[RAI-A'dam] 30 okt - March Against MonsantoS & Cropworld Global congres

Nieuws, gepost door: ASEED op 16/10/2013 10:09:08

Waar: Beatrixpark, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 30/10/2012 - 11:47

Demonstratie tegen Monsanto, Bayer, BASF, Syngenta, Dow, Pioneer en de rest van de gentech&gif-industrie- 30 oktober bij de RAI in Amsterdam. Verzamelen om 14:00 in het Beatrixpark (hoek Beethovenstraat – A10)

Op 29 en 30 oktober komen de grootste pesticidebedrijven van de wereld bijeen in de RAI tijdens Crop World Global. Het wordt gesponsord door Bayer, er zijn sprekers van onder andere BASF en Dow en alle andere grote spelers inclusief Monsanto zullen aanwezig zijn.


Als March Against Monsantos marcheren we naar de RAI om gezond voedsel en een duurzame landbouw te eisen, een landbouw zonder pesticiden, gentech en grote bedrijven die geld verdienen over de ruggen van boeren, in Nederland en daarbuiten.

Voor de Marches Against Monsanto in mei stond Monsanto nog prominent op het programma als deelnemend bedrijf en sponsor. Daarna was deze naam verwijderd van de website van het congres, waarschijnlijk om PR-redenen; het is even niet het moment om met dit bedrijf geassocieerd te worden. Maar Monsanto is gewoon aanwezig en wordt ook via de lobby-organisaties Europabio vertegenwoordigd. Bovendien zijn er naast Monsanto andere bedrijven die zich met precies dezelfde smerige business bezighouden. Deze bedrijven krijgen met hun patenteren op zaden en planten een steeds grotere en bijzonder ongezonde greep op de voedselvoorziening.

Voor een wereld zonder gif, een wereld zonder Monsantos!

Demonstreer mee op woensdag 30 oktober. Verzamelen om 14:00 in het Beatrixpark (hoek Beethovenstraat – A10)

Je kunt ook meehelpen met de mobilisatie door de flyer uit te printen en te verspreiden. Je kunt hem hier downloaden: http://aseed.net/nl/march-against-monsantos/

Als je aan facebook doet kun je de event-pagina van de demonstratie like-en en je vrienden uitnodigen. Dit is de link: https://www.facebook.com/events/367695743342525/?fref=ts

Tags: demonstratie gentech March against Monsanto


Wie: 
nn

World Food Price naar Monsanto.
Het Amerikaanse Monsanto, wereldleider in de genetische modificatie van zaden, krijgt dit jaar de prestigieuze World Food Price. Ook bio-onderzoekers Marc Van Montagu uit België en de Amerikaanse Mary-Dell Chilton delen in de prijs van 250.000 dollar, die wel de Nobelprijs voor de landbouw wordt genoemd.
http://nos.nl/artikel/520345-voedselprijs-naar-biotechbedrijf.htmlWie: 
nn

Prima dat dit prijsje vergeleken wordt met 'n Nobelprijs.
Nobel was toch die uitvinder van dat ontploffende spul, veelgebruikt om het een en ander op te blazen?
En komt de financiering van die jaarlijkse prijzen dan niet uit de lucratieve opbrengst van het Zweeds clubje dat voornamelijk investeert in de
WAPENHANDEL ? !Wie: 
ASEED

Op 16 oktober – wereldvoedseldag – reikt de Borlaug Foundation de wereldvoedselprijs uit aan topmensen van Monsanto en Syngenta. De prijs is mede gefinancierd door deze bedrijven zelf en het instituut krijgt een storm van kritiek over zich heen. In korte tijd tekenden een kwart miljoen mensen een protestoproep. De prijs heeft alle schijn van een PR stunt van de industrie, die kennelijk nodig is om een mislukte technologie uit het slop te halen.

De uitreiking van de prijs aan Monsanto is in feite een soort vestzak-broekzakconstructie. In 2008 gaf Monsanto 5 miljoen dollar aan de The World Food Prize Foundation.

zie verder op: http://aseed.net/nl/gentech-en-zadenindustrie-koopt-voedselprijs/

Ook de Boerderij.nl besteedt er aandacht aan:
http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2013/10/Protest-verwacht-bij-uitreik...Wie: 
nn

Voor de liefhebbers: hier kun je zien wat voor event Cropworld Global is: http://www.cropworld-global.com/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech