Wanneer: 15/10/2024 - 16:24
De beruchte hetzestoker Bart Droog uit Eenrum (Gr.) heeft opnieuw het auteursrecht geschonden. Dit is een misdrijf waar gevangenisstraf op staat. Droog publiceert nu twee documenten van Graaff zonder toestemming op zijn - Droogs - website. De benadeelde, journalist en antifascist Arthur Graaff, doet aangifte.
Graaff stuurt nu ook een deurwaarder naar Droog om de betaling voor een eerdere schending van zijn auteursrecht op te eisen. Het lijkt volgens Graaff waarschijnlijk dat Droog die vordering - ruim 1.200 euro - zal weigeren te betalen. Graaff is het nu echter zat en zal dan de kantonrechter inschakelen.
Droog voert deze hetze al sinds 2020 onder meer op zijn eigen site en op Indymedia.nl, twee andere sites en een website voor actievoerders. In totaal noemt Droog ruim 1.500 maal Graaffs naam op zijn website. Hij beticht Graaff onder meer van fantasterij, bedrog, intimidatie en zelfs grafschennis - maar Graaff is nooit voor deze zaken vervolgd of veroordeeld. Ook beticht Droog hem van het doen van vele valse aangiften - maar ook daarvoor is Graaff nooit vervolgd of veroordeeld. Droog heeft bijval gekregen van enkele non-journalisten.
Droog voerde eerder een hetze tegen de bekende NOS-journalist, auteur en oorlogskenner Ad van Liempt vanwege diens promotiestudie aan de universiteit van Groningen over de commandant van Westerbork. Na drie jaar verloor Droog die procedure ook in hoger beroep. Van een Groninger literaire website, Tzum, kreeg Droog het verwijt dat hij vrijwel plagieerde bij de samenstelling van een gedichten-encyclopedie, zoals in het artikel 'Nieuws: De louche praktijken van Bart FM Droog en de NPE'. Uit Droogs biografie op Wikipedia verdwijnen stelselmatig alle verwijzingen naar Tzum en de zaak-Graaff.
https://www.tzum.info/2013/06/nieuws-de-louche-praktijen-van-bart-fm-dro...
In 2021 werd een vrouw veroordeeld wegens een doodsbedreiging tegen Graaff. Zij verklaarde mede door Droogs artikelen daartoe gekomen te zijn. Graaff overweegt nog of hij Droog zal aanklagen wegens opruiing. Een medestander van Droog, Jasper Klaassen, een geschiedenisleraar Nijmegen, wonend in Lingewaard, noemt in een artikel op Droogs site Graaff 'de grootste fascist in Nederland'. Het betreffende artikel stond ook op Klaassens LinkedIn-site, maar werd daarvan door LinkedIn verwijderd na een klacht van Graaff. Klaassen is ook raadslid in zijn gemeente voor de LBL.
Droog schendt echter in zijn verdraaiende berichten ook de privacy. Hij vermeldt namelijk ook Graaffs zus en broer met naam en toenaam, hoewel zij niets met deze zaak te maken hebben. Zelfs Graaffs doodgeboren zusje wordt vermeld. Graaff heeft diverse malen geprotesteerd, wat niets uithaalde. Ook bedient Droog zich scheldwoorden in de discussie met Graaff op Indymedia.nl, waar hij Graaff o.n. een 'zulthoofd' en 'idioot' noemt. https://www.indymedia.nl/node/51537
Graaff heeft vanwege de herhaalde schending van zijn auteursrecht een procedure voor royement bij de NVJ gestart. Droog is lid, maar Graaff is al ruim 40 jaar lid en zat in het bestuur van de sectie freelance. Omdat beiden lid zijn, kan de NVJ Graaff volgens hun statuten niet steunen in een eventueel proces tegen Droog. Droog schendt echter ook de NVJ-code, zoals op de punten van waarheid.en rectificatie. https://www.nvj.nl/themas/journalistieke-praktijk/nvj-code/nvj-code
Ook negeert Droog dat Graaff al bijna tien jaar columnist is voor de website Krapuul.nl en daar zo'n 500 stukken voor heeft geschreven. Graaff schrijft ook voor Konfrontatie.nl.
Droog stelt ook dat Graaff bedrieglijk over zijn - Graaffs - vader heeft geschreven. Graaff ontdekte in 2014 dat het holocaustcentrum Yad Vashem in Jerusalem alle Nederlandse Februaristakers collectief heeft geëerd (zie foto). Graaff vader was staker, en nam later deel aan het verzet en werd door de nazi's veroordeeld, waarna hij drie jaar in nazigevangenissen en kampen zat. Volgens Droog heeft Yad Vashem nooit de Februaristakers geëerd. Graaffs vader ontving ook het Verzetsherdenkingskruis. Twee verre neven van Graaff uit Zuid-Rhodesië kwamen om als piloten bij de RAF in Engeland tijdens WO-II, een achteroom, Christiaan Graaff, werd omgebracht in Dachau en ontving een struikelsteen. https://www.herdenkingsstenenamersfoort.nl/slachtoffers/christiaan-graaff/