'Huichelende hetzepublicist' Droog startte petitie: NUL ondertekenaren

Ruis, gepost door: nn op 24/01/2022 01:02:12

Wanneer: 24/01/2022 - 14:20

GRONINGEN - De stalkende en huichelende rechtse hetzepublicist Bart Droog blijkt twee jaar terug een petitie gestart te hebben, die nul mensen hebben ondertekend. De petitie was gericht tegen de historicus Ad van Liempt. Dat blijkt uit onderzoek van een groepje antifascisten die de handel en wandel van Droog, medewerker van de rechtse website TPO, onderzoekt.

Droog misbruikt ook Indymedia voor zijn hetze, waarin hij tegenstanders uitmaakt voor 'gek, gestoord en idioot'. Zij woedende stukken hitsen ook allerlei medestanders op tot gekanker op de site.

Maar een week geleden kwam al aan het licht dat Droog huichelde over de onacceptabele handel in nazi- en holocaustspullen, omdat hij die goedkeurt. In 2019 noemde Droog dit echter nog 'walgelijk, zwendel en oplichting'. https://indymedia.nl/node/51363

Deze handel op de nazibeurs in Houten werd na een uitzending van Kassa in augustus keihard veroordeeld door o.m. minister Grapperhaus en al eerder door de AFVN-BvA en hun woordvoerder, Arthur Graaff en Joodse organisaties. Droog beweerde recent dat hun aangiften tegen de beurs waren stilgelegd, maar directeur Ronny Naftaniël van het Centr. Joods Overleg ontkent dat uitdrukkelijk. Ook in recentere artikelen veroordelen de Volkskrant en het AD deze handel.

Droog kreeg ook twee keer officieel nul op het rekest bij zijn doorgeschoten acties tegen historicus Ad van Liempt. Wel had hij een punt met zijn kritiek op Van Liempts steun voor een verdraaiend boek van Isabel van Boetzelaer. Maar Droog bleef doorgaan ook nadat Van Liempt herhaaldelijk zijn excuses maakte.

Gerrit Komrij noemde hem eerder 'telraam Droog' die 'tot vervelens toe de oprichting van een niet-commerciële poëzieclub probeerde te saboteren' en verwees Emmen, waar Droog zg. 'stadsdichter'was, die hij een negorij noemde. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bart_FM_Droog

Droog blijk zichzelf eerder verheven te hebben tot niet alleen hoofdredacteur maar zelfs directeur van een stichting Nederlandse poëzie-encyclopedie. Hij vermeldt daar ook een hele rij namen bij die dit initiatief zogenaamd steunen. Daarbij noemt hij ook Johan Remkes, met als functie 'commissaris van de koning in Noord-Holland'. Dat is hij echter al niet meer sinds 2018, vier jaar geleden.

In de recente hetze die Droog zonder aanleiding is gestart, beticht hij vooral Arthur Graaff van allerlei fouten. Graaff heeft samen met de AFVN-BvA na zeven jaar actie bereikt dat de vm. naziherdenking op nazibegraafplaats Ysselsteyn volledig is veranderd, met o.m. steun van o.m. opperrabbijn Jacobs, Hans Knoop, opperrabbijn Evers (Düsseldorf), nazi-jagers Beate en Serge Klarsfeld uit Parijs en het kamp/museum Dachau. Droog heeft deze mensen vanwege die steun beschreven als 'idioten'.

Ook heeft Graaff met de AFVN-BvA twee nazibeurzen laten sluiten, in Huizen NH en Duiven. Graaffs vader was een Februaristaker en verzetsman die drie jaar in nazi-gevangenschap zat. De Februaristakers werden collectief geëerd door de Israëlische staatsinstelling Yad Vashem, maar Droog ontkent al die zaken keihard. Daar haalt hij zelfs Graaffs broer en zus, opa en oma en zijn bij de geboorte gestorven babyzusje bij.

Graaff kreeg in augustus te maken met een bedreiger die gearresteerd en door de politierechter veroordeeld werd, maar zich beriep op belastende artikelen van Droog over Graaff. Hij heeft aangifte gedaan wegens online stalking, smaad en laster tegen Droog. https://www.indymedia.nl/node/51106Wie: 
nn

Droog blijft liegen dat vader Bart Graaff niet collectief door Yad Vashem is onderscheiden als Februaristaker. Hier opnieuw, voor de vierde keer, de bewijzen.

https://docplayer.nl/42772661-The-righteous-among-the-nations-department...
https://www.yadvashem.org/righteous/about-the-righteous/related-sites.html

Foto: 


Wie: 
nn

Bewijzen dat vader Bart Graaff wel degelijk collectief met de andere Februaristakers door Yad Vashem geëerd werd. Voor de zoveelste maal overlegd.

https://www.yadvashem.org/righteous/about-the-righteous/related-sites.html

En deze: even doorscrollen naar Amsterdam...

https://docplayer.nl/42772661-The-righteous-among-the-nations-department...

Foto: 


Wie: 
nn

Sorry hoor Graaff, maar als we die redenatie doortrekken (je oom in de 7e graad was zogenaamd familie) dan ben ik op dezelfde manier als je vader in de 7e graad ook vier keer ontvanger van de Yad Vashem onderscheiding.

Alle gekheid op een stokje. Je vader heeft gevangen gezeten, veel respect daarvoor, maar hij staat op geen enkele lijst van Yad Vashem en daar kennen ze je vader bij navraag ook niet.

De wens is alweer de vader van de gedachte. Je hebt dit klaarblijkelijk al vier keer eerder gepost, maar net als de vorige keren is het nog steeds niet waar.

Kusjes,
Een antifascistjeWie: 
nn

He Graff, hier staat het zwart op wit, als je er maar in gelooft wordt het werkelijkheid:

https://www.bol.com/nl/nl/p/fantasie-wereld/1004004006067361/

HoppaaaaaaWie: 
nn

[dit staat niet voor niets in de Ruis, verder aanvullen heeft echt geen zin].


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech