Is/was Rutte een racist? De rechtbank zegt van wel

Hier kun je discussieren over Is/was Rutte een racist? De rechtbank zegt van wel .
Krapuul – 20 december 2022

Ik bekijk een vonnis uit 2007 van drie pagina’s over discriminatie. Het beschrijft een controle door twee Haarlemse ambtenaren. Mij rijzen de haren te berge, tsja – gevoelig tiepje hè…. En Ruttes naam komt in het vonnis voor. Het gaat erom of een Somalische Haarlemmer in de bijstand, wel of niet ‘woont’ op een adres.

Zakelijk vermeldt het vonnis: ‘Zijn bezittingen bevinden zich in één grote sporttas, die zich, zoals gebleken, op zijn adres bevindt.’

Dat kan ik wel korter: ‘Zijn hele bezit – in een sporttas – lag op dat adres.’

Sporttas…? Bèjjuh nou helemáál besodeflikkerd! Denk je dáármee weg te komen, Somalische zwarte oetlul? Zoiets moet iemand gedacht hebben daar en toen in Haarlem. Op dat spoor gebracht door…. Jawel! RdG!

De Somaliër verliest zonder schuld zijn bijstand. Kafka in Haarlem. Maar wie leest nog Kafka?

Ehhh…. foute naam. Moet zijn: Rutto in Haarlem. Want hij was het die in dit vonnis werd veroordeeld. Wegens discriminatie.

Want hij was het die in 2003 bedacht dat je mensen wel eens op hun huidskleur of hun afkomst GERICHT kon gaan controleren.
Want hij was het die daar nooit zijn excuses voor aanbood.
Want hij was het die het een goed idee vond om nu maar eens, op 19 december 2022, ongevraagde excuses aan de nakomelingen van slaven in Suriname en de Antillen te gaan maken.
Want hij was het die het niet nodig vond om eens te horen of de andere partijen dat ook wel een goed idee vonden. Of dat een andere datum – die zij dan maar moesten noemen – beter uitkwam.

Het is en blijft voor mij onverteerbaar dat Rutte – veroordeeld wegens discriminatie – excuses gaat aanbieden aan nakomelingen van slaven. Rutte heeft het maar even niet over dit vonnis uit 2007. Ik heb hem daar nu niet en nooit specifiek over gehoord.

Dit vormde overigens de gladde aanloop naar Ruttes uiterst succesvolle en enorme toeslagenaffaire, maar dan bij de belastingdienst.
Uiteraard met medeweten van Rutto-de-grutto met als doelen Nederlanders met een ‘buitenlandse’ afkomst pesten… ook die van Surinaamse afkomst.
Enkelen van hen – wellicht tientallen – hebben zelfmoord gepleegd.

Maar Willy-Alex deed het beter… en dat zeg ik niet gauw – nooit eigenlijk. Behalve nu! Die bekritiseerde namelijk zijn eigen schoonmoeder Wilhelmina vanwege haar gebrek aan openlijke afkeuring van de vervolging van haar Joodse onderdanen en Joden in het algemeen tijdens WO-II. En dan ook nog op 4 mei zelf…. (dank, Corinne! Je bent zoals gewoonlijk fantastisch!).

Gelukkig maakten die onderdanen dat met zijn 300.000en goed door tegen de Jodenvervolging te gaan staken – als enige bezette volk in Europa. Gek genoeg negeerde Wilhelmina die staking toen ook – net als Juul en haar nazistische, frauderende anjerdrager B overigens. Heerlijke types…

https://www.trouw.nl/politiek/rechter-rutte-zette-aan-tot-rassendiscrimi...

Rechter: Rutte zette aan tot rassendiscriminatie

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte heeft in 2003 als staatssecretaris van Sociale Zaken aangezet tot rassendiscriminatie. Dat oordeelde de rechtbank van Haarlem, schrijven de GPD-dagbladen zaterdag. Rutte zou in een brief aan gemeenten hebben opgeroepen mensen van Somalische afkomst op te sporen en aan een extra fraudeonderzoek te onderwerpen.
Novum

Novum

Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kun...

19 mei 2007, 11:49

Rutte is verbaasd over het oordeel en zegt dat de brief niets met discriminatie heeft te maken, maar alles met fraudebestrijding. Rutte zou de brief die door de rechter als discriminerend is beoordeeld nu weer opsturen als hij nog staatssecretaris was. Volgens de VVD-fractievoorzitter is het soms nodig om fraude gericht te bestrijden. En als dat in Nederland niet kan dan moet de wet worden aangepast. Dat laat een woordvoerder van Rutte zaterdagmiddag weten. Bovendien is de zaak volgens de zegsman gericht tegen het ministerie en niet tegen Rutte zelf.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken, die de uitspraak van de rechter niet kent, was destijds aanleiding voor verscherpte controles omdat er aanwijzingen waren dat enkele tientallen Somaliërs bijstandsfraude zouden hebben gepleegd. De uitspraak heeft volgens de zegsman geen gevolgen voor het beleid van het ministerie, omdat de verantwoordelijkheid voor fraudebestrijding sinds 2004 bij de gemeentes ligt.

De rechtbank tot deze conclusie in de zaak van een Somalische man die onderwerp was van een fraudeonderzoek. In de brief zou Rutte gemeenten adviseren om inwoners van Somalische afkomst te kunnen achterhalen door in het bevolkingsregister te zoeken op geboorteplaats. Daarnaast zou hij hebben geadviseerd Somaliërs met een bijstandsuitkering extra te controleren.

De rechtbank oordeelde volgens de GPD dat een onderzoek dat 'uitsluitend gericht is op personen van Somalische afkomst strijdig is met de grondwet'. De gemeente Haarlem onderzocht naar aanleiding van de brief 84 Haarlemmers van Somalische afkomst, meldt de GPD.


Ouwe stalinist Graaff.

Ouwe stalinist Graaff.

Kunnen we alsjeblieft de

Kunnen we alsjeblieft de verwarde plempsels van Graaff op Krapuul hier deleten? For fucks sake dit komt uit 2007 en hij doet weer of hij dit zogenaamd nu ontdekt heeft. Een linkse site naar de tyfus is wel genoeg

Het kan net zo goed iemand

Het kan net zo goed iemand zijn die het gecopy paste heeft toch? Hoeft niet Graaff zelf te zijn. Ben het er wel mee eens dat die gast me nogal van het padje lijkt…maar is het wenselijk om dat daarom te verwijderen? Een van de weinige nog positieve dingen aan Indymedia is dat iets posten meestal standaard anoniem ingesteld staat. Het zorgt er tenminste voor dat mensen iets schrijven met de verwachting dat iets op de inhoud beoordeeld kan worden en niet op wie het schrijft ( behalve een paar van de ego trippende veelschrijvers hier dus die maar wel al te graag hun naam er bij zetten omdat ze vermoedelijk wel verwachten dat wat ze schrijven door hun volgelingen voor zoete koek geslikt zal worden.)

Als iemand buiten Graaff dit

Als iemand buiten Graaff dit anoniem gecopypaste heeft, is dat letterdieverij, inbreuk of Graaffs copyright, en zou het alleen daarom al per direct verwijderd moeten. Want Graaff, met zijn hang naar juridische procedures, zal beslist niet aarzelen om vanwege deze auteursrechtenschending ook aangifte tegen Indymedia te doen.

Maar aangezien Graaff hierover niet gekeft heeft, kan je er gevoegelijk van uitgaan dat Graaff dit zelf geplaatst heeft.

Ik ga niet doen alsof ik me

Ik ga niet doen alsof ik me zo verdiept heb in die man om te weten dat hij graag mensen aanklaagt, maar als dat zo is snap ik de weerstand wel. Al maakt hij dan geen kans denk ik want onder het stuk op krapuul staat “Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal (CC BY 4.0)” dus het mag gewoon gekopieerd worden volgens mij. Al zou ik zelf niet zo bang zijn voor iemand waarvan iedereen wel in kan zien dat hij niet spoort, door hem serieus te nemen als bedreiging geef je hem denk ik juist waar hij op uit is, namelijk zichzelf belangrijk voelen.

Daar heb je wel gelijk in.

Daar heb je wel gelijk in. Maar al die vervuiling van zijn berichten werken inmiddels niet alleen meer op de lachspieren, maar brengen complete websites in gevaar. Nu is de recente vete tussen Krapuul en Konfrontatie al erg genoeg, rechts staat aan de zijlijn in hun broek te pissen van het lachen, maar de graaff post zo enorm veel bullshit dat mensen zich beginnen te irriteren aan de sites waar hij op zit. Heb je zijn stuk over middelbare school werkstukken op Konfrontatie gelezen? Wat heeft dat nog te maken met konfrontatie? en de 1000000 berichten op Krapuul? Waar de graaff opduikt komt er stront aan de knikker en daar heeft niemand wat aan. Hij kan zich antifascist noemen tot hij een ons weegt, maar zijn lezers weten inmiddels wel beter en zien in hem steeds meer het tegenovergestelde. En indymedia werkt er doodleuk aan mee. Ik verlang naar de tijden van 20 jaar geleden, toen zou hij keihard zelf worden aangepakt en deze schadelijke flauwekul niet geaccepteerd worden. Het is verdrietig te zien hoe links nederland steeds verder afglijdt.

Nouja, ik moet eerlijk zeggen

Nouja, ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat het gewoon internet eigen is. Niet alleen links glijdt af als het daar om gaat. Er staat gewoon heel veel ongefundeerde flauwekul op het internet en mensen raken de skills een beetje kwijt om daar nog hun eigen weg in te vinden. Het enige wat je daar denk ik aan kan doen is mensen dus op een of andere manier weer de middelen aanbieden om zelf een stuk kritisch te beoordelen en interpreteren, los van waar het gepubliceerd is of wie het schrijft. Anders blijven de mensen met de grootste mond het meest invloedrijk. Ik denk persoonlijk dat sommige kanten van links onterecht anti intellectualisme hebben omarmd, onder het mom de universiteit en wetenschap is voor de middenklasse of de elite. Dat staat dan los van kritiek op de macht van wetenschap en technologie. Dat staat ook los van de onterechte onderbedeling in hoger en lager onderwijs. Alsof kritisch denken niet voor iedereen van allerlei achtergronden zinvol is en anderen moeten bepalen wie of wat aankan qua denken. Als mensen zelf kritisch kunnen denken hoef je mensen als Graaff niet te bestrijden wegens het schade toebrengen aan een linkse site, maar kun je hem gewoon inhoudelijk bestrijden. Ik vind het verlangen om mensen “keihard aan te pakken” omdat ze op basis van een subjectieve mening schadelijk zijn nou ook niet echt mijn ding, met alle respect.

Je denkt toch niet echt dat

Je denkt toch niet echt dat die mensen die op websites als Krapuul en Konfrontatie schrijven enig bereik hebben buiten een klein sektarisch clubje van eigenpijpers? Er gaat echt niks aan verloren voor “links” als daar mot is. De meeste mensen daar zijn een soort arrogante wannabe intellectuelen die daar schrijven omdat ze in de breed maatschappelijke publieke opinie nooit serieus genomen werden of zullen worden omdat het niveau van wat ze schrijven daarvoor gewoon te laag is. Al zullen ze zelf vast liever denken dat de échte reden is dat wat ze schrijven zo radicaal is en daarom geen verder bereik heeft. Als dat de maatstaf is voor links denken snap ik heel goed waar het mis gaat. Ga eens echt goed onderbouwd onderzoek lezen zou ik zeggen waar wél eisen aan worden gesteld.

spelregels

* Teksten die al ergens anders gepubliceerd zijn.---> digitale vuilnisbak

Is/was Rutte een racist?

Rutte is een woke communist.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. pffft.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech