Plaats een aanvulling

Buiten de Orde 2015/ nr. 3 is uit!

Nieuws, gepost door: BdO op 06/10/2015 10:11:44

Wanneer: 06/10/2015 - 22:50

Afgelopen week verscheen er weer een nieuw nummer van Buiten de Orde. Dit anarchistische kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur, etc.


Afgelopen week verscheen er weer een nieuw nummer van Buiten de Orde. Dit anarchistische kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur, etc.

Het thema van deze BdO is “de stad”. Daarbij gaat het om de stedelijke ruimte als zone waar het kapitaal via gentrificatie en andere processen zich greep op publieke ruimte verovert, als ruimte waarin sociale strijd paalts vindt en als plek waar rechtstreeks zelfbestuur vorm kan krijgen. Theoretici als David Harvey, Murray Bookchin en Henri Lefebvre passeren de revue, evenals stukken sociale strijd in München en Hamburg, en rond vrijplaatsen in Nederland Ook de steeds flexibeler vormen van wonen en huren omen aan de orde met de problemen die dat oproept.

Daarnaast aandacht voor actuele ontwikkelingen. Meerdere stukken over Griekenland, hoe ene linkse partij het bezuinigingsbeleid niet wist te keren, en wat nu te doen staat voor activisten en sociale bewegingen. Ook weer stukken over de ontwikkelingen in Rojava, en in rechtstreeks verband daarmee ook in Turkije waar de regering de strijd tegen Koerden en links verder escaleert. Ook redelijk actueel is een stuk over de aanslag op Charlie en hoe de Franse staat dat op autoritaire wijze misbruikt in een ideologisch offensief. De anarchistische traditie en traditie krijgt aandacht met stukken over de vraag naar het ideologisch karakter van het anarchisme, en over wat anarchosyndicalist Rudolf Rocker ons vandaag te zeggen kan hebben. Feministische strijd komt aan bod in een verslag van een infotoer rond dat thema in Brabant.

Aandacht voor traditie op cultureel gebied is er ook: een groot herdenkingsstuk over de door de Amerikaanse staat in een showproces veroordeelde vakbondsactivist en liedjeszangen r Joe Hill; daar tegenover een stuk over extreem-rechtse geluiden in recente muziek die zich als niet links/ niet rechts verpakt. Vaste rubrieken als de kroniek migratiestrijd en een uopdate van de economische ontwikkelingen, ontbreken wederom niet. En zo is er nog wel meer...

Buiten de Orde wordt gemaakt door leden van de Vrije Bond, maar wil graag een blad zijn van de hele anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar:redactie@buitendeorde.nl.
Het blad kost maar 2,50 euro en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.nl/buitendeorde

Tags: anarchisme Buiten de Orde media

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech