1.7 Basiscomité’s, arbeidersraden en directe democratie

Hier kun je discussieren over 1.7 Basiscomité’s, arbeidersraden en directe democratie.
(dit stuk is het laatste in een reeks: https://weerstand.noblogs.org/1-1-neem-afstand-van-het-spektakel/ , https://weerstand.noblogs.org/1-2-de-rode-of-de-blauwe-pil/ , https://weerstand.noblogs.org/het-begin-van-zelfbevrijding/ , https://weerstand.noblogs.org/1-4-een-wereld-van-werelden/ , https://weerstand.noblogs.org/1-5-revoluties/ & https://weerstand.noblogs.org/1-6-solidariteit-is-geen-woord-het-is-een-... )

ALS DE BASIS DAADWERKELIJK GELEGD IS …

Knooppunten tussen leefwerelden die zich als zodanig begrijpen en afstand nemen van spectaculaire fantasieën, kunnen zich in informele (althans niet-publieke) hoedanigheid gaan richten op de verdere zelfbevrijding van zichzelf en de mensen die onderdeel zijn van hun leefwerelden. Deze ‘basiscomité’s’ schieten er niks mee op zich (publiekelijk / spectaculair) te manifesteren of open te stellen. Hun rol is immers niets anders dan het verbinden van de leefwerelden waarin de ‘leden’ al zitten. Met andere woorden: het blijft ‘ons kent ons.’ Een ‘hoger niveau van organisatie’ moet het basiscomité niet vervangen maar daar aan toevoegen. Op die manier blijft dat ‘hogere niveau’ ook geaard.

Met of zonder veel tussenstappen, tegenslagen en (r)evolutionaire processen die niet te voorspellen zijn, kunnen deze comité’s een basis vormen voor formelere organisaties of raden op werkplekken, in wijken en rondom andere aspecten van het leven (voor de hand liggend zijn hobby’s, passies, interesses, etc). Enige formaliteit is dan noodzakelijk omdat mensen er toe moeten kunnen treden als het op hen betrekking heeft en zij dat willen, om hun zelfbevrijding (verder) vorm te kunnen geven). Daarvoor moet zij in ieder geval bekend zijn in de kringen waarvan de raad claimt een knooppunt te zijn. Want waar het basiscomité een knooppunt is van enkele leefwerelden, kunnen deze organisaties zowel verschillende basiscomité’s betrekken rondom een bepaalde plek of thema als mensen die buiten die comité’s staan. Die kunnen dan wellicht ook weer ondersteund worden tot het vormen van die comité’s. Deze organisaties/raden kunnen vervolgens weer de basis vormen voor ‘hogere’ raden, welke weer meer leefwerelden met elkaar in contact brengen. Enzovoort, enzovoort, volgens een confederatief beginsel.

… KUNNEN WE LATEN ZIEN DAT ER EEN ALTERNATIEF IS

Het is hier, bij het reeds bestaan van zo’n direct-democratisch stelsel of de aangenomen concreetheid van een dergelijk alternatief, dat onze analyses, kritieken en plannen meestal beginnen. Dat is natuurlijk absurd, en het verraadt dat we in onze eigen pogingen onderdeel te zijn van het spektakel de weg zijn kwijt geraakt. ‘There is no alternative’ is feitelijk juist, omdat we ons niet meer bezig houden met het opbouwen van een daadwerkelijk alternatief. In plaats daarvan bouwen we formele organisaties die zich in het spektakel proberen te mengen, om daar ‘het geluid’ te laten horen dat er wel degelijk een alternatief is. Maar een woord is natuurlijk geen werkelijkheid, in luchtkastelen kan je niet wonen, hoe mooi ze ook zijn.

Het is ook wel een erg lange weg, die van de zelfbevrijding. En de verleiding is dan ook groot dat we ons liever in een film óver de revolutie willen wanen, dan daadwerkelijk de revolutie willen organiseren. Tegelijkertijd kunnen we heel wat moois meemaken als we de keuze maken afstand te nemen van het spektakel en die weg te gaan bewandelen. Want hoe begin je aan een lange reis? Door de eerste stap te zetten. En dan de volgende. En dan de volgende. Fluitend, op je gemak, met de zon in je geizcht en goed bevoorraad. Want het wordt een lange reis. Laten we er van genieten. Iets anders is geen optie want dat houden we toch niet vol.

En ons neerleggen bij een leven waarin een Netflix-‘binge’ vergeleken misschien wel het grootste genot blijkt te zijn? Eh, nee dank je. Liever leef ik echt. Jij toch ook?

[ook gepubliceerd op https://weerstand.nogblogs.org ]


" En ons neerleggen bij een

" En ons neerleggen bij een leven waarin een Netflix-‘binge’ vergeleken misschien wel het grootste genot blijkt te zijn? Eh, nee dank je. Liever leef ik echt. Jij toch ook? " Nou daar leg je wel de vinger op de zere plek van velen. Niks nieuws. Dat groots en meeslepend leven hoe doe je dat. Die velen weten het niet ik ook niet hoogstens een vermoeden. En dat zeg ik die toch wel erg afwijkend is bijv. als ik drie jaar in totaal heb gewerkt in mijn 56 jarige bestaan dan is het veel meer kan het toch niet zijn. Of ik moet school zitten er bij rekenen ? Zit ik dan in een rol stoel kwijlend met een iq eq noem maar op van min 20. Nee hoor. Ik mag niet mee spelen wil niet mee spelen een combi van die twee . Maar toch zonder downloaden zou ik een gat in de muur moeten staren de hele avond .Nu heb ik de zombie series en zo serie negen al weer alle afleveringen gezien. Dat even ter zijde.
Morgen ga ik verder nadenken over wat ik verder met mn leven moet in mn solitaire alleen tot de dood er op volgt. Daar denk ik al 40 jaar of zo over. Geen antwoord. Geen prettig vooruitzicht maar ja. O.k. nu ga ik Hij is een zij van VARA BNN kijken altijd leuk met
https://www.youtube.com/watch?v=LkG39tkDR6A ipv originele geluid.
Mogelijk later op de avond nog wat diepzinnige overdenkingen.

Hij is een zij is dus van de

Hij is een zij is dus van de KRO NCRV disruptieve programma s maken die christelijken .
Wie kijkt er nog tv al dan niet via Internet . Wie is tegenwoordig de grote opvoeder ? Is dat de zombie series . Gisteravond zag ik de meest recente aflevering. Wat is de boodschap vd schrijvers van die serie al van af de eerste serie de mens is opportunistisch behalve als het zn haar kindje betreft. De slechtaard komt tot inkeer maar hoe lang gaat dat duren cliffhanger of de goedzak doet slechte dingen maar komt weer tot inkeer en doet dan weer wat slechts en er komen ook wat niet te corrigeren slecht mensen verschrikkelijk aan hun einde levend verbrand bijv.
Nou en ? Het lijkt het echte leven wel ? Kijk deze serie word wel weggezet als uiterst Rechts politiek. Vanwege de hord die ons komt opvreten lees in de horde bijv. migranten. En dan het wapen geweld is dat nou nodig na de apocalypse ? Daar bij hoe veel opportunisten kennen jullie ter politiek Linker zijde. Ik bedoel maar. O nou ga ik de Grote Ayatolla uithangen wie moeten er allemaal op de brandstapel nou niemand wat mij betreft.
Gewoon amusement Het Spektakel . Of zo. Mijn voorlopige conclusie is dat in ieder geval de stukjes op Indy amusanter moeten kijk de concurrentie ! Het leven is poep nou dat wisten we al. Heb je recent je moeder zien sterven niemand hielp haar nog. Ik bedoel maar . Dus wat amusement is zo gek nog niet.
Hoe wel Indy NOG amusanter ?! Dan rollen we helemaal constant van het lachten over de grond hoe wel.

Comment was hidden

off-topic

niet denken maar doen

En het punt is denk ik niet dat je nooit meer een film mag kijken of zoiets absurds, maar dat je dat niet de hoogtepunten van je dag/week/maand/jaar/leven laat zijn. Ook gaat het denk ik niet noodzakelijk om 'groots' te leven, maar wel daadwerkelijk te leven, dwz niet via media je lust naar avontuur, liefde, genot, spanning, wat dan ook proberen te vervullen.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech