OPROEP: Kom vrijdag flyeren tegen discriminatie en antisemitisme in Amersfoort

Hier kun je discussieren over OPROEP: Kom vrijdag flyeren tegen discriminatie en antisemitisme in Amersfoort.
Tekst van de flyer:

DOE NIET MEE AAN DISCRIMINATIE EN ANTISEMITISME!

SCHELD MENSEN NIET UIT OM HUN KLEDING!

LAAT MENSEN MET RUST ALS ZE NIEMAND KWAAD DOEN!

De laatste dagen zijn er een paar incidenten geweest in Amersfoort, waarbij mensen uitgemaakt werden voor 'kankerjood' of bedreigd of geslagen werden. Ook op het Euterpeplein.

Laten we daar niet aan meedoen! Laat mensen die niks doen gewoon met rust.

En bedenk wel: niet alle Joden zijn het eens met Israël of Netanyahu. Er waren bij de laatste demo in Amsterdam ook Joden die protesteerden tegen de slachting onder Palestijnen. Net zo goed als er Palestijnen zijn die tegen de slachting door Hamas protesteren.

Bedenk ook dat er uit Amersfoort alleen al ruiim 300 Joden vermoord werden tijdens de nazibezetting van Nederland.

___________________________

Contact: Herdenk nazi's niet
nieuwswo2@yahoo.com
06 2704 7728


als je gaat flyeren dan

als je gaat flyeren dan krijgen ze aandacht. Gewoon niks doen. En denk je nu echt dat antisemieten door jullie flyers anders gaan denken?

Heb je verzetsdominee Martin

Heb je verzetsdominee Martin Niemöller wel eens gelezen? Je MOET altijd en overal protesteren tegen discirminatie en antisemitisme - zwijgend accepteren is absoluut geen optie.
Misschien ben je bang - dat kan. Misschien heb je geen energie - dat kan. Misschien weet je niet hoe - dat kan ook. Maar hoe denk je dan dat antisemitisme verdwijnt (het zal nooit helemaal verdwijnen)? En hoe voelen de slachtoffers zich als ze jouw standpunt lezen? He zou jij je voelen als jij gediscrimineerd wordt en niemand protesteert? Leef je toch eens in!

Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen;

ich war ja kein Kommunist.

Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen;

ich war ja kein Sozialdemokrat.

Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich nicht protestiert;

ich war ja kein Gewerkschafter.

Als sie die Juden holten, habe ich nicht protestiert;

ich war ja kein Jude.

Als sie mich holten,

gab es keinen mehr, der protestieren konnte.

Martin Niemoller, nooit van

Martin Niemoller, nooit van gehoord. Verder denk ik dat de Joden op dit moment vooral graag rust willen. Met demonstraties trek je alleen maar verkeerde aandacht. Ik zou ook best tegen het geweld in Gaza willen protesteren maar ik ga niet met krijsende idioten met Palestina vlaggen zij aan zij.

Geen zorgen je staat niet

Geen zorgen je staat niet alleen. De Graaff is weer eens opportunistisch bezig en kent alleens diens gedicht dat werkelijk overal op internet staat. Een beetje het vaste riedeltje van hem: scoren met andermans veren. Je bent ook niet de enige, door extra aandacht te schenken aan die idioten maakt Graaff het alleen maar groter. De opmerking dat er uit Amersfoort alleen al ruiim 300 Joden vermoord werden tijdens de nazibezetting van Nederland slaat helemaal nergens op. Dat was tachtig jaar geleden, dit marginale opttreden speelde nu. Zo kunnen we alles wel erbij slepen. En dat is juist niet handig en leijdt af van wat er nu speelt. Zoals gewoonlijk zal De Graaff wel weer het tegenovergestelde bereiken. Erg jammer. Dit is al erg genoeg zonder dat er dit soort bemoeienis komt.

Re: OPROEP: Kom vrijdag flyeren tegen discriminatie en antisemit

Dit is wel heel erg brutaal zeg. Indymedia staat vol met topics van Graaff gericht tegen mensen die niemand kwaad doen en wie de artikelen van Graaff op Krapuul (helaas) wel eens onder ogen krijgt weet dat de man zich telkenmale schuldig maakt aan validisme en echt ALTIJD op de man speelt. Zijn abominabele slechte schrijftijl met verkleinwoordjes en verdraaiingen van namen in een poging grappig te zijn, zijn helaas maar al te bekend. Dat hij het tegenwovergestelde met zijn artikelen bereikt ook. Moeten we die man nu gaan steunen? Absoluut niet.

Alsof we hier op Im vergeten dat Graaff woordvoerder is (geweest?) van de pro Putin club AFVN die in haar beruchte verleden herhaaldelijk antisemitische uitlatingen heeft gedaan en ook nu openlijk Putin en zijn koloniale oorlog steunt. Wilt iemand zo iemand nu gaan helpen? Werkgroep herdenk nazi's niet. Wie herdenkt er hier dan iemand? Waar protesteert Graaff dan tegen? Welke nazis worden er in Amserfoort herdacht? Dit slaat werkelijk nergens op. Het probleem met oprukkend antisemitisme ligt in een heel andere hoek, en juist daar kennen we Graaff van.

Het zou Arthur Graaff sieren de hand eens in eigen boezem te steken. We hebben herhaaldelijk zijn liefde voor BIJ1 kunnen lezen, zie bijvoorbeeld hier: https://krapuul.nl/monsterzegentje-voor-bij1-in-amsterdam-en-rotterdam/

Op de site van BIj1 kunnen we de volgende rabiate haatzaaiende publicatie lezen:
https://bij1.org/from-the-river-to-the-sea-palestine-will-be-free/

De kreet from the river... kent inmiddels iedereen. Waar die voor staat ook. Hoe DURFT Arthur Graaff op te roepen dat mensen hem moeten steunen met zijn pro Hamas actie? Dit is wel het laatste wat iemand zou moeten doen. Lees eerst eens wat de man allemaal echt heeft geeschreven en geroepen. Je moet wel heel erg verdwaald zijn om zo iemand te willen steunen. Dat zou een echte klap in het gezicht van de joodse bevolking zijn.

Het probleem in Amersfoort en op nog veel meer plekken is dat de joodse mensen daar belaagd worden door "jongeren". Goh, wie zouden die jongeren zijn? Wie zijn degenen die het hardst From the River... roepen? Nou? Dat zijn degenene waar Arthur Graaff op stemt! HGet roept de vraag op wat hij nou echt wilt met een bijeenkomst in Amersfoort. Hem steunen betekent juist dat je tegen de joodse bevolking bent, en dat is wel het laatste wat we zouden moeten zijn. Ik ben joods en zet me al jaren in voor het klimaat, maar deze walgelijke man verdient geen steun. De ene kant roepen, de andere kant "actie" voeren. Waar kennen we dat van?

Eenieder die wat tijd over heeft: in plaats van je gek te laten maken door Arthur Graaff, lees liever eens zijn schrijfsels en zie waar de man echt voor staat. Dit verdient geen steun en deze man is heel gevaarlijk.

Gekanker...

Ga je lekker, kankeraar? Jij bent Bart Droog en je bent helemaal niet besneden - tot ik een foto zie, leugenaar! Je verraadt je door je stijl. Ga jezelf maar de maat nemen...

Dit laat precies zien waarom

Dit laat precies zien waarom rechts Nederland rustig door kan gaan. Doe eens normaal. De post hierboven is precies wat meer mensen denken over Graaff, ga zelf lekker weg.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Graaf speelt niet op de man

'ALTIJD' op de man? Onzin
Hier de columns van de Graaff op Krapuul.nl die niet op de of een man spelen:

Bij de dood van een demonstratie -27 maart 2024

Hoe het kapitalisme Senegalezen tot bootvluchtelingen maakt - 25 maart 2024

Demovrijheid? Echt? - 13 maart 2024

Eindelijk erkend: rol Oostenrijkers bij Holocaust in Nederland - 11 maart 2024

Neokolonialisme: het gaat goed met LHBetc in Afrika - 9 maart 2024

Femke scoort, Bosma uitgekleed, anjerman verdrietig - 1 maart 2024

PVV vacatures: senior speechschrijver – en beleidsmedewerker - 29 februari 2024

Martin Bosma niet bij Februaristaking - 20 februari 2024

Een bekeerling! Jawel! Echt? - 16 februari 2024

Is daar misschien iemand een hele klein tikkie jaloers...?

Oh 9 slecht geschreven hele

Oh 9 slecht geschreven hele columns die niet op de man spelen? En die andere 950 onder diverse namen op Krapuul en Konfrontatie dus wel? Arthur Graaff? "Antifascist"? "Nvj-lid"?

Zojuist het AD gelezen over de flyeractie van vandaag. Quote uit het AD:

[quote[ voorbijgangers kregen een simpel wit vel (zelf uit de printer gehaald) in de handen gedrukt. Als mensen erom vroegen (!) ging men met hen in discussie. Mensen namen het vriendelijk aan [/quote].

Eh wat? Is dit dan dan actievoeren tegen antisemitisme anno 2024? Actievoeren doe je tegen antisemieten, tegen nazi's, tegen de PVV, tegen haatzaaiers, tegen (neo)kolonialisme, tegen oorlog, tegen klimaatvervuiling, voor vluchtelingenopvang!

Je gaat echter niet nooit never ever vriendelijk en veilig mensen die leuk aan het winkelen zijn lief een papiertje geven en daar gezellig mee keuvelen. Dat zijn nou namelijk juist NIET de mensen tegen wie je actie moet voeren. Dat zijn niet de antisemieten, dat zijn GEEN nazi's.

Nee dit zal de antisemieten leren om niet joden lastig te vallen. Graaff heeft een leuk dagje uit gehad en is even achter de geraniums vandaan gekomen. En ondertussen gaan de rechtse idioten doodleuk door. Is dit nou actievoeren? Moet deze oproep op een links actieforum staan? Zijn we er om Graaff een leuke dagbesteding te bezorgen? Lekker in het zonnetje bezig zijn. Waar was je op de A12 vandaag? Greta had je beter kunnen steunen in den Haag.

Morgen weer op Krapuul: lekker op de man spelen met je eigen hersenspinsels die niemand begrijpt. Hele diepe zucht. Soms mogen we ons als actiebeweging echt schamen. Dit is weer zo een voorbeeld. Binnenkort weer naar de A12, kom op! Actie!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. desinfo.

Re: OPROEP: Kom vrijdag flyeren tegen discriminatie en antisemit

In een reactie van gisteren wrdt uit slutiend kritiek geleverd op Arthur Graaff - met het verwijt dat hij op de man speelt...
Indymedia heeft echter de migelijkheid tt reactie daar afgesloten. Hartelijk dank!

Oh 9 slecht geschreven hele -- za, 06/04/2024 - 21:05 — nn.

Er wordt ook geklaagda dta je actie metn veren tegen o.m. de PVV en het neokolonialisme... laat nou toevallig bij Graaffs laatste tien stukjes op Krapuul.nl de volgende titels staan:

Neokolonialisme: het gaat goed met LHBetc in Afrika - 9 maart 2024

PVV vacatures: senior speechschrijver – en beleidsmedewerker - 29 februari 2024

Ach ja...

Re: OPROEP: Kom vrijdag flyeren tegen discriminatie en antisemit

Bizarre en onhoudbare aanname uit het Boek van Duizend Actieregels:

Een (de) op de man spelende criticus van de actie, in zijn reactie hier: "Je gaat echter niet nooit never ever vriendelijk en veilig mensen die leuk aan het winkelen zijn lief een papiertje geven en daar gezellig mee keuvelen. Dat zijn nou namelijk juist NIET de mensen tegen wie je actie moet voeren. Dat zijn niet de antisemieten, dat zijn GEEN nazi's."

Enkele vriendelijke vraagjes:
- Was je erbij? Wat lul je dan!
- "niet nooit never ever vriendelijk en veilig mensen lief een papiertje geven en daar gezellig mee keuvelen" - we keuvelden niet lief, we vroegen wat ze van discirminatie, vooral van Joden dachten. Mag dat misschien wel, geachte partijcommissaris?
- "mensen die leuk aan het winkelen zijn ": Waaom zou je discrimineren wat betreft de mensen die op straat lopen? We gaven de flyer aan iedereen die we nog niet gehad hadden. Ook kennelijke islamieten, want die wonen daar kennelijk veel.
- "Dat zijn nou namelijk juist NIET de mensen tegen wie je actie moet voeren." - Ja, daar km je nu mee. Had dat effe tevoren gezegd! We voeren verigens geen actie tegen mensen, maar tegen hun ideeën en gedrag. We acceepterejn alle mensen (althans: we doen moeite). Zelfs jou!

....."Ein jeder Mensch hat rechtmäßigen Anspruch auf Achtung von seinen Nebenmenschen, und wechselseitig ist er dazu auch gegen jeden anderen verbunden." - Immanuel Kant
Dat kwam ik van de zomer tegen in een gymnasium in Berlijn - ik stond echt paf.
Leer dit uit je hoofd! Morgen overhoring!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech