Protesten bij dragqueen stories

Hier kun je discussieren over Protesten bij dragqueen stories.
Afgelopen jaar zijn het anti-woke geluid en transfobie van rechts Amerika ook in Nederland het debat gaan beheersen. De gebruikelijke rechtse ophitsers strooien met plezier de transfobe bagger van Fox News en Matt Walsh over hun volgers heen, maar ook zogenaamde kwaliteitskranten als de Volkskrant en NRC geven ruimschoots baan aan minkukels als Jan Kuitenbrouwer, #metoo apologist Ian Buruma, pseudowetenschapper Laurens Buis en genderfascist Caroline van der Sluis om hun transfobe opinies te verspreiden. In Nederland waar extreem rechts al jaren het publieke debat bepaalt en waar post-covid een groot publiek ontvankelijk is voor pseudo-wetenschappelijke ideeën vermengt met conservatieve waarden treft transfobie helaas veel weerklank.

Afgelopen weekend bereikte dit een dieptepunt met een aanval van voetbalhooligans op een bijeenkomst van LHBTQIA+ jongeren in Eindhoven en de mishandeling bij een dragshow in een gaycafé in Groningen. Komende zondag wordt een volgend fenomeen uit de VS geïmporteerd: het protest bij een voorleesmiddag van drag queens. Wat voor lessen kunnen wij in Nederland leren van tegendemonstraties van radicaal links in de Verenigde Staten bij anti-drag queen protesten?

De eerste en belangrijkste les, kom massaal na de tegendemonstratie zondag in Rotterdam. Over het algemeen zijn de demonstranten voor trans rechten bij dragshows overduidelijk in de meerderheid in de VS, Canada en het VK. Dit geeft een duidelijk signaal af naar de rest van Nederland. Thuisblijven is geen optie. Op plekken in California waar geen tegendemonstraties waren, zijn Proud Boys met geweld drag queen story hours komen binnenvallen. Sommige rechtse demonstranten hebben al aangegeven dat het verstoren van het voorlezen in Rotterdam hun doel is.

Een tweede les is dat demonstreren niet saai hoeft te zijn, maak er een feest van! Neem je Pride vlaggen en regenboogparaplu's mee en kleed jezelf uitbundig. Be queer, gay en trans! Maak muziek en wees luid, zodat je de pedo-roepende wappies met hun megafoons overstemd. Wat je wilt is een kleurrijke en luidkeelse feestelijke overmacht die in schril contrast staat met een klein zuur groepje kneuterige boomers, wappies haatdragende TERF’s, preutse JFVD incels, neonazis en christelijke fundamentalisten.

Ten derde werk samen met de organisatie van het voorleesuur. Wat willen zij? Wat wil de LHBTQIA+ gemeenschap in Rotterdam? Veiligheid van kinderen en ouders om het voorlezen door dragqueens te bezoeken zonder lastig te vallen geworden door anti-LGBTQ protestanten? In Eindhoven is een bijeenkomst aangevallen door hooligans, ook in Rotterdam zijn er voetbalsupporters die de laatste jaren hun homohaat hebben laten zien. Wees voorbereid. Wees desnoods militant. Creëer een buffer tussen fascisten en bezoekers van het voorleesuur. De politie zal geen bescherming bieden, iedereen weet wat hun politieke voorkeuren zijn en wat er de laatste jaren in Rotterdam is gebeurd. Mask up! Black bloc is misschien geen juiste tactiek hier maar je wilt niet herkenbaar zijn. Sterke opsec dus, de staat maar zeker ook wappies en hun online trollenleger zullen mensen die geïdentificeerd worden intimideren.

Ondanks veel ophef in de media is de opkomst van demonstranten tegen voorleesuren door dragqueens veeal klein. Extreem rechts zien deze protesten als een goede plek om nieuwe aanwas te krijgen en meer draagvlak te creëren voor hun racistische ideeën. Racistische groepen van White Lives Matter, Patriot Front, Proud Boys tot uitgesproken neonazis zoals Aryan Freedom Network kwamen in de VS op demonstraties af. Ook in Rotterdam is al duidelijk geworden dat veel extreem rechtse organisaties zoals ZW Rascals, Voorpost en de Baudet Jugend aka JFVD aanwezig zullen zijn. Het is natuurlijk absurd dat neonazi's, in een stad met het verleden van Rotterdam openlijk kunnen demonstreren. Maak het al die meer gematigde transhaters en christenfundis luid en duidelijk weten dat ze zij aan zij met racisten staan. Extreem rechts zit trouwens vol met mannen met een verleden van huiselijk geweld, seksueel geweld en kindermishandeling. Hypermasculiniteit, een deel van de identiteit van alle fascisten, werkt dit in de hand. Het is dan ook niet moeilijk om de hypocrisie van deze lui aan te tonen. Kinderen beschermen? Een laatste punt als racisten en livestreamende wappies met jou in discussie proberen te gaan, geef ze geen podium om hun verderfelijke ideeën te verspreiden. Don’t debate nazi’s! Bij een demonstratie luisteren ze echt niet naar jou, overstem hun door te schreeuwen of kabaal te maken.

Overigens kunnen wat mij betreft de TERFS van Voorzij ook gewoon genderfascisten worden genoemd. Zoals academicus Judith Butler stelt “anti-gender bewegingen zijn niet alleen reactionair maar fascistische trends” (1). Daarom is antifascisme ook solidair zijn met trans, non-binaire en queer mensen. Er zijn in linkse kringen ook nog steeds Johan Derksen-achtige bromsnorren die zich druk maken over woke-gedoe en genderneutrale toiletten. Als het belang van pronouns en trans rechten nog niet tot dit soort types is doorgedrongen, dan wordt het weleens tijd om de deur naar de uitgang te zoeken.

Net de flyer (2) van de tegendemonstratie voor zondag 16 april gezien en veel van de punten hierboven worden al vermeld. Bring Love not Hate!

(1) https://www.theguardian.com/us-news/commentisfree/2021/oct/23/judith-but...
(2) https://www.doorbraak.eu/16-april-rotterdam-lhbtqia-solidariteitsdemonst...
https://itsgoingdown.org/drag-defenders-won-4-0-at-weekend-protests/
https://itsgoingdown.org/defending-pride-in-boise-idaho/


Bring Love not Hate

Eindelijk iemand die de minkukels, pseudowetenschappers, genderfascisten, kneuterige boomers, haatdragende preutse incels en bromsnorren even goed laat horen wat er aan de hand is.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Blergh..

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech