Verboden nazi-steekwapens vrijelijk te koop op beurs Houten

Hier kun je discussieren over Verboden nazi-steekwapens vrijelijk te koop op beurs Houten.
Volgens een uitspraak van het Gerechtshof in Arnhem uit 2012 mag niemand SS-dolken in het openbaar tonen of verkopen. Dat alleen al is volgens dit vonnis een daad van discriminatie.

Volgens de critici is het wegens gemeentelijke regels in elk geval verboden in Houten openlijk messen of andere steekwapens te verkopen.

De beurs, volgens tegenstanders voor 75% een 'nazibeurs met overwegend SS- en holocausspullen' stelt zelf de grootste van Nederland te zijn. Volgens de website van de beurs komen er 180 exposanten die 500 tafels vol leggen met deze spullen.

De critici, m.n. de AFVn-Bond van Oud-Verzetstrijders en antifascisten, achten deze beurs racistisch, discriminerend, antisemitisch en haatzaaiend. De critici stellen ook dat door het ontbreken van informatie over de holocaust de beurs in deze vorm feitelijk de holocaust ontkent, wat in Nederland een misdrijf is.

De AFVN heeft al eerder twee van dergelijke nazibeurzen kunnen laten sluiten. Volgens de zegsman van de AFVN heeft de beurs gene vergunning van de gemeente Houten. De bond schat dat er zondag tussen 3.000 en 5.000 hakenkruizen te koop zullen zijn.

Op de beurs zijn incidenteel neonazi;s gespot, zoals NVU-voorman R.J. Koelewaard. De organator, de Tilburgse gespecialiseerde nazihandelaar Gaston Vrolings, wil volgens de critici dit soort mensen echter niet de toegang ontzeggen.


Re: Verboden nazi-steekwapens vrijelijk te koop op beurs Houten

Ik zie in dit artikel de hand van mijnheer Graaff zelf.

De man wenst schijnbaar niet onder zijn eigen naam te posten maar post onder het nn (anoniem) gegeven.

Hier nogmaals de uitspraak van het gerechtshof in Arnhem, waarin helemaal niet staat dat dit soort dolken niet verkocht mag worden.
De uitspraak werd gedaan in een zaak van import van een grote hoeveelheid replica messen.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARN:2012:B...

Het lijkt me duidelijk dat de heer Graaff in zijn kruistochten tegen miltariaverzamelaars vrijwel alles aangrijpt dat hij maar voorhanden heeft, zonder te onderzoeken of wat hij zegt al dan niet op waarheid berust.

"De beurs, volgens tegenstanders voor 75% een 'nazibeurs met overwegend SS- en holocausspullen' stelt zelf de grootste van Nederland te zijn. Volgens de website van de beurs komen er 180 exposanten die 500 tafels vol leggen met deze spullen."

Toch wel erg triest als je het woord holocaust-spullen niet eens correct kunt spellen. 500 tafels vol met "deze spullen"? Ik zou zeggen, ga zelf eens kijken hoeveel geallieerde items er liggen en items uit het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog.

"De critici, m.n. de AFVn-Bond van Oud-Verzetstrijders en antifascisten, achten deze beurs racistisch, discriminerend, antisemitisch en haatzaaiend. De critici stellen ook dat door het ontbreken van informatie over de holocaust de beurs in deze vorm feitelijk de holocaust ontkent, wat in Nederland een misdrijf is."

En dit is wederom complete onzin. Er ontbreekt geen informatie over de beurs, de beurs is niet racistisch, niet antisemitisch en niet haatzaaiend.
Informatie over de holocaust ontbreekt zeer zeker niet, derhalve ontkent deze beurs (alsof het een persoon is) niet de holocaust.

De beurs is alleen discriminerend in die zin dat bekende neonazis de toegang geweigerd wordt, evenals mensen die op schreeuwende toon hun mening door de strot van anderen wensen te drukken en geweld niet schuwen, zoals mijnheer Graaff zelf.

"De AFVN heeft al eerder twee van dergelijke nazibeurzen kunnen laten sluiten. Volgens de zegsman van de AFVN heeft de beurs gene vergunning van de gemeente Houten. De bond schat dat er zondag tussen 3.000 en 5.000 hakenkruizen te koop zullen zijn."

De AFVN heeft door agressief dreigementen te uiten *Doet me denken aan een andere tijd, zo'n 75 jaar geleden* gezorgd dat twee organisatoren van beurzen het bijltje er bij neer hebben gegooid en dat twee gemeentes onder dreigement (wederom) van grote massademonstraties en ordeverstoringen door onder andere de AFVN, besloten heeft deze beurzen niet meer toe te staan, vanwege te lage capaciteit van Politie om te handhaven.

"Op de beurs zijn incidenteel neonazi;s gespot, zoals NVU-voorman R.J. Koelewaard. De organator, de Tilburgse gespecialiseerde nazihandelaar Gaston Vrolings, wil volgens de critici dit soort mensen echter niet de toegang ontzeggen."

Leestekens! maar dat terzijde.

Inderdaad worden er weleens bedenkelijke sujetten gespot, van extreem linkse zowel als van extreem rechtse zijde.
Er was een keer een meneer die buiten een militariabeurs boeken stond te verbranden in een barbeque. Okee, weliswaar Mein Kampf, wat zowieso een vod van een boek is en nog slecht geschreven ook, maar dan nog, boeken verbranden... Waar hebben we dat eerder meegemaakt?

De heer Vrolings wil zeer zeker "dit soort mensen" de toegang kunnen ontzeggen, alleen is er het probleem (net als bij die eerder genoemde gemeentes) van handhaving. Hoe mooi zou het zijn als AFA leden die neonazis van gezicht kennen aan de deur zouden staan om die smeerlappen de toegang te weigeren. Maar ook hier geldt dat er geen lijsten van "ongewenste personen" openbaar toegankelijk is laat staan dat er een bordje met de tekst "verboden voor neonazis" of, "neonazis niet gewenscht" naast de deur gehangen kan worden.

Ik denk dat de heer Graaff zich beter druk kan gaan maken over echte ondergronds en deels bovengronds opererende neonazi groeperingen zoals combat 18, Divisie Noordland, Blood&Honour en andere, deels verboden organisaties.

Ik heb de heer Graaff niet gezien in Duitsland bij de grote anti nazi demonstratie toen een rechtse kaalkoppenclub in Stuttgart (D) wilde demonstreren, laat staat dat hij morgen in Gießen (D) meedoet aan de grote protestbijeenkomst tegen extreemrechts en de AfD.
Ook zie ik mijnheer Graaff nooit bij demonstraties tegen bijvoorbeeld de PVV, Identitair Verzet, de NVU en andere clubjes. Demonstraties waar ik wel verzamelaars van WOII materiaal ben tegengekomen.

Nee, de heer Graaff maakt zich druk over wat verzamelaars die hun hobby uitoefenen op een beurs in Houten, want dat is namelijk veel en veel belangrijker dan protesteren tegen echte neonazis.

Ga zo door zou ik zeggen mijnheer Graaff.

Ben je weer bezig druiloor !

Ben je weer bezig druiloor !

Komt allen demonstreren

Komt allen demonstreren morgen!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech