In de Bijstand zijn we allemaal Anarchisten

Hier kun je discussieren over In de Bijstand zijn we allemaal Anarchisten.
In de Bijstand zijn we allemaal Anarchisten.

Over keuzes gesproken. In https://www.nporadio1.nl/de-zes-ogen-van-de-fries/uitzendingen/596992-20... word gesteld door een zekere M.
dat je geen Anarchist kan zijn als je een uitkering van de Staat hebt.
Waar hij aan toevoegt “ ik heb nog nooit een uitkering gehad “.
Dan stel ik o.k. je hoeft je niks van die M. aan te trekken. Je hoeft je ook niet
gedeprimeerd te voelen als een Rechtse Trol je zegt dat je een parasiet bent
omdat je een uitkering hebt. Een uitkering hebben is geen vrijwillige keuze .
Het is gedwongen. Er zijn sociale dienst ambtenaren die stellen als je
klaagt over problemen rond je uitkering “ maar je hoeft toch geen uitkering
te nemen ? “ Die M. gaat gemakkelijk voor bij aan de problemen die velen moeten ervaren bij het vinden of beter niet vinden van betaald werk. Hij geeft geen alternatief in de uitzending. M. vervreemd velen van de strijd die gestreden moet worden door Anarchisten. Kijk eens naar de opkomst bij bijeenkomsten zo als op de site van de Vrije Bond geadverteerd. Vrijwel nul. Al heel lang zo. Geen wonder gezien de instelling van M. en het feit dat hij vrij wel geen tegengas krijgt van uit Anarchisten. Daar bij moet een avond door Anarchisten altijd over obscure types en initiatieven uit een grijs verleden gaan ? Zie website Vrije Bond . Nee.
Waar zou het dan wel over moeten gaan ? Precies over die onderwerpen die in deze bijdrage
worden genoemd. Over het vervreemden van mensen aan de onderkant mensen in de Bijstand de natuurlijke machtsbasis van Anarchisten van de strijd door Anarchisten.
Mijn stelling is in de Bijstand zijn we allemaal Anarchisten. We kunnen niet anders zijn dan Anarchisten. Vernederd uitgesloten uitgebuit in dwangarbeid. Om maar eens wat te noemen.
Dan is Anarchisme de emancipatie kracht bij uitstek. Die opsomming die er in het radio programma werd gemaakt van Anarchistische stromingen is onzin. Er is maar een Anarchisme die van de emancipatie van de armen. Het ontbreekt Anarchisme in Nederland aan gezichten aan mensen die in de openbaarheid op een bonafide manier het Anarchisme bekend maken stel ik. Die dat kunnen en willen. Met bonafide bedoel ik ook rekening houden met onze natuurlijke bondgenoten de armen afhankelijk van een uitkering. Dat is een keuze die moet worden gemaakt. Ook met hun met mijn gevoelens en geen trap na geven. Ja Bijstander jij bent ook een Anarchist. Wat kan je anders zijn.

Ik blijf in het kader van deze bijdrage anoniem anders gaat mijn uitkering er aan en kan ik onder een brug slapen. Of denk je dat M. me een permanent plekje in zijn woning bied.


Dat irritante eeeuuuuuhhh

Dat irritante eeeuuuuuhhh eeehhh van o.a. M. in de radio uitzending. Ja even nadenken M. Een rechtstreekse uitzending niet van te voren opgenomen. Anders waren die euuuuhhh s en eeeh s er uitgeknipt ?
Een media training is nummer een voor Anarchisten die zich willen profileren in de media. Keihard duidelijk rammen met woorden bam bam bam . Ook wat toepasselijke grappen tussen door. Lijkt wel populisme ? Ja wat wil je helemaal een elitair zooitje zijn / blijven ? Wat een klootzak ook die interviewer. Had het programma overgenomen.

slavenbloed

Joke, Astrid en Peter kunnen alleeen dag in dag uit lopen te roeptoeteren tegen de oh zo slechte Nederlandse staat omdat ze maandelijks van deze zelfde staat bloedgeld op hun rekening krijgen gestort.

Het is economisch zo dat

Het is economisch zo dat iedereen in Nederland wordt geboren met M3 oftewel zijn of haar miljoen tegoed bij de Nederlandse bank.
Alleen maakt iedereen zelf uit hoe hij of zij bij dat miljoen komt en of hij of zij het belangrijk vindt om zo erg voor geld te leven.
Er zijn nog een heleboel andere dingen in het leven zo belangrijk dat veel mensen geld helemaal niet het belangrijkste vinden.
Het belangrijkste is dat ze genoeg hebben om van rond te komen.
Net zo belangrijk als geld is de oppositie tegen het onderhuidse conservatieve liberale patriarchaat systeem dat als het zo doorgaat de sociaal democratische rechtstaat verandert in de dictatuur met allochtonen als zondebok.
Als je wel of niet bewust kiest voor een uitkering heb je derhalve niks fout gedaan je hebt alleen zelf een stuk minder geld maar misschien wel meer tijd om over belangrijke zaken na te denken en op grond daarvan je politiek rechterlijke verantwoordelijkheid gebruiken voor de goede zaak.
VOOR HET BEHOUD VAN DE SOCIAAL DEMOCRATISCHE RECHTSTAAT!
TEGEN HET NATO BELEID EN DE DICTATUUR IN NEDERLAND!
Het probleem is dat zonder die oppositie tegen het onderhuidse oude conservatieve liberale patriarchaat systeem de sociaal democratische rechtstaat niet blijft bestaan.
We zijn net zo afhankelijk van de oppositie tegen het oude systeem als dat we zijn van geld!
Dus voor diegene dat dat nog niet wist dan weet je het nu!!

Stoppen met dromen graag. Die

Stoppen met dromen graag. Die wat jij noemt sociaal democratische rechtstaat bestaat niet.
Als je beschuldigd word dan ben je afhankelijk van een advocaat die zich niet inspant om je uit de gevangenis te houden. Enkelen uitgezonderd . Vind die maar eens. Het betaald gewoon niet genoeg. Een geld kwestie dus.
Wie komen er voor de strafrechter ? Dat zijn over het algemeen mensen die min of meer in armoede leven.
Je hebt zo een veroordeling . De officier van justitie weet de hete adem van de goegemeente in zijn of tegenwoordig ook haar nek. Veroordelen ! In het gevang ! Dan de toestanden in de gevangenis. Met name de mannen gevangenis waar alles blijkt binnen te kunnen komen telefoons drugs. Wapens zelfs. Er was en is een pik orde in de gevangenis. Wie staan er onder aan en wie zijn er de baas. De Nederlandse gevangenis een hotel ? Naar welke hotels ga jij in vredesnaam ? De vrouwen gevangenis in Nederland ? Daar hoor ik weinig over in de media. Behalve dan de ( jongen ) vrouwen die moeten bevallen in de....gevangenis ! Wat een start van een leven.
In de uitkering heb je tegenwoordig te maken met schulden de Voedselbank en zelfs dat je kinderen van je af worden genomen door de Staat omdat je arm bent. In Nederland. Het is overleven in de Bijstand.
Als je stelt dat je fijn kunt filosoferen op basis van een uitkering dan vind ik dat onzin. Er is vaak alleen maar wanhoop en isolement en armoede. En de NATO ? Ik neem het de inwoners van die vlek Nederland zeer kwalijk dat ze zich niet verzetten iedere dag tegen de altijd dreigende nucleaire Holocaust.
Een vernietigende atoom oorlog is een realistische toekomst. Verdomme de totale lage liederlijke realiteit van jullie kindertjes brandend in het atoom vuur. Tsja en morgen gaan jullie weer vrolijk aan het werk ?
Nou nee . Velen hebben een gruwelijke hekel aan hun werk. Terecht.

slavenbloed

Joke K., Astrid E. en Peter S. kunnen alleeen dag in dag uit lopen te roeptoeteren tegen de oh zo slechte Nederlandse staat omdat ze maandelijks van deze zelfde staat bloedgeld op hun rekening gestort krijgen.

Typisch een Trollen reactie.

Typisch een Trollen reactie. Je gaat niet in op bezwaren tegen de Staat . Je begaat karakter moord .
Zeker Joke Kaviaar blinkt wat mij beteft uit in grote moed en brengt en bracht grote persoonlijke offers tot en met opgesloten zijn geweest in de verschrikkelijke gevangenissen van de Nederlandse Staat.
Peter Storm neemt altijd stelling tegen onrecht en is daar voor zo ver ik weet nog niet voor opgesloten in een gevangenis maar hij steekt wel zn nek uit voor de goede Linkse zaak en wie doet dat nog tegenwoordig ? Niet veel en zeker niet zo radicaal. Astrid Essed idem neemt radicaal stelling waar bij ze altijd overtuigend anti racistisch is en zich uit put in bron vermeldingen. Of de genoemden nou wel of niet een uitkering hebben doet er voor mij niet toe. Volgens de Trol moeten mensen met een uitkering hun mond houden. Blijkbaar.

Dat is nogal een laf frame.

Dat is nogal een laf frame. Genoeg mensen die 'roeptoeteren' en een fulltime baan hebben (Ja, zoals ik). Oh ja, we verkopen ons kontje allemaal op een zekere hoogte. Overigens vind ik dat mensen zoals Joke, Astrid, Peter en Dhjana een constructievere bijdrage leveren, dan mensen die dag in dag uit bij bijvoorbeeld een bank werken. Is het jaloezie? Is je baantje geestelijk te zwaar of probeer je weg te komen met een alt-right trol? Zomaar een witte fulltime werkende IT'er ;-)

Als Nederland een facistisch

Als Nederland een facistisch land zou zijn zoals Joke altijd beweert, dan had ze geen uitkering gekregen maar een nekschot.

Je inhoudeljke argumenten

Je inhoudeljke argumenten waren op? Mooi.

bijstand

Verklaard wel hun wereldvreemheid. Ze krijgen nooit enige tegenspraak in hun kleine sekte.

hm

Ik denk dat ik het grotendeels met je eens ben als je zegt dat er vanuit de anarchisten meer aandacht zou kunnen zijn voor mensen met een (bijstands)uitkering. En misschien ook nog wel dat veel bijstandsgerechtigden er wel bij zouden varen als ze zich meer zouden verdiepen in het anarchisme (maar goed, dat gaat voor iedereen op). Roepen dat iedere bijstandgerechtigde een anarchist is of zou moeten zijn, gaat me dan weer een beetje ver. En wat ik helemaal niet begrijp is waarom je de Vrije Bond aan het bashen bent.
Kan zijn dat je een bepaald beeld hebt van de Vrije Bond en haar activiteiten. Dat beeld zou kunnen kloppen - of niet. Hoe het ook zij, als je iets mist in de activiteiten van de Vrije Bond, dan zou ik zeggen: wees een anarchist en organiseer het zelf.

Als je vind dat er iets

Als je vind dat er iets ontbreekt in het anarchisme en je bent een anarchist, dan doe je het zelf. Klaarblijkelijk ben je al in staat om een stukje te typen op indymedia,. Misschien kan je ook een keer een avond organiseren in een van de vele panden om het voor te dragen en te discusssieren. Of help bij initiatieven van anderen die je wel goed vindt. Allemaal veel nuttiger dan klagen over hoe anderen het doen. Stop daarmee alsjeblieft want dat is precies de mentaliteit die je krijgt aangeleerd in de verzoringsstaat: afwachten wat anderen al dan niet (meestal niet) voor jou doen en dan zinloos klagen bij een of ander loket.

Anarchisme = geen loket
Anarchisme = zelf initiatief nemen

het is idd nogal een domme uitspraak

in de 'bijstand' kunnen anarchisten leven en of met (onder)betaald werk. er wordt in het hele uur maar weinig besproken... ja, ze waarschuwen voor anarcho kapitalisme en leggen de misverstanden uit over het begrip 'libertair'... er wordt bijvoorbeeld niets uitgelegd over onbetaald werk en het belang hiervan... en wat voor (onder)betaald werk belangrijk kan zijn voor zelfbestuur... een gemiste kans om iets meer over anarchisme uit te leggen aan luisteraars die nieuwsgierig zijn geworden...

anarchie

In de anarchie is er geen bijstand. Dan geldt het recht van de sterkste.

bingo! je scoort de volledige

bingo! je scoort de volledige 100% op het totaal niet realistische beeld wat rechtse trollen hebben van anarchisme. Je zou de tijd die je nu besteedt aan het zinloos in stand houden van dat beeld óók eens kunnen besteden aan het daadwerkelijk je verdiepen in de ideeën van anarchisme. Daar schiet je meer mee op.
Ik zou het je nog wel willen uitleggen ook, ware het niet dat ik het een waste of time vind om rechtse trollen die volkomen vastzitten in hun eigen gelijk dingen uit te leggen. Want het komt toch niet aan.

wel waar, anarchisme is het

wel waar, anarchisme is het oude verhaal van snelle jongens en mooie meiden, doorgaans middenstandskinderen, opgesmukt met een handvol pechvogels. De lulletje rozenwaters mogen in de anarchistische samenleving de afwas doen en de wc schoonmaken.

anarchisme

Anarchisme gaat niet over chaos, maar om het vermijden van dwang en hierarchie. Als jij van vuile vaat wilt eten dan mag jij dat.

Ik ben niet zo vlot. En ook niet sterk. Ik zoek gewoon iemand die mijn microfoon en beautycase sjouwt. Ik hoop dat Joke Kaviaar dat voor mij wil doen.
Lijkt me een prima roadie. En ze mag de toerbus rijden. Ik beschouw haar dan heus niet als mijn slaafje.

dus ben je een doetje
en geen echte vent
accepteer dan jezelf
en wees blij met wie je bent

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech