Amsterdam Anarcha Feministische Groep reageert op de inauguratie van Joe Biden

Hier kun je discussieren over Amsterdam Anarcha Feministische Groep reageert op de inauguratie van Joe Biden.
Amsterdam Anarcha Feministische Groep reageert op de inauguratie van Joe Biden

Onze beweging is internationaal, en we zijn solidair met kameraden in de VS en over de hele wereld die vechten tegen de Amerikaanse oorlogsmachine en politiegeweld. Echter, als anarchafeministen die organiseren rond Amsterdam, kunnen we niet reageren op de inauguratie van Joe Biden zonder het ook over de Nederlandse overheid te hebben. Net als de VS is de Nederlandse overheid gebouwd op slavernij, imperialisme en exploitatie. De Nederlandse overheid heeft recent ontslag aangeboden vanwege de kindertoeslagenaffaire die licht wierp op het institutioneel racisme van de belastingdienst en de Nederlandse staat. Rutte's ontslag is slechts performatief. Zelf tijdens de pandemie is de Nederlandse overheid niet gestopt met deportaties. Ook is deze overheid regelmatig betrokken bij wapenexport en zijn er nieuwe pogingen om sekswerk te criminaliseren en abortusrechten te reduceren.

We moeten ons verzetten tegen de manier waarop liberale feministen en anderen de lichamen van vrouwen in de arbeidersklasse gebruiken om hun eigen agenda te verantwoorden. De taal van vrouwenrechten en de behoefte om 'vrouwen en kinderen te beschermen' word vaak ingezet om imperialistische oorlogen en het invoeren van economische sancties te verantwoorden, zoals gedaan werd in de oorlog in Afghanistan en Iraq. De vrouwen en kinderen die zogenaamd beschermd worden door deze oorlogen en sancties worden hierdoor juist disproportioneel geraakt; vermoord door drone-aanvallen en vanwege de ecponomische sancties geen toegang hebben tot eten en medicijnen die nodig zijn. Hetzelfde regime dat zogenaamd geeft om het 'beschermen van vrouwen en kinderen', sluit ze op in concentratiekampen, en voert gedwongen hysterectomieën uit op vrouwen in ICE detentiecentra. Niet alleen klopt het narratief niet omdat het het gebruikt wordt om de vrouwen die het claimt te beschermen aan te vallen, het ondermijnt ook de rol die vrouwen in de arbeidersklasse spelen in het leiden van het gevecht tegen hun eigen onderdrukking - het presenteert vrouwen als passieve slachtoffers. Laten we niet vergeten dat het de YPJ was, (de vrouwenbeschermingseenheid), die een vitale rol speelde bij het verslaan van ISIS. De revolutie in Rojava is een voorbeeld van een daadwerkelijk democratische, degecentraliseerde, feministische en ecologisch verantwoorde manier van de sameleving organiseren. Dezelfde mensen die ISIS versloegen werden snel verlaten door de VS toen het hun belangen niet meer diende, waarmee het fascistische Turkse regime groen licht kreeg om aan te vallen. Bevrijding kan ons niet geschonken worden, we zullen er voor moeten vechten.

De democratische partij in de VS heeft als geen ander geprobeerd om de struggle van Black Lives Matter activisten en de protesten die plaatsvonden na de afschuwelijke politiemoord van George Floyd te pacificeren en co-opteren. Na hun profijt te halen uit het narratief van BLM activisten voor hun eigen politieke winst, kostte het de democratische partij niet lang om ze achter te laten, en de Defund The Police campagne en zwrate activisten de schuld te geven van democratisch verlies in de predidentsverkiezingen. De democratische partij, net als de meeste liberalen en centristen, hebben een geschiedenis van het uitbuiten van grassroots bewegingen voor hun eigen politieke winst, het wissen van hun radicale inhoud en ze de schuld te geven en als zondebok te gebruiken wanneer ze voor hen niet langer van politiek nut zijn. Ze houden zich meer bezig met het bekritiseren van de taal en tactieken die gebruikt worden door BLM activisten dan met het ontmantelen van de witte superioriteits machtstructuren die deze racistische politiemoorden de ruimte gaven om plaats te vinden.

Dit fenoneem speelt zich niet alleen af in de VS, we zien het ook in Nederlands gebeuren. Liberale politieke partijen nemen de taal van anti-capitalistische klimaatbewegingen en antifascistische en antiracistsche organisaties over om te laten zien hoe 'progressief' ze zijn en individualiseren hiermee het probleem in plaats van de machtstructuren die deze dingen toelaten aan te vallen. Een voorbeeld hiervan is Groenlinks. Ondanks dat ze claimen dat ze 'een einde aan institutioneel racisme en etnisch profileren door de politie willen maken' in hun partijprogramma voor 2021, stemde ze voor prefentief fouilleren in Amsterdam.

Ondanks dat we de moeite en betekenis van het werk van mensen in hun eigen gemeenschappen
om deze vormen van onderdrukking te confronteren niet willen bagatelliseren (we doen dit zelf ook), geloven we ook dat als deze moeite niet gericht is op het ontmantelen van de sctructuren en systemen die deze vormen van onderdrukking de ruimte geven op te komen, ze op hun best misplaatst zijn. Het veranderen van onze individuele consumptiekeuzes, vegan eten en minder douchen, zal de klimaatcrisis niet oplossen zolang 100 bedrijven verantwoordelijk zijn voor 71% van alle uitstoot van broeikasgassen en zolang de rijkste 10% van de wereldpopulatie verantwoordelijk is voor meer dan de helft van alle koolstofuitstoot. De benoeming van Kamela Harris als vicepresident op zichzelf zal niets doen om racistische politiemoorden te stoppen. Regenboogkapitalisme is nog steeds kapitalisme.

Deze politieke partijen hebben geen enkele interesse in daadwerkelijke verandering. Ze houden zich bezig met het in stand houden van de status quo, het verdedigen van de belangen van de heersende klasse, door het pacificeren van grassroots bewegingen. Laten we duidelijk maken dat de overheid zelf het probleem is. Representatieve democratie is oplichterij. We willen echte democratie. Het vervangen van de ene aanrander voor een ander zal niets veranderen. Het vervangen van de ene warlord voor een ander zal niets veranderen. We moeten de oorzaak van het probleem aanvallen; de staat, kapitalisme én de patriarchie overal ontmantelen.

We worden niet moe, we worden strijdlustig.
We willen Biden niet, we willen wraak.


Misschien een vreemde vraag,

Misschien een vreemde vraag, maar als jullie geen representatieve democratie willen maar “echte democratie” is het misschien handig om even te vertellen wat jullie onder “ echte democratie” verstaan?

Het komt nu op mij over als een grote klaagzang waarbij alleen holle woorden worden gebruikt om te verdoezelen dat jullie het eigenlijk ook niet weten.

Maar ik laat mij graag door jullie op het goede spoor zetten.

"Het komt nu op mij over als

"Het komt nu op mij over als een grote klaagzang waarbij alleen holle woorden worden gebruikt om te verdoezelen dat jullie het eigenlijk ook niet weten."

Chapeau. Je hebt het geheim van "extreem-links" ontmaskerd.

Change the narrative

Er is ook veel om over te klagen en terecht. We zitten met z'n allen vast in competatief, destructief spel waarbij de verschillende groepen die dit spel spelen er belang bij hebben elkaar te desinformeren. Het zoeken naar feiten wordt zo bemoeilijkt. Dat zorgt dat mensen op zogenaamde "sterke" leiders gaan stemmen met vaak een opportunistisch en verder waarheidsondermijnend karakter. Dit alles maakt dat er nodig behoefte is aan een nieuw verhaal en een groter bewustzijn zowel in de politiek als in het individu. De westerse cultuur als geheel moet op de schop. Dit is essentieel wil er echt iets veranderen.
Hier een filmpje waar dit dilemma over de huidige staat van de cultuur heel helder wordt verwoord. Een aanrader om je eigen bewustzijn wat betreft dit onderwerp te vergroten.

https://futurethinkers.org/daniel-schmachtenberger-existential-risks/#play

Pffffft

Ik kan niet geloven dat er mensen zijn die te goede trouw hier een link plaatsen naar een platform van kwakzalvers die bovendien een platform geven aan Jordan Peterson. Komaan, dit kan echt niet.

dank!

Dank dat jullie het ook naar Nederlands vertaald hebben! :-)

the Biden campaign payed for

the Biden campaign payed for hundreds of bails for Antifa arrests https://www.reuters.com/article/us-minneapolis-police-biden-bail/biden-s...

Fuck, you finally figured us

Fuck, you finally figured us out.
Joe Biden is antifa. And also a Kurdish freedom fighter. All paid for by Soros.

See you in the streets cucks!

#acab #freedomfighters #1312

Ow echt? Dat lees jij daar

Ow echt? Dat lees jij daar uit? Dan heb je zeker een hele speciale bril die de lettertjes voor jou op een andere volgorde zet dan bij mij. Want ik lees daar nergens dat er door de Biden-campagne antifascisten op borgtocht vrijkwamen, maar dat het om een organisatie gaat die zich in het algemeen verzet tegen borg.

Nice and all... but i am

Nice and all... but i am starting to think that a lot of these "anarcha-feminists", not only know not what direct democracy means, but also act in ways totally contradictorty to "anarcha" and to "feminist"... perhaps check your personal issues and then preach. Cuz its kinda difficult to take you serious, you know?

Can you elaborate on this?

Can you elaborate on this? What is this based on?

Super goede tekst! Ja,

Super goede tekst!
Ja, natuurlijk is niet alles er even duidelijk en concreet of bij voorbaat 'de waarheid', maar ik ben blij dat er mensen zijn die de moeite nemen om hun gedachtes en politiek op papier te zetten en dat te delen met anderen op een moment waarop mensen het gevoel hebben dat we en 'overwinning hebben behaald' (weg trump, weg rutte).

Laten we de strijd voortzetten en moge onze acties, meer nog dan onze woorden, boekdelen spreken.

(en ik negeer die zeikende en zogenaamd kritische maar inhoudsloze reacties hieronder verder maar, want dat zijn waarschijnlijk vooral cis-mannen en/of witte rechtse mensen, dat weten we inmiddels wel als we onze mond open trekken als anarchistische feministen. Vermoeiend, maar al lang niet meer verrassend.)

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech