Er mist iets aan de basis (Appelscha, de Beweging & Anarchie)

Hier kun je discussieren over Er mist iets aan de basis (Appelscha, de Beweging & Anarchie).
Zodat je niet van derden afhankelijk bent, van geen staat, partij, vakbond, 'a-team' of wat dan ook.

Dat betekent dat je voor je virneden op komt, voor jezelf op komt. Jezelf en elkaar leert hoe dat te doen, je de middelen daarvoor verschaft.

Wat toch vanzelf spreekt, toch uitspreken, want blijkbaar zijn we veel vergeten.

Zoals

Je kan voor de oorzaak van je gevoel van onveiligheid naar iets of iemand wijzen, en aan een derde smeken dat die het weghaalt, of je kan jezelf en je vrienden zo maken dat je je eigen veiligheid garandeert.

Een sterke beweging is onmogelijk zonder sterke mensen. Zwakte is niet iets om je voor te schamen, maar zeker ook niet om te vieren, in stand te houden, of alleen maar te beschermen.

Les 1 daarin is al, jezelf niet uitputten. En de mensen om je heen ook niet. De totale opbrandcultuur in de buitenparlementaire beweging, is iedereen die er ooit wat mee heeft gedaan bekend.

In plaats van GAAN GAAN GAAN, pas op de plaats - nee, zelfs achteruit zo nodig, en even liggen, zitten, stil staan. Energie opspsaren, en dan ontplooien wat vanuit jou en je omgeving de eerste stappen moeten zijn om een betere, vrije samenleving te bereiken. Die zijn overal en voor iedereen anders, maar om sommige dingen zul je nooit heen kunnen.

Wil je leven zonder staat? Zonder een macht die buiten je staat? Dan zul je in ieder geval jezelf en de mensen waarvan je houdt moeten kunnen meehelpen verdedigen.

Wil je leven zonder baas? Dan moet je toch, uiteindelijk, een productiemiddel in handen zien te krijgen.

En ja, dit moet allemaal veel groter dan jou en je vrienden, om levensvatbaar te zijn. Maar als we niet daar beginnen waar waar we zijn, hoe moeten we dan ooit ergens komen?

Met nu doen alsof we ergens anders zijn, zoals festivallen organiseren, formele organisaties opzetten en koste wat kost op minstens het huidige niveau draaiende houden, daarmee komen we in ieder geval nergens.

Niet omdat deze dingen niet nuttig kunnen zijn, maar omdat datgene waardoor ze zouden kunnen werken, wat ze zouden kunnen versterken, ontbreekt.

Het probleem ligt niet zozeer in de formele regels of organisatiestructuurtjes van de beweging, maar veel dieper dan dat.

Er mist iets aan de basis, en alleen waar het probleem is kan zij worden opgelost.

Ga terug!


Eindelijk. Punt.

Eindelijk. Punt.

"De totale opbrandcultuur in

"De totale opbrandcultuur in de buitenparlementaire beweging, is iedereen die er ooit wat mee heeft gedaan bekend. " Dat komt, omdat de 90% met zijn handen in de zakken zit. Het is beter om het om te draaien: Wanneer wordt verwacht dat iedereen iets doet in plaats van een paar mensen, waarvan de rest profiteert. Ga maar naar eens naar een kraakspreekuur of kraakkroeg, daar zie je die luie wezens in hun natuurlijke habitat. Je ziet de meeste als er wat te zuipen of te snuiven is, maar waar ze je ze als er echt iets gedaan moet worden?

recht op luiheid

laten we vooral het arbeidsethos vieren, wanneer we het kapitalisme willen vernietigen. enge shit.

Rook dan een joint in het

Rook dan een joint in het park, daar win je de goede zaak mee.

Nog een veeeeeeeeeeeeeeeel

Nog een veeeeeeeeeeeeeeeel betere vraag is, wanneer houdt die 10% daar eens mee op?

Want die blijft doorploegen in de inderdaad verwerpelijke arbeidsmoraal terwijl flink wat anderen alleen maar een jointje in het park roken. Nu ben ik er zelf van overtuigd dfat zowel de schouders eronder zetten als chillen in het park noodzakelijk zijn, dus is er geen middenweg of combinatie?

Sure, helemaal mee eens.

Sure, helemaal mee eens. Helaas moet er toch in de perfecte anarchistische heilstaat goed gezorgd worden voor de senioren,kinderen en natuurlijk voor het dagelijkse brood. Alleen in een kapitalistische maatschappij kunnen er 100% profiteurs zijn. Een samenleving die gestoeld is op wederkerigheid verlangt dat iedereen productie en/of dienst levert in ruil voor andere producten en diensten. Welkom in de realiteit. Chrustie spelen is een 1e wereld luxe.

Met Vrankrijk heeft de

Met Vrankrijk heeft de beweging zich al totaal ongeloofwaardig gemaakt. In Appelscha gooien ze er nog een schepje bovenop.

Driemaal raden hoeveel

Driemaal raden hoeveel Amsterdammers en om specifieker te zijn: Vrankrijk barleden of ex-leden in de voorbereidingsgroep zitten. Van de ratten besnuffeld.

Vrankrijk

Het leven staat of valt met de Vrankrijk! Zo doen we dat!

Laat ze ze de PL lekker in de

Laat ze ze de PL lekker in de Vrankrijk houden. Genoeg stijgerpijpjes om de Safe Space Policy kracht bij te zetten.

Waarom wordt het niet

Waarom wordt het niet omgedraaid: Kunnen deze mensen zelf niet in de Vrankrijk blijven, zodat de rest wel een fijn festival kan houden op de PL?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech