Home-visit bij BAM directeur

Hier kun je discussieren over Home-visit bij BAM directeur.
Volgens de (anonieme) verzender gaat het om een actie tegen de bouw van het Justitieel Complex Schiphol, waarbij in de nacht van 6 op 7 november het huis van Henri Witteveen (directeur van BAM Public-Private Partnerships (PPP)) werd beklad met verf en met de leus 'Stop JC Schiphol'. Vooralsnog is ons verder niets bekend hierover.

Werkgroep Stop Deportaties
stopdeportaties@jcschiphol.nl

http://www.bambesmetbedrijf.nl/
http://www.jcschiphol.nl/Laatste_nieuws.html#witteveen


Re: Home-visit bij BAM directeur

Moet dat nou zo ? Persoonlijke intimidatie is geen goed protestgeluid !

Eens. Laten we nu eens

Eens. Laten we nu eens bewijzen dat we op een vredevolle en respectvolle manier kunnen demonstreren. Dit soort acties zorgen er voor dat vele zich niet met actiegroepen willen verbinden. Terwijl ze het mogelijk wel met met je eens zijn.

Vredevol, geweldloos en respectvol actievoeren is en blijft de beste methode

eens, zo verlaag je jezelf

eens, zo verlaag je jezelf tot het niveau van de 'evildoers' en de vraag is ook of je hier daadwerkelijk iets mee bereikt (dat denk ik niet namelijk).

Bam attack

Een dergelijke aanval op een private persoon is ronduit misdadig.
Bam is een faciliterend bedrijf en dient ontzien te worden bij dergelijke acties omdat het beleid in Den Haag word gemaakt.
Je slaat hiermee een weg in die een smet werpt op vele actiegroepen e.d.

Hoi Henri Witteveen!

Hoi Henri Witteveen!

"Moet dat nou zo ?

"Moet dat nou zo ? Persoonlijke intimidatie is geen goed protestgeluid"
Nee en dat is nu precies het verschil tussen een protest - alleen maar wat geluid laten horen - en verzet - daadwerkelijk iets willen bereiken.

Mmmh, ik vrees dat mensen die

Mmmh, ik vrees dat mensen die deze actie(-middel) veroordelen, de bedoeling van de posting niet helemaal snappen. Deze informatie wordt u gewoon ter kennisname aangeboden. Het is wel leuk hoor, dat Indymedia u de kans geeft om anoniem uw moreel oordeel te etaleren over iemand anders zijn of haar actie, maar heus, dat hoeft niet! Uw mening wordt niet gevraagd, laat staan dat ie op prijs wordt gesteld. Ga maar lekker "geweldloos" een bettere wereld kopen in de supermarkt en slaap lekker.
Mensen worden in Nederland anno nu mishandeld en van elementaire rechten beroofd, alleen omdat ze buitenlander zijn. Dat gebeurt niet vanzelf. Dit misdadig beleid wordt bedacht, opgebouwd, uitgevoerd, en zelfs geevalueerd door mensen zoals jij en ik, die er uiteindelijk ook voor kiezen om (mede)daders te zijn. En er zijn gelukkig af en toe mensen die daar iets aan doen, en de rekening presenteren aan de daders (of moet ik zeggen: "facilitateurs"). Een actie als een 'home-visit' heeft niet als doel om de situatie op de lange termijn te verbeteren, maar om daadwerkelijk iets terug te doen - daarom heet dit ook een directe actie. En ja, als er meer mensen zijn die opstaan en direct iets veranderen in hun omgeving, dan gaat er op de korte of lange termijn iets veranderen. En als je zelf een keer zoiets doet, post het ajb op Indymedia of elders op het net, zodat we weten dat er nog steeds mensen zijn die durven opstaan en vechten voor onze rechten.
Geen keuzes hoeven maken is een luxe, die velen niet hebben. Direct solidair zijn, betekent keuzes maken, en dan zie ik liever mensen die deel proberen te zijn van de oplossing dan mensen die comfortabel blijven hangen in hun positie als 'part of the problem'.

Het is wel een beetje

Het is wel een beetje treurig, dat jullie het blijkbaar heeeel belangrijk vinden je uit te spreken tegen een paar spetters verf... terwijl er honderden, duizenden mensen elke dag door de terreur van de staat mishandeld worden. Waar zijn jullie grote worden dan?

Of houden jullie vooral van Mauro? Denken jullie echt dat de wereld mediageniek is, en dat de rest van de wereld, de mensen zeg maar, dat ook vinden?

Het is tijd om iets toe te voegen, te slopen of te organiseren ipv achter je computer de held uit te hangen... of lezen jullie geen kranten?

BAM oprotten!

Bam attack

Toevoegen dmv geweld ?

Laat je even doorlichten vriend.
Zoals al eerder is gezegd: Bam is een faciliterend bedrijf evenals de supermarkt die daar de voedselvoorziening verzorgd enz.
Bam uit de weg helpen is een eindeloze weg daar er talloze andere bedrijven klaarstaan om deze rol over te nemen.

Geweld/terreur pas je alleen toe wanneer er geen enkele optie meer over is, en wat dat betreft zijn er nog talloze mogelijkheden.
De mensen die achter de tralies zitten worden er ook niet beter van omdat ze door deze acties steeds meer beperkingen krijgen opgelegd doordat de
"beveiliging" sterk word opgevoerd.

Probeer even nuchter na te denken voor je dit soort zinloze actie's onderneemt.

"Geweld/terreur pas je alleen

"Geweld/terreur pas je alleen toe wanneer er geen enkele optie meer over is, en wat dat betreft zijn er nog talloze mogelijkheden." Noem ze eens dan? de politiek netjes 'vragen; of ze alsjeblieft kunnen stoppen met het opsluiten van mensen?

"Probeer even nuchter na te denken voor je dit soort zinloze actie's onderneemt."
zinloos want? is het doel niet goed? Of is het middel verkeerd? Nog maals wat zou het middel dan moeten zijn? En ik ben dan ook wel benieuwd te horen welk resultaat deze middelen in het vereleden hebben gehad. En uit persoonlijke ervaring graag. geen grote vage verhalen over non-violence is de enige manier want.... Dat lijtk nml meer op een religie dan "nuchter" nadenken...

Je hebt er absoluut gelijk in

Je hebt er absoluut gelijk in dat we boos zouden moeten zijn over het feit dat mensen zo door de staat mishandeld worden. En in mijn geval ben ik dat ook en doe ik ook m'n best om op mijn manier er iets aan te doen en de wereld te verbeteren. Ook heb ik waardering voor de motivatie die deze mensen hebben om dit te doen en het feit dát ze er op hun manier iets aan proberen te doen. Maaar desondanks ben ik het nog steeds niet eens met de manier waarop.

Re: Home-visit bij BAM directeur

Voor de discussie : als je de acties van " dieren bevrijders " ziet tegen prive personen dan lijken die absoluut succes vol. Die klad actie gaat niet zo ver maar is te vergelijken omdat tegen eigendom prive persoon. Over geweld gesproken : heb je wel eens een goede harde trap in je kruis gehad ? Dat kan je zo maar over komen als je als " illegaal " opgesloten bent. Trap met afzender een of andere bewakings dienst. Over ander geweld administratief en het feit alleen al van opgesloten zitten heb ik het dan nog niet eens.

Persoonlijke intimidatie

Als ik het commentaar van sommigen zo lees dan vinden deze het acceptabel dat geweld
word toegepast als middel om betere omstandigheden voor vluchtelingen te realiseren.
De persoonlijke intimidatie is de voorpost van terreur en beste mensen, dat soort middelen
hebben nog nooit geloond !!!

remember RaRa? Die hebben

remember RaRa? Die hebben toch maar mooi Makro uit Zuid Afrika gekregen. Hoezo geweld loont niet?

terreur is pas wat iedere dag

terreur is pas wat iedere dag asielzoekers wordt aangedaan. Hoe kan je gvd bij zo'n klootzak een deur bekladden terreur noemen? Terreur is mensen die op zoek zijn naar ene beter wereld opsluiten of weer terug sturen. Terreur is opgesloten zitten en in elkaar gebeukt worden door bewakers. Terreur is het stelselmatig uitsluiten van een grote groep mensen. Wat nou terreur?

Terreur

Als we terreur accepteren (in welke vorm dan ook) als een noodzakelijk kwaad , dan zijn de normen
en waarden ver te zoeken.
Het verstoren van het leven van een ander kan nooit een positieve bijdrage leveren om
b.v. vluchtelingen te helpen aan betere opvangomstandigheden.

Geweld tegen personen biedt

Geweld tegen personen biedt de overheid alleen maar meer juridische mogelijkheden om jullie activisme aan te pakken, uiteindelijk snijdt je in je eigen vlees. Een mocht er bij een vergelijkbare actie brand ontstaan, en het gezin van zo'n tegenstander omkomen, dan krijgen jullie welverdiend de gehele samenleving tegen je, dan zal de terrorisme-wetgeving van kracht worden, en wordt het voor vele activisten einde verhaal en achter de tralies.

Jullie zijn gewaarschuwd.

BAM webcare team to the

BAM webcare team to the rescue!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech