Occupy Verlaat Shell-toren

Hier kun je discussieren over Occupy Verlaat Shell-toren.
Zij hebben de Shell toren verlaten, vanwege geen controle over de mensen die feestjes wilden geven. De groep occupyers konden de massa niet aan, en konden het pand niet waarborgen opdat mensen die niets met occupy te maken hadden, weg te houden. Er werd door 2 malloten getracht pschy-trance feestjes te geven. Dit is helaas ook gebeurd, op dat moment heeft de groep occupyers besloten het pand te verlaten. Het feest van gister is georganiseerd door Prog & Psy Night off the underground, dit omdat hun a-locatie niet doorging.

Het is jammer dat er feestjes worden gegeven ten koste van harde iniatieven die gepoogd worden om verandering te brengen binnen het momentale systeem. Deze mensen zijn bezig, net als de 1%, zij die liever geld verdienen en plezier hebben dan te denken aan de gevolgen die zij geven door hun acteis. Door deze actie is de Shell-toren niet meer bezet! De link naar de FB groep staat onder gemeld.

http://www.facebook.com/groups/102797369821281/


Shell gebouw

Erg makkelijk om je te gaan distantiëren als het fout gaat.

Oh, kom op zeg, wat een

Oh, kom op zeg, wat een oordeelsgezinde onzin. Een hoop luid gehekel tegen het populair-geaccepteerd zwarte schaap 'drugsgebruikers', maar geen zin van onderbouwing over waarom zo'n feest of de feestgangers' aanwezigheid of gedrag tastbaar afdoed aan de Occupy bezetting. Gezelligheid is essentieel voor een succesvolle actie; laat mensen wiens idee van gezelligheid anders is dan het jouwe lekker ook hun ding doen.

Dit klinkt meer alsof de bezetters er onderling ruzie over kregen, waarschijnlijk eerder over dezelfde vooroordelen die je in deze discussie terug ziet dan omwille van praktische voor- of nadelen, en geen zin hadden om met elkaar door te gaan dan dat die feestjes daadwerkelijk de functie van de bezetting tenietdeden.

Re: Occupy Verlaat Shell-toren

Weer die trance hippie malloten. Die hebben in het verleden al te vaak goede initiatieven met hun stomme feestjes vetrpest. Zo had ik ik een paar jaar geleden een nieuwbouwpand op het oog dat nog nooit gebruikt was. Dat zou een goede statement gewwest zijn in deze tijd dat het eerste gebruik van een pand een kraak zou zijn. Alles was geregeld m precies na een jaar leegstand dus dat de bouw gereed was gekraakt had kunnen worden. Maar 2 weken ervoor kimen die hippies in de problemen met een locatie voor een feestje en dus gingen ze daar maar naar toe. Weg statement weg kraak. En in dat pand hadden velen kunnen wonen en nog ruimte om activiteieten te ontplooien. Maar deze zwakzinnigen zijn alleen geintresserd in hen zelf. Maw wees gewaarschuwd en houd een ieder die over trance begint op veilige afstand. Zorg eerst dat je iets berijkt zodat er een reden is om te feesten maar feesten om te vergeten dat je een looser bent is zo zielig

Volgens mij stonden 'de

Volgens mij stonden 'de bezetters van de shell' gewoon tot in de vroege uurtjes met iedereen mee te dansen. Ik heb er die avond drie gesproken, die geen van allen iets hebben gezegd over bovenstaande beschreven gebeurtenis. (en toen ik om zeven vertrok nog druk aan het dansen waren) Vreemd, nietwaar? Verdeeldheid binnen occupy?

Onzin we hebben de party

Onzin we hebben de party veroordeeld!
en het gepost op alle fora ,, de organisatie ven deze party gedraagd zich als de 1% die liever geld geld verdienen dan geven om hun omgeving!!!

Let's fight the system, not each other

Ik begrijp niet dat er gezegd wordt dat er op alle fora is geinformeerd over de chaos tussen de occupiers/verbannen occupiers. Ik kan het bericht zelf namelijk alleen op occupyamsterdam.nl vinden en ik vind dat daardoor (al is het voor occupy amsterdam misschien de enige en dus inderdaad te benoemen als 'alle fora') de uitspraak van occupy frank een vertekend beeld geeft van de situatie. Ik denk dat als men de feestgangers had geinformeerd vele van hen het niet eens waren geweest met het feest en vertrokken of niet gekomen waren. Vast niet alle, maar zeker een groot deel van de psytrancers voelen zich verbonden met of doen actief mee aan de acties van occupy. Ik denk dat geen van hen die avond is gekomen met het doel occupy te dwarsbomen, of het behoud van het pand in gevaar te brengen. Voor de feestgangers was het absoluut niet duidelijk wat er allemaal voor interne-occupy-chaos aan de hand was met betrekking tot het pand en het wel of niet houden van het feest op deze locatie. Voor de feestgangers leek het net of dit allemaal keurig in overleg met de occupy organisatie is gedaan. Het valt te verwijten dat er op geen 1 van de psytrance sites of fora, noch bij het facebookevent een bericht vanuit occupy is geplaatst. Ook op het feest zelf is er niemand van (het goede kamp van) occupy te zien geweest, om de feestgangers te informeren over de situatie en daarna een gegronde eigen keuze te maken om wel of niet te blijven. Occupy heeft het pand verlaten (om zelf ook te feesten) en gaat achteraf roepen dat 'de junkie psytrancers die alleen voor eigen gewin bezig zijn' het nu allemaal verpest hebben. Dit is geheel onjuist; ten eerste hebben de feestgangers wegens gebrek aan informatie geen keuze in de situatie gehad, ten tweede is er voor zover ik weet geen enkel probleem geweest met politie, overlast of andere ongein, en ik heb ook niemand behalve afwezige occupy frank horen klagen over het gebrek aan water in de wc. Als occupy niet zo van de daken was gaan schreeuwen omdat er zonder hun toestemming (wat, nogmaals, de psytrancers met uitzondering van de organisatie niets te verwijten valt) een zeer geslaagd feest gegeven was, was er helemaal niets verloren geweest!

Lees je geschreven tekst nog

Lees je geschreven tekst nog een keer na voor het posten. De spelling is werkelijk tenenkrommend. Ik kan het bericht, en de reacties nog nauwelijks serieus nemen.

Denk voortaan 2x na voor je iemand zwakzinnig noemt, als je o.a. bereikt met een lange 'ij' schrijft. Werkelijk elke zin staat vol fouten.

On topic: Als er überhaupt een feest gegeven kan worden, is er toch wel medewerking van de pand beheerder geweest. Anders is het zo simpel als de deur dichthouden lijkt mij.

Mensen die zich achter

Mensen die zich achter regeltjes verschuilen is hier het probleem.
Deze feest organisatie neemt net als de 1% geen verandwordelijkhijd voor zijn daden!
Achter (spelling) regels verschuilende en veroordelende mensen zijn hier het probleem , deze mensen vonden feesten balangrijker dan waar occupy voor staat , de mensen die dit pand occupeerde werden eruit gegooid door een paar mensen die aleen geld wilden verdienen aan de entree ze hadden plotseling geen plek op de distelweg en toen moest er kost wat kost een andere plek worden gevonden!
Een plek zonder toilet zonder electra en voorzieningen om een feestende massa te beschermen tegen overdadig drugs gebruik etc...
nu is occupyshell hun symbool kwijt omdat een paar vecrackte gasten hun feest belangrijker vonden dan een betere wereld.

uccupy's zijn zelf junks kijk op het beurs plein maar eens

ik in het persoon had diverse mensen van uccupy gesproken die op het feest aan wezig waren en ze vonden het allemaal ook net zoo leuk om met de feest gangen de meut ook hun drugs behoeftes tedoen en het ging de organisatie niet om het geld wat wordt verteld want dat hadden ze wel een entree van 10 euro kunnen doen net zoals op dat illegalen op de heinig daar vroegen 10 euro entree voor een ruimte wat teklein was van afgelopen vrijdag het ging meer er om om uit de onkoste teblijven die de organisatie gemaakt had dat vergeten mensen soms wel eens en occupy kan wel zeggen dat ze hun symbool kwijt raken door een paar vercrackte gasten die hun feest belangerijker vonden denk dat deze mensen beter over hun eigen drugs gebruik kun praten want daar praten zelf niet over daar houden ze hun mondt stijf dicht over maar wel uitlaten de text op een organistatie die zich voor moeten doen als crackjunks nou dat gaat wel tever kwa uccupy text

Er zijn mensen die geen weet

Er zijn mensen die geen weet hadden van de sitiuatioe nog wisten ze dat dit het shell gebouw werd overgenomen.
mensen zoals dirk (rood haar) zijn eerder uit het gebouw gegooid wegens het stelen van koper.
In een laaste poging heeft occupyshell het gebouw vrij proberen te maken van deze lieden.
dat is mislukt de mensen op
occupy waren bezig met een bruiloft http://news.yahoo.com/photos/reuters-picture-highlight-photo-221043535.html
en'http://www.youtube.com/watch?v=rRjgBQTlpsQ

wat triest zeg , goa's horen

wat triest zeg , goa's horen inderdaad niet thuis bij de occupy beweging , om het op zen 68's te zeggen , raven is het ultieme bourgeoisie orgasme , puur hedonistisch druggebruik tot in de vroege uurtjes kan alleen maar als je zelf geld hebt , enigste actie die dit zou kunnen rechtzetten is dat de krakers zich distancieren van deze feestjes en dat de winst die op de mensen gemaakt is hierdoor integraal aan occupy gegeven wordt om in infrastructuur te investeren ...

"de krakers

"enigste actie die dit zou kunnen rechtzetten is dat de krakers zich distancieren van deze feestjes en dat de winst die op de mensen gemaakt is hierdoor integraal aan occupy gegeven wordt om in infrastructuur te investeren ..."

"De krakers" hebben het nu opeens gedaan. Wie zijn dat? Waarom zouden zij zich moeten distantieren van iets waar ze part noch deel aan hebben? (remember: het pand was "niet gekraakt")

Jullie gaan in een pand, jullie laten het afglijden, jullie laten een feest plaatsvinden terwijl je feest viert bij een bruiloft, jullie gaan vervolgens pleite. En dan, nadat door jouw schuld een pand is uitgewoond, ook nog een beetje geld gaan eisen. Zo bont maakt zelfs de grootste crusthippiekraker het niet.

een wereldverbeteraar mag geen lol hebben?

Als er tegen de wensen van de occupiers een feest is gehouden is dat inderdaad niet netjes. Ik weet niet wat er precies gebeurd is, dus daar laat ik me verder niet over uit, maar ik wil wel even reageren op dit stukje over 'bourgeois hedonistisch druggebruik'.

Als volgens jou iedereen die wel eens iets puur voor de lol doet/eet/drinkt/neemt niet thuis hoort bij de occupy beweging kan zo'n beetje de hele beweging opgedoekt worden. Alcohol is ook een drug (drogerende werking & verslavend) en kost geld, mag iedereen die wel eens een biertje drinkt niet meer meedoen met occupy? Iedereen die wel eens naar een betaald concert of museum is geweest? Een boek of film heeft gekocht? Kan ook allemaal alleen als je geld hebt.

Hoe veel activisten denk je over te houden als je iedereen buiten wil sluiten die, naast het zich inzetten voor een betere wereld, ook wel eens plezier wil maken?
If I can't dance, I don't want to be part of your revolution.

verantwoordelijkheid nemen

Natuurlijk, je kan de psy trancers de schuld geven, het is vast ook hun schuld. Maar uit de verklaring lijkt het alsof jullie het is overkomen terwijl je hebt het echt zelf laten gebeuren.

Als je met 20 mensen en een vage statement een enorm pand inneemt, kan je erop wachten dat de junks, feestgangers en weirdo’s het pand op je dak komen. Elk kraakpand of elke bezette plek glijdt af, tenzij er een zeer gedisciplineerde en grote organisatie is van mensen die weten waarom ze iets doen en hoe ze dat moeten doen. Ik heb heel wat kraakpanden zien afglijden maar zelden zo snel en zo dramatisch als bij dit "bezette" pand waar de bezetting blijkbaar even werd opgeheven omdat de bezetters iets anders te doen hadden (een bruiloft).

Uit alles blijkt hier dat jullie leercurve verre van steil is; telkens de schuld bij anderen zoeken en driftig afstand nemen in plaats van toegeven dat jullie zelf de weg geplaveid hebben voor free riders en idioten.

Dus klaag wat je wil over de mensen die je actie verstieren maar bereid je de volgende keer beter voor op een bezettingsactie of doe het niet.

Occupy Frank zou zich moeten schamen voor zijn uitlatingen

Indiaan Frank zou zich moeten schamen over de uitlatingen naar de organisatie dat ze een stel psy junkies CQ crackjunkies zijn maar zal met de heer Frank Indiaan Die zelf femoneem DrugS gebruiker is en Zelf ook Op PSy hippie Feesten komt zich durft te uiten als een uccupy nou Laat me niet lachen mensen ik weet niet waar jullie allemaal mee bezig zijn en dit noemt zich dan ook nog eens een occupy

lange leven Occupy lang leven de DRUGS en lang leven Under Ground Parties .............

Ik schaam mij

Ik schaam mij niet.
Occupyshell is politiek onhoudbaar ja als ik op party's ben gebruik ik drugs so what er zijn vele die er verandwoordelijk mee om kunnen gaan dat is hier niet het probleem , het probleem zijn mensen die party's neer zetten in gebouwen die daar niet voor gebruikt dienen te worden!
Zoals het shell gebouw het werd bezet door occupyshell.nl en is toen occupyshell op de bruiloft was van Gijs en evelin.
toen is het gebouw overgenomen door mensen die eerder eruit warebn geschopt wegens het stelen van koper.
http://news.yahoo.com/photos/newly-weds-eveline-constance-heijkamp-gijs-...
dit huwlijk is de hele wereld over gegaan waaronder CNN de wasington post etc.
de junks zagen hun kans en hebben snel een feest gegeven tegen de zin van de mensen die het gebouw bewaakte.
Bijna idereen van occupyshell was op het huwlijk en dus kun dit gebauren
Die mensen die koste wat kost een lokatie zochten voor distelweg 113 moetsen zich schamen zij hebben een feest en het geld wat geincaseerd is voor het algemeen belang waar occupyamsterdam voor staat laten prevaleren.
dat is precies als de 1% die de banken bestuurt en koste wat kost geld wil verdienen.
Als occupyshell het gebouw had kunnen houden en die kans was groot vanwege de juridische contructie had men er nog jaren een feest kunnen geven mits goed ingedekt.
Maar nu is er net als een paar sprinkhanen de boel gepluderd en beroofd.
http://www.occupyshell.nl Verder is de website ccupyshell offline.

afschuiven

Zoals al eerder is gezegd: je schuift de schuld alleen maar af terwijl je het zelf hebt laten gebeuren. Als jij zo graag bij dat huwelijk had willen zijn, had je niet de verantwoordelijkheid moeten nemen om een pand te bezetten. Bereid je volgende keer beter voor, dan hoef je ook geen slappe smoesjes te bedenken.

Vals om de schuld te geven

Vals om de schuld te geven aan de organisatie van een Trancefeest. Zij hebben samen met mensen van occupy shell feest gevierd. Zeg dan eerlijk dat een aantal mensen binnen occupy Shell geen zin meer heeft om een pand te kraken zonder voorzieningen. Verdeeldheid bij occupy Shell was er vanaf de eerste dag. De verdeeldheid en gebrek aan kraakervaring is groter probleem dan een Trancefeest.

Wanneer houdt het op?

In mijn ogen is alles wat met 'occupy' in dit land van doen heeft volslagen belachelijk, inhoudloos. Het zijn mensen die niets beters te doen hebben, de weg kwijt zijn. Ronduit zielig.

waar was occupyshell

De mensen van occupyshell waren hier.
http://www.youtube.com/watch?v=rRjgBQTlpsQ

Re: Occupy Verlaat Shell-toren

In indymedia lijken enkel in Nederland commentaren te worden gewist op subjectieve gronden.
Het schreeuwgehalte heeft hiertoe bijgedragen, je gewoon uitvloeken werd nooit gewist, maar dit is ook niet de manier tot kwaliteitsverhoging. Wat heeft Wall Street hiermee te maken, weleens gehoord van corporate media? Of heeft dat hier ook niets mee te maken?

Privacy

‘Door het volgen van deze link verlaat je Indymedia NL! Indymedia NL heeft geen controle over je privacy buiten haar eigen site.’
Ook zoiets.
Alsof je de jungle ingaat in Colombia.
Bestaat er dan binnen Indymedia NL die privacy?
Erg blij. Uniek.
Maar is dit geen pretentie?

privacy

Je privacy wordt op Indy-NL inderdaad serieus genomen. Zie het privacy statement:
https://www.indymedia.nl/node/43

Re: Occupy Verlaat Shell-toren

voor zover ik weet is de Shell-toren nooit bezet geweest, daar zit anti-tkraak in...

Re: Occupy Verlaat Shell-toren

De dappere mensen van Tunesië en Egypte hebben de weg gewezen door het bereiken van wat als onmogelijk werd beschouwd. We delen hun euforie. Op hetzelfde moment moeten zij, en wij, erkennen dat het slechts het begin is. Echte vrijheid zal alleen mogelijk zijn wanneer ze uit de tirannie van internationale banken zijn ontsnapt, en Wall Street niet langer in staat is om de prijs van hun dagelijks brood te manipuleren.

(former Canadian Deputy Prime Minister and Defence Minister Paul Hellyer)

www.victoryfortheworld.net

Re: Occupy Verlaat Shell-toren

wat is dit voor een onzin allemaal...een van de actievoerders van de shelltoren zelf heeft er toestemming voor gegeven en niemand had er last van...hoezo dus is het nu een verloren rechtszaak...???...en de helft van de bewoners zelf was er aanwezig...en wie sloopt er dan koper...???de feestgangers...???lijkt mij weer flauwe kul allemaal...!!!

Dirk had niets met het gebouw

Dirk had niets met het gebouw te maken , en staat ook niet bekend als een betrouwbaar iemand toen de mensen terug kwamen van de bruiloft zijn ze overvallen door de situatie en hebben om 1 uur de politie gebeld.
http://www.occupyamstertdam.nl voor het pers bericht.
Dirk was eerder uit het pand gezet wegens diefstal van koper.

nou volgens mij zijn er onder DE OCCUPY mensen onbetrouwbaar

jullie kunnen wel Dirk de schuld gaan geven maar wie van jullie geeft dirk geld om te eten en tedrinken tekopen en te over leven niemandt van jullie doet dat of wel soms. maar onder jullie zitten ook kapitalisten en zich voor doen als iemandt anders laat die eens hun geld uit hun zakken halen dan
in plaats van Dirk in een Zwart dag licht tezetten. jullie leven niet opstraat jullie hebben allemaal een huis waar jullie naar jullie occupy aktie weer lekker thuis kunnen zitten maar zonder er bij natedenken dat deze man een overlever is dat moeten jullie inzien .......

Dus omdat hij geen eten kan

Dus omdat hij geen eten kan kopen mag hij wel koper uit een pand slopen? En als je geld hebt is het slecht?

Als het een sloop pand was dat binnen paar weken plat ging oke maar dit is een monument en mensen zijn bezig om daar iets op te zetten dus laat je het lekker hangen geld of geen geld. Ga dan lekker eten jatten van de appie.

occupy

occupy is dood in Nederland..... het was een suicide...

Het nieuwe bewustzijn

Het nieuwe bewustzijn sprinkhanen gedrag komt niet aleen voor bij bankiers , maar ook bij types als dirk.
dat is alleen al een van occupy.
Mensen moeten zich niet meer verschuilen achter links of rechts het is altijd gebruikt om mensen tegen elkaar op te zetten.
en die tijd is geweest.
Bankiers gedrag heeft meer gevolgen dan dirk maar het gedrag is het zelfde en even schadelijk.
en totaal niet wenselijk.
dit is wat occupy m.i is http://www.youtube.com/watch?v=LyU3XCjdHfA&feature=share en zou kunnen zijn.

Re: Occupy Verlaat Shell-toren

Triest

Re: Occupy Verlaat Shell-toren

Oprotten met die vuile speedjunkies; Tenkoste van de serieusere goede akties en mensen kan niet!!

ego

it's futile, mensen: alleen door het loslaten van je ego is echte revolutie mogelijk. zuiver eerst jezelf en geef dan je hele hart, bloed, zweet en tranen aan de mensen die jouw hulp nodig hebben. daden spreken harder dan woorden. vrede.

op slot vanwege spambot

op slot vanwege spambot

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech