Plaats een aanvulling

Occupy Amsterdam Organiseert Actie Tegen Wapenhandel door de Overheid

Nieuws, gepost door: Occupy Amsterdam op 23/01/2012 01:12:41

Waar: Het Plein Den Haag, Plein, Den Haag, Netherlands (GPS lat: 52.079720 lon: 4.315299)
Wanneer: 24/01/2012 - 12:17

Activisten van Occupy Amsterdam organiseren op dinsdag, 24 Januari om 15.00 uur een demonstratie op het Plein in Den Haag om aandacht te vragen voor het wapenbeleid van de overheid. Met deze actie willen de activisten een spontaan respons op recente ontwikkelingen in de Haagsche politiek geven.
Een motie die Groen Links over het wapenhandelsbeleid indiende luidde: Aanvragen voor exportvergunningen naar zogenoemde 'controversiële landen' moeten voortaan versneld vanaf een bedrag van 2 miljoen euro gemeld worden aan de Tweede Kamer”. Hierop wist Hans Hillen (CDA) te reageren met de woorden: "er kunnen allerlei moties liggen, maar ik ben op het ogenblik aan het kijken hoe ik Nederland het beste kan dienen: ook financieel en ook op het punt van het opruimen van oude voorraden".

Een activiste zegt hierover: “Leuk dat er een motie ligt om minder wapens te verkopen aan ‘controversiële landen’, en dat Hillen wakker ligt van het feit dat we oude voorraden in de weg hebben liggen, maar het maakt mij niets uit aan welk land wapens worden verkocht, dictatuur of ‘democratie’ wapens zijn contraproductief in de evolutie van alles, mens, dier en aarde! en als we die wapens kennelijk over hebben moeten ze vernietigd worden! wapengebruik gaat tegen heel veel mensenrechten in. Ik vind dat als bepaalde "leiders" een probleem met elkaar hebben, ze maar lekker rond de tafel mogen zitten en als ze er niet uit komen een robbertje met ELKAAR vechten, zoals elk ander mens moet doen!! We willen de overheid laten weten dat hun wapenbeleid niet ongezien doorgezet kan worden. Het is een spontane, kleine actie maar een grote actie zal binnenkort volgen.”

Op 15 Oktober zijn er wereldwijd duizenden pleinen bezet door activisten die zich inzetten voor een andere wereld. De Occupy beweging houdt zich onder andere bezig met uitwassen van het financiële systeem, corruptie en sociale onrechtvaardigheid. Sinds 15 Oktober houdt Occupy Amsterdam het Beursplein in Amsterdam bezet. Op het plein organiseert Occupy Amsterdam workshops, lezingen, vertoningen van documentaires, en wordt er continu gedebatteerd over het huidige bestel. Ook vertrekken er vanaf het Beursplein regelmatig demonstraties om de situatie in de wereld aan te kaarten.
Sinds 5 December heeft Occupy Amsterdam gekozen voor een nieuwe vorm, waarbij het slapen op het plein niet meer centraal staat. Occupy Amsterdam heeft in een van haar eerder openbare vergaderingen besloten “De focus te verleggen naar het fungeren als een zichtlocatie en het organiseren van workshops, debatten en acties. Het slapen op het plein zal voornamelijk dienen ter ondersteuning en het bewaken van deze activiteiten.” Op het plein bevinden zich nog enkele grote tenten, waarin onder andere de media afdeling van Occupy Amsterdam het informatiepunt en vergaderruimte zich bevinden.

Tags: Hillen Occupy Amsterdam wapen exportbeleid

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech