Losgeslagen wilden die ongeremd kunnen losgaan door ontbreken geweten en afwezige sociale controle mob rule in Nederland.

Hier kun je discussieren over Losgeslagen wilden die ongeremd kunnen losgaan door ontbreken geweten en afwezige sociale controle mob rule in Nederland..
Losgeslagen wilden die ongeremd kunnen losgaan door ontbreken geweten en afwezige sociale controle. Mob rule in Nederland.

Een warme zeg maar hete zomerdag. Assen 24 augustus 2019 . Man gedood op kinderspeelplaats in woon buurtje op klaar lichte dag. Het gaat me niet om dit ene geval . Volgens mij is er een rode draad te zien in Nederland sinds enkele decennia van geweld door jonge mannen die geen remmingen meer kennen in gebruik geweld. Voetbal hooligans geweld in het “ uitgaansleven “ geweld tegen brandweer ambulance personeel enz. Geweld in kader drugs gerelateerd . Met name jongemannen die geen enkele remming hebben bij het gebruiken van fysiek en verbaal geweld.
De titel verondersteld dat ik al een eind conclusie heb namelijk ontbreken geweten en afwezige sociale controle. Geweten is een moeilijk begrip. De ander zien als minder dan een beest helpt niet bij remming op geweld. Een vrijbrief voor geweld is dat nog nodig voor die wilden als ik al dat zinloze geweld beschouw ? In geval Assen 24 augustus 2019 zou de motivatie van de wilden zijn dat er een klein kind “ ongepast “ zou zijn bejegend. De politie ? De kerels zouden het zelf wel even regelen met bekend gevolg. Regelmatig duiken berichten op in de media over het tekort schieten van de politie. Aangifte doen heeft dat nog zin is dan wel eens de vraag . Voor mij is de hoofd vraag wil je mob rule ? Het meest vuile en lage dat denkbaar is : mob rule. Denk daar bij ook aan openbare lynching.
Losgeslagen wilden die ongeremd los kunnen gaan. Het vernisje beschaving blijkt weer erg dun. Verzet je tegen mob rule .
https://en.wikipedia.org/wiki/Ochlocracy
https://nl.wikipedia.org/wiki/Eigenrichting


Er is een verband met

Er is een verband met Populisme . Het Volk heeft immers altijd gelijk ? O.k. dan niet het Volk maar dan toch wel de meerderheid ?

speeltuin massacre

Mee eens met wat je zegt over populisme.

Populisme zegt. Jullie zijn heel boos en gewelddadig, dus heb je gelijk. Dat kan rechts zijn : de zwarten hebben het gedaan. Dat kan links zijn : de yuppen moeten dood.

omtrent deze aanval, op de VERMEENDE pedo.

Het kunnen roddels zijn, weetje wel. Je weet hoe roddels zich verspreiden. Ik kan , als ik wil, morgen zeggen van : ik geloof dat de buurman zijn kinderen neukt. Ja, kan ik zeggen. En het zal zich verspreiden als een bosbrand

Máár, mocht het nou het geval zijn, dat de man écht een kind geneukt heeft.....

Ja, dan kan ik er niet echt medelijden mee hebben. Zelf zou ik zo alleen nooit zo handelen...denk ik. Tenzij een pedo mij had misbruikt ( dan weet ik het immers zeker, dat hij pedo is). Dan zou ik die pedo dood maken. Nee, dat is niet 'macho', maar logica.

verband met populisme?

Het enige verband dat ik zie is dat populisten doen alsof ze doen wat "het volk" wil en/of dat dat altijd gerechtvaardigd is (en doen alsof ze het "goede"volk willen beschermen tegen de "corrupte"elite. Die definitie is niet van mij maar van politicologen). Ik heb nog nooit gehoord van een referendum om te kijken of iemand schuldig is danwel wat zaar straf zou moeten zijn (ik heb er wel een aflevering van de Orville over gezien). Mob rule heeft daar namelijk geen tijd voor. Sommige mensen vinden het gewoon fijn om andere mensen in elkaar te rossen en maken gretig gebruik van elk excuus dat zich daar voor leent. Als ik het goed begrijp was de vermeende kindermisbruiker (niet hetzelfde als pedofiel, maar ook voor dat soort nuances hebben mobs geen tijd) DOOF en kon zich daardoor niet eens verbaal verdedigen...

Even terug: volgens mij zijn er geen democraten of anarchisten te vinden die voor mob-rule pleiten, alleen een paar figuren die denken dat anarchisme hetzelfde is als chaos.

De grap

De grap is met metoo, waarbij veel mannen zijn vrijgesproken en/of nooit vervolgd wegens geen bewijs, maar waar wel hun hele sociale,politieke,werk carriere is gesloopt. Deze moderne beweging heeft als nadeel dat zij ook de weg heeft geplaveid voor ongehoorde heksenjachten, waarbij altijd werd geloof, zonder eerlijk proces. In Duitsland werd dat aangehangen door 'The Power of Definition'. Dus nu niet zo verbaasd zijn. Dit is wat mensen al jaren zeiden over het gebrek aan trias politica. Er zijn genoeg prinsje en prinsessen die niet kunnen wachten voor hun moment of glory.

brjjdkslajflkad

Ja, maar met die me2 geloof ik het wel vaak hoor. Ik bedoel, dat er veel misbruik is in Hollywood, ja, dat geloof ik zo wel

Misbruik bij grote bedrijven, in sektes. Overal waar mensen macht over andere kúnnen uitoefenen.

Ware het niet, dat je gelijk hebt, dat het vast ook gebruikt is, dat me2. Maar hoe vaak en waarom, dat weten jij en ik gewoon niet, eigenlijk. Dus doe ik er geen uitspraken over.

Bij die Weinsteiin, vond ik het alleen niet bepaalt een verrassing. Kijk naar die gast dan. Alles aan hem zegt : ik misbruik mensen. Maar, dat is op zich nog geen bewijs.

Maargoed, ik ga er niet over, ik ben niet het recht. Ik ben geen rechter, geen advocaat, anything.

maar er zit een kern van waarheid in de me2 ,meestal, niet altijd. Misschien is 90 procent wel écht en tien procent bedacht. Wel kut voor die 10 procent uiteraard.

Mensen moeten recht in eigen handen nemen, denk ik soms. Als je verkracht bent door iemand, kill it...Er was een paar jaar gelden een jongedame, die haar vader vermoord had, die haar misbruikte. De rechter zij natuurlijk van : dat mag niet. Nee, dat mag niet....maar het kan wel.

denk zelf na

Ik heb hetzelfde met de invasieve exoten. Alles aan hun zegt: wij verkrachten mensen. Maar ja, dat is op zich nog geen bewijs natuurlijk. Niet elke vluchteling, "vluchteling" is een verkrachter. Dan zou de politie het daarmee drukker hebben. Maar goed, ik ga er niet over, ik ben niet het recht. Ik ben geen rechter, geen advocaat.

[fail]

[Comment weggehaald: Op de persoon spelen op een anonieme forum is vragen om failure. Je denkt met M. van de Grauwe Eeuw te maken te hebben, maar doorgans is diegene die onder 'Maikel' op Indymedia.nl post een ander persoon (al weet je dit nooit zeker, aangezien Indymedia niet kan en niet verifieren wie is wie). ]

Pas jij..

Stropoppen, jij-bakken en andere ad-hominems helpen de discussie niet verder, en zijn op serieuze fora verboden.

Er is geen heksenjacht tegen blanken, en we weten heus wel dat we dutch privilege hebben

oeps

O, kwamen die ad-hominems van iemand die Maikel (die ik wel eens heb ontmoet) verwarde met een Michael van "de grauwe eeuw" die ik niet ken?

Misschien moet mijn reactie erop (en deze aanvulling) ook maar gewist worden

verifiëren kan je leren

Vind je dat erg, dat je niet kan verifiëren ?

Dat iedereen nn gebruikt, is dat erg ? Wat mij betreft niet.

Wat mensen denken, maar niet zeggen en op deze manier toch wel zeggen

Dat heeft een functie, lijkt mij

verifiëren

Anoniem dingen posten kan nuttig zijn, maar als trollen gaan doen alsof ze Maikel of Nayakodashi zijn wordt het wat anders.

[even voor de duidelijkheid, ik ben geen moderator hier]

celeb life

hahaha

omg, ik voel me helemaal vereerd. Een veer in mijn dikke reet

Zo famous, omg

Nee, maar ik ben echt nayakosadashi

Of je het gelooft, dat is aan jou :_)

Er kan maar één iemand mij zijn en dat ben ik

Ik geloof btw wel, dat Mikael, de Mikael is, de legend.

Ik denk niet dat het eigenlijk Mark Rutte is

Is goed

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA256

Is goed, zal voortaan mijn teksten wel cryptografisch ondertekenen
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
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=IHzO
-----END PGP SIGNATURE-----

Zie https://access.redhat.com/solutions/1541303 en je kan mij verifiëren op https://keybase.io/maikel
Succes!

burp

Als dit maar over snuiven en drinken gaat. Dan geen bezwaar.

de een zn mobrule is de ander zn zelfbescherming

Als je als beetje anarchist niet gelooft in de rechtsstaat en het idee dat de politie ons wel zal beschermen wat doe je dan als iemand een directe bedreiging voor je vormt?
Als je wordt aangevallen hoor je jezelf te verdedigen, iedereen die denkt dat elke situatie met praten en samen oplossingen zoeken kan worden opgelost heeft boter op zn hoofd.
Als iemand mij slaat, sla ik harder terug. als iemand een bedreiging vormt voor mij of iemand om wie ik geef zal ik daar naar handelen en zo nodig geweld gebruiken. jij niet?
oja en ik weet niet wat voor sociale controle jij dan zou willen, maar een sociale controle die tussen mij en mijn vrijheid ( dus ook de vrijheid mijzelf te verdedigen als dat nodig is) staat klinkt nogal autoritair.

En zie hier de recht van het

En zie hier de recht van het sterkste. De apenrots waar wat het resultaat is van geloven in je eigenrichting. De wereld is helaas vaak complexer dan je zou willen, maar dat gaat er bij vele oneliner politico's niet in. Mooi artikel hier over is: https://www.trouw.nl/nieuws/als-de-rechtszaak-om-die-viezerik-bij-het-sc...

is the same

Beste Maikel

Helaas, maar in de liberale democratie, is het OOK het recht van de sterkste.

De sterkste bedrijven, hebben altijd gelijk.

Ben je een arme sukkel, dan heb je niets aan je 'recht'

Alsof het kapitaal niet het recht van de sterkste is ? Wat moet je dan, als Afrikaanse
boer, wiens crops verschroeien, door het beleid van kapitalistische 'ondernemers' ?

Dat is dan allemaal niet een apenrots ? Dat is beschaafd ?

Wat zou jij doen, als je ziet, dat een gast, in het onderbroekje van je kind zit ?

Er zijn maar weinig mensen die dan zeggen : gelukkig, de rechtstaat , laat ik een handhaver aangrijpen

Dat is een ander verhaal

Interessant stuk dat inderdaad, maar dat is een hele andere situatie dan hier. In dat verhaal wordt iemand later gepakt op basis van indirect bewijs, waarbij t enige directe bewijs (de verklaring van het lastig gevallen meisje) zelfs wordt genegeerd. Daar faalt politie/justitie ernstig, wordt de verkeerde opgepakt en veroordeeld en gaat de echte dader vrijuit.

In het geval in Assen lijkt er sprake van een heterdaad-situatie: een meisje wordt aangerand, 5 volwassenen grijpen meteen in. Echt een heel ander verhaal, want als t inderdaad zo is gegaan als t lijkt, hebben ze in ieder geval de echte dader te pakken.

Dood had ie niet gehoeven, en als ze m opzettelijk hebbe afgemaakt dan verdient het wel een staartje. Maar dat je ingrijpt in zo'b situatie is alleen maar goed. Sterker nog, niets doen is hier echt totaal fucked up. Je hebt toch wel door, dat dan juist het recht van de sterkste geldt! En dat op aanranding, zeker van zo'n weerloos kind, het risico bestaat om zeep geholpen te worden.. Tja, dat is eigenlijk wel rechtvaardig ook nog.

eens

Ik ben het eens met wat de persoon hierboven zegt

Een anarchist neemt het recht in eigen handen.

Kut voor die pedo. Maar speel stomme spelletjes, win stomme prijzen

Speel het stomme spelletje van de leegstand en win een gekraakt pand.

Speel spelletjes met kinderen en je wint een vuist in je gezicht.

Eigenlijk handelt die vader, van dat kind, anarchistisch. Los van wat jij ervan vind.
En los van hou jij het zou aanpakken.

Via de rechterlijke weg, krijg je bijna nooit je gelijk. Dan moet je immers met bewijzen komen. Ja, je hebt het dan wel zelf gezien, maar het is zijn woord, tegen jouw woord.

En je weet wat hij zal zeggen.

Als je dit alles te wreed vind, moet je geen anarchist zijn, maar marxist ofzo.

Hehe, gelukkig dat iemand

Hehe, gelukkig dat iemand deze inkopper maakt.

Het gaat trouwens om 5 mannen tussen de 27 en 54. Dat zijn geen jonge mannen. Zij traden gezamelijj op tegen seksueel misbruik van een klein kind. De originele poster noemt dat mob rule, en roept op tot sociale controle daarTEGEN. Terwijl dit optredrn van die 5 mannen op het moment dat ze een klein kind misbruikt zien worden, juist sociale controle is!

Goed, ik ga hier er even van uit dat de gedode man daadwerkelijk een klein kind misbruikte. Dat weet ik natuurlijk niet. Dat weet niemand hier. Automatisch er van uit gaan dat de 5 mannen hier schuldig zijn aan moord, is echter minstens even absurd. Om dit soort dingen te ondervangen en anders op te lossen is het goed om bepaalde regels en processen te hebben. Op het moment zijn deze ingebed in de rechtsstaat. Die is niet anarchistisch. Maar laten we wel duideljjk zijn dar 'onschuldig totdat je schuldig bent bewezen' e.d. goede principes zijn, en wel degelijk overeen komen met anarchisme. Net zoals '(het liefst collectieve) directe actie om onrecht tegen te gaan' dat is. Of hier het eerste principe is geschonden, of juist het tweede is nageleefd, laat daar iemand(en) die onafhankelijk is/zijn naar kijken. Op het moment is de rechter hier t beste voor aangewezen, al zal die helaas het tweede principe minder gewicht toekennen dan anarchisten dat zouden doen. Maar dat, of welke andeere overweging dan ook, maakt raymond of maikel of nayako of ik etc niet beter in dit te beoordelen.

Deprimerend

Het is kennelijk nog steeds niet doorgedrongen bij sommigen dat Anarchisme niet gelijk staat aan een samenleving die bepaald wordt door gewelddadige eigenrichting.

tegen bajes

Dus goed opgelost.

pedofilie is gelukkig niet deprimerend ?

Deprimerend ?

Je moet weten, heel veel pedofielen komen weg met hun pedofilie. Zeker in landen als Thailand

Denk aan de vele schandalen omtrent politici en pedofilie, die allemaal in de doofpot worden gestopt

Zoek even op : de Demmink doofpot

Daarnaast, vergeet niet, er zijn vele mannen pedo, die zelf zeggen van ( anoniem ) : ik ben dan wel pedo, maar ik hou mij uiteraard in !!

Snap je wat ik bedoel

Als je dan toch over de streep gaat en het niet houd bij fantasie over kinderen, ja, dan betreed je gevaarlijk gebied

Als je aan kinderen zit, betreed je altijd gevaarlijk gebied

Daarnaast, het officiele 'recht' is ook gewoon een mobrule natuurlijk

Waar was het recht, voor Henriques , die ze gewurgd hebben ? Dat was geen mobrule ? Dus draag een blauw pakje en dan
is het ineens geen mobrule meer ?

Zoals Stirner het zei : De staat noemt haar eigen geweld 'recht', maar andermans geweld : misdaad

Logica van een koe

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA256

"Waar was het recht, voor Henriques , die ze gewurgd hebben ? Dat was geen mobrule ? Dus draag een blauw pakje en dan
is het ineens geen mobrule meer ?"

Hier stip je precies aan wat er zo stinkend hypocriet is aan dat eigen rechtertje spelen. Er werd -terecht- schande gesproken
wat Mitch allemaal aangedaan was. We leiden proffionals op soms handhavers, maar zeer zeker ook hulpverleners om mensen in bedwang
te houden en/of te dwingen om te stoppen met hun schadelijke gedrag. Nu, we weten niet wat er is gebeurd, maar er zaten letterlijk
5 grote mannen op 1 man. Met de dood tot gevolg. Afijn, kunnen we weer mooi constateren dat als het puntje bij paaltje komt de gemiddelde
Indymedia reaguurder meer overtuigd is van zijn eigenrichting en zijn dikke ik dan de processen van trias politica er om heen. Ook een
verdacht, hoe erg dan ook heeft rechten. Vijf mannen kunnen prima zonder dodelijk geweld 1 man stoppen met zijn beschadigde gedrag en
overdragen aan de politie. Het heeft meer en meer weg in dit draadje dat wraak zo lekker voelt. Dat dat dan weer een zeer simplistische
visie is op heel wat menselijk leed laat ik aan de lezer over.

-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
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=ydRr
-----END PGP SIGNATURE-----

recht ?

Beste Maikel

ik snap je bezwaren. En ik ben ook niet blij met een lynchpartij op een pedo. Het martelen en/of vermoorden van iemand, slechts
voor wraak, lijkt mij nooit een mooi geheel. En dit betreur ik natuurlijk.

Ik sta uiteraard niet te juichen

Het punt is alleen, als men zich in dit geval beroept op politie, handhavers, rechters, dan erkent men hun instituties

Instituties die controversieel zijn, to say the least.

Het beste is, om er zelf uit te komen. Trap de pedo tegen zijn schenen, sleur hem over de grond, duw hem in een hondendrol en zeg
dat hij hulp moet zoeken

En dan hopen we, dat mensen niet meteen overgaan tot moord, of marteling. Want dat is natuurlijk verschrikkelijk

Maar, het initiatief in eigen handen nemen, lijkt me wél wenselijk. Het is tussen jou en die pedo. Laat de staat zich eens niet
met iedere scheet bemoeien.

Eigen rechter spelen ? De rechter speelt ook eigen rechter

ik heb rechters gekend....Jezus, wat een banale figuren waren dat. Die gaat dan vertellen wat je wel en niet mag ?

laat me niet lachen. Ik ben niet meer 12

Pedofilie linkse hobby

In het krakersweekblad Bluf! werd pedofilie verheerlijkt. PVDA senator en pedo Brongersma pleitte voor iegalisering van pedofilie. Bram van der Lek voorzitter van de PSP zag geen probleem in sex tussen kinderen en volwassenen.

they are all a pedo

Beste nn

Pedofilie, komt OVERAL voor. Van links tot rechts, dik tot dun, zwart tot wit, Aziaat tot Europeaan, communist tot christen

Zeg geen onnozele dingen

schuif niet alles op 'links' af.

(De PVDA is btw niet eens links )

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech