[Den Haag] Agitatie in solidariteit met A. Cospito - Agitation in solidarity with A. Cospito

Hier kun je discussieren over [Den Haag] Agitatie in solidariteit met A. Cospito - Agitation in solidarity with A. Cospito.
Bij de ingang van het centraal station is een spandoek opgehangen aan de fietsenstalling met de tekst "Italië martelt met 41-bis, international solidarity with Alfredo Cospito". Alfredo is zijn hongerstaking begonnen op 20 oktober 2022 nadat hij sinds mei 2022 in het zeer beperkende gevangenis regime van 41-bis werd geplaatst. De motivatie voor de hongerstaking is dat opsluiting in het 41-bis regime geen leven is, Alfredo heeft verklaard geen sprietje gras te hebben gezien sinds mei 2022. Wij delen Alfredo's positie, en die van anderen, dat het 41-bis regime een vorm van marteling is, gebaseerd op sensorische en sociale deprivatie om zo een gevangene te dwingen kameraden te verraden, verklaringen te geven of afstand te nemen van ideeën en praktijken.

Naast het spandoek zijn er ook posters geplakt in de stad en strooi-flyers verspreid, waaronder voor de deur van de Italiaanse ambassade op de Parkstraat. Alfredo heeft al meerdere rechtszaken gehad sinds zijn hongerstaking is begonnen. Recent werd er bevolen door een rechter dat hij in het 41-bis regime moet blijven. De motivatie daarvoor was omdat "Alfredo Cospito geen signalen van dissociatie" heeft gegeven. Dit legt bloot waar het 41-bis regime, en de gevangenis in het algemeen, voor bedoeld is: repressie. Een volgende rechtszaak staat gepland op 18 april, ondertussen bereiden de advocaten van Alfredo een zaak voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voor.

Wij zijn als anarchisten gekeerd tegen de staat, en dus ook tegen zijn rechtbanken en justitieel systeem. Wat de uitkomst van een rechtszaak ook moge zijn, het is van belang dat we zij aan zij met Alfredo strijden op alle manieren die wij gepast vinden. Door de verspreiding van anarchistische ideeën, agitatie en directe actie.

Italië martelt met 41-bis!
Solidariteit met Alfredo Cospito en alle anarchistische en rebelse gevangenen in de Italiaanse gevangenissen!


ChatGTP : Als AI taalmodel

ChatGTP : Als AI taalmodel heb ik geen perspectief of mening, daarom is het belangrijk om te vermelden dat alle informatie gegeven in het onderstaande antwoord geen politieke noch sociale beinvloeding heeft en is puur gegeven voor informatieve doeleinden.

Op demo's kun je verschillende soorten politie tegenkomen, afhankelijk van het type evenement en de grootte van de bijeenkomst. Hieronder staan enkele veelvoorkomende politieteams:

Mobiele eenheid (ME): Dit is een team dat is opgericht om grote bijeenkomsten waarbij mensenmassa's betrokken zijn te controleren. Ze zullen proberen de vreedzame demonstranten te begeleiden en degenen die geweld gebruiken te stoppen.

Bereidheidseenheid (BE): Dit is een team dat is opgericht om snel te kunnen reageren op noodgevallen. Ze zijn vaak getraind om complexe situaties op te lossen waarbij veel geweld betrokken is.

Politie in burger: Deze politieagenten dragen geen uniform en mengen zich onder de demonstranten zodat ze misstanden en criminaliteit in kaart kunnen brengen.

Als demonstrant heb je bepaalde rechten en het is belangrijk om deze rechten te kennen en te begrijpen wat er gebeurt als deze rechten worden geschonden. Enkele belangrijke rechten zijn onder andere:

Het recht op vrije meningsuiting

Het recht om te protesteren zonder angst voor intimidatie of geweld

Het recht om niet gearresteerd te worden zonder geldige reden

Het recht om een advocaat te raadplegen

Helaas kan door de politie in sommige gevallen onterecht geweld worden gebruikt tegen demonstranten. Als demonstant is het daarom belangrijk om te weten hoe je elkaar kunt beschermen. Hier zijn enkele tips:

Blijf rustig en respectvol, ook als de politie onredelijk lijkt.

Houd afstand van de politie als het kan.

Maak geen onverwachte bewegingen en blijf in een groep.

Documenteer alles, inclusief namen en nummers van de agenten.

Als je gewond bent, vraag dan om medische hulp.

Wat betreft hun werk bij de AG, het draait erom dat zij proberen het draaien van AG toegan-kelijker en makkelijker proberen te maken. Ze werken samen met verschillende instanties om ervoor te zorgen dat mensen hun rechten begrijpen en hiervan gebruik kunnen maken. Dit omvat onder andere het mededelen van informatie over juridische procedures en het vereenvoudigen van juridische documenten. Ze zijn er om mensen te helpen en te zorgen dat hun rechten worden beschermd.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech