Reageer op:

Iedereen die niet jijzelf is

Iedereen die niet jijzelf is als fascisten en homofoben wegzetten is een beetje plat. Ik wil daarmee helemaal niet zeggen dat er geen problematische dingen gebeuren of geroepen worden. En misschien zelfs dat een aantal mensen die afgelopen zondag in Eindhoven tekeer gingen, niet ook betrokken waren bij de aanval op de anti-zwartepiet-protesten in die stad.

Maar wat zie je voor je als strategie om mensen van mening te veranderen? Thuis blijven, het aan de samenzweringstheorieën en de nazi's die er wel zijn over te laten? Het aan de staat overlaten om hier 'hard tegen op te treden' in de hoop dat ze vanzelf verdwijnen?

Je zou kunnen beginnen met eens voorbij te gaan en met mensen te praten, te vragen wat mensen motiveert. Dat leer je niet uit de berichten van de media. Die zijn, net zoals bij onze protesten etc. altijd vooral op spektakel gericht en ongelofelijk loyaal aan de orde. Daarnaast moet er denk ik actiever een libertair en revolutionair perspectief worden geboden, want er is echt wel ruimte tussen de samenzweringstheorieën aan de ene kant en de staatsvolgzaamheid aan de andere...

Wat gepropageerd moet worden is dat de bestrijding van de pandemie een sociale aangelegenheid is en een klassenvraagstuk. Er zijn in de nodige landen solidaire praktijken die niets met isolatie te doen hebben, maar op elkaar letten en er voor elkaar zijn, solidariteit met de mensen die wel moeten werken, solidariteit met mensen wiens sociale zekerheid op de tocht staat. Daar past ook in opstand komen tegen een avondklok en een repressief blijf in je eentje vooral thuis politiek binnen. Dat moet alleen geraffineerd naar voren geschoven worden en daar hoor je vanuit links helemaal niets over. Het is het klassieke verhaal van aan de zijlijn staan en boe roepen.

Overigens wil ik helemaal niet zeggen dat dit zal slagen, noch dat ik denk dat alles wat gebeurd supertjes is. Ook daar moet je over praten, zoals we dat ook doen bij demo's als mensen beginnen dingen te slopen die van onze medemensen zijn.

In ieder geval komt vanuit je reactie een gesprek tot stand, dank daarvoor. Door wat hierboven stond durft niemand nog zijn mond hier nog open te trekken. Het is gewoonweg repressief, ipv. dat men in staat is te zien dat mensen hier iets mee willen.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech