Leve de anti-avondklok opstand! Sluit je aan!

Opinie, gepost door: anarchorealist op 25/01/2021 01:09:12

Gisteren waren er rellen in Amsterdam, Den Haag (Schilderswijk), Urk, Enschede, Breda, Oosterhout, Helmond, Venlo, Roermond en Stein. De relsmeris kreeg de mensen er maar moeilijk onder, en in Limburg is ook de Marechaussee ingezet. Van een massale volksopstand is zeker (nog) geen sprake, maar dat men zich on-Nederlands hard verzet is duidelijk. De politiebond vreest dan ook nog dagen of weken van rellen in Nederland. Het is tijd dat, voor zover dit nog niet is gebeurd, anarchisten zich waar mogelijk aansluiten bij deze opstand. Wij laten ons niet opsluiten door staat en kapitaal!

Want dat is de situatie. We zitten met een overheid die keer op keer heeft laten zien niet geïnteresseerd te zijn in het uitroeien van dit virus (en dit is zeker mogelijk, kijk maar naar Vietnam). Die ook niet geïnteresserd is in het snel uitrollen van het vaccin (en dit is zeker mogelijk, kijk maar naar Israël). Het zal wel teveel geld kosten. Deze overheid gaat het alleen maar om het aantal besmettingen net laag genoeg te houden, dat er geen maatschappelijke problemen ontstaan door het overspoelen van de ziekenhuizen en het ziek worden van een te groot deel van de werkende klasse. “U mag ziek worden en sterven, maar niet zo snel dat dit voor onrust zorgt.” Om de besmettingsgraad daartoe laag genoeg te houden, kiest zij ook om dit zoveel mogelijk te doen via oproepen tot individuele zelf-disciplinering en beperkingen van persoonlijke sociale vrijheden. Om de economie, en vooral het grootkapitaal, zo goed mogelijk door te laten draaien. Zowel onze vrijheden als onze gezondheid worden geofferd op het altaar van het grote geld.

– Besmettingsgraad –

Onder deze situatie zou je zelfs kunnen beargumenteren dat we die onderdrukkende maatregelen van de overheid helemaal niet moeten opvolgen, zelfs al is het zo dat ze leiden tot minder besmettingen. Zou het aantal besmettingen namelijk hoog blijven ondanks dat de overheid ons probeert te disciplineren en te onderdrukken, dan zou zij gedwongen zijn toch maatregelen te treffen die het lager houden van de besmettingsgraad bewerkstelligen door economie en (groot)kapitaal te treffen. Immers worden die anders ook geraakt, als er maatschappelijke problemen ontstaan door het overspoelen van de ziekenhuizen en het ziek worden van een te groot deel van de werkende klasse. Het is dan niet eens dat het niet opvolgen van de huidige onderdrukkende maatregelen tot meer doden hoeft te leiden. De overheid stuurt namelijk op de besmettingsgraad en de situatie in de ziekenhuizen: loopt die uit de hand dan worden er extra maatregelen genomen. Maar goed, dit is een wel een heel cynische manier van kijken, waarmee we onszelf tot kanonnenvoer maken.

In ieder geval betekent dit wel dat we ergens een grens moeten trekken. De avondklok is wat mij betreft zo’n grens. Als we elke keer maar akkoord gaan met dit soort maatregelen “want pandemie,” tja, waarom zóu de overheid dan iets anders doen dan oproepen tot individuele zelf-disicplinering en het slopen van onze persoonlijke sociale vrijheden? Alsof de overheid het wat boeit, dat ons leven is gereduceerd tot werken en tv kijken. Zolang we maar blijven werken en kopen, en het grootkapitaal winst kan blijven maken. In ieder geval moeten we de angst dat de besmettingsgraad oploopt als we bij elkaar komen om te vechten tegen deze overheid die onze levens en onze vrijheden offert voor economische belangen, maar eens laten gaan. Natuurlijk – draag een (medisch!) mondmasker. Natuurlijk – hou afstand waar dat mogelijk is. Was je handen. Etc. Maar laat je niet opsluiten. Laat je niet isoleren. De wereld ‘na corona’, die wordt nu bevochten. Je kan je niet verdedigen tegen de smeris in je eentje, of op anderhalve meter afstand van elkaar.

– Nazi’s en ander gespuis –

Wees voorzichtig. Het is duidelijk dat er fascisten betrokken zijn bij deze rellen. En ander gespuis dat teststraten en ziekenhuizen als doelwitten ziet. Juist daarom is het ook belangrijk, dat wij ons er bij betrekken. Want anders worden (alleen) zij er sterker van, leggen (alleen) zij nieuwe contacten, kunnen (alleen) zij zich profileren als georganiseerde verdedigers van het beetje vrijheid dat we nog hebben (hadden?). In elke rel lopen er ook twijfelachtige figuren rond die domme of foute dingen doen. Juist daarom moeten we er georganiseerd in aanwezig zijn,

En al diegenen, die zeggen dat iedereen die relt een fascist is, of zelfs een meerderheid – daar kan ik alleen maar over lachen. Er zijn dan toch wel veel nazi’s opeens in de schilderswijk! Jeweetwel, die wijk die een paar jaar geleden dagen lang relde tegen de racistische politiemoord op Mitch Henriquez. En voor de rest: dat is hetzelfde als zeggen, dat BLM in de VS allemaal Antifa was. Antifa is daar helemaal niet sterk en groot genoeg voor. En extreem-rechts is hier in Nederland helemaal niet sterk en groot genoeg voor. Tijd om je ogen op te doen.

TOT HIER EN NIET VERDER!
WEG MET DE AVONDKLOK!
LAAT JE NIET OPSLUITEN DOOR STAAT EN KAPITAAL!

Tags: corona

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech