Pand gekraakt Amsterdam Ceintuurbaan 39

Hier kun je discussieren over Pand gekraakt Amsterdam Ceintuurbaan 39.
In dit pand zal de weggeefwinkel van de Ferdinand Bolstraat heen verhuizen en zullen we evenementen organiseren, ook samen met de buurt.

Het pandje is bekend gemaakt na de anti gentrificatie demonstratie in de Pijp. De deelnemers van de demo hebben de weggeegwinkel verhuist en er is gratis soep uitgedeeld.

Kraken gaat door, alle yuppen de pijp uit!


Foto’s zeggen meer dan 1000

Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden… hier ook. Aks ik niks van kraken en activisme zou weten, dan zou ik die gasten op die foto toch echt als yuppen zien. Maar dan in de letterlijke zin. Mensen waarvan ik verwacht dat ze jong zijn (simpel vanwege de foto), stedelijk (heel simpel, het is in Amsterdam) en dan de lastigste classificatie “proffesional”. Iedereen behalve de uitkeringsgerechtigden lijken me tegenwoordig “.proffesional”. Dus als je al evident jong en stedelijk bent, zou ik dus voorzichtig zijn met die kwalificatie. Het is ook lachwekkend om te denken de gewone hardwerkende minimum looner nog bezig is met termen als “yuppie” Jullie verraden je zelf keer op keer. Ga eens naar een goede buurt kroeg in de Pijp en ga daar willekeurige mensen zeggen dat als ze jong, stedelijk en proffesioneel zijn je ze de “pijp uit wil hebben”. Ik wens je veel succes.

Ik zie alleen maar gratis

Ik zie alleen maar gratis yuppen schoenen op die foto. Is dat nou toeval? Leer maar eens dat zo lang je inzet op identiteitsstrijd je daar zelf dus ook hard op aangevallen zal worden en dat dat een hele oppervlakkige strijd is.

Het idee dat jullie iets

Het idee dat jullie iets willen doen voor “niet yuppen” en dus voor de Amsterdammers die al verdreven zouden zijn (maar is dat wel zo? Of ligt de sympathie bij nieuwe woningzoekenden die nu de huur in de pijp niet kunnen betalen maar er ook niet vandaan komen?) en daarom doen wat jullie doen is aan de ene kant fascinerend, en toch ook misplaatst. Waarom plaatsen jullie dan aankondigingen op Indymedia? Waarom zijn jullie dan van die cliché activisten (grosseerden op foto materiaal en “gevelkunst”)? Ik heb het idee, dat krakertjes allang weten nu als ik iets kraak wordt ik zo ontruimt, het heeft geen toekomst waar we langdurig en realistisch over moeten nadenken, maar laat ik voor de vorm en de credits nog maar wat sociaal acceptabel activisme doen, ook al is het realistisch gezien totaal misplaatst. Nou petje af!!! Laten jullie na je ontruiming ook even weten hoe veel yuppen je dan precies de pijp uit gekregen hebt? ????

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech