Plaats een aanvulling

Demonstratie NMGN Gastvrij! Solidariteit zonder Grenzen

Aankondiging, gepost door: NMGN Gastvrij op 12/11/2015 11:06:58

Wanneer: 21/11/2015 - 14:00

Zaterdag 21 november zullen wij de handen ineen te slaan en een krachtig signaal af te geven voor solidariteit, voor vrijheid van beweging en tegen vreemdelingenhaat. Dit willen we doen door middel van een demonstratie. We verzamelen ons om 14:00 op de Van Schaeck Mathonsingel in Nijmegen. Komt allen, neem je vrienden en je familie mee en laat zien dat Nijmegen Gastvrij blijft! nmgngastvrij.wordpress.com


Oproep

Op dit moment zijn meerdere plekken op de wereld het toneel van humanitaire rampen als oorlog, geweld en bittere armoede. Vele mensen zijn op de vlucht, zij hebben huis en haard achtergelaten op zoek naar een veiliger, een beter leven. Een deel van deze mensen zoekt in Nederland een veilig heenkomen. Wij vinden dat deze mensen onze solidariteit verdienen, wij vinden dat iedereen zich vrij over de wereld moet kunnen bewegen op zoek naar veiligheid, vrijheid en een gelukkig bestaan.

Helaas is de praktijk anders. Het debat verhardt . Gevluchte mensen worden vaak onthaald met angst, haat en wantrouwen. Politici gebruiken ‘feiten’ die bij nader onderzoek onjuist blijken te zijn om de verhoudingen op scherp te zetten. Zogenaamde ‘bezorgde burgers’ bekladden woningen met racistische leuzen, vallen opvanglocaties aan en creëren een hetze tegen mensen die het al zwaar genoeg hebben.

Wij zijn ook bezorgd, maar dan over de menselijkheid die een grote groep mensen in het maatschappelijk debat ontnomen wordt. Wij zijn bezorgd over de toenemende agressie tegen migranten en bezorgd over het lot van vele mensen die hun thuis hebben verlaten op zoek naar een beter bestaan.

Er is wel degelijk een alternatief. Op de korte termijn moeten we onze harten openstellen en onze solidariteit tonen aan mensen op de vlucht. Op de lange termijn moet het denken in termen van eerste- en tweederangs mensen vervangen worden door een gelijker verdeling van macht en welvaart. In plaats van het versterken van grenzen en verschillen tussen mensen, moeten we de oplossing zoeken in meer sociale gelijkheid voor het oplossen van veel maatschappelijke problemen.

Het is dan ook tijd om de handen ineen te slaan en een krachtig signaal af te geven voor solidariteit, voor vrijheid van beweging en tegen vreemdelingenhaat. Dit willen we doen door middel van een demonstratie op zaterdag 21 november. We verzamelen ons om 14:00 op de Van Schaeck Mathonsingel in Nijmegen. Komt allen, neem je vrienden en je familie mee en laat zien dat Nijmegen Gastvrij blijft!

nmgngastvrij.wordpress.com
https://www.facebook.com/events/1042010949162562/


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech