maar een complete overwinning is het dan ook weer niet:
"De voorzieningenrechter verbiedt op straffe van een dwangsom acties als zij niet voldoen aan de volgende voorwaarden:
1. aan het begin van de actie wordt meegedeeld: - het doel van de actie, - de werkwijze, - de duur van de actie, - indien van toepassing: de genomen veiligheidsmaatregelen. - de naam en het telefoonnummer van degene die namens Greenpeace voor de actie verantwoordelijk is;
2. acties bij tankstations waarbij het tanken voor het publiek onmogelijk wordt gemaakt of in belangrijke mate wordt beperkt, duren niet langer dan een uur.
3. acties bij niet voor het publiek toegankelijke locaties die de normale bedrijfsvoering onmogelijk maken of in belangrijke mate belemmeren, duren niet langer dan twee uur.
Op overtreding van voorwaarde 1 staat een dwangsom van € 10.000, op overtreding van voorwaarde 2 en 3 staat een dwangsom van € 25.000,-"
Dit alles omdat "het belang van Greenpeace bij het vrijelijk en ook op indringende wijze kunnen uiten van haar mening afgewogen te worden tegen de rechtmatige (ondernemers)belangen van Shell", waarbij het belang van een schoner milieu om sowieso een toekomst te kunnen hebben natuurlijk nier wordt meegewogen. Voor de voorzieningenrechter gaat het er kennelijk alleen maar om dat Greenpeace in 1 uur tijd Shell wel genoeg heeft lastig gevallen, en haar mening heeft kundig gemaakt.
Met andere woorden:
Zogenaamde "burgerlijke ongehoorzaamheid" is in de toekomst al aan banden gelegd voor Greenpeace tegen Shell. Een overwinning met een zure nasmaak dus op zijn minst. Protest mag, maar het mag niet echt effectief zijn, en alleen maar een mening kundig maken, meer niet...
zie: http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BX9310&u_ljn=BX9310
en http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Amsterdam/Nieuws/Pages...