Aankomende actie vluchtelingenkamp

Hier kun je discussieren over Aankomende actie vluchtelingenkamp.
Een organisator van het kamp, Mahmoud ( die hier uitgebreid aan het woord is ) sprak ik vandaag op het kamp. Wat klussen aldaar betreft is het meeste dat gedaan kan worden wel gedaan. Ze zijn bezig met het plannen van allerlei acties, die niet al te lang van te voren aangekondigd zullen worden. Denk aan Dam in de middag ergens deze week. Ik zei hem dat veel activisten graag steunen. En dat is toch zo mensen, of niet soms!

Deze campagne is van belang.Want in tegenstelling tot eerdere manifestatietjes en bijeenkomsten rondom anti-racisme, die naar mijn gevoel veel te veel werden gedragen door blanke linkse activisten, komen hier de mensen die slachtoffer zijn van het beleid zelf in actie in de vluchtelingenkampacties. Dat is echt van het grootste belang. Mensen kunnen alleen zichzelf bevrijden, met andere woorden, ze moeten zelf in actie komen. Laat niet onverlet dat we ze, als ze dat doen, hard moeten steunen!

En ander goed nieuws: het lijkt er op dat de kampen in Den Haag en Amsterdam meer gecoordineerd met elkaar samen op gaan trekken. Prima.

Hou de netwerken in de gaten en zorg dat je er bij bent!


Deze campagne is van

Deze campagne is van belang.Want in tegenstelling tot eerdere manifestatietjes en bijeenkomsten rondom anti-racisme, die naar mijn gevoel veel te veel werden gedragen door blanke linkse activisten, komen hier de mensen die slachtoffer zijn van het beleid zelf in actie in de vluchtelingenkampactie

Als je dat soort beweringen doet, wil je dan ook verwijzen naar welke manifestaties en bijeenkomsten? Of doe je nu een Ravtor'tje waar je daarna gruwelijk hard op je plaat gaat?

"veel te veel werden gedragen

"veel te veel werden gedragen door blanke linkse activisten"

Wat is er op tegen dat blanke linkse activisten in actie kwamen en komen, ook wanneer vluchtelingen en migranten dat zelf níet doen? Hoezo 'veel te veel'? Waarom zo'n negatieve benadering? Wat wou je voorstellen. dat 'blanke linkse activisten' niks doen en wachten tot de revolutie onder geillegaliseerden uitbreekt?

Natuurlijk is het fantastisch dat de vluchtelingen nu zelf in actie komen en ik ben er helemaal vóór dat dit wordt ondersteund, en dat gebeurt ook, maar kom niet aan met een soort zelfhaatgevoelens om het blank en links zijn die de spiegel lijken van het al net zo onterecht superioriteitsgevoel, en met denigrerende opmerkingen over 'manifestatietjes' (expres verkleinwoord gebruiken).

Beste jongen of meisje, er is wel heel wat meer gebeurd dan een paar manifestatietjes en bijeenkomsten de laatste jaren! Denk bijvoorbeeld aan de vele solidariteitsacties bij de detentiecentra die met soms maar een klein groepje volhouders werden gedaan, en waar de mensen 'binnen' elke keer weer heel veel steun en kracht aan ontlenen. Een 'manifestatietje' van blanke linkse activisten? De moeite niet waard? Behalve dan jouw spot?

Het is m.i. beter dat die 'blanke linkse activisten' al die jaren wèl in actie kwamen en dat ook zullen blijven doen, tentenkampen of niet, dan dat die 'blanke linkse activisten' niets deden of doen, toch? Enneh.. dat jij nu ook even mee komt doen, is best hoor, we wachten al jaren op versterking en sorry, dan kijk ik niet naar huidskleur. Ben je ook blank en links en activist? Mag het nu van jezelf? Dan heb ik nog één vraag:

Wat doe je indien de vluchtelingenacties de kop worden ingedrukt, als al die mensen in een veeg worden opgepakt, opgesloten en gedeporteerd en je je niet meer aan hun acties kunt optrekken, daaraan de legitimatie om actief te zijn kunt ontlenen? Niks meer, omdat je blank bent?

geen beste zet

Wat mij betreft is deze oproep van de R.L. geen beste zet.Niet alleen maak je met een dergelijke oproep "slapende honden"wakker
maar bovendien benadruk je een splitsing in het aktievoeren voor de vluchtelingen in nood !
Solidariteit is het sleutelwoord in deze en dat komt in deze oproep echt niet voor !!!

het gaat hier om een groep

het gaat hier om een groep mensen die niet aan de eisen voor toelating voldoen,en dan gaan we racisme roepen?
kan iemand dat uitleggen?

Ja. Dat kan ik wel uitleggen.

Ja. Dat kan ik wel uitleggen.

Racisme ofwel discriminatie is mensen uitsluiten vanwege bijvoorbeeld hun huidskleur, of hun afkomst, of hun religie. In dit geval vanwege het feit dat mensen niet in Nederland geboren zijn en geen papiertje hebben waarop staat dat zij Nederlander zijn. Het bestaan van een beleid dat uitsluitend gericht is op 'vreemdelingen', en een bijbehorende wet die i.t.t. het strafrecht de bewijslast omdraait (de 'vreemdeling' moet alles wat hij vertelt in het kleinste detail kunnen bewijzen, anders: geen verblijfsvergunning), is derhalve in zichzelf racisme.

Duidelijk zo?

niet geheel. deze groep

niet geheel.
deze groep mensen worden namelijk niet uitgesloten door hun huidskleur,hun afkomst,of door hun religie,maar omdat ze niet aan de eisen voldoen.
andere mensen krijgen wel een verblijfsvergunning omdat ze voldoende kunnen aantonen dat ze gevlucht zijn voor bijvoorbeeld oorlogsgeweld en die mensen krijgen dan ook opvang en dergelijke.

enerzijds wijs je dus de regelgeving van de staat af,maar anderzijds smeek je diezelfde staat om nog eens naar die reggelgeving te kijken?
het blijft een lastige zaak vind ik,het per geval bekijken of er urgentie is,kijken of mensen echt voor hun leven gevlucht zijn lijkt me redelijk,voldoe je daar niet aan dan houd het op en heb je pech en dan probeer je het elders,om dan moord en brand te roepen lijkt me wat overdreven,om van racisme maar te zwijgen.

"jullie"willen open grenzen?dat iedereen op de wereld kan gaan en staan waar i wil? prima,ik ben voor,maar niet zolang we in een kapitalistische wereld leven want dan gaat dat dus niet werken.

kijk maar naar de eu met zn open grenzen,mensen komen massaal hierheen om wat muntjes te verzamelen,alleen uit polen al een 100.000 mensen per jaar.
alleen de bazen en kapitalisten worden dikker van de open grenzen,de mensen zelf blijven op een houtje bijten.

door te stellen dat we iedereen met open armen moeten ontvangen klinkt heel solidair,warm en correct,maar uiteindelijk schiet je jezelf daarmee in je voeten.(in ieder geval zolang het systeem van uitbuiting in stand wordt gehouden).

anti kapitalisme en

anti kapitalisme en afschaffing van grenzen gaan wat mij betreft hand in hand!

en het is wel degelijk racisme. het simpele feit dat het beleid tussen de 'vreemdelingen' ook nog eens onderscheid maakt om een situatie van verdeel en heers te creeeren doet daar niet aan af. Wie wel en niet voldoet? Wie bepaalt dat? Wanneer heeft iemand ergens recht op? Hoe 'zielig' moet je zijn en hoeveel documenten heb je nodig om je gelijk te bewijzen? Veel mensen gooien hun paspoort overboord om niet gedeporteerd te kunnen worden, geven om die reden een andere naam op of schaven hun vingerafdrukken af. Geen ze eens ongelijk! Maar het leidt wel tot het weigeren van een asielaanvraag, terwijl die mensen juist behoorlijk goeie reden zullen hebben gehad om tot zulke maatregelen betreffende het verhullen van hun identiteit over te gaan.

Enfin, lang verhaal kort: Gelijke monniken gelijke kappen. Niemand verlaat zijn of haar geboortegrond voor de lol en dat is wat mij betreft reden genoeg.

"enerzijds wijs je dus de regelgeving van de staat af,maar anderzijds smeek je diezelfde staat om nog eens naar die reggelgeving te kijken?" ik weet niet wie de 'je' is die je hier aanspreekt hoor. Maar ik smeek niets van de staat. Ik/wij bevechten het kapitalisme en het stelsel van staten en hun grenzen. Met smeken schiet je niks op. Vrijheid krijg je niet, die moet je bevechten.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech