[RAI-A'dam] 30 okt - March Against MonsantoS & Cropworld Global congres

Nieuws, gepost door: ASEED op 16/10/2013 10:09:08

Waar: RAI, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 30/10/2012 - 11:47

Demonstratie tegen Monsanto, Bayer, BASF, Syngenta, Dow, Pioneer en de rest van de gentech&gif-industrie- 30 oktober bij de RAI in Amsterdam. Verzamelen om 14:00 voor de ingang van de RAI (in het verlengde van de Kennedylaan)

Op 29 en 30 oktober komen de grootste pesticidebedrijven van de wereld bijeen in de RAI tijdens Crop World Global. Het wordt gesponsord door Bayer, er zijn sprekers van onder andere BASF en Dow en alle andere grote spelers inclusief Monsanto zullen aanwezig zijn.


Als March Against Monsantos marcheren we naar de RAI om gezond voedsel en een duurzame landbouw te eisen, een landbouw zonder pesticiden, gentech en grote bedrijven die geld verdienen over de ruggen van boeren, in Nederland en daarbuiten.

Voor de Marches Against Monsanto in mei stond Monsanto nog prominent op het programma als deelnemend bedrijf en sponsor. Daarna was deze naam verwijderd van de website van het congres, waarschijnlijk om PR-redenen; het is even niet het moment om met dit bedrijf geassocieerd te worden. Maar Monsanto is gewoon aanwezig en wordt ook via de lobby-organisaties Europabio vertegenwoordigd. Bovendien zijn er naast Monsanto andere bedrijven die zich met precies dezelfde smerige business bezighouden. Deze bedrijven krijgen met hun patenteren op zaden en planten een steeds grotere en bijzonder ongezonde greep op de voedselvoorziening.

Voor een wereld zonder gif, een wereld zonder Monsantos!

Demonstreer mee op woensdag 30 oktober. Verzamelen om 14:00 voor de ingang van de RAI (in het verlengde van de Kennedylaan)

Je kunt ook meehelpen met de mobilisatie door de flyer uit te printen en te verspreiden. Je kunt hem hier downloaden: http://aseed.net/nl/march-against-monsantos/

Als je aan facebook doet kun je de event-pagina van de demonstratie like-en en je vrienden uitnodigen. Dit is de link: https://www.facebook.com/events/367695743342525/?fref=ts

Tags: demonstratie gentech March against Monsanto


Wie: 
nn

World Food Price naar Monsanto.
Het Amerikaanse Monsanto, wereldleider in de genetische modificatie van zaden, krijgt dit jaar de prestigieuze World Food Price. Ook bio-onderzoekers Marc Van Montagu uit België en de Amerikaanse Mary-Dell Chilton delen in de prijs van 250.000 dollar, die wel de Nobelprijs voor de landbouw wordt genoemd.
http://nos.nl/artikel/520345-voedselprijs-naar-biotechbedrijf.htmlWie: 
nn

Prima dat dit prijsje vergeleken wordt met 'n Nobelprijs.
Nobel was toch die uitvinder van dat ontploffende spul, veelgebruikt om het een en ander op te blazen?
En komt de financiering van die jaarlijkse prijzen dan niet uit de lucratieve opbrengst van het Zweeds clubje dat voornamelijk investeert in de
WAPENHANDEL ? !Wie: 
ASEED

Op 16 oktober – wereldvoedseldag – reikt de Borlaug Foundation de wereldvoedselprijs uit aan topmensen van Monsanto en Syngenta. De prijs is mede gefinancierd door deze bedrijven zelf en het instituut krijgt een storm van kritiek over zich heen. In korte tijd tekenden een kwart miljoen mensen een protestoproep. De prijs heeft alle schijn van een PR stunt van de industrie, die kennelijk nodig is om een mislukte technologie uit het slop te halen.

De uitreiking van de prijs aan Monsanto is in feite een soort vestzak-broekzakconstructie. In 2008 gaf Monsanto 5 miljoen dollar aan de The World Food Prize Foundation.

zie verder op: http://aseed.net/nl/gentech-en-zadenindustrie-koopt-voedselprijs/

Ook de Boerderij.nl besteedt er aandacht aan:
http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2013/10/Protest-verwacht-bij-uitreik...Wie: 
nn

Voor de liefhebbers: hier kun je zien wat voor event Cropworld Global is: http://www.cropworld-global.com/Wie: 
nn

Nu de EU nog

Mexico Bans GMO Corn Effective Immediately

A Mexico judge has placed an indefinite ban on genetically engineered corn. Effective immediately, companies like Monsanto and DuPont/Pioneer will no longer be allowed to plant or sell their corn within the country’s borders.

http://ecowatch.com/2013/10/16/mexico-bans-gmo-corn-effective-immediately/Wie: 
ketellinkie

In English:

http://aseed.net/en/march-against-monsantos/

30 Oct 2013: March Against MonsantoS

So also against Bayer, BASF, Syngenta, Dow and Pioneer.

Demonstration on October the 30th at the RAI conference center in Amsterdam.

On October the 29th and 30th the largest pesticide and biotech companies in the world are meeting in the Amsterdam RAI conference center during ‘Crop World Global’. The international fair and conference is sponsored by Bayer, and there will be speakers from for example BASF and DOW. All other big firms, including Monsanto, will attend the event. March Against Monsanto will walk to the RAI to demand healthy fair food and sustainable agriculture – without the use of pesticides,gmo’s, and without huge companies making even larger profits at the expense of farmers.

Before the first massive Marches Against Monsanto in May this year, Monsanto was still mentioned as a prominent participant at the conference’ program, as one of the main guests and sponsors. After the protests, the name was removed from the website, probably for PR-reasons: now is not the best time to be associated with the company. But Monsanto will of course attend the event and is also represented through the European lobbyfirm Europabio. Furthermore, there are more companies there that are guilty of exactly the same filthy business as Monsanto. These companies are gaining more and more control over food production with their patenting of seeds and crops. We will be there to protest for a world without poison, a world without Monsanto’s!

Come and join the protest on Wednesday October the 30th. We gather at 2pm in the Beatrix parc (at the corner of Beethovenstraat and the A10 ringroad).

You are also welcome to help us by printing and spreading flyers, http://www.aseed.net/pdfs/flyer-2op-a4-dubbelzijdig.pdf .

If you are on Facebook you can like the event-page and invite your friends, https://www.facebook.com/events/367695743342525/ .Wie: 
ASEED

Het startpunt is veranderd. We verzamelen voor de RAI, bij de ingang, recht tegenover de Kennedylaan. Niet meer in het Beatrixpark aan de Beethovenlaan.

Meeting point has changed! We start in front of the RAI opposite Kennedylaan. No longer in the Beatrixpark at the Beethovenlaan.Wie: 
nn

Van https://www.indymedia.nl/node/19735 :

[A'dam] 30 okt - Programma March Against MonsantoS & Cropworld

Waar: RAI, Europaplein, Amsterdam, Netherlands

Het programma van het 'March Against MonsantoS' protest morgen, 30 oktober, voor de RAI in Amsterdam is bekend. Daar confereren op dat moment de internationale chemie- en zadenbedrijven in het kader van Cropworld Global, met als hoofdsponsor Bayer en met medewerking van BASF, DOW, Syngenta en Monsanto, allen ook nog eens vertegenwoordigd in hun lobbyorganisatie Europa Bio(tech). Het protest start om 14.00 voor het Hoofdgebouw aan het Europaplein.

14.00 Kort welkom, waarom we bij Cropworld Global staan door Tjerk
Dalhuisen (Gifsoja.nl)

14.02 Muzikale opening door Alexander van Breemen, Een eigentijdse
'Troubadour of Peace' die de wereld afreist met bouzouki, songs en de
boodschap voor het menselijke ras 'Stop Greed Start Caring !'

14.22 Kort vervolg over Cropworld, de betrokken bedrijven en de
vrienden van Monsanto in NL door Tjerk Dalhuisen

14.30 Muziek Jim Marsdon

14.45 Monsanto Quiz door Linda Coenen

15.05 Muziek The Bucket Boyz

15.20 Guus Geurts (Platform AardeBoerConsument): Wie gaat we de wereld werkelijk voeden

15.30 Aankondiging March en route

15.35 March rond de RAI, met podiumkar, mini-samba plus jouw geluid!

16.00 Touwtrekken tussen het volk en de chemiebedrijven: wie werp het
meeste gewicht in de schaal!?

16.20 Terug bij het podium, muziek Bucket Boyz, biologische soep door
Rampenplan

16.40 JP Hekkelman over GMO, EU landbouwpolitiek, TTIP en oplossingen
voor de landbouw

16.55 Elly Janssen (ASEED) over zadendiversiteit versus
machtsconcentratie in zadenmarkt, campagne voor zadensoevereiniteit
tegen nieuwe EU zadenwet

17.10 Afsluiting - dank en vervolg

Locatie: RAI hoofdingang, Europaplein Amsterdam

Achtergronden vind je hier:
http://aseed.net/nl/persbericht-protest-bij-rai-tegen-monsanto-en-chemis...

Contact: mams@aseed.netWie: 
nn

Persbericht ASEED:

http://aseed.net/nl/persbericht-protest-bij-rai-tegen-monsanto-en-chemis...

Persbericht: Protest bij RAI tegen Monsanto en chemische industrie

24 oktober 2013 – Woensdag 30 oktober om 14.00 start voor de RAI in Amsterdam een protest tegen de chemische industrie. Daar vindt op dat moment de jaarlijkse bijeenkomst plaats van Cropworld Global, waar alle grote producenten van bestrijdingsmiddelen vertegenwoordigd zijn. Deze bedrijven zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de moord op de honingbij en het op grote schaal vergiftigen van mens en natuur.

De producenten van bestrijdingsmiddelen zijn allemaal vertegenwoordigd in de RAI: Monsanto, Bayer, BASF, Dow en Syngenta, zowel direct als via hun lobby-organisaties zoals Europa Bio.

Tjerk Dalhuisen van ASEED: “Deze bedrijven proberen de voedselproductie te controleren. Samen bezitten ze een groot deel van de markt in zaden en de handel in bestrijdingsmiddelen. Ze zijn een exponent van een landbouwmodel dat de wereld vergiftigt, vruchtbare bodems uitput en kleine boeren en inheemse volken van hun land verdrijft. Het model is giftig en achterhaald, want het drijft op goedkope fossiele brandstof en is een belangrijke oorzaak van het klimaatprobleem. Deze roofbouw sloopt de natuur is op termijn volstrekt onhoudbaar. Achter mooie PR over het voeden van de wereld gaat het om het maken van zo veel mogelijk winst en dat betekent verkoop van zo veel mogelijk bestrijdingsmiddelen.”

Monsanto is bekend van de verkoop van genetisch gemanipuleerde zaden, gekoppeld met het bijbehorende onkruidbestrijdingsmiddel Roundup. Daarmee controleert zij de wereldhandel in soja en maïs, beide op enorme schaal geteeld als voer voor de dierindustrie en als brandstof. Het bedrijf is berucht vanwege haar agressieve strategie. Sinds de wereldwijde protesten tegen Monsanto dit voorjaar heeft ze haar PR strategie aangepast. Zij profileert zich nu liever als reddende engel die de wereld probeert te voeden en minder met de verkoop van bestrijdingsmiddelen. Stond zij in mei nog prominent op de site van Cropworld Global, nu is haar naam amper te vinden. Zij is echter zeker van de partij en ook vertegenwoordigd door haar brancheorganisatie Europa Bio.

Minder moeite om voor haar gifproducerende rol uit te komen heeft Bayer, hoofdsponsor van het Cropworld event. Samen met Syngenta is zij de belangrijkste producent van neonicotinoïden, beter bekend als bijengif. Deze bedrijven presteren het om – ondanks alle wetenschappelijke bewijzen – stug te ontkennen dat hun gif iets met bijensterfte te maken heeft en kondigden onlangs juridische stappen aan tegen het beperkte verbod van de EU op een aantal van deze stoffen. Bayer blijkt bovendien recordhouder op het gebied van octrooien op genetisch gemanipuleerde zaden: Daarbij werkt het bedrijf nauw samen met Monsanto.

De bedrijven zullen ons voorhouden dat de wereldvoedselproductie afhankelijk is van hun technieken van ‘gewasbescherming’. Wereldwijd wordt echter 70% van de mensen gevoed door kleinschalige lokale voedselproductie, zonder input van grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De Agro-Ecologie is overal ter wereld sterk in opmars en bewijst dat zij de wereld kan voeden met lokale en duurzame productie.

Tjerk Dalhuisen: ”We hebben deze bedrijven niet nodig. De toekomst ligt in een wereld zonder gif, een wereld zonder Monsantos.”

************************************

Extra informatie:
Facebook-event Marche Against MonsantoS: https://www.facebook.com/events/367695743342525/?source=1
Aankondiging van de actie op ASEED.net http://aseed.net/nl/march-against-monsantos/
Artikel over de groeiende rol van Bayer: ‘GM-octrooien in handen van BAYER en BASF’ – http://aseed.net/nl/gentech-octrooien-in-handen-van-bayer-en-basf/.
Artikel op website Bayer over de samenwerking met Monsanto: ‘Bayer CropScience and Monsanto Enter into Cross-Licensing Agreements for Next-Generation and Enabling Technologies’ - http://www.cropscience.bayer.com/en/Media/Press-Releases/2013/Bayer-Crop...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech