Vernielingen UVA: de daadwerkelijke daders zitten bier te zuipen in Appelscha

Hier kun je discussieren over Vernielingen UVA: de daadwerkelijke daders zitten bier te zuipen in Appelscha.
Onterechte Arrestatie

Als er een vraag is waarvan ik hoop dat die centraal komt te staan tijdens de pinksterlanddagen dit jaar, is het de vraag hoe de anarchistische beweging er voor gaat zorgen dat deze Palestijnse man zo snel mogelijk weer vrij komt. Deze 35 jarige Palestijnse man uit Hardenberg zit in een procedure voor asielaanvraag en loopt door het gedrag van Black Blockers en de onterechte arrestatie van de politie serieus gevaar op. De arrestatie en detentie an sich zijn traumatische ervaringen en de onterechte detentie moet vanzelfsprekend zo snel mogelijk tot een einde komen.

Black Block en wit privilege

Dat anarchisten en politie samenwerken om racisme in stand te houden komt niet als een hele grote verassing. De kritiek dat black block het vrijwel onmogelijk maakt om wit privilege tijdens demonstraties op een zinvolle manier in te zetten is niet nieuw. De tactiek is er specifiek op gericht om te ontkomen aan eventuele consequenties. Het gevaar dat repressie bij niet-witte mensen terecht komt wordt niet overwogen en anderzijds genegeerd. De gevolgen zijn duidelijk: de overwegend witte anarchistische beweging, die beweerd zij aan zij te staan met Palestijnen, laat Palestijnen in de steek op het moment dat hun privileges in gevaar komen.

Een gevaar voor de beweging

De politie weet donders goed dat de persoon die die schermen kapot sloeg, niet deze Palestijnse man is (zie statement van black block elders op indymedia). Zij passen deze tactiek bewust toe om angst te zaaien bij Palestijnen binnen de pro-palestina beweging. Wil je je als Palestijn in Nederland inzetten voor de Palestijnse strijd? houd er dan rekening mee dat jij de consequenties ervaart voor de daden die witte mensen, die beweren aan je zij te staan, verrichten. Als anarchistische beweging dragen wij de verantwoordelijkheid om deze tactiek die de politie toepast onschadelijk te maken.

Oplossing

Zijn wij het er over eens dat het onwenselijk is dat een Palestijnse vluchteling de klappen vangt voor daden van een witte beweging? Zijn we het er over eens dat deze man zo snel mogelijk weer vrij komt? Hoe gaan we er voor zorgen dat wij als witte beweging zij aan zij staan met Palestijnen, zonder dat Palestijnen daar de dupe van worden?

Morgenochtend bij de pinksterlanddagen zullen de acties bij de UVA geëvalueerd worden. Ik hoop dat wij antwoorden kunnen vinden op deze vragen.


Pffft.

Nou lekker hoor, net als Halsema de vinger wijzen naar de 'bierzuipende anarchisten'. Die anarchisten zullen vast vnl erom lachen, maar om wie dan ook online te pinpointen als de 'daadwerkelijke daders' van strafbare feiten is hoe dan ook niet chique, om niet te zeggen regelrecht zum kotsen.

Lees dat 'claim' stuk nogeens. Een van de empowering dingen van de recente protesten was juist dat de spreekwoordelijke 'Palestijnse asielzoekers' en 'Palestijnse studenten' helemaal niet mee gingen met het walgelijke framing van UvA en Halsema. Lees ook de grappige politie-propaganda stuk in het Parool van vandaag (18 mei): de popo was ook helemaal verbaasd dat de doelgroep 'studenten' niet netjes en compleet geweldloos met zich liet sollen. Kennelijk dachten Halsema en cornuiten dat het hooguit een paar mensen zijn die wat emotioneel reageren op het nieuws, en dat ze die à la XR konden wegslepen van hun demonstratie, klaar. En lekker verder medeplichtig zijn aan genocide. Nou dat liep dus een beetje anders :).

Het meest absurd aan dit stuk hier is wel de alinea "Een gevaar voor de beweging": als er al een bewuste strategie vd popo schuilt achter het lukraak oppakken van mensen en ze daarna proberen te lijmen voor een kapotte flatscreen of een omgevallen koffiezetapparaat, dan is jouw oproep tot het staken van black bloc taktieken in ieder geval wel het sluitstuk van die strategie.

Ah ja. Dus het leven van een

Ah ja. Dus het leven van een onschuldige Palestijnse vluchteling om zeep helpen met je anonieme 'solidariteit' met Palestina vindt jij chique?

Duh?

Abwuh? Het leven van een "onschuldige Palestijnse vluchteling" (1) "om zeep helpen" (2) doet de smeris en het OM, en Tsahal hoor. En jij, want jij helpt de smeris door al dan niet anonieme solidariteit met Palestina af te doen als geprivilegieerd gedrag.

1: of de bewuste Palestijnse vluchteling onschuldig is of niet interesseert me niet zo, hij is gewoon de handige zondebok voor politie en OM op dit moment. Als niemand een paar schermpjes kapot had gemaakt en er alleen wat functionele barricades waren opgericht, had de smeris evenwel geprobeerd iemand hiervoor te pakken. In te gaan op de schuldvraag of de nadruk erop leggen is asolidair, en het is het politiek napraten van de discours van Halsema. In Israel creperen massa's mensen in gevangenissen vanwege vage beschuldigingen (stenengooien op zwaarbewapende militairen bijv.), en ik mag wel hopen dat niemand de vraag of de stenen wel of niet zijn gegooid interessant vindt, het gaat erom dat die IDF soldaten daar op moeten rotten.

2. opgepakt worden op verdenking van vernieling in het kader van een bezetting is niet leuk, maar als je zegt dat iemands leven daarmee "om zeep geholpen is" dan maak je repressie veel groter en sterker dan het is. Ook hier ben je een laffe echo-er van het discours van Halsema-UvA-politie. Jouw solidariteit met Palestijnen is volstrekt ongeloofwaardig.

Prachtig voorbeeld hoe ieder

Prachtig voorbeeld hoe ieder strategische discussie onmiddellijk wordt doodgeslagen. Ver tel eens; is dat “je praat de tegenstander na” een Pavlov reactie of heb je ook een inhoudelijk argument? Kun je me even precies aanwijzen waar Halsema en co de witte mensen in hoodies eropaan spreekt dat ze Palestijnse mensen met de consequenties van hun anonieme acties opzadelen? Of zou dit juist een gelegenheid zijn waar Halsema en co je heel dankbaar voor zijn?

Alsjeblieft, schrijf popo

Alsjeblieft, schrijf popo niet met “de” dr voor,
Je klinkt als een nederlands leeraar die probeert hip te doen ????.
Daarnaast is popo zo 2012.

Ibahesj, scotoe, blauw, smeris of wout is beter geloof mij.
Ibahesj, scotoe hebben geen lidwoord nodig klinkt raar.
Blauw daarentegen weer wel.
Voorbeeldzin: ik ga niet stressen voor de blauw.
Voorbeeldzin: scotoe komt!

Dit was de les van vandaag!

Groot nieuws indien waar

"Dat anarchisten en politie samenwerken om racisme in stand te houden komt niet als een hele grote verassing"

Neem er nog een.

Bewust en onbewust, dat heet

Bewust en onbewust, dat heet polariteit en oorzaak-en-gevolg.

RUIS

Als je kritiek hebt op andermans keuzes voor actie, dan schrijf daar over. Je kan bijvoorbeeld zeggen dat je vindt dat de keuzes van Hamas en de uitvoering niet deugen (een veelgehoorde kritiek, overigens typisch white privilege). Je kan zeggen dat mensen die dingen willen trashen tijdens een demo of bezetting dit beter moeten afstemmen met de organisatoren van de demo of bezetting, of dat ze dit beter snachts moeten gaan doen als er geen demo gaande is (en kom dan ajb met een goed verhaal, want er zijn genoeg argumenten te bedenken waarom het trashen van een paar dingen en het spuiten van graffitti juist tijdens grote events moet gebeuren).

Maar schuilen achter een Palestijnse vluchteling die zelf niets kan zeggen omdat hij vastzit, om andermans acties vanuit je luie stoel te gaan afkraken, dat is in ieder geval het toppunt van privilege gedrag.

LOL. En niet witte mensen de

LOL. En niet witte mensen de consequenties van je anonieme actie laten dragen is natuurlijk het toppunt van het inzetten van je witte privileges?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Wat wil je nou?

Ik snap je punt niet helemaal. Je suggereert om een stuk te schrijven als men kritiek heeft op een actie. Dat is precies wat hier gebeurd. En je reactie op die kritiek is dat het geschreven stuk in kwestie "privilege gedrag" is "vanuit een luie stoel". Wat wil je nou?

Wat betreft de gevangen Palestijn

De gevangen Palestijn is kwestie kan wel degelijk iets zeggen en dat heeft hij ook gedaan. Hij zei dat hij niks gesloopt heeft en dat hij het gevoel heeft dat hij willekeurig er uit geplukt is. Zie NOS.

oplossing gevonden!

als de vernielingen worden opgeeist door een groep anarchisten, dan moet je ook consequenties nemen voor de acties die je gedaan hebt. als je wegkomt en niemand wordt er mee geschaad, prima. maar nu zit er dus een onschuldige palestijn vast, die hele heftige consequenties gaat ervaren. dat kan je niet maken, dan stel je dus je eigen witte leven boven dat van de niet witte palestijn. en al zeker omdat jij als wit persoon veel minder heftige consequenties zou ervaren.

en zelfs als die palestijn het wel heeft gedaan is het morele om te doen toch de val nemen voor die persoon? gezien als wit mens wij alleen maar een boete zouden krijgen terwijl die persoon zijn asielaanvraag vernaggeld wordt, en als hij terug word gestuurd zal het ook niet bepaald goed met hem aflopen denk ik zo. dus boete vangen zodat je iemands leven kan 'redden' klinkt als een simpele oplossing voor mij.

black blockers, meld je. ik betaal graag mee aan die boete.

Openbaren geweld pleging in

Openbaren geweld pleging in groepsverband met opzet waar je ook nog claimt dat jij het hebt gedaan, dus aansprakelijker dan op dat moment aanwezig zijn. Mag je blij zijn als je een boeten voor krijgt. Grote kans op een gevangenis straf. Beter dat je dit soort acties met de advocaat en de Palestijn overlegd voordat je jezelf opoffert.

Daarbij. Zelfs als iemand

Daarbij. Zelfs als iemand zich meld zal hij waarschijnlijk alsnog aangeklaagd en dan wel of niet veroordeeld worden.

Ik zuip liever thuis in

Ik zuip liever thuis in plaats van open inrichting Appelscha.

Er zijn nogal wat aannames in

Er zijn nogal wat aannames in dit stuk, die je beter niet vanaf afstand kunt maken, zoals iemand eerder al heeft geschreven, zeker als je niet bij de actie of protesten in A'dam aanwezig bent. En zelfs dan misschien is dit niet het podium om kritiek te geven. Dit is een openbaar forum. Ik vind het ook niet verstandig om de pinksterlanddagen zo op de voorgrond te zetten, iets met veiligheid etc In geval van kritiek geef in dat geval meer algemene kritiek.

Een ding wil ik wel graag wel weerleggen, dit is een aanname die radicaal en populistisch rechts ook veel doet, dat is dat iedereen die black block actie voert wit is. Dit is pertinent niet waar, black bloc geeft juist POC bescherming tov van de mobiele eenheid, politie en identificatie door rechtse trollen.

Veiligheid

Dus een handjevol witte anarchisten laten een Palestijnse man opdraaien voor hun actie en jij maakt je zorgen om hun veiligheid?

Nee man hou toch op met

Nee man hou toch op met liegen. Een witte troll schrijft stukken die kant nog wal raken en mensen vinden dit wel een beetje een veiligheidsissue. Zeg gewoon dat je gehoopt had om de aandacht te verleggen van de genocide in Gaze en de nodige strijd daartegen richting interne discussie door heel hard 'witte privilege' te roepen. En dat over de rug van een palestijnse kameraad die nergens om gevraagd heeft. Minkukkel.

OMG. Black block is niet wit

OMG. Black block is niet wit want we beschermen POC. White saviours dus? En dat 'beschermen' is een onschuldige Palestijse vluchteling die op draait voor je anoniem acties?

Uberhaupt dat white privilege

Uberhaupt dat white privilege gelul…….
Vet irritant.

Racistisch ook.

Fout! Het anarchistisch

Fout! Het anarchistisch kampeerterrein is drank en drugsvrij.

bierbossen

maar de bossen erachter zijn een beleidsvrije zone ....

nationalstatenlikkerij

Relax, echte anarchisten zouden nooit bij geen actie meedoen die de ene groep religieuse nationalisten tegen de andere steunt.

Verder zouden echter anarchisten natuurlijk ook geen ateams of crisisteams oprichten en zich zo als anarchistenpolitie belachelijk maken op een of andere camping.

En uiteraard gaat het bij de zwarte blok erom om niet herkend te worden. Wist subcommandante marcos al immers, die hebben ze nooit gepakt ;)

verder, fuck 'israel' en 'palestina'

geen god, geen heersers, geen naties, geen grensen!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. weg met trollen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Goh is krapuul zijn verwarde

Goh is krapuul zijn verwarde activistenhaat weer eens op indymedia aan het spuien?

Stop speculating about people

Stop speculating about people and events that happened which you don't have a single clue about. And even if you did then keep your mouth shut. speculating what someone did or did not do goes both ways.
Here is one call straight from Gaza "ESCALATE! ESCALATE! ESCALATE! Stop this by any means necessary! Stop the genocide! Stop the occupation!"

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech