'Ontkenning holocaust altijd vervolgen'

Hier kun je discussieren over 'Ontkenning holocaust altijd vervolgen'.
De bond reageert daarmee op het bericht dat justitie in Duitsland een 96-jarige oud-SS'er om deze reden wil vervolgen. Deze man uit Hildesheim zei in een interview op de zender ARD dat een massamoord tijdens de oorlog in de Noordfranse plaats Ascq terecht was geweest. Daar vermoordden de SS'ers in 1944 als represaille 86 mannen nadat in de buurt een bomaanslag op een trein was gepleegd door het verzet. Daarbij vielen overigens geen slachtoffers.

Graaff wijst erop dat Bundeswehr-generaal Gersdorf uit Dusseldorf ook vervolgd moet worden. Deze heeft drie weken terug in functie en in uniform kransen gelegd op het nazikerkhof Ysselsteyn (Venray, 31.000 doden). Daar liggen nazisoldaten, SS'ers en zware Nederlandse verraders en collaborateurs. Onder hen de SS-luitenant die Anne Frank arresteerde, en diverse SS-beulen en executeurs.

Onder de Nederlandse verraders op Ysselsteyn zijn de SS-politiecommandant van Nijmegen, Antonie van Dijk, die persoonlijk meeging op jodenjacht. Ook de eerste Nederlandse vrijwilliger van de SS ligt er, Willem Heubel uit Hilversum.

'Elke vorm van eer of bewondering of vergoelijking van nazidaden is onacceptabel en moet bestreden worden. We leven in een tijd van nieuwe verrechtsing, van moordaanslagen van neonazi's op politici, nieuwkomers en vluchtelingencentra. Alle weldenkende mensen moeten zich zo ver mogelijk distantiëren van neonazisme en fascisme,' zegt Graaff in een toelichting.

De bond krijgt steun uit o.m. Duitsland van de federatie van vm. verzetsbewegingen (FIR) en uit Parijs van de laatste levende nazi-jagers, Serge en Beate Klarsfeld. Momenteel voert de bond ook actie tegen een geoplande expositie van nazivoorwerpen in een designmuseum in Den Bosch. 'Zo'n tentoonstelling roept onvermijdelijk bewondering op. wat zou niet gebeuren als je die in bijv. het nabije kamp Vught hield. Bovendien ligt dat museum pal tegenover een oude synagoge. Zo'n expositie is ook een soort holocaustontkenning,' aldus de woordvoerder.

Afgelopen zaterdag hield zijn bond samen met enkele andere organisaties een WO-II-tour door Den Bosch, om de verschrikkingen van het nazisme te onderstrepen. Uit die stad werden 293 Joden vermoord en ruim 100 verzetsmensen. Onder hen ook de grote communist en verzetsleider Henk Sneevliet, die medeoprichter is van de Indonesische en tevens Chinese communistische partij, terwijl hij ook mentor van Mao Zedong was.

INFO
Arthur Graaff, woordvoerder AFVNB-BvA
06 2704 7728


VVM

Vrijheid van meningsuiting is een goede zaak, maar "de holocaust heeft nooit bestaan" is geen mening. Prima als mensen niet met dergelijke propagandaleugens wegkomen.

Dat Ijsselstijn een "nazikerkhof" zou zijn is een overdrijving van het soort dat we al veel te veel horen (meestal van rechtse volksmenners). Er liggen ook gewone dienstplichtigen. Dat je toevallig in Duitsland geboren bent maakt je nog geen Nazi. In een oorlog worden aan beide kanten naieve en/of onwillige jongelui naar het front gestuurd voor de belangen van de rijken.
De verantwoordelijken voor WW2 zijn zo goed als allemaal overleden. Er is niks mis mee om 4 mei te herdenken op een manier die niet doet alsof
"de duitsers" nog steeds de vijand zijn

laat mensen zeggen wat ze willen (A) :)

Moet je uitspraken wel vervolgen, in general ?

Ik kende iemand uit Iran, die de holocaust ( min of meer ) ontkende. Daarna had ik geen contact meer met hem.

Maar moet hij vervolgt worden, omdat hij dat zegt ? Ik denk niet dat zoiets iets zal veranderen. Dan zit hij vijf jaar vast
en als hij vrij is, denkt hij en zegt hij : de holocaust heeft niet plaats gevonden.

Mensen geloven allerlei leugens. Mensen geloven ook dat er geen klimaatramp aan zit te komen. Mensen geloven ook dat satanistische, Joodse reptielen, de wereld regeren.

Mensen zitten bij allerlei sektes, met waanzinnige verhalen. Moet je die mensen dan ook vervolgen ?

Ik kende een jongeman van de VVD, die beweerde dat de VOC een beetje iets was als 'het rode kruis'. Een organisatie, die in Indië actief was, om te bemiddelen bij conflicten, tussen wilde mensen, die steeds ruzie hadden. Hij mag dat zeggen, maar ik heb nu geen halve millimeter respect meer voor hem en ik ken hem niet meer.

Mensen geloven Rutte. Mensen geloven alles dat scheef is. Mensen aanbidden Mao nog en in Rusland zeggen ze : Stalin was een geliefde mensenredder

Als ik nu ga zeggen: holocaust was niet waar, dan 'mag' ik dat zeggen. Het punt is alleen, ik zal mijzelf een sociale paria maken. Dan kan ik met tien andere heren, wereldwijd, samen overleggen, over het niet bestaan van de holocaust.

Het is verboden, om dingen te verbieden.

Alles mag, ook kut dingen. Draag dan alleen zelf de consequenties.

Ik 'mag' bij de groenteboer een banaan stelen, de groenteboer 'mag' mij vervolgens de winkel uit schoppen, als hij mij betrapt en dan 'mag' hij mij voortaan de deur wijzen.

Lot of mogen is going on

in general?

Nee, in het algemeen moet je uitspraken niet vervolgen, en jarenlange gevangenisstraf is al helemaal niet okee. De aangifte tegen Wilders had niet moeten gebeuren (hij spint er alleen maar garen bij), en met "als je thierry dood wilt schieten zeg dan paf" moet je rechters ook niet lastigvallen.
Het lijkt wel of we met een wedstrijdje beledigd-voelen bezig zijn..een escalatie waar niemand wat aan heeft.
Als Thierry beweert dat "wetenschappers bewezen hebben dat sommige rassen intelligenter zijn dan andere".. dan moet je niet gaan schreeuwen dat Thierry een fascist is, eisen dat zijn vrijheid van meningsuiting afgepakt wordt, en ook geen poep in zijn brievenbus deponeren.
De juiste strategie is er op wijzen dat volgens echte wetenschappers de mensheid niet in rassen te verdelen is.
Als iemand met authoriteit, bijv een hoogleraar genetica, zulke onzin uitkraamt kan diens beroepsvereniging hem terugfluiten (en in het uiterste geval royeren).

Waar ligt de grens? een populair voorbeeld is in een theater "brand!" roepen terwijl er geen is. Als iedereen probeert naar buiten te komen kunnen er mensen kreupel getrapt worden. Hier in Nederland gaat het geloof ik (soms) over "oproepen tot geweld". In de USA kennen ze zoiets als "hate speech" (mensen aanvallen op hun huidskleur, nationaliteit, ethnicitieit, geslacht, etc). Moet het "mogen" om op twitter te roepen dat iemand verkracht moet worden? Ik denk van niet

Gewoon geen contact meer mee hebben is een optie als er echt maar 10 mensen zijn die het geloven, niet als het er een miljoen in hetzelfde kikkerlandje zijn. Volgens mij heeft niet-communiceren nog nooit wat opgelost, en als woorden ("links", "socialisme", "allochtoon", "populist") voor de ene helft van de bevolking een andere betekenis hebben dan voor de andere heb je geen samenleving meer

wijze woorden Ronaldo

wijze woorden Ronaldo

Beste Ronaldo, Onze tijd is

Beste Ronaldo,

Onze tijd is geweest met 'de scene'. Het is nu de scene van gekrenkte ego's, zachte wandjes en vloertjes, waarbij er een wedstrijdje wordt gedaan wie het meest beledigd is door hoeden, topless mannen, dread locks, 'wit' veganistisch eten en wat wel niet meer. Waar wij vroeger de straat op gingen, pandjes openbraken, tegels uit de grond trokken, de lat op de achterhoofd eens in de zoveel tijd kregen is het nu een scene'tje geworden van mensen zonder ruggengraat die elkaar lekker de maat nemen met academische pietpraat, terwijl het enige wat ze misschien nodig hebben is een gezonde dosis weerstand. Doe jij het licht uit?

Over welke scene heb jij het

Over welke scene heb jij het dan over Maikel? Volgens mij heb jij al tijden geen fysieke aanwezigheid meer in een huidige scene waardoor je absoluut geen idee hebt wat er allemaal speelt.

In mijn scene gaan mensen nog steeds de straat op, worden er op boten in de Middenlandse zee vluchtelingen uit het water gered, worden nazi's het leven zuur gemaakt en versturen mensen duizenden euro's naar plekken als Rusland of Koerdistan om daar de strijd te ondersteunen.

Misschien tijd dat je een keer verder kijkt dan je toetsenbord lang is?
Of vindt je het wel lekker zo, zuur achter je computer zeikend op alles?

Dont troll on me.

Als we kijken naar een code rood, dan doet zo'n code rood natuurlijk allerlei dingen heel goed, laat daar geen misverstand over zijn.

Het punt is, wat Mikael en ik beide hebben, blijkbaar ( beide zijn we the bad guys ) , is dat scene vorming, activisme zeer onaantrekkelijk maakt

Als een man zo'n code rood ding loopt en in zijn blote bast wilt lopen, dan vind ik dat mensen daar niet over moeten huilen. Want, mannen en vrouwen en trans, moeten in hun blote bast kunnen lopen. Met of geen 'privilage'.

Dat soort 'privilage' gedoe, komt op mij erg christelijk over. De verheerlijking van het slachtoffer ( chritus aan het kruis ) en het verfoeien, van menselijke kracht, trots, seksualiteit etc. En dat dan 'de satan' noemen.

Victimhood culture, is gewoon gemaskeerd christendom. Veel 'anarchisten', komen dan ook uit een christelijk milieu en nemen dat gejank met zich mee, onbewust

Laten we kijken naar de man, die een code rood loopt, in zijn blote buik. Of de man dat nou in zijn blote buik doet, of met een shirt aan. Als hij de NAM maar bezet !!! Dát is het speerpunt. Niet of de man in zijn blote buik loopt, een shirt aan heeft, een trui, een tuinbroek, een hemd. Wat mij betreft draag hij een tijgerstring. Als de NAM maar gegald wordt.

Maar zodra jullie scene kinderen gaan huilen over wat hij 'verkeerd' doet, zal hij nooit meer terug komen. En zo help je de NAM dus....

Daarom is jullie politiek counter insurrectie

Je onderdrukt de bereidheid tot actie, door jank dingen aan te snijden, waardoor niemand zin heeft, in échte actie

Een Mikael schijnt heel actief te zijn geweest, actiever dan jij. En jullie hebben de heer eruit gepest, omdat hij een jonge vriendin had, of wat voor PRIVÉ shit dan ook. Wat voor soap dan ook. Wat mij betreft neukt Mikael de buurvrouw en/of buurman, in een trio, iedere avond, van zeven tot tien.

Als de heer maar kraakt, en hackt en weet ik niet wat.

WHOGIVESAFUCK ?

SJW

Zou best kunnen dat ik degene wordt die het licht uit doet, maar dan moet ik eerst weten dat waar jij het over hebt representatief is voor de hele scene. Afgezien van een paar (duidelijk universitair geschoolde) anglo's op een noborderkamp lang geleden kom ik "Social Justice Warriors" namelijk nooit in levende lijve tegen. Ze communiceren vnl via pamfletten die ze op de pleedeur plakken.

Wat ik me afvraag is of hun pseudo-logica grappig bedoeld is, of dat er een serieuze strategie achter zit(=buitenstaanders afschrikken).

Waar het begint en waar het eindigt? Nou, als een nederlandse aktiegroep een nederlandse traditie bekritiseert en om het nederlandse volk te overtuigen engelstalige posters verspreidt...

sjw

Ik weet niet, welke percentage 'sjw' is. Maar 'ze' zitten overal. Van de PVDA, tot maoïsten, tot VVD, tot vrije bond.

Het punt is meer, dát zo'n gast bijvoorbeeld, die in zijn blote buik loopt, nooit meer iets doet voor code rood. De aantal SJW's, werken dus als vogelverschrikker. De meeste mensen hebben teveel eergevoel, om zich de les te laten lezen, door jongens van 19, die de wereld gaan redden.

Het idee dat ze 'links' zijn, klopt ook niet. Vele stemmen D66 en zijn dus rechts, in hun stemgedrag.

Meer homo's op je werk plek, maar wel meer BTW betalen en minder loon verdienen en meer huur betalen ( dat soort politiek ) Heel 'divers' , maar vooral ook honderd procent neoliberale afbraakpolitiek aanhangen.

SJW's zijn Meestal de wat meer jonge mensen en een paar studenten, die nog niet zoveel in de praktijk leven, maar meer in theorie. Wegwerkers, die in de zon staat te ploeteren, hoor je minder vaak over 'cis privilage' en ablesplaining. Die mensen komen dus ook niet in partijen, waar SJW's een grote stempel op drukken. Die mensen lopen dan naar SP, of FVD. Waar je meer met rust gelaten wordt, in je privé sfeer.

Mij schrikte SJW wel af. Ik was wel enthousiast over anarchisme. Iets nieuws, consistenter dan socialisme etc.
Maar toen ik met 'anarchisten' in contact kwam, bleek het dat vele van hen heel streng waren. Dat ik heel veel woorden niet meer mocht zeggen, bepaalde komedies niet meer leuk mocht vinden etc. Het moest echt een soort totaalplaatje zijn.

Wat ook opvalt, is dat als je niet 'een van hen' bent, dan besta je niet. Terwijl andere partijen alles doen, om nieuwe mensen te werven. Gaat het de SJW's er vooral om, om jou toonbaar te maken. Om te zorgen, dat jij bij hun kan horen, door honderd procent politiek correct te zijn, tot in alle facetten van jouw leven. tot ieder woordje wat je zegt, of zou willen zeggen. Als je met een nieuw iemand bij een anarchisten ding komt, die de scenelords dan niet kennen, dan bestaat die persoon niet.

Je moet er veel voor over hebben. En dat heeft niemand, want niemand heeft daar zin in en zo hou je een anarchisme van zestig leden, landelijk.

Dus wat doen de arbeiders. Overlopen naar bewegingen, die hen wel willen. Die niet allerlei eisen hebben, aan je haardracht etc. Mensen die niet zeventien zijn.

Het licht is al uit.

Het licht is al uit.

tldr

please feed the trolls en ga met klimaatontkenners en extreem-rechts in debat.

ik kijk niet naar je, ik kijk door je.

Als je mij 'extreem rechts' noemt, vind ik dat erg beledigend

En ook TOTAAL belachelijk...

Ik heb nooit rechtser dan de SP gestemd. Ik ben geïnspireerd geraakt door 19de eeuws anarchisme , grotendeels

Zaken die men meestal LINKS noemt....

Al is dat ook maar weer een labeltje.

Als we aan extreem rechts denken, denken we aan Anders Breivik. Iemand, die kritiek op jou en je scene vrienden heeft, is niet
een nazi.

Doordat jullie alles 'een nazi' noemen, betekend dat woord niets meer. Daarmee help je de echte nazi's dus weer....

Doordat de kinderen je een nazi noemen, als je dreadlocks hebt ( omdat je dat blijkbaar mooi vind ) , betekend het woord nazi niets meer

Een échte Duitse skinhead, die zwarte mensen aanvalt etc, kan dan beschuldiging van nazisme makkelijk van zich afschudden. Ach, ach, nazi, dat zegt iedereen altijd, iedereen is altijd maar een nazi, these days.

En dan heeft hij nog gelijk ook. En dat komt dan door de AfA knulletjes De scene puber , met het neusringetje en het pedante toontje.

Dat staat er niet

Dat staat er niet, trol. Maar wie de schoen past trekke hem aan.

Beyoncé

Wie het laatst lacht, is het beste

Wie een kuil graaft, trekt de schoen aan

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech