Knokploeg cafe Kadoelen? [A'dam]

Nieuws, gepost door: nn op 18/02/2019 02:11:42

Wanneer: 18/02/2019 - 11:34

Volgens een nogal vaag bericht op de website van AT5 is de eigenaar bezig het dak van het onlangs gekraakte cafe Kadoelen in Amsterdam Noord te verwijderen. Dit zonder sloopvergunning. Ook zouden de ruiten zijn ingeslagen. Is hier meer over bekend?

https://www.at5.nl/artikelen/191726/eigenaar-gekraakt-cafe-kadoelen-verw...Wie: 
nn

Parool verslaggever is ter plekke, https://twitter.com/jesper1991Wie: 
nn

De eigenaar schijnt de beruchte pandjesbaas F F. Prud’homme de Lodder te zijn, hij beweert dit op advies van burgemeester Halsema te doen (hetgeen ons niet zou verbazen, ze is er toe in staat, is er nog een raadslid dat oplet hier? https://maartenhell.wordpress.com/2018/05/25/eeuwenoude-horecalocatie-ve...

Zie over Loeder Lodder op SPOK:

https://speculanten.nl/2010/07/19/zwaargewichten-in-de-javastraat-prudho...

Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
hf
Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Sloop café Kadoelen blijkt illegaal, stadsdeel in gesprek met eigenaar
https://www.at5.nl/artikelen/191738/sloop-cafe-kadoelen-blijkt-illegaal-...Wie: 
krakert

Voormalig café Kadoelen deels gesloopt
https://www.ravage-webzine.nl/2019/02/18/voormalig-cafe-kadoelen-onbewoo...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

AT 5 : "Gesloopt café Kadoelen nu beklad: 'We zijn trots op je'"

https://www.at5.nl/artikelen/191794/gesloopt-cafe-kadoelen-nu-beklad-we-...Wie: 
nn

AT 5 : "Buurt niet blij met staat café Kadoelen: 'Idioot! Dit is toch een monument'"

https://www.at5.nl/artikelen/191802/buurtbewoners-verdeeld-over-onbewoon...Wie: 
nn

"4K. Het oude "Café Kadoelen ". We gaan nog één keer naar binnen. 19 Feb 2019."

https://youtu.be/QSIpU68wW2YWie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

En terecht.

"Gemeente wil dat eigenaar café Kadoelen weer herstelt"

"De gemeente gaat eigenaar Ferry Prud'homme de Lodder van café Kadoelen in Noord formeel aanschrijven om het pand weer dicht te maken. Op 18 februari liet de eigenaar het illegaal gedeeltelijk slopen.

De eigenaar liet het pand gedeeltelijk slopen nadat de politie het had ontruimd op 18 februari

Dat blijkt na vragen van bezorgde buurtbewoners aan stadsdeelcommissie Noord en het dagelijks bestuur op woensdagavond. Ook heeft de gemeente de zaak doorgestuurd naar het OM. Die moet gaan beslissen of ze tot vervolging overgaan.

Het voormalige café werd op 27 januari gekraakt waarna het op 18 februari ontruimd werd. Om te voorkomen dat het opnieuw gekraakt zou worden, liet Prud'homme de Lodder het gedeeltelijk slopen. Met een shovel werd de dakkapel verwijderd en alle ramen werden eruit geslagen. Een sloop die achteraf gezien illegaal bleek omdat het pand 'beschermd dorpsgezicht' is.

Voor de gemeente blijft de horecabestemming van het pand de voorkeur houden, liet stadsdeelvoorzitter Erna Berends weten. "Het stadsdeel heeft een voorkeur voor horeca, maar stadsherstel had geen interesse om het pand op te knappen. Maar als wij vasthouden aan horeca, moet het wel te exploiteren zijn."

https://www.parool.nl/amsterdam/gemeente-wil-dat-eigenaar-cafe-kadoelen-...Wie: 
Ongelovige "Thomas"

Als knutselaar (...) begrijp ik niets van wiskunde. Wanneer mevrouw Halsema spreekt over een "definitieve oplossing" + "verhuizing voorkomen" x "democratische besluiten gelden" = de uitkomst???

https://www.parool.nl/amsterdam/halsema-wil-verhuizing-stadsnomaden-voor...Wie: 
nn

Ze komen wel, ze komen niet.

"Halsema: Stadsnomaden komen toch niet naar Kadoelen"

https://www.at5.nl/artikelen/192097/stadsnomaden-komen-toch-niet-naar-ka...

Wie: 
nn

Parool 06 03 2019.

"De stadsnomaden zijn welkom, maar echt welkom zijn ze niet"

Patrick Meershoek 6 maart 2019, 10:13

"Het is maar een klein piepertje op het volle bord aardappelen van het stadsbestuur, maar wel een die maar niet wil afkoelen: de terugkerende zoektocht naar een geschikt terrein voor de kleine groep stadsnomaden die al tientallen jaren in wisselende samenstelling in de stad verblijft.

In de jaren negentig heeft de gemeenteraad al eens uitgesproken dat er in Amsterdam ruimte moet zijn voor mensen die letterlijk willen leven in de marge van de samenleving. De stadsnomaden kijken 's avonds liever naar een vuurtje in een oude oliedrum dan naar een talkshow op televisie, en ook in andere opzichten gaan ze graag hun eigen, stadsnomadische gang.

In de prehistorie was dat de ­gewoonste zaak van de wereld, maar in onze tijd zijn er allerlei wetten en regels die zo'n vrij ­leventje in de weg staan. De ­makers van de Kampeerwet, de Bouwverordening en de Algemene Plaatselijke Verordening, om er een paar te noemen, hadden weinig op met de lifestyle van de stadsnomaden.

Ook het stadsbestuur heeft met de stadsnomaden een dubbelhartige verhouding. Ze zijn welkom, maar echt welkom zijn ze niet. Dat leidde onder het burgemeesterschap van Eberhard van der Laan tot een draaiboek stadsnomaden, met als uitgangspunt dat de groep elke twee jaar naar een nieuwe plek moest verkassen om een al te grote verbondenheid met de tijdelijk toegewezen kavel te verhinderen. Keep them rolling, heette dat binnenskamers.

Nu is het aan Femke Halsema om een geschikte plek te vinden voor de groep. Dat is lastig genoeg

Het was aan de stadsdeelvoorzitters om in onderling overleg te bepalen waar de stadsnomaden zouden neerstrijken. Dat resul­teerde van meet af aan in de moeizame gesprekken die we ook kennen van de jaarlijks terugkerende vraag: wat doen we met oma met de kerst? Alle kinderen vinden dat oma recht heeft op een diner met kaarslicht en kalkoen, maar not under my christmas tree.

Zo werden de stadsnomaden om de twee jaar heen en weer geschoven, met name tussen de stadsdelen Noord, Nieuw-West en Zuidoost, waar nu eenmaal de meeste vrije ruimte te vinden is. De ene keer stonden ze daar achter prikkeldraad, de andere keer achter een aarden wal zoals je die ook wel ziet rond depots met verontreinigde grond.

Het zegt veel over de statuur van Van der Laan dat de stadsdeelvoorzitters pas na zijn overlijden durfden te laten weten dat ze er onderling niet meer uitkwamen, en het besluit terugschoven naar de Stopera. Nu is het aan Femke Halsema om een geschikte plek te vinden voor de groep. Dat is lastig genoeg, want op de rafelranden van de stad wemelt het tegenwoordig ook van de projectontwikkelaars en festivalorganisatoren.

Halsema heeft aangegeven dat er een einde moet komen aan de mallemolen van de tweejaarlijkse verhuizing. Zij wil een vaste stek voor de stadsnomaden. Als dat lukt, zal dat wapenfeit met applaus worden begroet. Door alle stadsnomaden en bijna alle stadsdeelvoorzitters, maar ook door de beschaving die er ook wil zijn voor de mensen die niets met haar te maken willen hebben."


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech