Recht op Bestaan: Dienst Terugkeer & Vertrek komt weer niet met oplossing

Hier kun je discussieren over Recht op Bestaan: Dienst Terugkeer & Vertrek komt weer niet met oplossing.
De brief die om 17:00 uur door de politie werd overhandigd, deelde slechts mee dat wij het land zo spoedig mogelijk moeten verlaten, en als wij hieraan meewerken we tijdelijk onderdak zullen krijgen. DT&V houdt er echter geen rekening mee dat wij niet terug kunnen naar het land waar wij vandaan komen.

Ook als wij in een ander Europees land proberen een status te verkrijgen, worden wij weer terug gestuurd naar Nederland omdat wij hier als vluchteling in het systeem staan. In plaats dat de DT&V met een oplossing komt voor de groep vluchtelingen die tussen wal en schip vallen, komt de DT&V met een vod waar wij niks mee kunnen. Wij gaan dan ook niet in op dergelijke intimidatie. Wij kunnen niet terug en wij eisen dan ook een humane oplossing, niet een schijnvertoning.

Wij gaan door met onze acties! Wij blijven hier! Wij eisen ons Recht op Bestaan!

https://rechtopbestaan.wordpress.com/
https://www.facebook.com/rechtop.bestaan
https://www.twitter.com/rechtopbestaan


?

kunnen niet of willen niet? paspoort ging de plee in?

Mensen die wegvluchten van

Mensen die wegvluchten van een land vanwege wat voor reden dan ook, hebben alle reden om hun paspoort in de plee of anderszins te sodemieteren. Geef ze eens ongelijk. Wat zou jij doen als je geen toekomst zag in het land waar je vandaan kwam? Zou jij het de DT&V makkelijk maken om je terug te sturen? Nee toch?

gelukszoekers

je weet toch...

chocomelk

om wat voor reden ook? omdat ze daar geen chocomelk en friet hebben? heel begrijpelijk hoor dat ze daarom naar hier komen maar da's natuurlijk niet reden genoeg om iemand te laten blijven. jij vindt van wel?

en waarom zou jij hier wel

en waarom zou jij hier wel mogen blijven en een ander niet? Alleen maar omdat je hier toevallig geboren bent? Niet echt een verdienste. Denk dat die mensen die van hun huis wegvluchten om wat voor reden dan ook, echt hier wel een goede reden voor hebben. Politiek of Economisch, je verlaat niet "zomaar" je thuis.

allah heeft gesproken;geen

allah heeft gesproken;geen verblijfsvergunning,geen kans geen toekomst in nederland.
of luisteren "we"daar alleen naar als het "ons"uitkomt?

voor het geval je dit nog

voor het geval je dit nog niet wist: Allah bestaat niet. God ook niet. Zij hebben dus niet beslist. Dat heeft de Nederlandse overheid gedaan. Mocht je toch in een of ander godsfiguur willen geloven: de beslissing lag ook dan in de handen van de Nederlandse overheid.

denk dat je bovenstaande

denk dat je bovenstaande beter niet kunt verkondigen in een vluchtelingenkamp,daar maak je geen vriendjes mee.
voor veel van die mensen is allah de schit.
allah heeft het lot van deze mensen in handen,tenzij het ze niet uitkomt dan is de nederlandse overheid de kwaaie.

laatst nog wat interviews met vluchtelingen gelezen,een jonge kerel die boos was op de nederlandse overheid omdat hij zn moeder al een week niet kon bellen.
meneer was gevlucht uit een oorlogsgebied en had zn oude moedertje als grof vuil achter gelaten.

er zijn hier dus ook mensen die met droge ogen beweren dat ieder mens op aarde recht heeft op een huis en inkomen in nederland.
laten we maar hopen dat dit soort mensen het nooit voor het zeggen krijgen.

voordat je het weet wordt je dan weggezet als racist of nazi.
maar ach,ik zal wel niet links genoeg zijn wat dit onderwerp betreft,het zij zo.

wat een domme ongeinformeerde

wat een domme ongeinformeerde reactie weer,
er zijn talloze vluchtelingen die niet eens worden toegelaten door hun land van herkomst, al zouden ze willen of meewerken.

en trouwens,
wat dan nog, al zouden mensen hier heen willen puur en alleen omdat het hier (wat) beter is?
en wat dan nog? waarom zouden zij geen/minder recht hebben om te delen in de koek/welvaart die hier heerst?

heb jij daar meer recht op omdat de moeder die jou tig jaar geleden heeft uitgepoept uit nederland kwam?

en bovendien, drie keer raden waarom het globale zuiden zoveel armer is als ons, drie keer raden waar wij het leeuwendeel van onze welvaart vandaan hebben gehaald.

je zou voor je domme dingen zegt misschien eens naar de reportage die vrijdag werd uitgezonden i.s.m. milieudefensie over shell in nigeria...

wat dan nog....

jij zou niet schromen om mij van mijn land te verdrijven, geholpen door zo'n stelletje die dat papiertje inmiddels bemachtigd hebben, ze helpen jullie nu al zo goed. ikke ikke ikke is voor jullie al goede reden.

Vervelend als je ook geen

Vervelend als je ook geen McDonald's in de buurt hebt.

opvallende brief vd DT&V

Beste mensen,

Net heb ik de brief van de DT&V gelezen. Uit de reactie van de mensen van Recht op Bestaan maak ik op dat jullie teleurgsteld zijn in de DT&V. De DT&V is zoals de naam ook al aangeeft verantwoordelijk voor vertrek en terugkeer en niet voor toelatingsvraagstukken. De IND is de aangewezen instantie om een verblijfsstatus af te geven en niet de DT&V. Daarom denk ik dat jullie er goed aan doen om niet bij de DT&V aan te kloppen voor een oplossing.

Verder is me opgevallen dat in de brief staat dat ze niemand in vreemdelingbewaring zullen nemen. Zo ver ik weet is bij het niet meewerken aan vertrek al snel sprake van ontrekking aan uitzetting en een dergelijke ontrekking kan een reden zijn om iemand in bewaring te nemen. Dus mochten jullie wel met de DT&V gaan praten, informeer van te voren bij iemand die er meer over weet.

Veel succes.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech