Actieverslag tegendemonstratie Fakkeltocht Utrecht 12-1-2022

Hier kun je discussieren over Actieverslag tegendemonstratie Fakkeltocht Utrecht 12-1-2022.
Afgelopen dinsdag 12 januari hebben 30 lokale en niet-lokale antifascisten de handen ineen geslagen tegen het gespuis van de NVU (Nederlandse Volks Unie), wat een fakkeltocht had aangekondigd tegen de coronamaatregelen.

Al snel werd duidelijk met wat voor tegenpartij we te maken hadden; er was een Prinsenvlag aanwezig, een vlag die vroeger is gebruikt door de NSB. Deze vlag werd gedragen door een bekende Voorposter genaamd Maarten van Geijn, woonachtig in Utrecht. Ook was Etienne van Basten aanwezig, de leider van de Germaanse Jeugd, de jeugdafdeling van de NVU. Yvette Evers (Voorpost) was er ook weer bij, samen met de ex-vriendin van Tinus Koops, Marjon, oprichter van Nederland in Opstand.

De antifascisten werden al snel gespot door de groep van 50 demonstranten. Er was een gesprek met iemand van het "verbindingsteam" van de politie Utrecht. Deze vertelde de antifascisten om geen geweld te gebruiken, wat ze ook als instructies aan de fakkeltocht hadden gegeven.

Na een vertraging van 20 minuten (ze zouden vertrekken om 19.00) ging de fakkeltocht van start. De antifascisten hadden als doel om de groep te blokkeren, zodat ze hun tocht niet konden lopen. Na nog geen minuut brak er een heftige confrontatie los; bekende extreemrechtse gingen in de aanval, sloegen de antifascisten op de frontlinie in het gezicht, ze spuugden, gooiden met voorwerpen, dreigde met hun fakkels en schreeuwden allerlei heftige beledigingen. De politie deed tot dan toe niks om deze extremisten te kalmeren of op afstand te houden.

Na zo'n 100 meter begon de politie in te slaan op de antifascisten. Dezelfde agent van het "verbindingsteam" die stond te knuffelen met corona-sceptici bij de coronademonstratie op 4 december in Utrecht, sloeg zonder waarschuwing in op een kleine, tengere antifascist. Deze antifascist kreeg te horen van de busbaan af te gaan, deed dit en kreeg vervolgens klappen van twee agenten. De fakkeltocht kon vrolijk verder lopen en werden niet staande gehouden ondanks het extreme geweld wat ze lieten zien.

De groep antifascisten werden naar het Janskerkhof gedreven, waar de mediawoordvoerder en de politiewoordvoerder belaagd werden door de agenten. De antifascisten riepen onverstoord anti-politie leuzen en antifascistische leuzen naar de groep fascisten die aan de overkant van de straat liepen. Na een tijd ingesloten te zijn geweest, werd de groep de straat Drift ingedreven, waar ze vervolgens werden ingesloten.

Daar werden ze anderhalf uur lang vastgehouden, zonder verdere informatie over wat er ging gebeuren. Nadat iedereen was gecheckt, werden ze na anderhalf uur later eindelijk vrij gelaten. De groep splitste zich op en verdween in de nacht.
Helaas zijn de antifascisten twee banners en een vlag armer, daar tegenover staat wel dat we een megafoon rijker zijn.

Het blijkt maar weer aan welke kant de politie staat. Ja, de tegendemonstratie was niet aangekondigd, maar het was duidelijk dat de fascisten in de fakkeltocht begonnen met geweld gebruiken. De agent van het verbindingsteam was waarschijnlijk vergeten dat hij in uniform was, vandaar dat hij zo insloeg op de demonstranten. Antifascisme is nu nog harder nodig dan ooit te voren, omdat het extreemrechtse geluid zich in allerlei hoeken wringt om zo zieltjes te winnen.

Wij geven ons niet over aan het geweld van de politie en hun fascistische vriendjes.
Wij blijven herhalen; Toen niet, Nu niet, Nooit meer fascisme! Heel Nederland haat extreemrechts! Extreemrechts is niet Utrechts!

Antifa Utrecht


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Vet klote dat de smeris weer

Vet klote dat de smeris weer zo eenzijdig geweld gebruikt >:(.
maar moet ook wel zeggen dat ik me afvraag hoeveel moeite je moet steken in de sukkel-unie van kusters te dwarsbomen. Ook meerdere malen op janskerkhof etc me beziggehouden met sukkelunie maar als je veel ''normale'' toeschouwers spreekt zijn die ook zo van laat die clowns maar hun sukkelmars lopen ze maken zichzelf toch al belachelijk. dat begin 2000 de nvu flink werd tegengewerkt snap ik nog wel want toen had je een enorme groep enge skinhead types dr bij nu zijn het zolderkamertypes, een paar bejaarde mannen en de gebroeders kooi....
Kijk als je zo een moment gebruikt om een groep diverse mensen samen te brengen om een krachtig tegengeluid/je eigen geluid? te brengen dan heeft het nog wat.
maar om jaar om jaar met hetzelfde kleine groepje met dezelfde smerissen en nazileijers te lopen kloten krijg je gewoon een het beetje het idee dat je jezelf doodstaart op een bijzaak. Natuurlijk solidiar met deze zaak! maar ook opzoek naar andere vormen van actie :).

Met jullie gretige fantasie

Met jullie gretige fantasie beschouwden jullie het revolutionaire instinct van de massa's als een vast gegeven. En dat geldt niet alleen voor sociale romantici, maar ook voor de schrijvers. Neem nou bijvoorbeeld de idealistische boeren in de boeken van Toergenev en Tolstoj, of de zwervers bij Gorki. Ik heb ze overal in Rusland gezocht, maar ik heb er niet één kunnen vinden, Ik ben tot de slotsom gekomen dat dergelijke figuren helemaal niet bestaan, net zomin als het 'revolutionaire' instinct van de grote massa. Het zijn hersenspinsels en fantasie-beelden en overdreven voorstellingen in de hoofden der Russische romantici. De gebeurtenissen sinds 1914 hebben dat onmiskenbaar aangetoond. De bolsjeviki, Mussolini, Primo de Rivera en al die andere dictators hebben aan de macht kunnen komen omdat de grote massa zich maar al te graag laat inpalmen door praalhanzerij, uiterlijk vertoon en een sterke arm. Als de grote massa werkelijk revolutionair aangelegd zou zijn, was ze daarvoor nooit bezweken. Dat wil niet zeggen dat ik het bestaan ontken van kleine minderheidsgroeperingen - in Spanje en de rest van de wereld - mensen die tot revolutionaire strijd in staat zijn, die zich tot op de laatste druppel bloed te weer stellen tegen ieder aantasting van hun vrijheid. Maar ik kan niet meer leven in zo'n waas van revolutionaire romantiek. Ik voel dat ik de feiten onder ogen moet zien, hoe pijnlijk dat ook is.

Re: Actieverslag tegendemonstratie Fakkeltocht Utrecht 12-1-2022

Dagelijks bestuur
GroenLinks, D66 en ChristenUnie vormen samen het college van Utrecht. Het college bestaat uit burgemeester Sharon Dijksma en de wethouders ....

"Heel Nederland haat

"Heel Nederland haat extreemrechts!"

"hebben 30 lokale en niet-lokale antifascisten"

Als "Heel Nederland" extreemrechts haat, waar waren dan die andere 17.500.000 tegen-demonstranten?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Everybody was Kung Fu

Everybody was Kung Fu Fighting? I find it hard to believe that 7 billion people know the martial art and performed it simultaneously while executing expert level kicks at rapid velocity. That song is literally impossible.
So where were the other 17.500.000? Stop lying

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Duidelijk.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Walgelijk.

[opgelet: de extreemrechtse

[opgelet: de extreemrechtse club "Police 4 freedom" (what's in a name?) probeert overal oproepjes te plaatsen voor "samenwerking met antifa". No kidding.]

We hebben vorige week kunnen

We hebben vorige week kunnen aanschouwen hoe de NVU-nazi's niet meer mee mochten lopen met de fakkeltocht... NiO liep zonder Etienne en z'n vriendjes. De agent van het verbindingsteam probeerde ze nog als één groep te laten lopen, maar helaas voor hem .
Geen nazi-symboliek, geen prinsenvlaggen... Etienne bleef heel alleen achter voor Hoog Catharijne. Doel bereikt: de 'echte' nazi's losgeweekt van de rest van de wappies, die met z'n twintigen met hun lampjes konden gaan spelen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech