Plaats een aanvulling

Verslag solidariteitsdemo AZC Echt (NLse vertaling)

Nieuws, gepost door: nn op 25/04/2021 04:12:42

Wanneer: 25/04/2021 - 11:20

Vandaag, op 24 april, zijn we met een groep kameraden op een demonstratie geweest bij het AZC in Echt om onze solidariteit te tonen met vluchtelingen die daar onder onmenselijke omstandigheden lijden.

Vanaf het moment dat mensen vanaf Station Echt begonnen te lopen, werden we gestopt door de politie waarbij ze ons bedreigden met arrestatie. Eerst zeiden ze: "je overtreedt coronamaatregelen", daarna: "Waar ga je heen? Als je naar het AZC gaat, daar is er geen demonstratie daar moet je niet heen" en daarna: "Deze demonstraie is illegaal. Als je daarheen gaat, wordt je gearresteerd ". Op weg naar het kamp werd een persoon gearresteerd om "covid-redenen". Ondanks het feit dat ze 1,5 meter afstand hielden van anderen, hield de politie hen zonder reden tegen en eiste een legitimatiebewijs vanwege "corona-overtredingen".

Voor het kamp riepen migranten en hun supporters leuzen, en hielden ze spandoeken vast: "Legale papieren voor alle migranten", "Vernietig grenzen. IND doodt!" Mensen uit verschillende delen van Nederland lieten hun solidariteit zien met de asielzoekers in het AZC Echt. De politie was in enorme hoeveelheden aanwezig en omsingelde de kleine vreedzame demonstratie en arresteerde een van onze kameraad voor het eerst alleen omdat kameraden omdat die het recht op vrije meningsuiting kende en niet bang was om de politie te wijzen op hun onwettige acties. Vervolgens arresteerden ze de vervolgde anarchist Abtin Parsa, waarbij ze die hardhandig een politie-auto in werkten. Terwijl een andere kameraad Abtin probeerde te helpen, werd die ook gearresteerd. Een been van deze kameraad was al gewond, en omdat de politie er boven op sprong, kon die niet lopen en werd die over de grond naar de politie-auto gesleept. Toen andere mensen ook probeerden te helpen, werden ze bedreigd met twee honden en politie-wapenstokken, waarbij ze uiteindelijk enkele kameraden sloegen. Na de arrestaties kwam er nog meer politie. Tegen het einde van de demo waren er niet minder dan 10 politieauto's voor 20-30 demonstranten. Echt, met slechts 7700 inwoners, heeft natuurlijk niet zoveel politiemacht nodig en hoogstwaarschijnlijk kwamen ze uit de hele omgeving. Alsof het niet genoeg was, belden ze een politiehelikopter! Na de arrestaties bleven mensen slogans schreeuwen, bleef de politie dreigen met agressieve honden en probeerden kampbewakers mensen weg te duwen van het hek.

Ongeveer 25 minuten later begon de demo langzaam af te ronden. Tegelijkertijd begonnen agenten een rij te vormen richting het centrum van Echt. Een rij agenten liep achter mensen aan en lieten niemand teruggaan naar het kamp. Mensen bleven slogans schreeuwen en bordjes bij zich dragen: "Open de grenzen. Vluchtelingen zijn belangrijk", "IND-moorden", "Vrijheid voor iedereen", "Tegen staats-terrorisme", "Juridische papieren voor iedereen", "Sluit alle AZC-detentiecentra" , enz. Na enige tijd sloten agenten demonstranten op zo'n manier in dat mensen de veilige afstand niet konden bewaren, en escorteerde de politie hen naar Station Echt. Waar ze de mensen bevolen om de stad te verlaten. Sommige kameraden hadden ov-fietsfietsen en auto's geparkeerd bij AZC, maar de politie liet hen die niet gaan halen. De politie wachtte tot mensen in de trein stapten en vertrokken toen.

Op het moment dat dit rapport wordt geschreven, worden drie van de vier arrestanten vrijgelaten. De politie liet een van hen pas 10 minuten voor de avondklok vrij, wetende dat deze persoon in een andere stad woont en geen telefoon, geld, ov-kaart, niets heeft. Dankzij onze lokale kameraden zijn ze veilig en hebben ze een veilige plek om te verblijven. Onze kameraad Abtin Parsa blijft gearresteerd. Een advocaat is bezig te helpen.

Dit is een verslag van de demo en geen politieke verklaring. We zullen onze verklaring over deze situatie later publiceren.


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech