Blijvers in de Bijstand waarom hebben we geen lobby ?

Hier kun je discussieren over Blijvers in de Bijstand waarom hebben we geen lobby ?.
De eeuwige arbeids reserve of te wel langdurig Bijstand afhankelijken. Afgezien van materiele armoede gebrek aan geld en middelen zijn er nog veel meer problemen die voortkomen uit langdurig Bijstand afhankelijk zijn. Ik trap die open deur maar weer eens in. Wij Bijstanders zijn altijd een makkelijk doelwit voor bezuinigingen en andere aanvallen op ons bestaan. Waarom hebben we geen lobby ? Om bijvoorbeeld een aanzienlijk hogere uitkering te verzorgen voor langdurig Bijstanders dus voor de blijvers in de BIjstand en langer dan drie jaar Bijstand is blijver in de Bijstand. Dat we worden genegeerd een recent voorbeeld. Er zijn tal van initiatieven voor vluchtelingen vanwege de oorlog in Oost Europa. Zo als een gratis fiets die dan opgeknapt word door vrijwilligers. Ik las dat in de dorps krant deze week van het dorp waar ik woon. Maar Bijstanders kunnen de fietsenmaker niet betalen en rijden vaak op een oude fiets met gebreken. Waarom word er voor ons niks gedaan in dat opzicht. Notabene wij de armsten krijgen de zwaarste klappen door die oorlog. We kunnen bijv. niet wat meer gaan werken om toch de vaste lasten te kunnen betalen we zijn afhankelijk van wat we krijgen toegeschoven. De bekende voorbeelden in dat opzicht te weinig en slecht voer van de Voedselbank een stigmatiserende armoede korting pas van de gemeente enz. Toesllagen ? De huurtoeslag word heel makkelijk gestopt door de Belastingdienst en wat dan. Sterker nog er zal moeten worden terug betaald door toeslag ontvanger en langdurig Bijstand. Enzv. Inmiddels heb ik een pest hekel aan de vluchtelingen van de oorlog in het Oosten. Hun vaders broers echtgenoten vermoorden als soldaten aan het front Russen en anderen. Die kerels komen af en toe op bezoek in NL om even uit te rusten van het moorden ? Dat weet ik niet. Ik vind dat als die vrouwen zusters echtgenoten niet breken met die moordenaars waar ze een intieme relatie mee hebben laat ze dan in het Oosten blijven. Maar wie luisterd er naar een Bijstander ? Zelfs als spreekwoordelijk " stemvee " tellen we niet mee voor de politiek. Dat is altijd zo geweest durf ik te stellen. Al een tijdje worden verschillende problematieken op een hoop geveegd mensen met een beperking hebben nu ook Bijstand waar ze voorheen een hogere andere uitkering hadden. Dan kan er worden gesteld die hebben een ander belang dan iemand die als twintiger eind jaren 80 in de Bijstand is gekomen omdat hij of zij geen betaald werk kon vinden maar geen beperking had.
Wat me opvalt is dat die beperkten in de Bijstand wel iets van een lobby hebben ze komen af en toe in het mainstream nieuws met hun klachten. Afrondend mijn idee is dat het wel handig is voor de bestaande orde om ' zondebokken ' te hebben dus Bijstanders die de schuld kunnen krijgen als het weer eens fout gaat . Ook de schuld krijgen en worden aangevallen door arbeiders en hun aanhang die niet Bijstand afhankelijk zijn. Dat kan heel ver gaan bijv. een alleengaande man of vrouw langdurig Bijstand afhankelijk geen netwerk geen vrienden kennissen een makkelijk doelwit voor plaatselijke bevolking om te stigmatiseren verder te isoleren ook om fysiek aan te vallen extreem te pesten. Als een slachtoffer daar van hulp zoekt dan stel ik ze we krijgen geen hulp niet van de politie niet van andere overheids instantie want het we zijn armoezaaiers die geen lobby hebben en waar mee ambtenaren niks hebben ze passen alleen in hun referentie kader als " parasieten " die toeslagen krijgen en andere hulp terwijl zij zo hard werken en " niks " krijgen. Sterker nog de instanties zullen zich tegen ons keren als we hulp zoeken . Dan kan er woning ontruimng dakloosheid of opsluiting in een inrichting volgen. We hebben nooit een sterke positie om ons te verweren. Hoog uit een cheapo advocaat die nauwelijks iets doet om schade te beperken. Altijd weer dat neerbuigende toontje en ook letterlijk HOUD JE MOND als een klein kind. Afgehandeld als iemand die geen behoeften heeft geen respect nodig heeft. Ook in de fringe politiek bij de radicalen gaat dat zo. Ik weet dat uit eigen ervaring. Waarom is er verder geen lobby voor Bijstanders ? Ik denk verdeel en heers dat dat ook een reden is. Als langdurig Bijstand afhankelijke ben je een " monster " dat moet worden geminacht en bestreden blijkbaar. Nergens kom je meer binnen letterlijk ook vrijwilligerswerk zit er niet in . Zo gaan de tientallen jaren voor bij als Bijstander en kijk de AOW is in zicht. Zal je het nog halen ? Ziekenhuis zorg heb je vaak gemeden want te hoge eigen bijdrage altijd slecht gegeten obees. Een slechte gezondheid ook daar geen lobby. Min of meer ziek inmiddels en bestempeld als " pedo " en of " homo " als je man bent of gek katten vrouwtje of heks als je vrouw bent. Kleine kinderen en tieners tegen je opgestookt. Verder nog iets ? Ik vraag me af hoe voorkom je dat je een misantroop word als langdurig Bijstand afhankelijke. Ps. ik zie graag een automatische spelling correctie functie ipv. lees je bijdrage door. Omdat er zijn die nooit een bijdrage plaatsen omdat ze moeilijkheden hebben met schrijven en of slecht ziend zijn bijv.


Juist tegen jouw soort mensen

Juist tegen jouw soort mensen zegt Jezus, "houd vol". Maar ik snap de ellende, op een bepaald moment ben je alleen op de wereld. Ik neem aan dat je de petitie voor het Basisinkomen al getekend hebt.

waarom is dit naar de ruis

waarom is dit naar de ruis verplaatst?

Omdat het een typische

Omdat het een typische schrijfsel is van een bekende warhoofd die kant nog wal raakt. Deze man heeft vooral een probleem met zichzelf (en van drank wordt het niet beter).

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech