Omstreden arthur graaff maakt het heel bont op holocaust dag

Hier kun je discussieren over Omstreden arthur graaff maakt het heel bont op holocaust dag.
walgelijk dat holocaust dag hier op indymedia door arthur graaff misbruikt mag worden marktplaats heeft groot gelijk dat het die advertenties laat staan

uitleg waarover dit gaat Arthur Graaff is woordvoerder van de AFVN deze vereniging heeft antisemitische wortels en haar leden hebben in het verleden herhaaldelijk antisemitische uitspraken gedaan en daaqrover zelfs in hun blad gepubliceerd en laatste voorzitter had behoorlijk antisemitische opvattingen over bijv 911 zie hier

https://www.joods.nl/2018/11/professor-kees-van-der-pijl/

Als je arthur graaff hier woordvoerder van bent en ook nog het gore lef hebt om je zelf antifascist te noemen dan spoor je niet in je bovenkamer vuile racist

Alsof dit nog niet erg genoeg is, staat Arthur Graaff erom bekend om ook bijv Molukkers te discrimineren en weg te zetten met racistische uitspraken en ook andere mensen

deze man gaat op HOLOCAUST DAG hier een topic maken over marktplaats?

WAL-GE-LI-JKe man

gA weg Graaff we willen je hier niet met je racisme en antisemitisme.

de mods hier worden bedankt voor het sluiten van Graaffs nieuwe topics alle discussie omtrent deze omstreden man is er niet voor niets

laat hem oprotten met alle andere antisemiten


Kan dit ZSM weg? Louter

Kan dit ZSM weg? Louter gescheld en belediging...

De waarheid is de waarheid,

De waarheid is de waarheid, lijkt me weinig gescheld aan.

Beste Arthur Graaff, het

Beste Arthur Graaff, het lijkt er sterk op dat er hier veel mensen zijn die je constante herhalingen en overdrijvingen gewoon echt vervelend vinden. Misschien heeft het niet veel zin het dan constant opnieuw te proberen. Zonder verder rot over je te willen spreken, je motieven zullen in de grond prima zijn.

Onhoudbare verwijten op Indymedia aan AFVN-BvA

Onhoudbare verwijten op Indymedia over vermeend 'fascisme' en 'racisme' bij AFVN-BvA

Diverse anonieme inzenders vooral op Indymedia beweren volkomen ten onrechte, dat de AFVN-BvA en/of lid/woordvoerder Arthur Graaff enig antisemitisme of racisme te verwijten valt. Met name vanwege hun Joodse vm. voorzitster Celine van der Hoek is dit volkomen onhoudbaar (zie verderop). De informatie in dit artikel berust op openbare bronnen en is buiten verantwoordelijkheid van de AFVN-BvA opgesteld.

De vele verwijten zijn volkomen ongefundeerd en onzin en door hun opzettelijkheid lasterlijk. Vele anonieme inzenders blijken niets te weten van de geschiedenis van de AFVN-BvA of negeren de feiten en verdraaien zg. 'bewijzen'. Hetzeleider Droog, die al twee jaar allerlei verdraaiingen en laster daarover en over lid/woordvoerder Arthur Graaff publiceert, is daar in de eerste plaats verantwoordelijk voor.

 • De AFVN-BvA heeft diverse 'Joodse' leden gehad, plus 'Turkse', plus van allerlei andere afkomsten. De AFVN-BvA selecteert niet op afkomst.
 • Kees van der Pijl was voorzitter van 2013 tot 2015, toen groeiend ongenoegen binnen de AFVN-BvA over hem leidde tot zijn aftreden. Het is dus volkomen onhoudbaar om latere antisemitische uitspraken van hem over zoals 9/11, gedaan drie jaar later in 2018, aan de AFVN-BvA te verwijten.
 • Eerder was voorzitster de Joodse Auschwitz-overlevende Celine van der Hoek (1920-2011). Zij maakte o.m. regelmatig reizen naar Duitsland om voor bezoeken aan o.m. scholen over haar lotgevallen. https://www.afvn.nl/celine-van-der-hoek-de-vries-2/
  • De AFVN-BvA heeft op intiatief van lid Arthur Graaff de opzet gesteund van de herdenking van de Februaristaking in 't Gooi. Deze heeft o.m. een keer plaatsgevonden op de Joodse begraafplaats in Hilversum. Ook is in de redevoeringen bij deze herdenkingen uiteraard ingegaan op de holocaust, zoals de geschiedenis van de Hilversumse familie van Leen Schijveschuurder - een Joodse communist die als eerste Februaristaker in Nederland werd gefusilleerd op 6 maart 1941.
  • De AFVN-BvA heeft de afgelopen jaren doorlopend en uitvoerig gepleit voor openheid over de holocaust op nazibegraafplaats Ysselsteyn, waar dit onderwerp stelselmatig verzwegen werd. Dat heeft succes gehad: afgelopen november is op de herdenking daar voor het eerst de holocaust hardop genoemd.
  • Gezien de communistische wortels van de AFVN-BvA is elk verwijt van antisemitisme belachelijk. Zo was bijv. tijdens en na de oorlog Paul de Groot - van Joodse afkomst - de leider. Binnen de AFVN-BvA wordt echter nooit naar iemands afkomst gevraagd en komt deze alleen naar buiten als de persoon dat zelf aankaart.
  • De AFVN-BvA is ook altijd een groot ondersteuner van het Verzetsmuseum. Daarin krijgen tientallen Joodse verzetsfiguren veel aandacht, zoals Jacob Boekman, Sally Dormits, Mirjam Ohringer, Henriëtte Pimentel, Walter Süskind, Bennie Bluhm etc. etc.. In 2019 heeft Arthur Graaff daar nog een voordracht gehouden voor een delegatie Duitse antifascisten van de VVN-BvA en vakbondsleden.
  • De AFVN-BvA verzet zich uitdrukkelijk tegen 'nivellering' van de holocaust en elke vorm van revisionisme en holocaust-verdraaiing. Daarom onderhoudt de AFVN-BvA o.m. contacten met het Centr. Joods Overleg, het CIDI, het Ned. Israëlitisch Kerkgenootschap, div. Joodse gemeenten, de Zentralrat der Juden in Duitsland en andere Joodse organisaties. Ook het Simon Wisenthal Center in Jerusalem ondersteunt acties. Via de Féd. Int. des Résistants, waarvan de AFVN-BvA volledig lid is, is er een connectie met bijv. mede-lid The Warsaw Ghettofighters.

Hahaha dit is de reply

Hahaha dit is de reply waarvan je wist dat die komen ging, Graaff gaat zichzelf weer even goedpraten. De NSDAP had vroeger ook joodse leden, maar om Hitler nou te gaan rehabiliteren gaat evengoed te ver als nu Arthur Graaff’s racisme goed te keuren of de AFVN haar antisemitisme te vergeven.

Het probleem zoals velen het zien is dat de AFVN nooit afstand heeft genomen van de antisemitische uitlatingen die haar leden in het verleden deden en die ze zelf hebben gepost in hun oude tijdschrift en online. Zeker in deze tijd waarin we eindelijk afrekenen met racistische straatnamen, koloniaal verleden benoemen en demonstreren tegen onderdrukking en opkomend extreem rechts, is het stuitend dat de AFVN geen afstand doet van haar eigen oude en nieuwe uitlatingen en is het stuitend dat ze zelfs neo-koloniaal Rusland blijven steunen. Oude uitlatingen zoals hierboven al benoemd, nieuwe zoals Arthur Graaff ze nog steeds doet en continu voor polarisatie zorgt en mensen tegen elkaar opzet, ook hier op Indymedia steeds meer. Zie hier en elders hoe Graaff Molukkers racistisch weg zet. Ook is van der Pijl zelf weg gegaan na ruzie met Graaff over diens idiote uitlatingen met continue onwaarheden in de media. Dit is ook de reden dat andere leden zijn opgestapt en er ook vanuit de FIR steeds meer kritiek op de AFVN is gekomen. Het overgebleven groepje oud communisten zal nooit Rusland laten vallen, zie Graaffs recente oproepen tegen de Oekraïne en posts op de AFVN pagina. Wie is er nog over buiten de drie namen op hun eigen website: Hein van Kasbergen, Peter van Grinsven en Arthur Graaff?

Velen zijn hier helemaal klaar met Arthur Graaffs doorlopende nieuwe posts met overduidelijke leugens over andere mensen. De kritiek onder de posts is overduidelijk. Als je ook de achtergronden leest op Reportersonline en op de pagina van Droog dan zie je dat deze journalist die uit onze eigen krakerswereld komt niks anders is gaan doen dan eens gaan kijken wat Graaff allemaal voor onzin uitkraamt en dit is gaan optekenen. Niet Droog voert een hetze, Graaff zelf heeft de dingen gedaan die Droog heeft opgeschreven. Dat is alles. Dat bij het onderzoek daarbij ook de AFVN en haar praktijken opdoken en helder zijn geworden en aan het licht is gekomen wat de AFVN op haar kerfstok heeft én er is gebleken dat die naast Graaffs persoonlijke leugens en persoonlijke vete’s tegen Jan en Alleman dit ook nog steunen, zegt veel over de AFVN. Dat Graaff zo gek als een deur is ziet inmiddels iedereen. Vanuit de actiebeweging zijn er veel mensen die zich bezig houden met antifascime en die helemaal klaar zijn met Graaffs verzinsels. Dit is niet te rijmen met de strijd tegen rechts. Het echte probleem zijn de fascisten die we aan moeten pakken, en ergens is er tijdens dit goede werk een hele smerige beerput open gegaan. In de nasleep van Graaffs ontmaskering is ook de AFVN naar boven gekomen en hun werkelijke aard duidelijk geworden.

Het is nú tijd voor actie, voor eens en voor altijd afrekenen met de verrotting en geïnfiltreerde rechtse haat in onze eigen gelederen. De actiebeweging moet weer zuiver worden en schouder aan schouder optreden tegen extremisme, óók in onze kringen. Weg met Graaff, weg met de AFVN, weg met de mooipraterij hierboven die deze extremisten zelf posten om hun acties goed te praten.

Nooit meer fascisme!

Hear Hear

Hear Hear

Paul de Groot

Mijnheer Graff schrijft: "Gezien de communistische wortels van de AFVN-BvA is elk verwijt van antisemitisme belachelijk. Zo was bijv. tijdens en na de oorlog Paul de Groot - van Joodse afkomst - de leider. Binnen de AFVN-BvA wordt echter nooit naar iemands afkomst gevraagd en komt deze alleen naar buiten als de persoon dat zelf aankaart."

Paul de Groot was (mede-)partijleider van de CPN van 1938 tot 1977.

De AFVN, officieel opgericht in 1975 (maar waarschijnlijk al vanaf eind 1968 actief) is een afsplitsing van de CPN. De oprichters, het notoir antisemitische echtpaar Van Luttikhuizen, splitsen zich af uit protest tegen het beleid van de CPN, en dan specifiek wegens het protest van de CPN tegen de Sovjet-inval in Tsjechoslowakije, 1968. De Van Luttikhuizen waren vurig aanhanger van de Sovjet-Unie, een staat waarin Joden gediscrimineerd werden, en kritische Joden stante pede werden opgesloten of erger.

Dat uitgerekend Graff Paul de Groot opvoert ter verdediging van het AFVN is dan ook een gotspe van de bovenste plank.

Vind je DAT gek? Bijna alle

Vind je DAT gek?

Bijna alle punten die hij hierboven aanhaalt slaan nergens op. Waarom googlen de lezers hier niet meer op wat hij allemaal roeptoetert? Paul de Groot ex CPNer en antisemiet, google toont genoeg, Februariastaking in Hilversum weigerde hij de vrije pers en maakte de burgemeester bekend de samenwerking met hem te weigeren omdat hij gek is, zie google 2, gezeik over zogenaamde holocaustonkenning op begraafplaats Ysselsteyn is nog idioter, zie google 3, ze weigerden hem gelukkig de toegang toen die rabbijn sprak, wat wel een goede speech was, maar wat verandert er daar verder, ze bouwen tegen de Graaffs zin een heel bezoekerscentrum in plaats van zoals hij schreeuwde 30.000 graven te ruimen, en dan nog het lef hebben om die zogenaamde goede contacten met de Joodse organisaties te noemen, als die eens wisten wat de Graaff allemaal uitspookt dan klaagden ze hem zelf aan, het zijn altijd dezelfde argumenten, iedereen steunt hem zogenaamd, yeah right.

[op slot - mensen, het staat

[op slot - mensen, het staat al in de RUIS sectie]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech