ik nogal kritischer. Ook wordt zo'n vaccin niet zomaar uitgerold, dat is mensenwerk. Complex en hard werk van heel veel zorgpersoneel, dat mag niet onderschat en vergeten worden.

Wat mij totaal ontbreekt en ook stoort aan de reacties op dit artikel, dat niemand een ander handelingsperspectief heeft. En ook het disassocieren pmdat er ook nazi's op straat zijn is totaal zinloos. Als antifascisten en revolutionairen in Frankrijk ons één ding hebben geleerd, dan is het wel dat het mengen in sociale bewegingen (en het moet zich wijzen of je hiervan kunt spreken in dit geval) de beste remedie is tegen invloed van nazi's. Die bewegingen voeden met radicale, antiautoritaire en antikapitalistische perspectieven is wat we moeten doen, niet ze overdragen aan reactionaire racisten. Net als dat we ons niet als makke schapen moeten overleveren aan een overheid die maatregelen neemt waarvan het effect totaal niet bewezen is en waarvan je in het vervolg misschien wel nooit meer af komt - niet alleen qua regelgeving maar ook qua onderdanigheid in de samenleving.

eeeeh?

Mja maar wat stel jij dan wel voor als handelingsperspectief? Probeer je serieus te stellen dat een oproep om samen met nazi's shit op straat te gaan slopen en tegen smerissen kat en muis te spelen, het verdient om goed onderbouwde kritiek te krijgen?

Dat er uiteraard tussen pandemie, falende overheid, reactionaire krachten die alles wel willen verbieden zolang wij maar moeten blijven werken, en losgeslagen wappie-massa's, ontzettend weinig bewegingsruimte is, is helaas evident - dus kom graag met een voorstel om iets zinnigs te gaan doen.

Het klinkt misschien wel leuk om andere commentaarieerders te verwijten dat ze geen handelinsgperspectief bieden, maar daar schiet je zelf ook in tekort - tenzij je dus echt wil beweren dat samen met halve en hele fascisten de straat op gaan een optie is. Really?

Fantastisch plan inderdaad!

Fantastisch plan inderdaad! En als je dan tussen die hooligans staat die beginnen te schelden op "kankerjoden!" en "homo's!" op subtiele wijze proberen duidelijk te maken dat dat homofoob en antisemitisch is en dat we daarmee toch ook niet verder komen! Veel succes!

/

Dit is precies wat er werd geroepen op tijdens de rellen die volgden op de dood van Mitch Henriquez. Toch waren er toen veel anarchisten op straat. Waarom is het dan logisch dat er toen support was voor de kritiek op de smeris vanuit de Haagse onderklasse, en waarom is de situatie nu ineens anders? En hoe wil je bijvoorbeeld rellen in combinatie met kritiek op machismo? Of op andere manieren zorgen dat je rel zuiver is? En die ervaring van anarchisten en antifascisten die zich aansloten bij de gele hesjes; gooien we die weg vanwege onze obessie met politieke zuiverheid?

Ik zie ook wel de moeilijkheid van een politieke stellingname met betrekking tot deze rellen, maar het feit blijft dat er nu drie dagen lang gefrustreerde kids tegen de smeris vechten terwijl anarchisten doen alsof zij beter zijn met hun ideeën over de maatschappij. Feit is ook dat de staat zich nu achter de oren krabt over het invoeren van draconische maatregelen. Dit dankzij allemaal onervaren en heldhaftige kids. En dat anarchisten nog niet eens een antwoord klaar hadden op deze situatie.

Iedereen die niet jijzelf is

Iedereen die niet jijzelf is als fascisten en homofoben wegzetten is een beetje plat. Ik wil daarmee helemaal niet zeggen dat er geen problematische dingen gebeuren of geroepen worden. En misschien zelfs dat een aantal mensen die afgelopen zondag in Eindhoven tekeer gingen, niet ook betrokken waren bij de aanval op de anti-zwartepiet-protesten in die stad.

Maar wat zie je voor je als strategie om mensen van mening te veranderen? Thuis blijven, het aan de samenzweringstheorieën en de nazi's die er wel zijn over te laten? Het aan de staat overlaten om hier 'hard tegen op te treden' in de hoop dat ze vanzelf verdwijnen?

Je zou kunnen beginnen met eens voorbij te gaan en met mensen te praten, te vragen wat mensen motiveert. Dat leer je niet uit de berichten van de media. Die zijn, net zoals bij onze protesten etc. altijd vooral op spektakel gericht en ongelofelijk loyaal aan de orde. Daarnaast moet er denk ik actiever een libertair en revolutionair perspectief worden geboden, want er is echt wel ruimte tussen de samenzweringstheorieën aan de ene kant en de staatsvolgzaamheid aan de andere...

Wat gepropageerd moet worden is dat de bestrijding van de pandemie een sociale aangelegenheid is en een klassenvraagstuk. Er zijn in de nodige landen solidaire praktijken die niets met isolatie te doen hebben, maar op elkaar letten en er voor elkaar zijn, solidariteit met de mensen die wel moeten werken, solidariteit met mensen wiens sociale zekerheid op de tocht staat. Daar past ook in opstand komen tegen een avondklok en een repressief blijf in je eentje vooral thuis politiek binnen. Dat moet alleen geraffineerd naar voren geschoven worden en daar hoor je vanuit links helemaal niets over. Het is het klassieke verhaal van aan de zijlijn staan en boe roepen.

Overigens wil ik helemaal niet zeggen dat dit zal slagen, noch dat ik denk dat alles wat gebeurd supertjes is. Ook daar moet je over praten, zoals we dat ook doen bij demo's als mensen beginnen dingen te slopen die van onze medemensen zijn.

In ieder geval komt vanuit je reactie een gesprek tot stand, dank daarvoor. Door wat hierboven stond durft niemand nog zijn mond hier nog open te trekken. Het is gewoonweg repressief, ipv. dat men in staat is te zien dat mensen hier iets mee willen.

bEzORgDe bUrGeRs

Altijd maar weer begrip moeten opbrengen voor de intolerantie van de zwijgende meerderheid, die het economisch al zo moeilijk heeft, val ze niet lastig met ingewikkelde termen als intersectionaliteit en internationale solidariteit.
Nee. Gaat heen met je kortzichtigheid.

Ik zou dit geen zwijgen

Ik zou dit geen zwijgen noemen.... Die zwijgende meerderheid zit thuis en schreeuwt straks moord en brand dat de politie harder moet optreden. Tevens staat nergens dat er begrip moet worden getoond voor racisme of homofobie, voor een zwijgende meerderheid.

Is het niet juist de taak om een taal te spreken die mensen begrijpen? Niemand heeft het er hier dat je met woorden als 'intersectionaliteit' of 'internationale solidariteit' op mensen af moet stappen. Dat betekend echter niet dat je die niet in de praktijk een invulling kunt geven. Het getuigt nogal van een gebrek aan perspectief om zoiets een ander te veronderstellen.

Je moet de gebeurtenissen om je heen proberen te begrijpen, daar mee in interactie staan. Anders gaat de wereld aan je voorbij en blijft die wereld je die wilt ook buiten je bereik.

Dus de vraag is waar hier de kortzichtigheid hem in zit.

Aansluiting zoeken bij rechts en wat er dan gebeurt

Geloof nooit dat rechts zich totaal niet bewust is van de absurditeit van hun opvattingen. Zij weten dat hun opmerkingen lichtzinnig zijn, dat zij kunnen worden aangevochten. Maar zij amuseren zich, want het is hun tegenstander die verplicht is verantwoord met woorden om te gaan, omdat hij in woorden gelooft. De antisemieten hebben het recht om te spelen. Zij spelen zelfs graag met het discours, want door belachelijke redenen aan te voeren, brengen zij de ernst van hun gesprekspartners in diskrediet. Zij hebben er plezier in te kwader trouw te handelen, want zij proberen niet te overtuigen met steekhoudende argumenten, maar te intimideren en te verontrusten. Als je te veel druk op hen uitoefent, zullen zij abrupt zwijgen, terwijl zij met een of andere hoogdravende uitdrukking te kennen geven dat de tijd van argumenteren voorbij is.

https://imgflip.com/i/4vheil

Oh ja, we gaan voor het

Oh ja, we gaan voor het referendum! Volgende keer D66 stemmen.

Geweldig ja, stenen gooien

Geweldig ja, stenen gooien naar het ziekenhuis! Heldhaftig hoor ....

Right, hetzelfde ziekenhuis

Right, hetzelfde ziekenhuis waarvan de dag na de rellen door het ziekenhuis zelf gezegd werd dat er niks gebeurd was. Maar aangezien het toch wel handig uitkwam voor de narratief van de staat dat iets als een ziekenhuis aangevallen is. en plots overal "oh nee er zijn toch wel stenen gegooid op een ziekenhuis".

Nee natuurlijk, het is niet

Nee natuurlijk, het is niet gebeurd hoor, fake news. ALS DAT ZO UITKOMT IN JOUW NARRATIEF! Lamlul! Dit is het ziekenhuis waar een goede oude vriend van me uitstekend is verzorgd en afgelopen nacht aan de gevolgen van corona is overleden. Deze rellen gaan helemaal nergens over!
https://www.tubantia.nl/enschede/belaging-mst-enschede-zo-intimiderend-d...

Je kunt alle kritiek

Je kunt alle kritiek natuurlijk afdoen als getroll, maar deze hele oproep raakt gewoon kant noch wal. Meedoen met protesten tegen politiegeweld, daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar dit? Sorry dit gaat nergens over. Ik zie her geen enkel perspectief in. Je kunt gaan jammeren over die avondklok en hoe repressief die is, maar echt? Er zijn gewoon cijfers over de effectiviteit, het is een experiment en verder is het gewoon waar dat er nog steeds allerlei jongelui gezellige geheime feestjes hebben en die het gewoon geen reet interesseert of er iemand anders daardoor aan de beademing moet of erger. Of jammeren over alle politie-repressie en het waterkanon: hee ik moet echt nog zien hoe de anarchisten dit soort ordeverstoringen gaan oplossen, maar mijn ervaringen met autonome smerissen zijn echt bar slecht! Of wou je gezellig in discussie gaan? Die lui gooien gewoon een klassebewuste stoeptegel in je nek! Nee er is geen handelingsperspectief, ja het is gewoon klote. Maar iedere poging om hier een anarchistisch of links-progressief kaartje aan te hangen en dan gezellig mee te gaan rellen, getuigt slechts van het allerberoerdste opportunisme, vermoedelijk voortkomend uit gefrustreerde rel-geilheid. Rot op met die flauwekul!

avondklok experiment : FAIL

Oh, het is een experiment, zeg je? Nou, dat experiment is in Frankrijk alvast mislukt en is daar echt goed uitgetest: https://nos.nl/artikel/2366215-franse-avondklok-heeft-geen-duidelijk-eff...

We zijn geen proefdieren he?
overigens dient de vivisectie in zijn geheel te worden afgeschaft.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech